Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Ung ColoQuick-rytter drømmer om DM-medalje i 2021
20. marts 2021 08:00Foto: Toke Hage
af Johan Hørstrup - Interview: Christian Frese

20-årige William Blume Levy drømmer om en DM-medalje inden sin anden sæson hos eliten. I sidste sæson fik den unge ColoQuick-rytter vist, at han kan være med fremme blandt landets bedste, hvilket har motiveret ham frem mod denne sæson. Feltet.dk talte med ham under ColoQuicks træningslejr i Glyngøre.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Feltet.dk har været med på ColoQuicks træningslejr i Glyngøre. Du får her det ottende af i alt 12 interviews med mandskabets 2021-trup.

 

Den blot 20-årige William Blume Levy blev nummer 12 til sidste års DM i sin første sæson hos eliten. Nu går han ind til sin anden sæson i A-klassen efter en god første sæson, som har været med til at hjælpe ham tilpasse sig til eliten.

 

Det fortæller han til Feltet.dk i forbindelse med holdets træningslejr.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

”Jeg synes, det gik meget godt i de fleste løb. Jeg vandt allerede mit første linjeløb i A-klassen i Randers Bike Week. Jeg kom godt fra start, og det var helt klart med til at hjælpe mig,” siger han.

 

På trods af sin unge alder har Blume Levy allerede mange flotte resultater. Med sejren i juniorernes Flandern Rundt i 2019 og sine to A-løbssejre i 2020 (Randers Bike Week og Fri Bike Shop-løbet i Sønderborg) har den tidligere Roskilde-rytter flere gange vist, at han er en af de bedste unge danske ryttere.

 

Ligesom mange andre talenter drømmer Blume Levy om at komme på WorldTouren. Dog har han ikke travlt med at avancere til sportens højeste niveau. 


”Jeg tager det ikke så tungt. Jeg går efter at udvikle mig stille og roligt. Jeg har ikke noget, som jeg skal nå,” fortæller han.

Annonce

 

At være en del af ColoQuicks setup er det rigtige sted for ham at udvikle sig. Det fortalte han til Feltet.dk i forbindelse med sin kontraktforlængelse. I den kommende sæson er han også en del af det danske U23-landshold.

Fik du læst vores seneste interview med Blume Leyvs holdkammerat Jeppe Pallesen?

 

DM-finale kunne have givet medalje

Blume Levy var med blandt de allerforreste til DM sidste år. At sidde i den gruppe, der skulle køre om sejren, og som Kasper Asgreen og Andreas Kron kørte væk fra, var ikke, hvad han havde regnet med inden løbet.


”Til DM var jeg rimelig overrasket over, at jeg klarede det så godt i så langt et løb. Jeg sad i den absolutte finale. At jeg sad i den gruppe, som Asgreen og Kron kørte væk fra, kom nok lidt bag mig,” fortæller han.

 

Den 20-årige ColoQuick-rytter endte på en 12. plads. Set i retrospekt mener han dog, at han godt kunne have fået mere ud af løbet. Han skulle bare have haft lidt mere tro på egne evner.

 

”Jeg var nok lidt bange for at blotte mig for meget, selvom jeg havde en god nok fornemmelse. Det er altid nemmere at sige bagefter, men jeg skulle nok have troet lidt mere på mig selv. Så kunne jeg have fået et endnu bedre resultat,” fortæller han og uddyber:

 

”Jeg tænkte, at det lige så godt kunne have været mig, der var sejlet hjem med Asgreen og fået medalje. Det er altid nemt at sige bagefter, men da jeg sad der, syntes jeg, at muligheden var der.”

 

Efter sit resultat til sidste års DM fik den unge dansker mange positive reaktioner. At en 19-årig førsteårs seniorrytter kunne være med så langt fremme, var imponerende for mange.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

”Jeg sad i finalen, og det havde været efter et relativt hårdt løb, selvom det var et relativt kort DM. Jeg fik mange positive reaktioner på det. Også selvom 12. pladsen ikke var det helt vilde. Men selve min kørsel var der mange, der bemærkede,” lyder det fra Blume Levy.

 

At være så tæt på, har også givet ham troen på, at det i denne sæson kan blive til en DM-medalje. Hvis han har heldet med sig og rammer dagen, tror han på, at det er en realistisk ambition.

 

”Man går og drømmer om DM-medaljer, men heldet skal også være der. Men jeg tror, at hvis jeg rammer dagen og har heldet på min side, så er det ikke umuligt at køre med om DM-medaljer. Det kunne i hvert fald være fedt,” forklarer han.


Har du husket at sætte dit managerhold i Python klassikerspil? Spillet starter i dag med Milano-Sanremo!

