Feltet Femme: Hvem pokker er de egentlig?
15. februar 2023 09:14Foto: Israel - Premier Tech Roland
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet Femme er tilbage til den nye sæson 2023. I denne artikelserie sætter vores skribent Benjamin Blirup Cilleborg lys på de største ryttere på hvert af de 15 WorldTour-hold. Denne gang er der fokus på det hold, som næsten ingen lader til at kende.

Annonce

Du finder her en oversigt over de tidligere afsnit.

 

Holdranglisten i 2022: Nr. 18

Sejre i 2022: 1

Bedste ryttere på ranglisten i 2022, som fortsat er på holdet: Tamara Dronova-Balabolina (30.), Caroline Baur (261.) & Hannah Buch (694.)

 

Tilgange:

Thi That Nguyen

Lara Vieceli

Nathalie Eklund

Elena Pirrone

Fien Delbaere

Silvia Magri

Claire Steels

Mia Griffin

Fariba Hashimi

Sofia Collinelli

 

Afgange:

Olga Zabelinskaya

Rotem Gafinovitz

Diani Klimova

Gulnaz Khatuntseva

Petra Stiasny

Ines Cantera

Anna Gabrielle Traxler

Aline Seitz

Léa Stern

Caroline Chauveau

 

Var ved at tage fusen på alle på sidste løbsdag

Godt nede på ranglisten anno 2022 ligger Israel Premier Tech Roland - et relativt ukendt russisk/schweizisk hold, der overraskede de fleste med at få en WorldTour-licens forud for sidste sæson. Holdet skulle altså trække kaniner op af hatten, hvis de skulle sejre.

 

Der var dog potentiale i Tamara Dronova-Balabolina. Den 29-årige har tidligere dyrket skisport og har kørt flere banestævner, og i 2020 begyndte hun at køre adskillige landevejsløb i Tyrkiet, hvor russeren er bosat. Det lykkedes at vinde et af de tyrkiske stævner, og året efter blev hun en del af holdet og kørte topplaceringer hjem på stribe i de tyrkiske løb og fik prøvet sig af i Burgos Rundt og Schweiz Rundt.

 

Med WorldTour-licensen i hånden blev Dronova kastet for løverne i de store løb sidste år, og her fandt hun efterhånden fodfæste, som sæsonen skred frem. Hun var med fremme i Gent-Wevelgem, hvor hun spurtede sig til en ottendeplads, og russeren fik prøvet sig af i Liège med tidlige angreb. I Navarra-endagsløbet blev hun nummer seks, omend det vindende udbrud var sejlet væk.

 

Tamara Dronova-Balabolina var en hårsbredde fra at tage sin første WorldTour-sejr i Romandiet. Foto: Israel - Premier Tech Roland.

Se den tætte afslutning på sidste etape af Tour de Romandie

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

I Burgos Rundt viste hun igen sin hurtighed, da hun blev firer i spurten på 1. etape og var blandt de 10 hurtigste i feltets spurter de to næste etaper. På Tourens 1. samt 5. etape indkasserede den 29-årige en niendeplads, og hun var ikke for bleg til at gå i udbrud i det kuperede terræn dagen efter. I Vårgårda mænglede hun sig igen i feltets spurt, og det samme var tilfældet i Skandinavien, hvor hun kørte i top 10 adskillige gange. Den ene gang var sågar på kongeetapen, hvor hun længe sad med i frontgruppen, inden Cecilie Uttrup og kompagni ville tingene anderledes.

 

I GP Plouay kørte hun op til det afgørende udbrud, hvor hun i finalen forsøgte at stikke af. Taktikken lykkedes for Mavi Garcia, mens Dronova måtte spurte sig til syvendepladsen. I Simac Ladies Tour kom i top 10 tre gange, heriblandt på de to kuperede etaper i Limburg-provinsen, hvor Amstel Gold Race køres. Årets sidste løbsdag var millimeter fra at ende med et brag, da Dronova akkurat blev slået i spurten på 3. etape af Tour de Romandie. Dermed bekræftede hun tendensen om, at hun løb for løb blev farligere og farligere i spurterne, særligt efter der havde været højdemeter på etapen.

