LIVE nu: Følg kongeetapen i Schweiz samt afslutningen i Belgien og Slovenien
13. juni 2021 13:48Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Giro d’Italia-feltet er knap ankommet til Milano, men ikke desto mindre er det allerede tid til at rette fokus mod Tour de France. I juni finpudser kandidaterne til den samlede sejr i verdens største cykelløb traditionelt formen i en serie optaktsløb, og efter denne uges Criterium du Dauphiné, er det fra søndag tid til det andet af de to store opvarmningsbegivenheder, Schweiz Rundt, ligesom andre ryttere i løbet af ugen tester formen i blandt andet Mont Ventoux Dénivelé Challenge, Tour de Slovenie og Belgium Tour. Du kan i forskelligt omfang følge løbene på Feltet.dk og undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard

Annonce

Criterium du Dauphiné og Schweiz Rundt har en speciel dobbeltrolle på kalenderen. På den ene side er de med deres bjergrige ruter perfekt forberedelse til Tour de France for løbets største stjerner. På den anden side er de begge del af WorldTouren og er således blandt de mest prestigiøse løb på kalenderen. Denne kombination betyder, at langt de fleste ryttere er meget tæt på topformen, og da mange samtidig desperat forsøger at overbevise cheferne om deres berettigelse på Tour-holdet, er de således blandt de hårdeste og absolut vanskeligste begivenheder inden for sporten.

 

Traditionelt har stjernerne fordelt sig mellem de to løb, men i de senere år har Dauphiné klart vundet kampen om den bedste startliste. Schweiz Rundt har haft mindre held med at tiltrække stjerner, og blandt Tour-kaptajnerne finder vi denne gang kun Richard Carapaz, Julian Alaphilippe, Michael Woods, Jakob Fuglsang, Wout Poels samt Esteban Chaves og Lucas Hamilton, hvis deltagelse i Touren er ubekræftet. De får til gengæld modstand fra en gruppe ryttere, der kommer fra Giroen, herunder Domenico Pozzovivo, Pavel Sivakov, Marc Soler og Gino Mäder, samt en række ryttere, der slet ikke kører Tour, som eksempelvis Mauri Vansevenant og Maximilian Schachmann. De skal teste sig selv på en alsidig rute, der både byder på en kort og teknisk enkeltstart, en meget speciel bjergenkeltstart, en ardenneragtig etape, to etaper for holdbare sprintere og tre store etaper i Alperne. Dermed er der også masser af guf for feltets mange klassikerstjerner, der føres an af Mathieu van der Poel, Alaphilippe, Marc Hirschi og Michael Matthews.

 

Ugen er dog kendt som den vigtigste forberedelsesuge til Touren og byder på meget mere end bare Tour de Suisse. Tirsdag tester blandt andre Miguel Angel Lopez og Enric Mas bjergbenene i den tredje udgave af det fascinerende endagsløb Mont Ventoux Dénivelé Challenge, der slutter på det berygtede blev. Fra onsdag til søndag er Tadej Pogacar det store navn i sit hjemlands Tour de Slovenie, og i samme periode er en stor del af Tourens sprintere til start i Belgium Tour, hvor Remco Evenepoel også skal forsøge at forsvare den titel, han vandt som 19-årig i 2019.

 

Du kan hver dag følge løbet vores liveopdatering fra Tour de Suisse, hvor du også kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard, og der vil også undervejs være opdateringer fra de tre ovenfor omtalte løb. Vi dækker efter følgende plan:

 

BEMÆRK: Fra onsdag til søndag vil der også være en dækning af Tour de Slovenie og Belgium Tour. Artiklen opdateres med nærmere info.

 

Søndag d. 6. juni: Fra kl. 13.10 opdaterer vi fra 8. etape af Criterium du Dauphiné (forventet afslutning ca. kl. 14.55) og 1. etape af Tour de Suisse (forventet afslutning kl. 17.20)

Mandag d. 7. juni: Fra kl. 15.40 opdaterer vi fra 2. etape af Tour de Suisse (forventet afslutning ca. kl. 17.20)

Tirsdag d. 8. juni: Fra ca. kl. 14.00 opdaterer vi fra Mont Ventoux Dénivelé Challenge (forventet afslutning ca. kl. 15.05), og fra kl. 15.40 opdaterer vi fra 3. etape af Tour de Suisse (forventet afslutning ca. kl. 17.20)

Onsdag d. 9. juni: Fra kl. 15.00 opdaterer vi fra 4. etape af Tour de Suisse (forventet afslutning ca. kl. 17.20), 1. etape i Tour de Slovenie (forventet afslutning ca. kl. 17.00) og 1. etape i Belgium Tour (forventet afslutning ca. kl. 17.00)

Torsdag d. 10. juni: Fra kl. 13.00 opdaterer vi fra 2. etape af Tour de Slovenie (forventet afslutning ca. kl. 15.00), og efter en kort pause opdaterer vi fra 5. etape af Tour de Suisse (forventet afslutning ca. kl. 17.20) og 2. etape af Belgium Tour (forventet afslutning ca. kl. 17.10)

Fredag d. 11. juni: Fra kl. 13.00 opdaterer vi fra 3. etape af Tour de Slovenie (forventet afslutning ca. kl. 15.10), og efter en kort pause opdaterer vi fra 6. etape af Tour de Suisse (forventet afslutning ca. kl. 17.20) og 3. etape af Belgium Tour (forventet afslutning ca. kl. 16.50)

Lørdag d. 12. juni: Fra kl. 13.00 opdaterer vi fra 4. etape af Tour de Slovenie (forventet afslutning ca. kl. 14.55), 4. etape af Belgium Tour (forventet afslutning ca. kl. 14.55) og fra 7. etape af Tour de Suisse (forventet afslutning ca. kl. 17.20)

Søndag d. 13. juni: Fra kl. 13.00 opdaterer vi fra 5. etape af Tour de Slovenie (forventet afslutning ca. kl. 14.50), 5. etape af Belgium Tour (forventet afslutning ca. kl. 15.00) og fra 8. etape af Tour de Suisse (forventet afslutning ca. kl. 17.20)

 

Du kan læse en optakt til Tour de Suisse, og vi vil også hver dag have optakter til og analyser af etaperne. Der er tillige optakter til Mont Ventoux Dénivelé Challenge, Tour de Slovenie, Baloise Belgium Tour og La Route d'Occitanie, der desværre ikke tv-dækkes.

INFO
Tour de Suisse
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Annonce

ANNONCE