 

William Blume Levy kører først over stregen til juniorernes Flandern Rundt i 2019 foran daværende holdkammerat Tobias Lund Andresen. Foto: Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior

Annonce

 

Forventningerne og forberedelserne til 2021-sæsonen

Blume Levy skal i år både køre løb for ColoQuick og det danske U23-landshold. Derfor har den 20-årige dansker trænet godt igennem vinteren og går ind til sæsonen med en god fornemmelse.

 

”Jeg er kommet godt igennem vinteren. Jeg har været på nogle forskellige træningslejre i udlandet. Jeg har fået nogle gode timer i banken,” forklarer han og fortsætter:

 

”Jeg føler, jeg har udviklet mig en del siden sidste år, og jeg kan også se på mine tal, at jeg kører noget stærkere nu, end jeg gjorde på dette tidspunkt sidste år. Det er virkelig fedt og helt klart også en motiverende faktor.”

 

Med en god vinter i benene håber Blume Levy på, at det kan udløse gode resultater, både indenrigs og udenrigs. Han mener også, at en god base kan blive vigtig i en sæson, hvor løbsprogrammet hurtigt kan ændre sig.

 

”Jeg forventer klart, at jeg kan køre med om de sjove placeringer nationalt, og så håber jeg at der også kommer nogle UCI-løb, hvor jeg kan vise mig frem. Jeg tror, at det gælder om at have et højt bundniveau, og det føler jeg, at jeg har. Så kan man altid spidse formen af, når man har noget konkret at køre efter, så det er jeg ikke så nervøs for,” fortæller han. 

Annonce

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Hvilke løb, som den unge dansker skal køre, er stadig lidt oppe i luften, men han har alligevel udset sig nogle løb, som han gerne vil gøre det godt i. Her er det især løbene med det danske U23-landshold, som han har fokus på.

 

”Jeg havde set frem til at være i god form til U23 Gent Wevelgem, Flandern Rundt og Le Triptyque, som er et U23-løb, der ligger imellem, men det hele er aflyst nu. Det var mine første højdepunkter for sæsonen. Nu ser det ud, som om at Liege bliver kørt. Jeg tror, at ruten ligger relativt godt til mig,” beskriver han og fortsætter:

 

”Så kunne jeg godt tænke mig at køre l’Avenir og gøre det godt der, og U23 VM i Flandern er jeg også ret interesseret i. Men vi må tage det, som det kommer med forskellige løb."

 

Den 20-årige ColoQuick-rytter har dog også udset sig nogle af de nationale løb. Her er det især et løb, hvor han næsten er på hjemmebane, der er et af årets mål.


”GP Herning og DM er fede løb. DM er næsten på hjemmebane i Vejle med en rute, som jeg også tror passer mig relativt godt. Sidste år beviste jeg, at jeg kan begå mig i den slags løb, så det er en høj prioritet,” siger Blume Levy.

 

William Blume Levy til Junior VM i enkeltstart i 2019. Foto: Sirotti

Annonce

 

Planen for sæsonen er i år ikke blevet lagt i samarbejde med Brian ”Hellerup” Petersen, som sidste år var holdets ledende sportsdirektør. I år er det i stedet Christian Moberg, der har titlen som ledende sportsdirektør. Det gør dog ikke den store forskel for Blume Levy, da han har et godt forhold til dem begge.

 

”Vi har en tæt dialog. Jeg har snakket meget med dem begge to. Moberg var oprindeligt min kontaktperson, men Hellerup ringer også hele tiden. Jeg føler, at der bliver taget godt hånd om mig, og der er god forståelse fra begge sider,” forklarer han. 

 

For den unge dansker er det et mål at komme på WorldTouren og slå igennem der. Her er der allerede mange unge ryttere, han kan spejle sig i. ColoQuick har i de sidste sæsoner selv bidraget til at sende unge danskere til WorldTouren i form af Jonas Vingegaard og Frederik Wandahl.

 

”Når man ser en masse unge ryttere blive WorldTour-ryttere, er det selvfølgelig inspirerende, men det er ikke noget, som jeg går og haster helt vildt efter. Selvfølgelig er drømmen at blive WorldTour-rytter og slå igennem der. Det er det, som jeg arbejder hen imod, men det er hele tiden step for step,” fortæller han.

 

Hvis det lykkes den 20-årige dansker at slå igennem i denne sæson, kan en kontrakt på WorldTouren måske allerede komme i 2022. Der ligger dog ikke noget konkret på bordet endnu, så ligger fokuset på at lave resultater og ramme det rigtige niveau.

Annonce

 

”Jeg synes, at det er svært at sætte noget konkret på lige nu. Jeg glæder mig egentlig bare til at komme ud at køre cykelløb og se, hvordan mit niveau er. Så håber jeg da, at jeg får nogle gode tilbud, og så må jeg tage den derfra,” slutter Blume Levy.

INFO
William Blume Levy
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
VIS FLERE

Annonce