 

Den vietnamesiske sprinter

Thi That Nguyen er kommet til holdet efter at have kørt blot tre UCI-løb i 2022. Ud over at køre en enkeltstart til de asiatiske mesterskaber vandt hun begivenhedens linjeløb i en spurt, mens hun sejrede i de Sydøstasiatiske Lege via et tremands-udbrud. Løbene var de første, vietnameseren overhovedet har kørt, siden coronaen brød, og dermed bliver 2023 første gang siden 2019, at den 29-årige kommer til at deltage i europæiske løb.

Annonce

 

Både i 2018 og 2019 leverede Nguyen hæderlige resultater for Lotto Soudal. 2018 blev indledt med at vinde de asiatiske mesterskaber for første gang, men Nguyen kunne også skrive Dwards door de Westhoek på CV’et. Dengang slog hun nogle ret lovende talenter i spurten - nemlig Lorena Wiebes og Elisa Balsamo. Ugen efter kom hun på podiet i GP Sofie Goos, og det blev også til top 10 i Classique Morbihan og Trofee Maarten Wynants.

 

Det nuværende Israel - Premier Tech Roland blev skabt i 2018 og kom på WorldTouren i 2022. Holdet er aldrig sluttet bedre end nummer 14 på UCI´s årlige holdrangliste.

 

Året efter kom hun på podiet i Comunitat Valenciana-endagsløbet foran eksempelvis Silvia Persico og Chiara Consonni. Sidenhen vandt hun GP de Fourmies samt Tour of Zhoushan Island-endagsløbet og blev toer i Erondegemse Pijl. Hun var med i spurten på sidste etape af BeNe Ladies Tour, i endagsløbet Flanders Ladies Classic - Sofie De Vuyst og vandt feltets spurt på 2. etape af Lotto Belgium Tour. Flere af løbene er i den lavere ende, men i felterne har der siddet talenter, der sidenhen er kommet på WorldTouren.

 

Vejen op til WorldTouren har været kort for svenske Nathalie Eklund. I 2021 kom hun på sit første kontinentalhold, hvor hun i Belgrade GP Tour blev nummer tre på prologen bag to kommende WorldTour-ryttere, og dagen efter blev hun firer i spurten. Sidste år tog hun sin første internationale sejr i hjemlandets Tour of Uppsala. Efter at blande sig i spurten på de to første etaper vandt hun knebent 3. etape på spurten, og bonussekunderne sikrede hende den samlede sejr. 

 

I det franske endagsløb Picto - Charentaise kørte hun igen et podie hjem takket være sin spurt, mens hun i etapeløbet Gracia-Orlová blev femmer på enkeltstarten. Udenfor UC-regi dominerede hun Portugal Rundt med sejr på samtlige etaper. I de større løb blev hun overmatchet, men den 31-årige svensker har altså også blot haft to år til at samle erfaring.

 

Læs også
Kuss vil hjælpe Vingegaard på ny måde i Tour de France

 

De har været tæt på at snørre feltet før

36-årige Claire Steels er også ny på WorldTouren. Udover at vinde en håndfuld spanske løb udenfor UCI-regi udmærkede briten sig i La Périgord, da hun var næsthurtigst i feltets spurt, omend en trio var sluppet væk i det småkuperede løb. Hun leverede ligeledes en fornuftig spurt på 3. etape af Tour de l’Ardeche, men det var særligt i bjergene, hun viste sig frem. 

 

På 5. etape var hun nemlig den sidste til at blive hentet af den senere samlede vinder og endte således selv som nummer to på etapen. På sidste etape var hun blandt de absolut sidste til at blive sat af på sidste stigning, og det var med til at sikre hende en samlet top 10-placering. Med få års erfaring kan den 36-årige komme til at overraske en del, særligt på etaper med længere stigninger.

