Prøv vores nye app
Colbrelli vinder i Erfurt – Stuyven sejrer samlet
01. september 2019 15:43Muscat Municipality / A.S.O. / P.Ballet
af Mathias Blohm

Der var gang i den helt store lommeregner på sidste etape af Deutschland Tour, men selvom Sonny Colbrelli med etapesejren kom tæt på, fastholdt Jasper Stuyven lige akkurat den samlede sejr.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Der var danskere over det hele i starten af dagens etape i Deutschland Tour, men til sidst var det en italiener der løb med sejren.

 

Sonny Colbrelli kunne med lidt held og en etapesejre snyde Jasper Stuyven for den samlede sejr, men selvom det lykkedes italieneren at tage etapesejren, fik han ikke has på Jasper Stuyven, der således vinder Deutschland Tour med en margin på bare tre sekunder.

 

Tre af de fire danske startere var med i dagens tidligere udbrud, men selvom det lykkedes Magnus Cort at snuppe løbets bjergtrøje foran snuden på Vincenzo Nibali, var det slutteligt Jonas Vingegaard, der som eneste dansker IKKE var med i udbruddet, der sluttede øverst med en samlet 8. plads.

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

Etapereferat:

Efter dansk succes på tredje etape, hvor Kasper Asgreen endnu engang satte en fed streg under, at han er en mand, der skal holdes øje med, skulle fjerde og sidste etape i Deutschland Tour i dag køres.

 

Den 159 kilometer lange etape startede i Eisenach, og efter en tur sydpå til Thüringer-skoven, som bød på tre ganske markante stigninger, skulle afgørelsen findes i delstatshovedstaden Erfurt.

 

Tre danskere i udbrud

Etapen startede ganske hurtigt, og efter ti kilometer havde gårsdagens etapevinder, Kasper Asgreen, fået følgeskab af landsmanden Mads Pedersen, og de to etablerede hurtigt en ren dansk udbrudsduo.

Annonce

 

Bagfra forsøgte flere ryttere at komme op til danskerduoen, men både Mikael Cherel (AG2R) og Joey Rosskopf (CCC) forsøgte sig, men farten i feltet gjorde det stort set umuligt.

 

Til sidst lykkedes det dog en kvintet bestående af Jenthe Biermans (Katusha), Nans Peters (AG2R), Kamil Gradek (CCC), Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo) og danske Magnus Cort (Astana) at komme fri, og dermed var Jonas Vingegaard eneste dansker, der stadig sad tilbage i feltet.

 

Efter små ti kilometers kørsel fik kvintetten tilslutning til Asgreen og Pedersen, og da der var tilbagelagt 40 kilometer havde syvmandsgruppen et forspring på lige knap halvandet minut.

 

Efter en times kørsel havde frontgruppen tilbagelagt 43 kilometer, og med løbets krævende indledning in mente var det et tydeligt tegn på, at der ikke blev sparet på kræfterne.

 

Stigningerne midtvejs

En kilometer senere rundede udbruddet dagens første kategoriserede stigning, og selvom Mads Pedersen var eneste rytter i udbruddet, der allerede havde point i bjergkonkurrencen og med fuldt udbytte her ville have været á point med Vincenzo Nibali i toppen af den konkurrence, var den danske Trek-Segafredo-rytter på toppen så presset, at han i stedet måtte se Jenthe Biermans tage de tre point, mens Magnus Cort tog to og Gradek et enkelt.

 

I feltet var det Trek-Segafredo og løbets førende rytter, Jasper Stuyven, der hold udbruddet i kort snor, for selvom Kasper Asgreen havde tabt tid på løbets anden etape, og Nans Peters det samme på tredje etape, var de to ryttere kun henholdsvis 1.27 og 1.26 efter den førende Stuyven.

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart i Romandiet Rundt 2024

 

Efter 62 kilometers kørsel havde gruppen dog udbygget forspringet til 1.40, men som det eneste hold i feltet trak Trek-Segafredo stadig hårdt. Ikke desto mindre var forspringet ved dagens anden kategoriserede stigning - Ruppberg midtvejs på etapen - steget til lige knap to minutter.

 

Desværre for danskerne i front satte Team Sunweb sig frem på stigningen, og hjemmeholdet fik nærmest øjeblikkeligt reduceret forspringet med et minut. På den knapt fem kilometer lange stigning fortsatte Sunweb-holdet med specielt Lennard Kämna i spidsen med at hale ind på frontgruppen, og det kostede dyrt blandt feltets sprintere.

 

Pascal Ackermann og Mark Cavendish måtte begge slippe, mens også Rüdiger Selig og Michal Kwiatkowski blev sat. Ved toppen angreb Magnus Cort, og danskeren havde ikke nok i de tre bjergpoint, som han tog foran Biermans, for han fortsatte videre på egen hånd. Blot syv kilometer senere ventede nemlig løbets sidste bjergpoint, og det var tydeligt, at bornholmeren havde dem i kikkerten.

 

Cort har i år vist sig som en ganske habil bjergrytter, og han havde da heller ikke problemer med at holde feltet bag sig og snuppe dagens anden bjergspurt. Kort før toppen angreb Vincenzo Nibali i feltet, og med to point for andenpladsen var de to ryttere helt lige på point. Dermed var det antallet af bjergspurts-sejre, der skulle afgøre konkurrencen, og da Cort havde taget dagens to sidste, og Nibali kun havde en enkelt, var det danskeren, der løb med sejren.

Annonce

 

Samling, soloudbrud og sidevind

Kort efter var der først samling mellem Nibali og Cort, og få sekunder senere var de begge tilbage i feltet. Det udnyttede Ben Gastauer (AG2R) til angribe, og med en 45. plads i klassementet, næsten ti minutter efter, var der ingen, der bekymrede sig om luxembourgeren, der fik lov at stikke afsted.

 

Med godt 66 kilometer til mål forsøgte Nils Politt, Marcus Burghardt og Mathias Frank sig også, men den trio fik modsat Gastauer ikke lov at køre. Store, stærke Roger Kluge (Lotto Soudal) fik derimod lov, men med godt 50 kilometer til mål opgav han igen.

 

Med godt 40 kilometer igen ramte Gastauer byen Arnstadt med et forspring på et minut, og foruden at være Marcel Kittels fødeby, var Arnstadt i dagens anledning også vært for etapens første pointspurt, der dog forløb uden nogen konkurrence.

 

Kort efter Arnstadt satte Jumbo-Visma og CCC sig frem ved siden af Trek-Segafredo, for feltet ramte nemlig et stykke med sidevind, og det voldsomt opskruede tempo betød, at feltet på bare to kilometer fik hentet Gastauer.

 

Med 35 kilometer til mål og 18 kilometer til rundstrækningen i Erfurt forsøgte Joshua Huppertz fra det tyske kontinentalmandskab Lotto-Kern Haus sig, og den 24-årige tysker fik hurtigt et hul, mens Deceuninck-Quick Step tog føringen i feltet.

Annonce

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Huppertz nåede at få et forspring på et minut, inden Kasper Asgreen fik kørt tyskeren ind, og da feltet krydsede målstregen for første af de i alt tre gange, var det med seks Deceuninck-Quick Step-ryttere i front.

 

Rundstrækning og finale

Efter en lang arbejdsdag slap Kasper Asgreen fronten kort før klokken ringede rytterne ud på sidste omgang i Erfurt, og selvom den let stigende finale så ud til at passe en rytter som Julian Alaphilippe perfekt, slap også franskmanden.

 

To kilometer efter målstregen ventede en sprint om bonussekunder, og her var Alexey Lutsenko stærkest. Astana-rytterens forcering betød, at Yves Lampaert pludselig var eneste Dececunink-Quick Step-rytter tilbage, og sammen med netop Lutsenko forsøgte han at lave hul men Mads Pedersen lukkede effektivt for kaptajn Stuyven.

 

Den stærke dansker fortsatte med at trække, men med fire kilometer igen forsøgte Pavel Sivakov (Ineos) sig. Mads Pedersen lod sig ikke snyde, men Vincenzo Nibali kørte straks kontra på russerens angreb. Temmelig overraskende var det André Greipel, der gik med italieneren, men også den lidt umage duo måtte se sig hentet af lokomotivet Mads Pedersen.

 

Med 1,3 kilometer til mål slap Mads Pedersen endelig, og i stedet tog CCC-holdet over, mens Jasper Stuyven sad i en perfekt position med Toms Skujins ved sin side. Netop letten Toms Skujins åbnede for Jasper Stuyven, men belgieren kunne ikke gøre det færdigt.

Annonce

 

Det kunne til gengæld Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), som med tungen ud af halsen gik forbi Alexander Kristoff til en ganske suveræn sprintsejr. På Stregen fik Yves Lampaert akkurat kastet sin cykel forbi Alexander Kristoff, mens Lutsenko tog sig af fjerdepladsen, mens Stuyven blev femmer.

 

Dermed bevarer Jasper Stuyven førertrøjen, og han kan således kalde sig vinder af Deutschland Tour 2019 med bare tre sekunder til Colbrelli.

 

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 26. april 2024

Cross
Trek trækker sig fra sponsorat
Landevej
Tysker sejrer på åbningsetapen – rutineret dansker med fremme
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Uheldig hollandsk profil udgår
Landevej
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte
Landevej
Lefevere om muligt Alaphilippe-skifte: Måske vil han prøve noget andet
Udstyr og test
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Landevej
Giro-spillet åbnet for tilmelding

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie
Landevej
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Vuelta Asturias
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da cross leverede endnu et vidunderbarn i schweizisk modvindsfuser
Landevej
Følg enkeltstarten i Romandiet og kongeetapen i Tyrkiet

Annonce

Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr

Annonce

Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE

Annonce

Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret

Annonce

Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
VIS FLERE

Annonce