EKSKLUSIVT

Ung ColoQuick-rytter drømmer om DM-medalje i 2021
20. marts 2021 08:00Foto: Toke Hage
af Johan Hørstrup - Interview: Christian Frese

20-årige William Blume Levy drømmer om en DM-medalje inden sin anden sæson hos eliten. I sidste sæson fik den unge ColoQuick-rytter vist, at han kan være med fremme blandt landets bedste, hvilket har motiveret ham frem mod denne sæson. Feltet.dk talte med ham under ColoQuicks træningslejr i Glyngøre.

Annonce

Feltet.dk har været med på ColoQuicks træningslejr i Glyngøre. Du får her det ottende af i alt 12 interviews med mandskabets 2021-trup.

 

Den blot 20-årige William Blume Levy blev nummer 12 til sidste års DM i sin første sæson hos eliten. Nu går han ind til sin anden sæson i A-klassen efter en god første sæson, som har været med til at hjælpe ham tilpasse sig til eliten.

 

Det fortæller han til Feltet.dk i forbindelse med holdets træningslejr.

”Det føles som en ny guldalder” – Radio Tour-studiet diskuterer nyfundne ryttertendenser i Tirrenoen

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Jeg synes, det gik meget godt i de fleste løb. Jeg vandt allerede mit første linjeløb i A-klassen i Randers Bike Week. Jeg kom godt fra start, og det var helt klart med til at hjælpe mig,” siger han.

 

På trods af sin unge alder har Blume Levy allerede mange flotte resultater. Med sejren i juniorernes Flandern Rundt i 2019 og sine to A-løbssejre i 2020 (Randers Bike Week og Fri Bike Shop-løbet i Sønderborg) har den tidligere Roskilde-rytter flere gange vist, at han er en af de bedste unge danske ryttere.

 

Ligesom mange andre talenter drømmer Blume Levy om at komme på WorldTouren. Dog har han ikke travlt med at avancere til sportens højeste niveau. 


”Jeg tager det ikke så tungt. Jeg går efter at udvikle mig stille og roligt. Jeg har ikke noget, som jeg skal nå,” fortæller han.

Annonce

 

At være en del af ColoQuicks setup er det rigtige sted for ham at udvikle sig. Det fortalte han til Feltet.dk i forbindelse med sin kontraktforlængelse. I den kommende sæson er han også en del af det danske U23-landshold.

Fik du læst vores seneste interview med Blume Leyvs holdkammerat Jeppe Pallesen?

 

DM-finale kunne have givet medalje

Blume Levy var med blandt de allerforreste til DM sidste år. At sidde i den gruppe, der skulle køre om sejren, og som Kasper Asgreen og Andreas Kron kørte væk fra, var ikke, hvad han havde regnet med inden løbet.


”Til DM var jeg rimelig overrasket over, at jeg klarede det så godt i så langt et løb. Jeg sad i den absolutte finale. At jeg sad i den gruppe, som Asgreen og Kron kørte væk fra, kom nok lidt bag mig,” fortæller han.

 

Den 20-årige ColoQuick-rytter endte på en 12. plads. Set i retrospekt mener han dog, at han godt kunne have fået mere ud af løbet. Han skulle bare have haft lidt mere tro på egne evner.

 

”Jeg var nok lidt bange for at blotte mig for meget, selvom jeg havde en god nok fornemmelse. Det er altid nemmere at sige bagefter, men jeg skulle nok have troet lidt mere på mig selv. Så kunne jeg have fået et endnu bedre resultat,” fortæller han og uddyber:

 

”Jeg tænkte, at det lige så godt kunne have været mig, der var sejlet hjem med Asgreen og fået medalje. Det er altid nemt at sige bagefter, men da jeg sad der, syntes jeg, at muligheden var der.”

Annonce

 

Efter sit resultat til sidste års DM fik den unge dansker mange positive reaktioner. At en 19-årig førsteårs seniorrytter kunne være med så langt fremme, var imponerende for mange.

 

”Jeg sad i finalen, og det havde været efter et relativt hårdt løb, selvom det var et relativt kort DM. Jeg fik mange positive reaktioner på det. Også selvom 12. pladsen ikke var det helt vilde. Men selve min kørsel var der mange, der bemærkede,” lyder det fra Blume Levy.

 

At være så tæt på, har også givet ham troen på, at det i denne sæson kan blive til en DM-medalje. Hvis han har heldet med sig og rammer dagen, tror han på, at det er en realistisk ambition.

 

”Man går og drømmer om DM-medaljer, men heldet skal også være der. Men jeg tror, at hvis jeg rammer dagen og har heldet på min side, så er det ikke umuligt at køre med om DM-medaljer. Det kunne i hvert fald være fedt,” forklarer han.


Har du husket at sætte dit managerhold i Python klassikerspil? Spillet starter i dag med Milano-Sanremo!

 

William Blume Levy kører først over stregen til juniorernes Flandern Rundt i 2019 foran daværende holdkammerat Tobias Lund Andresen. Foto: Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior

Annonce

 

Forventningerne og forberedelserne til 2021-sæsonen

Blume Levy skal i år både køre løb for ColoQuick og det danske U23-landshold. Derfor har den 20-årige dansker trænet godt igennem vinteren og går ind til sæsonen med en god fornemmelse.

 

”Jeg er kommet godt igennem vinteren. Jeg har været på nogle forskellige træningslejre i udlandet. Jeg har fået nogle gode timer i banken,” forklarer han og fortsætter:

 

”Jeg føler, jeg har udviklet mig en del siden sidste år, og jeg kan også se på mine tal, at jeg kører noget stærkere nu, end jeg gjorde på dette tidspunkt sidste år. Det er virkelig fedt og helt klart også en motiverende faktor.”

 

Med en god vinter i benene håber Blume Levy på, at det kan udløse gode resultater, både indenrigs og udenrigs. Han mener også, at en god base kan blive vigtig i en sæson, hvor løbsprogrammet hurtigt kan ændre sig.

 

”Jeg forventer klart, at jeg kan køre med om de sjove placeringer nationalt, og så håber jeg at der også kommer nogle UCI-løb, hvor jeg kan vise mig frem. Jeg tror, at det gælder om at have et højt bundniveau, og det føler jeg, at jeg har. Så kan man altid spidse formen af, når man har noget konkret at køre efter, så det er jeg ikke så nervøs for,” fortæller han. 

Annonce

 

Hvilke løb, som den unge dansker skal køre, er stadig lidt oppe i luften, men han har alligevel udset sig nogle løb, som han gerne vil gøre det godt i. Her er det især løbene med det danske U23-landshold, som han har fokus på.

 

”Jeg havde set frem til at være i god form til U23 Gent Wevelgem, Flandern Rundt og Le Triptyque, som er et U23-løb, der ligger imellem, men det hele er aflyst nu. Det var mine første højdepunkter for sæsonen. Nu ser det ud, som om at Liege bliver kørt. Jeg tror, at ruten ligger relativt godt til mig,” beskriver han og fortsætter:

 

”Så kunne jeg godt tænke mig at køre l’Avenir og gøre det godt der, og U23 VM i Flandern er jeg også ret interesseret i. Men vi må tage det, som det kommer med forskellige løb."

 

Den 20-årige ColoQuick-rytter har dog også udset sig nogle af de nationale løb. Her er det især et løb, hvor han næsten er på hjemmebane, der er et af årets mål.


”GP Herning og DM er fede løb. DM er næsten på hjemmebane i Vejle med en rute, som jeg også tror passer mig relativt godt. Sidste år beviste jeg, at jeg kan begå mig i den slags løb, så det er en høj prioritet,” siger Blume Levy.

 

William Blume Levy til Junior VM i enkeltstart i 2019. Foto: Sirotti

Annonce

 

Planen for sæsonen er i år ikke blevet lagt i samarbejde med Brian ”Hellerup” Petersen, som sidste år var holdets ledende sportsdirektør. I år er det i stedet Christian Moberg, der har titlen som ledende sportsdirektør. Det gør dog ikke den store forskel for Blume Levy, da han har et godt forhold til dem begge.

 

”Vi har en tæt dialog. Jeg har snakket meget med dem begge to. Moberg var oprindeligt min kontaktperson, men Hellerup ringer også hele tiden. Jeg føler, at der bliver taget godt hånd om mig, og der er god forståelse fra begge sider,” forklarer han. 

 

For den unge dansker er det et mål at komme på WorldTouren og slå igennem der. Her er der allerede mange unge ryttere, han kan spejle sig i. ColoQuick har i de sidste sæsoner selv bidraget til at sende unge danskere til WorldTouren i form af Jonas Vingegaard og Frederik Wandahl.

 

”Når man ser en masse unge ryttere blive WorldTour-ryttere, er det selvfølgelig inspirerende, men det er ikke noget, som jeg går og haster helt vildt efter. Selvfølgelig er drømmen at blive WorldTour-rytter og slå igennem der. Det er det, som jeg arbejder hen imod, men det er hele tiden step for step,” fortæller han.

 

Hvis det lykkes den 20-årige dansker at slå igennem i denne sæson, kan en kontrakt på WorldTouren måske allerede komme i 2022. Der ligger dog ikke noget konkret på bordet endnu, så ligger fokuset på at lave resultater og ramme det rigtige niveau.

Annonce

 

”Jeg synes, at det er svært at sætte noget konkret på lige nu. Jeg glæder mig egentlig bare til at komme ud at køre cykelløb og se, hvordan mit niveau er. Så håber jeg da, at jeg får nogle gode tilbud, og så må jeg tage den derfra,” slutter Blume Levy.

INFO
William Blume Levy
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopresultat til RYTGER-rytter i Frankrig: Det føles som en sejr

Landevej

WorldTour- og podiedominans: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewContador peger på Giro-favoritter: Han er i god form

Landevej

Eksklusivt interviewHonoré roser kaptajnerne: Vi er klar til den lyserøde kamp

Landevej

Marcus Sander hentede første sejr

Landevej

Rekordsættende Asgreen: Holdet er altid med fremme

Landevej

Hollandsk vidunder vinder endnu en gang: DSM med 1-2 i Belgien

Landevej

Annonce