 

Elena Pirrone markerede sig sidste år med sin syvendeplads i Tre Valli Varesine. Her var hun hurtig til at sidde med i forfølgergruppen, der ikke kunne tøjle en flyvende Elisa Longo Borghini. I Tour de la Semois var den 23-årige på 1. etape i et farligt udbrud, der blev hentet ret tæt på mål, og i Skandinavien var hun på togt på 3. etape. 

 

Elena Pirrone er et af flere lovende italienske profiler. Foto: Israel - Premier Tech Roland​.

 

Det var dog tlbage i 2019, at den unge italiener leverede sit største resultat, da hun blev nummer fire i Brabtantse Pijl. Her kom hun med i et eksklusivt udbrud med blandt andre Marta Cavalli, Coryn Labecky og danske Julie Leth, som skulle dyste om sejren. Samme placering havde hun fået på en bjergrig etape i Tour de l’Ardeche året før, hvor hun i feltets spurt slog profiler som Demi Vollering og Arlenis Sierra. Pirrone har altså vist glimt af en god spurt efter et langt og hårdt løb.

 

Udover at spurte med om sejrene i Uppsala gjorde Lara Vieceli sig bemærket i Burgos Rundt sidste år - ikke nødvendigvis grundet sit udbrud på 1. etape, men mere grundet den imponerende tredjeplads dagen efter. Den 29-årige italiener var igen med i morgenhugget, der denne gang fik adskillige minutters forspring og endte med at holde hjem med lodder og trisser. Vieceli måtte dog se sig overgået af sine kompagnoner, men hun havde undervejs forsvaret sin bjergtrøje, som der var kamp om. Desværre måtte hun udgå på kongeetapen.

 

Om lidt får hende og holdkammeraterne mulighed for at gøre sig bemærket til den nye sæson. Holdet er klar, når Tour Down Under starter, og hvem ved, om de trækker en ny kanin op af hatten? På den måde kan omverdenen én gang for alle komme til at blive klogere på det ret så ukendte hold.

Annonce

INFO
Feltet Femme
Nyheder
Roland Cogeas Edelweiss Squad
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 21. september 2023

Hurtig spanier med intraspansk skifte
Gigatalent tog suverænt guld: Troede det ville blive svært
Landevej
Lige ved og næsten for Jumbo-talent: Jeg må blive stærkere
Landevej
Video i artiklenStor diskussion om Jumbos Vuelta: Jeg bryder mig ikke om det
Video
Følg Kraghs trøjeforsvar på kongeetapen i Luxembourg
Landevej

Annonce

Lykkelig belgier: Kragh åbnede meget tidligt
Landevej
Mads P. og Skjelmose får 'Traktoren' på holdet
Landevej
Verdensmestrene skuffer - Frankrig tager guld
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af Tour de Luxembourg
Video

Annonce

Kragh snydt på målstregen - kører sig i førertrøjen
Landevej
Video i artiklenVingegaard giver Evenepoel en ordentlig øretæve, forudser Brian Holm
Video
Oversigt: EM i landevejscykling 2023
Landevej
Italienske juniorer vinder guld
Landevej

Annonce

Optakt: 2. etape af Tour de Luxembourg
Landevej
Sygdomsramt fransk profil melder afbud til EM
Landevej
Lidl-Trek vil være verdens bedste hold efter vild oprustning
Landevej
Vuelta-stjerne åbner op for nye ambitioner
Landevej
Bernal: Jeg føler mig stadig som en vinder
Landevej
Amstel Gold Race får ny arrangør
Landevej
Video i artiklenRadio Tour diskuterer fremtiden for Groves
Video
Video i artiklenHolm roser Quick-Steps dominans i Slovakiet
Video

Annonce

Ewan vil ikke gå: Jeg har stadig en kontrakt
Landevej
Holdet giver melding på Küng efter voldsomt EM-styrt
Landevej
Sportsdirektør forklarer stjerners tidlige exit
Landevej

Annonce

Kuss vil hjælpe Vingegaard på ny måde i Tour de France
Landevej
17-årigt multitalent skriver speciel WorldTour-kontrakt
Landevej
Starttider: EM i holdstafet
Landevej

