Prøv vores nye app
Feltet Femme: Mesteren i de store togter
13. februar 2023 08:45Foto: UAE Team ADQ
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet Femme er tilbage til den nye sæson 2023. I denne artikelserie sætter vores skribent Benjamin Blirup Cilleborg lys på de største ryttere på hvert af de 15 WorldTour-hold. Liv Racing TeqFind har fået en stor spansk stjerne til holdet, som er garant for at levere de helt store udbrudsforsøg.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Du finder her en oversigt over de tidligere afsnit.

 

Holdranglisten i 2022: Nr. 13 

Sejre i 2022: 3

Bedste ryttere på ranglisten i 2022, som fortsat er på holdet: Rachele Barbieri (35.), Valerie Demey (86.) & Tereza Neumanova (94.)

 

Tilgange:

Mavi Garcia

Caroline Andersson

 

Afgange:

Alison Jackson

 

39 år og har aldrig været bedre

Der er langt mellem snapsene for Liv Racing TeqFind, der sidste år blot fik tre sejre. Efter at have haft stjerner igennem som Marianne Vos og Lotte Kopecky de senere år var 2022 et genopbygningsår, hvor den helt store profil manglede.

 

Det har de fået i år med forstærkningen af Mavi Garcia. Som 39-årig skulle man tro, at karrieren var ved at gå på hæld, men sidste år var karrierens bedste. I 2020 var hun ellers ved at vinde Strade Bianche fra et tidligt soloudbrud, og det samme var tilfældet i Naffaroako-endagsløbet, og hun vandt to etaper i Tour de l’Ardeche fra udbrud samme år. I 2021 vandt hun Giro dell’Emilia ved at knække konkurrenterne på målstigningen og blev nummer tre på kongeetapen af Norge Rundt.

 

Sidste år kom karrierens største sejr i GP Plouay. Garcia startede løjerne og satte et udbrud i gang, men selvom det ikke lykkedes hende at mose selskabet på stigningerne, slog hun kontra ved kilometerporten og slog Amber Kraak i spurten. Derudover blev hun nummer tre i Giro Donne efter blandt andet at køre lige op med Annemiek van Vleuten på 4. og 7. etape. På løbets to sidste bjergetaper satsede hun stort med to angreb langt udefra. Det endte med at give bagslag, men vidnede om, at Garcia gik efter at vinde Giro Donne.

 

Mavi Garcia vandt de spanske mesterskaber for tredje gang i træk. Foto: A.S.O/Thomas Maheux​.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

De lange togter er netop den spanske mesters force. Hun genvandt titlen for tredje gang i træk både i linjeløb og enkeltstart, hvor hun var i udbrud med hele 70 kilometer igen. Garcia vandt 3. etape af Burgos Rundt netop fra et udbrud, hvor hun knækkede Evita Muzic på rampen op mod mål, mens Veronica Ewers fik defekt. Hun fik førertrøjen, men faldt igennem på kongeetapen.

 

Inden da havde hun fået corona op mod Baskerlandet Rundt, men var med om sejren i GP Ciudad de Eibar og viste sig frem i Naffaroako. Hun var i spil til etaperne og samlet sejr i Andalucien, hvor hun dog ikke kunne matche den dominerende Arlenis Sierra i spurterne.

 

I forårsklassikerne viste Garcia sig frem i Brabantse Pijl og animerede Amstel Gold Race, inden hun blev femmer i Flèche Wallonne. Også i Setmana Valenciana var hun med i de farlige angreb, ditto i Tour de France på 3. etape, inden hun var ramt af defekter og blev kørt ned på 4. etape. På sidste etape var hun den sidste til at blive hentet fra udbruddet, mens også hendes mange forsøg i Vuelta Challenge, Tre Valli Varesine og Romandiet Rundt blev halet ind. Og angrebene skal hales ind prompte, for ellers får feltet alvorlige problemer med at hale den tredobbelte spanske mester ind.

 

Sprinterne skal forløse talentet

I den modsatte ende finder man Rachele Barbieri, som er holdets største sprinter. Den 25-årige havde brugt to år på banen, inden hun sidste år havde sin gennembrudssæson, da hun leverede to af holdets tre sejre. Den første faldt i Bloeizone Fryslân Tour, hvor hun efter femtepladsen på 2. etape tog sejren på sidste med en lang spurt. Hun spurtede med om sejren i Dwars door Vlaanderen og Scheldeprijs med en henholdsvis sjette- og tredjeplads til følge, og efter at spurte sig til andenpladsen i GP Eco-Struct tog hun overbevisende sejren i Omloop der Kempen.

