Angrebslystne Van der Poel sejrer i comebacket
12. september 2021 19:00Foto: A.S.O. / Pauline Ballet
af Mikkel Tofte Langerhuus

Mathieu van der Poel var stærkest i dagens Antwerp Port Epic. Han åbnede også selv ballet med mere end 100 kilometer til mål, og han gjorde arbejdet færdigt, da han slog Taco van der Hoorn i spurten. 

Annonce

Mathieu van der Poel fik i dag comeback på cykel efter den rygskade, som har holdt ham ude siden OL i Tokyo. Den hollandske stjerne var i et utroligt kørehumør, da han angreb med mere end 100 kilometer til mål og skabte et stort udbrud, der skulle køre om sejren.

 

Og netop sejren sikrede Van der Poel sig også, da han angreb med Taco van der Hoorn på hjul. Intermaché-rytteren kom dog til kort i spurten mod sin stærke landsmand. 

 

Forfølgerne skulle spurte om tredjepladsen, hvor Van der Poels holdkammerat Tim Merlier var den hurtigste foran Danny van Poppel. 

Overbevisende Van der Poel i hopla i Antwerpen

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Danske Tobias Lund Andresen blev nummer 16, og han sad med favoritterne langt ind i finalen. 

 

Løbsreferat:

Søndagen bød på et relativt nyt, belgisk endagsløb med store navne på startslisten. I Antwerp Port Epic ventede der rytterne et utal af gruspassager og brostensstykker, hvor forskelle kunne skabes. 

 

Det var samtidig løbet, der markerede Mathieu van der Poels comeback efter rygskaden, han pådrog sig til OL.

Annonce

 

Morgenudbruddet, der bestod af tre mand, slap aldrig for alvor væk, da Alpecin Fenix kørte aggresivt fra start. Med mere end 100 kilometer til mål åbnede favoritterne allerede ballet, da Van der Poel og Tiejs Benoot (Team DSM) angreb. 

 

Van der Poel angriber, og ung dansker følger med

Kort efter var det Van der Poel selv, der testede formen, og han passerede udbruddet, samtidig med at han skabte en gruppe på otte mand. Den voksede hurtigt en anelse, og herfra var det Van der Poel, Jonas Rickaert, Dries de Bondt (Alpecin Fenix), Taco van der Hoorn (Intermaché), Tobias Lund Andresen, Casper van Uden (Team DSM), Ludovic Robeet (Bingoal) Rasmus Tiller (Uno X), Thomas Joseph (Tarteletto - Isorex), Piotr Havik (BEAT Cycling) og Campbell Stewart (Black Spoke Pro Cycling Acadamy), der udgjorde fronten. 

 

De kørte ind på de sidste 70 km med et forspring på 45 sekunder til feltet, inden to af favoritterne, Danny van Poppel (Intermaché) og Tim Merlier (Alpecin Fenix), sammen kørte op til fronten.

 

Med deres fire mand i frontgruppen var det naturligt nok Alpecin-holdet, som tog teten og holdte kæden stram i front. 

 

Fra forkant til bagkant for Benoot

Med 50 kilometer til mål var der en halvstor gruppe på mellemhånd, som jagtede fronten. Her sad blandt andre Benoot, som ikke kom med, da Van der Poel angreb og etablerede den gruppe, der lå til at køre om sejren. 

Annonce

 

Benoot, der tidligere var i offensiven, fik hjælp af to holdkammerat i forsøget på at komme tilvage til fronten. De befandt sig 45 sekunder efter den forreste gruppe.

 

Den 19-årige dansker, Tobias Lund Andresen, sad, som tidligere nævnt, også fortsat med i front, og han var ved at få sig lidt af en ilddåb på en af sportens større scener. 

 

Tiesj Benoot trådte lidt ekstra på speederen hen over gruset, hvorfor gruppen splittede op, og det nu kun var Kenneth van Rooy (Sport Vlaanderen) og Bert de Backer (B&B Hotels), som kunne følge den belgiske profil. 

 

I front førte Alpecin med Jonas Rickaert og Dries de Bondt ufortrødent, hvorfor det så svært ud for Benoot og andre på bagkant at komme tilbage. 

 

Det oprindelige felt var mere end to minutter efter med 35 kilometer til mål, og det stod klart, at det skulle afgøres mellem frontgruppen eller Benoot-gruppen, der var 40 sekunder efter.

Annonce

 

Van der Poel i offensiven igen
Det begyndte at stå klart, at Benoot ikke ville komme tilbage, og de forreste 13 skulle afgøre løbet mellem sig. 

 

Casper van Uden blev ramt af en punktering på forhjulet, og danske Tobias Lund var dermed DSM’s bedste kort i dagens finale, der blev skudt igang med knap 25 kilometer til mål. 

 

Der angreb Mathieu van der Poel nemlig igen, og han slog et lille hul til de andre, selvom Danny van Poppel forsøgte at følge med. 

 

Det lykkedes dog for Taco van der Hoorn at følge sin landsmand, og de to skabte hurtigt et forspring til de øvrige. 

 

Bagved havde de i første omgang svært ved at finde ind i et samarbejde, men Rasmus Tiller sig teten og forsøgte at etablere en jagt på de to hollændere i front. 

Annonce

 

De trak fra de øvrige, og det lignede, at Van der Poel og Van der Hoorn skulle kæmpe om sejren på de sidste 15 kilometer, da de havde et halvt minut til forfølgerne. 

 

Samtidig røg Tobias Lund desværre af i forfølgergruppen, da Van der Poel angreb. Rasmus Tiller blev samtidig ramt af en defekt. Han havde dermed udspillet sin rolle i løbet ligeså. 

 

Poel eller Hoorn?
Gruppen bagved med de to hurtige favoritter, Tim Merlier og Danny van Poppel, gled længere og længere væk fra de to hollændere, og Taco van der Hoorn begyndte også at køre med rundt. 

 

Rasmus Tiller kom på mirakuløs vis tilbage trods sine to defekter, men den uheldige nordmand blev ramt af endnu en punktering med ti kilometer til mål. 

 

Efter det sidste grusstykke havde de to hollændere over et minut til forfølgerne, og det skulle afgøres på de sidste syv kilometers asfalteret vej. 

Annonce

 

Tempoet var så lavt bagved, at Tiller på ny kom tilbage. Virkelig ærgerligt for ham, at han var ramt af så mange uheld. 

 

De to hollændere kørte sammen ind på den sidste kilometer med mere end halvanden minut til forfølgerne, og de skulle spurte om sejren. 

 

Van der Poel førte, og Van der Hoorn ville ikke gå forbi før spurten. 

 

Men ikke engang i spurten kunne Intermaché-rytteren gå forbi, og Van der Poel vandt ganske suverænt. 

 

Forfølgernes spurt blev vundet af Tim Merlier foran Danny van Poppel, så Alpecin - Fenix sikrede sig to podiepladser. Evigt uheldige Rasmus Tiller blev nummer fem. 

Annonce

 

DU KAN SE CYKLING UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+.

INFO
Antwerp Port Epic
Nyheder Profil Resultater
Mathieu van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE