Prøv vores nye app
Feltet Femme: Hvem pokker er de egentlig?
15. februar 2023 09:14Foto: Israel - Premier Tech Roland
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet Femme er tilbage til den nye sæson 2023. I denne artikelserie sætter vores skribent Benjamin Blirup Cilleborg lys på de største ryttere på hvert af de 15 WorldTour-hold. Denne gang er der fokus på det hold, som næsten ingen lader til at kende.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Du finder her en oversigt over de tidligere afsnit.

 

Holdranglisten i 2022: Nr. 18

Sejre i 2022: 1

Bedste ryttere på ranglisten i 2022, som fortsat er på holdet: Tamara Dronova-Balabolina (30.), Caroline Baur (261.) & Hannah Buch (694.)

 

Tilgange:

Thi That Nguyen

Lara Vieceli

Nathalie Eklund

Elena Pirrone

Fien Delbaere

Silvia Magri

Claire Steels

Mia Griffin

Fariba Hashimi

Sofia Collinelli

 

Afgange:

Olga Zabelinskaya

Rotem Gafinovitz

Diani Klimova

Gulnaz Khatuntseva

Petra Stiasny

Ines Cantera

Anna Gabrielle Traxler

Aline Seitz

Léa Stern

Caroline Chauveau

 

Var ved at tage fusen på alle på sidste løbsdag

Godt nede på ranglisten anno 2022 ligger Israel Premier Tech Roland - et relativt ukendt russisk/schweizisk hold, der overraskede de fleste med at få en WorldTour-licens forud for sidste sæson. Holdet skulle altså trække kaniner op af hatten, hvis de skulle sejre.

 

Der var dog potentiale i Tamara Dronova-Balabolina. Den 29-årige har tidligere dyrket skisport og har kørt flere banestævner, og i 2020 begyndte hun at køre adskillige landevejsløb i Tyrkiet, hvor russeren er bosat. Det lykkedes at vinde et af de tyrkiske stævner, og året efter blev hun en del af holdet og kørte topplaceringer hjem på stribe i de tyrkiske løb og fik prøvet sig af i Burgos Rundt og Schweiz Rundt.

 

Med WorldTour-licensen i hånden blev Dronova kastet for løverne i de store løb sidste år, og her fandt hun efterhånden fodfæste, som sæsonen skred frem. Hun var med fremme i Gent-Wevelgem, hvor hun spurtede sig til en ottendeplads, og russeren fik prøvet sig af i Liège med tidlige angreb. I Navarra-endagsløbet blev hun nummer seks, omend det vindende udbrud var sejlet væk.

 

Tamara Dronova-Balabolina var en hårsbredde fra at tage sin første WorldTour-sejr i Romandiet. Foto: Israel - Premier Tech Roland.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

I Burgos Rundt viste hun igen sin hurtighed, da hun blev firer i spurten på 1. etape og var blandt de 10 hurtigste i feltets spurter de to næste etaper. På Tourens 1. samt 5. etape indkasserede den 29-årige en niendeplads, og hun var ikke for bleg til at gå i udbrud i det kuperede terræn dagen efter. I Vårgårda mænglede hun sig igen i feltets spurt, og det samme var tilfældet i Skandinavien, hvor hun kørte i top 10 adskillige gange. Den ene gang var sågar på kongeetapen, hvor hun længe sad med i frontgruppen, inden Cecilie Uttrup og kompagni ville tingene anderledes.

 

I GP Plouay kørte hun op til det afgørende udbrud, hvor hun i finalen forsøgte at stikke af. Taktikken lykkedes for Mavi Garcia, mens Dronova måtte spurte sig til syvendepladsen. I Simac Ladies Tour kom i top 10 tre gange, heriblandt på de to kuperede etaper i Limburg-provinsen, hvor Amstel Gold Race køres. Årets sidste løbsdag var millimeter fra at ende med et brag, da Dronova akkurat blev slået i spurten på 3. etape af Tour de Romandie. Dermed bekræftede hun tendensen om, at hun løb for løb blev farligere og farligere i spurterne, særligt efter der havde været højdemeter på etapen.

 

Den vietnamesiske sprinter

Thi That Nguyen er kommet til holdet efter at have kørt blot tre UCI-løb i 2022. Ud over at køre en enkeltstart til de asiatiske mesterskaber vandt hun begivenhedens linjeløb i en spurt, mens hun sejrede i de Sydøstasiatiske Lege via et tremands-udbrud. Løbene var de første, vietnameseren overhovedet har kørt, siden coronaen brød, og dermed bliver 2023 første gang siden 2019, at den 29-årige kommer til at deltage i europæiske løb.

Annonce

 

Både i 2018 og 2019 leverede Nguyen hæderlige resultater for Lotto Soudal. 2018 blev indledt med at vinde de asiatiske mesterskaber for første gang, men Nguyen kunne også skrive Dwards door de Westhoek på CV’et. Dengang slog hun nogle ret lovende talenter i spurten - nemlig Lorena Wiebes og Elisa Balsamo. Ugen efter kom hun på podiet i GP Sofie Goos, og det blev også til top 10 i Classique Morbihan og Trofee Maarten Wynants.

 

Det nuværende Israel - Premier Tech Roland blev skabt i 2018 og kom på WorldTouren i 2022. Holdet er aldrig sluttet bedre end nummer 14 på UCI´s årlige holdrangliste.