Annonce

 

Barbieri sad også rigtigt i splittene i det regnfyldte Veenendaal Classic og blev treer, og kun Elisa Balsamo slog hende ved de italienske mesterskaber. Hun var med i spurterne i Giro Donne, og særligt sidste etape var lovende, da hun blev nummer to efter at åbne spurten ganske tidligt. Hun fik fronten for tidligt på 5. etape af Tour de France, hvor hun gentog 1. etapes fjerdeplads. 

 

Rachele Barbieri fik bronze til EM på trods af at køre lead-out. Foto: Liv Racing Xstra.

 

Efterfølgende fik Barbieri EM-guld på banen i parløb og omnium for derefter at få bronze i linjeløbet efter at have leveret Balsamo i spurten. Slutteligt fik hun sølv til VM i udskilning. Krydret med gode spurter i Simac Ladies Tour og RideLondon Classic har man et billede af en ganske lovende sprinter på landevejen og på banen.

 

En anden lovende sprinter er 23-årige Amber van der Hulst. I 2021 blandede hun sig i flere spurter og kørte ikke færre end 13 top 10-placeringer hjem, herunder en femteplads i Women’s Tour. Sidste år var ikke lige så vellykket, men i Baloise Ladies Tour blev hun treer i den første spurt, toer på 3a etapen og firer på den sidste etape. Naturligvis var Lorena Wiebes urørlig i det løb, men Van der Hulst fik vist flere af de fornemme sprinterevner fra 2021 og har desuden alderen med sig.

 

De mange boblere

Den 24-årige Tereza Neumanova var kvinden bag holdets tredje sejr, da hun vandt de tjekkiske mesterskaber. Hun var i udbrud i Baskerlandet, men det var spurten på 1. etape af Burgos Rundt, der gjorde hende bemærkelsesværdig. Her blev hun toer efter at slå blandt andre Emma Norsgaard. Senere blev hun firer på sidste etape af Women’s Tour, og hun kørte også top 10-placeringer i Vårgårda og Madrid-etapen i Vuelta Challenge. Det er lovende takter i det første WorldTour-år fra en rytter, der i 2021 kørte på UCI’s eget udviklingshold for ryttere uden mange midler.

 

Valerie Demey scorede karrierens resultat med en podieplads i Vårgårda-linjeløbet efter Marianne Vos’ diskvalifikation. Belgieren hoppede med i udbruddet 13 kilometer fra mål, der holdt hjem. Hun viste sig frem med sine udbrudsforsøg i blandt andet Flandern Rundt, Tour of Scandinavia og Tour de France, og så ramte hun det vindende udbrud i Omloop van Het Hageland. Den knap 29-årige var med i et farligt udbrud i GP Eco-Struct og anticiperede begivenhederne på kongeetapen i Schweiz Rundt. Sidste år gav det ikke pote mange gange, men som vist i Vårgårda er udbrud måden, hvorpå Demey kan køre resultater hjem.


Profiler som Lotte Kopecky, Pauliena Rooijakkers og Sofia Bertizzolo forlod alle hollænderne før 2022.

 

Det samme kan man sige om Jeanne Korevaar. Hun er ikke nogen vindermaskine, men den 26-årige ses ofte i udbrud, der har potentiale. I Strade Bianche fik hendes tidlige angreb tilslutning af store profiler og måtte prompte lukkes ned. I Ronde van Drenthe sad hun med i det tidlige split på brostenene, inden hun punkterede, og i Baskerlandet var hun på togt med Shirin van Anrooij, inden det blev lukket ned til sidst. Hollænderen var i fremstød i Liège, Simac Ladies Tour og i Baloise Ladies Tour, og i Tour of Scandinavia blev hun først halet ind med fem kilometer igen. 

 

Endelig skal det blive interessant at se Thalita de Jong igen, Den 29-årige hollænder havde sin bedste sæson i 2016, hvor hun vandt en etape i Giro Donne og brillerede i Norge Rundt, men som regerende verdensmester i cross styrtede hun den efterfølgende vinter, hvilket startede en kavalkade af skader. Hun blev hentet til holdet halvvejs gennem sidste sæson efter at havde vundet adskillige klubløb, men også det brostensbetonede Ronde de Mouscron, hvor hun spurtede sig foran ganske lovende profiler - og så var hun bedst i feltets spurt i Leiedal Koerse.

 

Der er altså flere boblere på Liv Racing TeqFind, der kan ende med at overraske fra udbrud eller i de knap så hårdt besatte spurter. Holdets succes står og falder dog med Garcia, der skal levere sejrene i de store løb. Spanieren har bevist, at hun stiler stort, og hendes storstilede aktioner har det med at belønne sig, selv som 39-årig.

INFO
Feltet Femme
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog

Annonce

Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre

Annonce

Landevej
Minut for minut: Sådan gjorde hollandsk banerytter tirsdagen til en mindeværdig dag for Cancellara
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
Landevej
Van der Poel vurderer sine chancer mod Pogacar
VIS FLERE

Annonce