EKSKLUSIVT

Efter væddeløb på motorbane: Kongstad har belgiske udbrudsambitioner
21. juli 2021 19:47Foto: Riwal Cycling Team | Cassandra Donne
af Andy Joachim Pedersen

Dagens anden etape i Tour de Wallonie bød hverken på brosten eller stejle bakker, som ellers kendetegner det belgiske cykelterræn. I stedet blev det til 30 omgange på motorbanen i Zolder, og med dem i banken ser Riwal Cycling Teams Tobias Kongstad nu frem til de kommende dage.

Annonce

Der blev handlet hurtigt og effektivt i sidste øjeblik, da arrangørerne bag Tour de Wallonie måtte hive en helt ny anden etape op af hatten, som i dag bød på motorløb for cykelryttere, og det var da også en speciel oplevelse, om end den blev lidt triviel til sidst.

 

Det fortæller Tobias Kongstad til Feltet.dk.

 

”Det var super spændende de første to omgange, men så fandt man ligesom ud af, at man havde prøvet det, og så blev de næste 28 omgange ikke særlig sjove,” siger han med et grin.

Danskersamling i front af feltet

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

”Det er lidt som at køre på Værløse Flyvestation. Når man har kørt én omgang, så har man fundet ud af, at det ikke er mere spændende,” siger han lystigt.

 

Rutens beskaffenhed gjorde det også højst usandsynligt at løbet skulle ende med andet end den massespurt, som Fabio Jakobsen vandt, og det afspejlede sig også ude på ruten.

Annonce

 

”Der kørte en seks-syv mand i udbrud, og de ville bare gerne have nogle bonussekunder derude. Da de havde fået dem, stoppede de med at køre,” fortæller Kongstad.

 

Selvom det hurtigt blev ensformigt, er han dog ikke sen til at rose arrangørerne for at handle hurtigt og sikre et cykelløb på andendagen i de uheldige omstændigheder.

 

”Kæmpe respekt til arrangørerne for at finde en løsning fremfor at annullere hele dagen. Nu vi er taget til Belgien, er det fedt at køre cykelløb,” fortæller han.

 

”Selvom jeg ikke synes, det er det mest spændende sted at køre, så er det fedt. Alternativet er en annullering, og så vil man meget hellere køre her. Der er ikke noget der,” fortæller han.

 

Foto: Riwal Cycling Team

Annonce

 

Vil ramme udbruddet
De kommende tre dage byder på de planlagte etaper i løbet, og dermed kan han, Riwal Cycling Team og resten af feltet se frem til at køre i det velkendte belgiske terræn.

 

”Personligt vil jeg gerne se, om jeg ikke kan ramme et udbrud nogen af dagene. Nu må vi se, hvordan det står til derude,” siger han om egne ambitioner, inden han fortsætter:

 

”Holdmæssigt tænker jeg, at vi håber på en Nick van der Lijke eller Lucas Eriksson, at vi måske kan hjælpe dem én af dagene, når det bliver hårdt i finalen. Så kunne de måske lave et topresultat for os,” siger han.

 

Hvilke dage han selv forventer at stikke afsted, er dog endnu ikke til at sige endnu. Man skal nemlig passe på med at gabe over en hel roadbook, fortæller han.

 

”Jeg har ikke kigget på ruten til de næste par dage. Man må kigge på én dag ad gangen, jeg har ikke turde kigge frem i roadbook endnu,” siger han.

Annonce

 

”Vi starter forrest i feltet, når cykelløbet starter, og så skal man køre kontra på sig selv. Det plejer at virke, hvis man har benene til det,” siger han.

 

Løbet er det første i en måned for Kongstad, som har brugt løbspausen på at træne stængerne på stigninger ude i Europa.

 

”Jeg synes, at jeg har trænet godt. Jeg skal lige have fart i benene. Jeg har det lidt med at køre lidt tri-pace, når jeg træner alene. Det giver desværre ikke så hurtige ben, så jeg har ligget lidt ned i nogen bjerge og tonset rundt for mig selv,” fortæller han.

 

Der er dog sat i banken til topfarten senere hen, og med en god grundform håber han, at det kommer snart, da store mål som Tour of Norway og PostNord Danmark Rundt venter næste måned.

 

”Når vi kører +500 watt, skal jeg lige stramme mig an, men kører vi under det, går det godt. Jeg håber, at det kommer hurtigt, for vi har jo et super fedt august-program, hvor det kunne være fedt at klare sig godt i de to store etapeløb, vi har der,” siger han til slut om to af sæsonens store mål.

Annonce

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

INFO
Tobias Kongstad
Nyheder
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de Wallonie 
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenFølg Kron, Skjelmose og Eg i Jura-bjergene

Landevej

Schweizisk mester forlænger: Jeg har ikke nået min top endnu

Landevej

Annonce

ANNONCE