Annonce

Irsk eks-rytter smadrer Contadors Everest-rekord
01. august 2020 15:15Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

For knap tre uger siden tog Alberto Contador den berømte ’Everesting Record’, men den rekord er nu blevet smadret af en tidligere irsk cykelrytter.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 17: Et kig frem mod Strade Bianche og et post-corona-tjek

se mere cykling på

Én af cykelsportens mest omtalte rekorder for tiden er ikke timerekorden som på vanlig vis popper op fra tid til anden, men i stedet den såkaldte ’Everesting Record’, som handler at køre højdemeter. Helt præcis skal man køre 8848 højdemeter, svarende til højden på Mount Everest, hurtigst muligt.

 

For tre uger siden kørte den spanske legende de 8848 højdemeter i tiden syv timer og 27 minutter, hvilket var ny rekord.

 

Den tid kan han nu skyde en hvid pind efter, da irske Ronan McLaughlin, som er tidligere rytter for det nu hedengangne An Post-hold, har smadret den rekord med et imponerende antrit. Han forbedrede nemlig rekorden med over tyve minutter.

 

Forsøget blev lavet i Irland og færdiggjort på kun syv timer og fire minutter, og dermed er det altså særdeles muligt, at man inden længe vil finde en rekordholder, som presser tiden ned under de syv timer.

 

For nu er McLaughlin dog den nye rekordindehaver, og hans tid er nu den, som andre ryttere med hang til det småekstreme skal kaste sig ud i at slå.

INFO
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Selvsikker Mollema planlagde sejren i morges

Landevej

Amstel Gold Race: Rundstrækning eller endnu en aflysning?

Landevej

Tour de Pologne dropper farlig afslutning

Landevej

Vragede italienere klager over manglende Giro-wild card

Landevej

Valverde: Alt kan ændre sig på to uger

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick klar til at duellere med WorldTour-hold i Danmark Rundt

Landevej

Volta a Catalunya genindfører enkeltstart

Landevej

Annonce