 

Året efter kom hun på podiet i Comunitat Valenciana-endagsløbet foran eksempelvis Silvia Persico og Chiara Consonni. Sidenhen vandt hun GP de Fourmies samt Tour of Zhoushan Island-endagsløbet og blev toer i Erondegemse Pijl. Hun var med i spurten på sidste etape af BeNe Ladies Tour, i endagsløbet Flanders Ladies Classic - Sofie De Vuyst og vandt feltets spurt på 2. etape af Lotto Belgium Tour. Flere af løbene er i den lavere ende, men i felterne har der siddet talenter, der sidenhen er kommet på WorldTouren.

 

Vejen op til WorldTouren har været kort for svenske Nathalie Eklund. I 2021 kom hun på sit første kontinentalhold, hvor hun i Belgrade GP Tour blev nummer tre på prologen bag to kommende WorldTour-ryttere, og dagen efter blev hun firer i spurten. Sidste år tog hun sin første internationale sejr i hjemlandets Tour of Uppsala. Efter at blande sig i spurten på de to første etaper vandt hun knebent 3. etape på spurten, og bonussekunderne sikrede hende den samlede sejr. 

 

I det franske endagsløb Picto - Charentaise kørte hun igen et podie hjem takket være sin spurt, mens hun i etapeløbet Gracia-Orlová blev femmer på enkeltstarten. Udenfor UC-regi dominerede hun Portugal Rundt med sejr på samtlige etaper. I de større løb blev hun overmatchet, men den 31-årige svensker har altså også blot haft to år til at samle erfaring.

 

De har været tæt på at snørre feltet før

36-årige Claire Steels er også ny på WorldTouren. Udover at vinde en håndfuld spanske løb udenfor UCI-regi udmærkede briten sig i La Périgord, da hun var næsthurtigst i feltets spurt, omend en trio var sluppet væk i det småkuperede løb. Hun leverede ligeledes en fornuftig spurt på 3. etape af Tour de l’Ardeche, men det var særligt i bjergene, hun viste sig frem. 

 

På 5. etape var hun nemlig den sidste til at blive hentet af den senere samlede vinder og endte således selv som nummer to på etapen. På sidste etape var hun blandt de absolut sidste til at blive sat af på sidste stigning, og det var med til at sikre hende en samlet top 10-placering. Med få års erfaring kan den 36-årige komme til at overraske en del, særligt på etaper med længere stigninger.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Elena Pirrone markerede sig sidste år med sin syvendeplads i Tre Valli Varesine. Her var hun hurtig til at sidde med i forfølgergruppen, der ikke kunne tøjle en flyvende Elisa Longo Borghini. I Tour de la Semois var den 23-årige på 1. etape i et farligt udbrud, der blev hentet ret tæt på mål, og i Skandinavien var hun på togt på 3. etape. 

 

Elena Pirrone er et af flere lovende italienske profiler. Foto: Israel - Premier Tech Roland​.

 

Det var dog tlbage i 2019, at den unge italiener leverede sit største resultat, da hun blev nummer fire i Brabtantse Pijl. Her kom hun med i et eksklusivt udbrud med blandt andre Marta Cavalli, Coryn Labecky og danske Julie Leth, som skulle dyste om sejren. Samme placering havde hun fået på en bjergrig etape i Tour de l’Ardeche året før, hvor hun i feltets spurt slog profiler som Demi Vollering og Arlenis Sierra. Pirrone har altså vist glimt af en god spurt efter et langt og hårdt løb.

 

Udover at spurte med om sejrene i Uppsala gjorde Lara Vieceli sig bemærket i Burgos Rundt sidste år - ikke nødvendigvis grundet sit udbrud på 1. etape, men mere grundet den imponerende tredjeplads dagen efter. Den 29-årige italiener var igen med i morgenhugget, der denne gang fik adskillige minutters forspring og endte med at holde hjem med lodder og trisser. Vieceli måtte dog se sig overgået af sine kompagnoner, men hun havde undervejs forsvaret sin bjergtrøje, som der var kamp om. Desværre måtte hun udgå på kongeetapen.

 

Om lidt får hende og holdkammeraterne mulighed for at gøre sig bemærket til den nye sæson. Holdet er klar, når Tour Down Under starter, og hvem ved, om de trækker en ny kanin op af hatten? På den måde kan omverdenen én gang for alle komme til at blive klogere på det ret så ukendte hold.

Annonce

INFO
Feltet Femme
Nyheder
Roland Cogeas Edelweiss Squad
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 26. april 2024

Landevej
Følg lørdagens tyrkiske sprinterbrag og schweiziske kongeetape
Landevej
Ayuso er stadig mærket af kuldechok
Landevej
Lunds holdkammerat om dominans: Det er fantastisk
Landevej
Efter flere dages nedtur havde McNulty overraskende gode ben
Landevej
UAE-komet vinder efter fænomenal nedkørsel

Annonce

Landevej
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat
Landevej
Danskere holder sig til i klassementet - Franskmand vinder på hjemmebanen
Landevej
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double
Landevej
Video i artiklenHollænder vinder kongeetape - Tobias Lund mister førertrøjen

Annonce

Landevej
Starttider: Enkeltstart på 3. etape af Romandiet Rundt
Landevej
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da cross leverede endnu et vidunderbarn i schweizisk modvindsfuser

Annonce

Udstyr og test
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Landevej
Spansk mester står foran stor beslutning
Landevej
Overraskende prologvinder udgår med slemt brud
Landevej
Belgisk stjerne usikker til Touren
Cross
Trek trækker sig fra sponsorat
Landevej
Tysker sejrer på åbningsetapen – rutineret dansker med fremme
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Uheldig hollandsk profil udgår

Annonce

Landevej
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte
Landevej
Lefevere om muligt Alaphilippe-skifte: Måske vil han prøve noget andet
Udstyr og test
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!

Annonce

Landevej
Giro-spillet åbnet for tilmelding

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen

Annonce

Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
VIS FLERE

Annonce