Van Aert udpeger sit nøglemoment på hård OL-rute
21. juli 2021 16:00Foto: A.S.O. / Aurelien Vialatte
af Rasmus Brandt

Han har vist, at han kan det meste, og Wout van Aert er da heller ikke afvisende, når snakken falder på OL-guld på den hårde japanske rute. Belgieren ser således flere muligheder i den hårde klatrer-finale.

Annonce

Lørdag morgen dansk tid kører verdenseliten ud og skal dyste om OL-guld i herreelitens linjeløb.

 

Med til start er den nylige tredeobbelte Tour-etapevinder Wout van Aert (Jumbo-Visma) og belgieren er optimistisk for om sine egne chancer, da formen er kanongod.

 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

Fænomenet van Aert tager sejren i Paris

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Trods at have kørt fra sine medudbrydere på Mont Ventoux for nyligt, regner han dog ikke med at kunne gøre forskellen på de hårde japanske stigninger.

 

Særligt den hårde stigning Mikuni Pass, der ligger henimod finalen omtaler belgieren således som noget, han skal overleve, men så åbner løbet sig til gengæld også for ham.

 

"For mig handler det om at overleve (stigningen red,). Hvis jeg kommer over den med de forreste, begynder der et nyt løb for mig, og så er der mange muligheder for mig. Det bliver et nøglemoment og konkurrenterne ved det. Så de vil forsøge at sætte mig. Jeg må forblive koncentreret," fortæller Van Aert til Sporza.

Annonce

 

Den anden kaptajn på det belgiske hold er bomstærke Remco Evenepoel, der ifølge Van Aert kan spille et anderledes taktisk spil, da stigingerne passer hans karakteristika noget mere.

 

"Vi har hver vores styrker. Evenepoel er en bedre klatrer, og Mikuni passet bliver et vigtigt sted i lørdagens løb. Det er op til Remco at skabe løbet. Det er kun en fordel, at vi har to jern i ilden," fortæller Van Aert om de belgiske muligheder.

 

Udover Van Aert og Evenepoel stiller Belgien til start med Greg van Avermaet, Tiesj Benoot og Mauri Vansevenant, som du kan følge, når OL-linjeløbet skydes i gang tidligt lørdag morgen.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Annonce

INFO
OL Tokyo
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Officielt: Sagan og Ackermann forlader Bora

Landevej

Ineos-belgier kæmper med sygdom

Landevej

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE