Annonce

Contador tror på femte Tour-sejr til Froome
21. juli 2020 17:00Foto: Sirotti
af Oliver Monø

Alberto Contador ser stort på Chris Froomes kritikere og tror på Tour de France-sejr til Froome i 2021, hvor briten kører for Israel Start-Up Nation.

Fra Froome-skeptiker til fan: Hvilken positiv udvikling har Froome gennemgået?

se mere cykling på

Den tidligere Tour de France-vinder Alberto Contador tror på en femte Tour-sejr til Chris Froome.

 

Fra næste sæson skifter Froome fra Team INEOS til Israel Start-Up Nation, men Alberto Contador tror alligevel på, at Froome vil være med i kampen om det generelle klassement i 2021.

 

”Jeg mener, at en rytter i dag kan kæmpe med om sejren i en Grand Tour, indtil de er 38 eller 39 år og vinde den. Der er eksemplet med Chris Horner i Vuelta a España i 2013. Men når der er tale om Grand Tour vindere, der har vundet flere gange som Froome, så har de erfaringen til fortsat at vinde. Efter min mening vil Froome stadig være en af topfavoritterne til Tour de France næste år,” siger Contador til Cylingnews.

 

Kritikkere mener ellers, at Froome´s tid som Tour de France-vinder er slut. Froome havde et alvorligt styrt kort før Touren sidste år, hans seneste Tour de France-sejr var i 2017, og han er fyldt 35 år.

 

INEOS er kendt for deres stærke holdindsats og leverer Froome på bedste vis. Med skiftet til Israel Start-Up Nation mister han det stærke hold omkring ham, men ifølge Contador var skiftet uundgåeligt, hvis han ville fortsætte som kaptajn. 

 

”Jeg tror, at Bernal bliver en af de ryttere, som skaber en hel ny æra omkring Grand Tour løb, og han udvikler sig meget hurtigt. Så hvis Froome var blevet på Team INEOS, skulle han enten ændre mål eller arbejde for Bernal,” udtaler Contador til Cyclingnews.

Annonce

 

Contador mener derfor, at det var den helt rigtige beslutning af Chris Froome at forlade Team INEOS til fordel for Israel Start-Up Nation, da han er stærk nok til at være kaptajn. 

 

Contador ser frem til at følge Chris Froome tage kampen op imod hans gamle hold INEOS og de andre klassementshåb. 

 

Det er endnu uvist, om Chris Froome bliver fravalgt til dette års udgave af Tour de France. Da Froome´s skifte er blevet offentliggjort, kan man være i tvivl, om INEOS vil satse på ham til Touren i år. 

 

Contador mener, at det vil være en stor fejl ikke at udtage Froome, da man altid bør stille med stærkeste hold til verdens største cykelløb. Contador begrunder dette med sit eget eksempel fra Tour de France 2009, hvor han vandt, og Armstrong blev nummer 3, selvom de kørte på samme hold. Han mener derfor, at INEOS godt kan stille med så mange store profiler. 

 

Contador forholder sig ikke til Froome´s vinderchancer i år. 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce