Feltet Femme: Mesteren i de store togter
13. februar 2023 08:45Foto: UAE Team ADQ
af Benjamin Blirup Cilleborg

Feltet Femme er tilbage til den nye sæson 2023. I denne artikelserie sætter vores skribent Benjamin Blirup Cilleborg lys på de største ryttere på hvert af de 15 WorldTour-hold. Liv Racing TeqFind har fået en stor spansk stjerne til holdet, som er garant for at levere de helt store udbrudsforsøg.

Annonce

Du finder her en oversigt over de tidligere afsnit.

 

Holdranglisten i 2022: Nr. 13 

Sejre i 2022: 3

Bedste ryttere på ranglisten i 2022, som fortsat er på holdet: Rachele Barbieri (35.), Valerie Demey (86.) & Tereza Neumanova (94.)

 

Tilgange:

Mavi Garcia

Caroline Andersson

 

Afgange:

Alison Jackson

 

39 år og har aldrig været bedre

Der er langt mellem snapsene for Liv Racing TeqFind, der sidste år blot fik tre sejre. Efter at have haft stjerner igennem som Marianne Vos og Lotte Kopecky de senere år var 2022 et genopbygningsår, hvor den helt store profil manglede.

 

Det har de fået i år med forstærkningen af Mavi Garcia. Som 39-årig skulle man tro, at karrieren var ved at gå på hæld, men sidste år var karrierens bedste. I 2020 var hun ellers ved at vinde Strade Bianche fra et tidligt soloudbrud, og det samme var tilfældet i Naffaroako-endagsløbet, og hun vandt to etaper i Tour de l’Ardeche fra udbrud samme år. I 2021 vandt hun Giro dell’Emilia ved at knække konkurrenterne på målstigningen og blev nummer tre på kongeetapen af Norge Rundt.

 

Sidste år kom karrierens største sejr i GP Plouay. Garcia startede løjerne og satte et udbrud i gang, men selvom det ikke lykkedes hende at mose selskabet på stigningerne, slog hun kontra ved kilometerporten og slog Amber Kraak i spurten. Derudover blev hun nummer tre i Giro Donne efter blandt andet at køre lige op med Annemiek van Vleuten på 4. og 7. etape. På løbets to sidste bjergetaper satsede hun stort med to angreb langt udefra. Det endte med at give bagslag, men vidnede om, at Garcia gik efter at vinde Giro Donne.

 

Mavi Garcia vandt de spanske mesterskaber for tredje gang i træk. Foto: A.S.O/Thomas Maheux​.

Se afslutningen på Grand Prix de Plouay-Bretagne

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

De lange togter er netop den spanske mesters force. Hun genvandt titlen for tredje gang i træk både i linjeløb og enkeltstart, hvor hun var i udbrud med hele 70 kilometer igen. Garcia vandt 3. etape af Burgos Rundt netop fra et udbrud, hvor hun knækkede Evita Muzic på rampen op mod mål, mens Veronica Ewers fik defekt. Hun fik førertrøjen, men faldt igennem på kongeetapen.

 

Inden da havde hun fået corona op mod Baskerlandet Rundt, men var med om sejren i GP Ciudad de Eibar og viste sig frem i Naffaroako. Hun var i spil til etaperne og samlet sejr i Andalucien, hvor hun dog ikke kunne matche den dominerende Arlenis Sierra i spurterne.

 

I forårsklassikerne viste Garcia sig frem i Brabantse Pijl og animerede Amstel Gold Race, inden hun blev femmer i Flèche Wallonne. Også i Setmana Valenciana var hun med i de farlige angreb, ditto i Tour de France på 3. etape, inden hun var ramt af defekter og blev kørt ned på 4. etape. På sidste etape var hun den sidste til at blive hentet fra udbruddet, mens også hendes mange forsøg i Vuelta Challenge, Tre Valli Varesine og Romandiet Rundt blev halet ind. Og angrebene skal hales ind prompte, for ellers får feltet alvorlige problemer med at hale den tredobbelte spanske mester ind.

 

Sprinterne skal forløse talentet

I den modsatte ende finder man Rachele Barbieri, som er holdets største sprinter. Den 25-årige havde brugt to år på banen, inden hun sidste år havde sin gennembrudssæson, da hun leverede to af holdets tre sejre. Den første faldt i Bloeizone Fryslân Tour, hvor hun efter femtepladsen på 2. etape tog sejren på sidste med en lang spurt. Hun spurtede med om sejren i Dwars door Vlaanderen og Scheldeprijs med en henholdsvis sjette- og tredjeplads til følge, og efter at spurte sig til andenpladsen i GP Eco-Struct tog hun overbevisende sejren i Omloop der Kempen.

Annonce

 

Barbieri sad også rigtigt i splittene i det regnfyldte Veenendaal Classic og blev treer, og kun Elisa Balsamo slog hende ved de italienske mesterskaber. Hun var med i spurterne i Giro Donne, og særligt sidste etape var lovende, da hun blev nummer to efter at åbne spurten ganske tidligt. Hun fik fronten for tidligt på 5. etape af Tour de France, hvor hun gentog 1. etapes fjerdeplads. 

 

Rachele Barbieri fik bronze til EM på trods af at køre lead-out. Foto: Liv Racing Xstra.

 

Efterfølgende fik Barbieri EM-guld på banen i parløb og omnium for derefter at få bronze i linjeløbet efter at have leveret Balsamo i spurten. Slutteligt fik hun sølv til VM i udskilning. Krydret med gode spurter i Simac Ladies Tour og RideLondon Classic har man et billede af en ganske lovende sprinter på landevejen og på banen.

 

En anden lovende sprinter er 23-årige Amber van der Hulst. I 2021 blandede hun sig i flere spurter og kørte ikke færre end 13 top 10-placeringer hjem, herunder en femteplads i Women’s Tour. Sidste år var ikke lige så vellykket, men i Baloise Ladies Tour blev hun treer i den første spurt, toer på 3a etapen og firer på den sidste etape. Naturligvis var Lorena Wiebes urørlig i det løb, men Van der Hulst fik vist flere af de fornemme sprinterevner fra 2021 og har desuden alderen med sig.

 

De mange boblere

Den 24-årige Tereza Neumanova var kvinden bag holdets tredje sejr, da hun vandt de tjekkiske mesterskaber. Hun var i udbrud i Baskerlandet, men det var spurten på 1. etape af Burgos Rundt, der gjorde hende bemærkelsesværdig. Her blev hun toer efter at slå blandt andre Emma Norsgaard. Senere blev hun firer på sidste etape af Women’s Tour, og hun kørte også top 10-placeringer i Vårgårda og Madrid-etapen i Vuelta Challenge. Det er lovende takter i det første WorldTour-år fra en rytter, der i 2021 kørte på UCI’s eget udviklingshold for ryttere uden mange midler.

 

Læs også
Kuss vil hjælpe Vingegaard på ny måde i Tour de France

 

Valerie Demey scorede karrierens resultat med en podieplads i Vårgårda-linjeløbet efter Marianne Vos’ diskvalifikation. Belgieren hoppede med i udbruddet 13 kilometer fra mål, der holdt hjem. Hun viste sig frem med sine udbrudsforsøg i blandt andet Flandern Rundt, Tour of Scandinavia og Tour de France, og så ramte hun det vindende udbrud i Omloop van Het Hageland. Den knap 29-årige var med i et farligt udbrud i GP Eco-Struct og anticiperede begivenhederne på kongeetapen i Schweiz Rundt. Sidste år gav det ikke pote mange gange, men som vist i Vårgårda er udbrud måden, hvorpå Demey kan køre resultater hjem.


Profiler som Lotte Kopecky, Pauliena Rooijakkers og Sofia Bertizzolo forlod alle hollænderne før 2022.

 

Det samme kan man sige om Jeanne Korevaar. Hun er ikke nogen vindermaskine, men den 26-årige ses ofte i udbrud, der har potentiale. I Strade Bianche fik hendes tidlige angreb tilslutning af store profiler og måtte prompte lukkes ned. I Ronde van Drenthe sad hun med i det tidlige split på brostenene, inden hun punkterede, og i Baskerlandet var hun på togt med Shirin van Anrooij, inden det blev lukket ned til sidst. Hollænderen var i fremstød i Liège, Simac Ladies Tour og i Baloise Ladies Tour, og i Tour of Scandinavia blev hun først halet ind med fem kilometer igen. 

 

Endelig skal det blive interessant at se Thalita de Jong igen, Den 29-årige hollænder havde sin bedste sæson i 2016, hvor hun vandt en etape i Giro Donne og brillerede i Norge Rundt, men som regerende verdensmester i cross styrtede hun den efterfølgende vinter, hvilket startede en kavalkade af skader. Hun blev hentet til holdet halvvejs gennem sidste sæson efter at havde vundet adskillige klubløb, men også det brostensbetonede Ronde de Mouscron, hvor hun spurtede sig foran ganske lovende profiler - og så var hun bedst i feltets spurt i Leiedal Koerse.

 

Der er altså flere boblere på Liv Racing TeqFind, der kan ende med at overraske fra udbrud eller i de knap så hårdt besatte spurter. Holdets succes står og falder dog med Garcia, der skal levere sejrene i de store løb. Spanieren har bevist, at hun stiler stort, og hendes storstilede aktioner har det med at belønne sig, selv som 39-årig.

 

Annonce

INFO
Feltet Femme
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 21. september 2023

Lige ved og næsten for Jumbo-talent: Jeg må blive stærkere
Landevej
Video i artiklenStor diskussion om Jumbos Vuelta: Jeg bryder mig ikke om det
Video
Følg Kraghs trøjeforsvar på kongeetapen i Luxembourg
Landevej
Lykkelig belgier: Kragh åbnede meget tidligt
Landevej
Mads P. og Skjelmose får 'Traktoren' på holdet
Landevej

Annonce

Verdensmestrene skuffer - Frankrig tager guld
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af Tour de Luxembourg
Video
Kragh snydt på målstregen - kører sig i førertrøjen
Landevej
Video i artiklenVingegaard giver Evenepoel en ordentlig øretæve, forudser Brian Holm
Video

Annonce

Oversigt: EM i landevejscykling 2023
Landevej
Italienske juniorer vinder guld
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Luxembourg
Landevej
Sygdomsramt fransk profil melder afbud til EM
Landevej

Annonce

Lidl-Trek vil være verdens bedste hold efter vild oprustning
Landevej
Vuelta-stjerne åbner op for nye ambitioner
Landevej
Bernal: Jeg føler mig stadig som en vinder
Landevej
Amstel Gold Race får ny arrangør
Landevej
Video i artiklenRadio Tour diskuterer fremtiden for Groves
Video
Video i artiklenHolm roser Quick-Steps dominans i Slovakiet
Video
Ewan vil ikke gå: Jeg har stadig en kontrakt
Landevej
Holdet giver melding på Küng efter voldsomt EM-styrt
Landevej

Annonce

Sportsdirektør forklarer stjerners tidlige exit
Landevej
Kuss vil hjælpe Vingegaard på ny måde i Tour de France
Landevej
17-årigt multitalent skriver speciel WorldTour-kontrakt
Landevej

Annonce

Starttider: EM i holdstafet
Landevej

Onsdag den 20. september 2023

Rørt Van Aert begræder Van Hooydoncks karrierestop: Det er unfair
Landevej
Test: Scott Road RC-landevejssko
Udstyr og test

Annonce

Europamester dedikerer sejren til afdød holdkammerat
Landevej
Bahrain snupper talent med mellemlanding
Landevej
Den store tv-oversigt 2023 - Køb Discovery+
Landevej
Detroniseret mester ser lovende perspektiv i EM-sølv
Landevej
Særlig mangel adskiller fransk profil fra verdenstoppen
Landevej
Video i artiklenSe Kragh blive slået på 1. etape af Tour de Luxembourg
Video
Van Aert indrømmer fejl, der kostede ham sølvet
Landevej
Ung belgier henter fjerde sejr i år - dansk niendeplads
Landevej
Video i artiklen19-årig blev europamester: Følte mig svagere end ved VM
Video
Video i artiklenSe afgørelsen på EM-enkeltstarten
Video
Video i artiklenMister medaljen: Stjerne hamrer ind i barrieren
Video
Britisk teenager høster guld - Bjerg firer
Landevej
Video i artiklenKraghs overmand reagerer på sejr
Video
Fuglsangs holdkammerat sejrer foran Søren Kragh
Landevej
Van Hooydonck stopper karrieren efter biluheld
Landevej
U23-herrer indløste egne forhåbninger ved EM
Landevej
Video i artiklenSærlig omstændighed gør sejren endnu sødere for Reusser
Video
Video i artiklenUttrup Ludwig efter EM i enkeltstart: Vinden gjorde det hårdt
Video
Fuglsang og franske stjerner er udgået på 1. etape
Landevej
Video i artiklenSe afgørelsen på kvindernes EM i enkeltstart
Video
Schweizer fortsætter sin dominans – danskerne udenfor top 10
Landevej
Optakt: EM – enkeltstart
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Luxembourg
Landevej
Optakt: Omloop van het Houtland Lichtervelde
Landevej
Optakt: Tour de Luxembourg
Landevej
Dansk fænomen reagerer på ny guldmedalje: En vanvittig sæson
Landevej
Dansk konti-hold får aftale på plads med ”kulturbærer”
Landevej
Danmark høster to nye EM-medaljer
Landevej
Ewan døjer med skade – dropper sprinterløb
Landevej
Nykåret sjællandsk mester rykker et niveau op
Landevej
Purung komet udraderer al modstand på EM-enkeltstart
Landevej
Dansk megatalent gør det igen: Smadrer rivalerne og bliver europamester
Landevej
22-årig Leopard TOGT-rytter indstiller karrieren
Landevej
Dansker med fremme på EM-enkeltstarten i italiensk favoritsejr
Landevej
Eksklusivt interviewElitechef vurderer medaljehåb og føler sig sikker på flere ting
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewBjerg udpeger ambitiøst EM-mål på rute, ”hvor du næsten bliver blæst af cyklen”
INTERVIEW Landevej
Dansker færdig på WorldTour-hold
Landevej
Video i artiklenHård kritik fra Holm: Nu må I simpelthen stoppe
Video
Starttider: EM i enkeltstart
Landevej
De tre Grand Tours i euro: Jumbo-Visma smadrer rivalerne
Landevej

Tirsdag den 19. september 2023

Van Aert udpeger EM-favoritten og fortæller om sygdom
Landevej
EF Education henter britisk kæmpetalent
Landevej
Dansk sprinter skal kæmpe mod de bedste – Ung stagiaire udtaget igen
Landevej
Kuss siger stop: Glad for at være færdig
Landevej
Optimistisk Fuglsang udtaget til at køre klassement i hjemmebaneløb
Landevej
Belgisk WorldTour-hold irettesat af UCI
Landevej
Eksklusivt interviewDansk profil skal igen i kamp mod stjernerne: Ligger virkelig godt til mig
INTERVIEW Landevej
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
Landevej
Argentiner forlænger med Lotto
Landevej
Fransk puncheur skifer til professionelt hold
Landevej
Eksklusivt interviewDansk Uno-X-profil kommer velforberedt til stort etapeløb og varsler offensiv kørsel
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHårdfør dansker skifter til Bornholm for at køre sine egne chancer
INTERVIEW Landevej
VIS FLERE

Annonce