Annonce

Onsdag den 20. september 2023

Rørt Van Aert begræder Van Hooydoncks karrierestop: Det er unfair
Landevej
Test: Scott Road RC-landevejssko
Udstyr og test
Europamester dedikerer sejren til afdød holdkammerat
Landevej
Bahrain snupper talent med mellemlanding
Landevej
Den store tv-oversigt 2023 - Køb Discovery+
Landevej
Detroniseret mester ser lovende perspektiv i EM-sølv
Landevej
Særlig mangel adskiller fransk profil fra verdenstoppen
Landevej
Video i artiklenSe Kragh blive slået på 1. etape af Tour de Luxembourg
Video
Van Aert indrømmer fejl, der kostede ham sølvet
Landevej
Ung belgier henter fjerde sejr i år - dansk niendeplads
Landevej
Video i artiklen19-årig blev europamester: Følte mig svagere end ved VM
Video
Video i artiklenSe afgørelsen på EM-enkeltstarten
Video
Video i artiklenMister medaljen: Stjerne hamrer ind i barrieren
Video
Britisk teenager høster guld - Bjerg firer
Landevej
Video i artiklenKraghs overmand reagerer på sejr
Video
Fuglsangs holdkammerat sejrer foran Søren Kragh
Landevej
Van Hooydonck stopper karrieren efter biluheld
Landevej
U23-herrer indløste egne forhåbninger ved EM
Landevej
Video i artiklenSærlig omstændighed gør sejren endnu sødere for Reusser
Video
Video i artiklenUttrup Ludwig efter EM i enkeltstart: Vinden gjorde det hårdt
Video
Fuglsang og franske stjerner er udgået på 1. etape
Landevej
Video i artiklenSe afgørelsen på kvindernes EM i enkeltstart
Video
Schweizer fortsætter sin dominans – danskerne udenfor top 10
Landevej
Optakt: EM – enkeltstart
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Luxembourg
Landevej
Optakt: Omloop van het Houtland Lichtervelde
Landevej
Optakt: Tour de Luxembourg
Landevej
Dansk fænomen reagerer på ny guldmedalje: En vanvittig sæson
Landevej
Dansk konti-hold får aftale på plads med ”kulturbærer”
Landevej
Danmark høster to nye EM-medaljer
Landevej
Ewan døjer med skade – dropper sprinterløb
Landevej
Nykåret sjællandsk mester rykker et niveau op
Landevej
Purung komet udraderer al modstand på EM-enkeltstart
Landevej
Dansk megatalent gør det igen: Smadrer rivalerne og bliver europamester
Landevej
22-årig Leopard TOGT-rytter indstiller karrieren
Landevej
Dansker med fremme på EM-enkeltstarten i italiensk favoritsejr
Landevej
Eksklusivt interviewElitechef vurderer medaljehåb og føler sig sikker på flere ting
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewBjerg udpeger ambitiøst EM-mål på rute, ”hvor du næsten bliver blæst af cyklen”
INTERVIEW Landevej
Dansker færdig på WorldTour-hold
Landevej
Video i artiklenHård kritik fra Holm: Nu må I simpelthen stoppe
Video
Starttider: EM i enkeltstart
Landevej
De tre Grand Tours i euro: Jumbo-Visma smadrer rivalerne
Landevej

Tirsdag den 19. september 2023

EF Education henter britisk kæmpetalent
Landevej
Van Aert udpeger EM-favoritten og fortæller om sygdom
Landevej
Dansk sprinter skal kæmpe mod de bedste – Ung stagiaire udtaget igen
Landevej
Kuss siger stop: Glad for at være færdig
Landevej
Optimistisk Fuglsang udtaget til at køre klassement i hjemmebaneløb
Landevej
Belgisk WorldTour-hold irettesat af UCI
Landevej
Eksklusivt interviewDansk profil skal igen i kamp mod stjernerne: Ligger virkelig godt til mig
INTERVIEW Landevej
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
Landevej
Argentiner forlænger med Lotto
Landevej
Fransk puncheur skifer til professionelt hold
Landevej
VIS FLERE

Annonce