Prøv vores nye app
Produktnyt + First Ride: Assos GTS efterårskollektion
10. november 2022 17:00
af Morten Andersen

Schweiziske Assos har altid været kendte for deres ypperlige bibshorts, men på vores breddegrader er der også mange, der efterhånden har stiftet bekendtskab med deres ingeniørkunst, når det kommer til tøj i ydersæsonerne, hvor vejr og vind stiller store krav til påklædningen, hvis det skal være sjovt at træne udenfor.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Nu lancerer Assos en målrettet efterårskollektion, rettet mod ydersæsonerne, som selvfølgelig også dækker det kølige forår. Kollektionen hører under Mille-serien og bærer koden GTS, som indikerer, at tøjet excellerer på de længste dage på cyklen. De dage, hvor man har behov for komfort under alle de forhold, som en efterårsdag kan byde på i det nordlige Europa og vil have noget tøj, som er gearet til de lange distancer.
 

GTS-kollektionen indeholder bibshorts, vindvest og en jakke. Vi har testet shorts og jakke - læs mere om vores første indtryk senere i denne artikel.

GTS-serien er tænkt som et system - et af Assos’ varemærker, hvor produkterne udvikles, så de passer perfekt sammen og supplerer hinanden for det optimale resultat ude på cyklen. Dog kan de naturligvis også benyttes selvstændigt. Dette er det første system - eller outfit - i GTS-serien.


Fyldt med teknologi

Som altid når Assos lancerer nyheder - især til de koldere måneder - så er tøjet spækket med tekniske detaljer. Folkene på fabrikken i Schweiz ligger aldrig på den lade side og er der én ting, som er sikkert, så er det at Assos altid leverer, når det kommer til at udvikle og implementere nye teknologier og materialer.


GTS-serien er ingen undtagelse og listen af teknologier i tøjet er lang. Både når det gælder materialer, men også når det handler om tøjets sammensætning og konstruktionsteknikkerne.

Flere af tingene er ultratekniske, hvor Assos for alvor spiller med musklerne - blandt andet er jakken forsynet med en nyudviklet membran, mens shortsene naturligvis er lavet med den lange række af materialer og konstruktioner, som Assos har udviklet de seneste år.


Serien lægger sig i 2/3-klimaintervallet i Assos’ interne scoringssystem. Selv om det kan synes meget kodeagtigt, så fortæller det blot, at tøjet er beregnet til ydersæsonerne - og altså ligger midtimellem sommertøjet og vintertøjet, som er en 3/3 på skalaen.


Mille GTS Spring Fall Jacket C2

GTS-jakken er en nyfortolkning af Assos’ eksisterende Spring Fall-jakke, som blandt Assos-fans er en ikonisk størrelse, som gør overgangene mellem sæsonerne til en leg.


Den største nyhed er en ny membran, som er ejet og udviklet af Assos. Den skal sørge for at kombinere de tre vigtigste egenskaber i ydersæsonerne: Varme, isolering og åndbarhed.

I klassisk Assos-stil, så har membranen fået et fancy navn, som er med til at betegne det udviklingsprojekt, som har født netop denne teknologi. Membranen her hedder således ‘AIRBLOCK.888’. Det er et tekstil i tre lag som erstatter den tidligere membran.


Materialet er benyttet på hele forsiden, siderne og den øvre ryg, der således er ekstra beskyttet i forhold til vinden og både kan håndtere vand, der sprøjter fra underlaget eller kommer fra oven.

I tillæg hertil er den midterste og nedre ryg lavet i et meget åndbart panel, som giver lidt afkald på beskyttelsen på et udvalgt sted i bytte for masser af åndbarhed. Det skal være med til at skabe et så tørt ’indeklima’ som muligt, selvom man arbejder hårdt og vindkølingen er lukket ude.


Ellers holder Assos fast i deres meget lette ærmer, som er et tyndt, men isoleret, materiale, som har masser af stretch og sidder helt tæt om armene. Nærmest aero. Dette er en markant del af jakken, da den derved får et ret let udtryk og helt tydeligt også er lavet til ryttere, som vil køre hurtigt.
Ærmerne er åndbare og er behandlede, så de skyr vandet og kan klare vejsprøjt og lettere regnbyger.

Endeligt er der kraven - med det mundrette navn ‘struzzoKragen’ - som er semi-høj og kraftig med helt blødt fleece på indersiden for komfort, når den er lynet helt op, så man kan beskyttet halsen mod kold vind.


Pasformen er i Assos-kategorien ’regularFit’, men overalt er der brugt ultraelastiske materialer, så jakken sidder udpræget tæt over hele linjen.


MILLE GTS Bibshorts C2

GTS-shortsene er i lighed med jakken gearet til ydersæsonerne og tilbyder mere beskyttelse og varme end et par short til sommermånederne.
Således er de let isolerede, åndbare og vandskyende og egner sig bedst til kolde og fugtige forhold.


Den centrale del af GTS-bukserne er GTS CS-puden. Den består af en 13 millimeter tyk konstruktion i skum med masser af densitet. Assos betegner den selv som en ’endurance cycling platform’ og understreger derved, at puden er lavet til at give komfort på selv de længste ture.  

Shortsene er lavet i et stof med isolering med lav vægt samt høj åndbarhed.

Benene og det bageste panel er lavet i samme materiale som på jakkens ærmer - kaldet RX EVO - som giver en lidt tungere isolering på disse udvalgte steder, som passer godt til moderate og ikke mindst skiftende temperaturer.


I skridtet er der brugt et lidt lettere materiale for at sikre åndbarheden.

Begge materialer er vandskyende og målet her er, at vandet skal glide af i perler, fremfor at blive absorberet i stoffet.

Indersiden er opbørstet, så den giver den klassiske og komfortable fornemmelse mod huden.


Pasformen er som jakken i den såkaldte regularFit, som skal give komfort til lange træningsture og basiskilometerne i koldt vejr, uden at man føler sig fanget i et par short skåret til race.


Benene er desuden gjort lidt længere, så de beskytter et større område

 


First Ride / Test

Efterårsvejret sniger sig så småt ind på os og efterhånden er både morgener og aftenerne så kolde, at træningen kræver mere end blot en almindelig trøje. Med andre ord, perfekte forhold til at teste GTS-tøjet fra Assos.


Luksuriøse bibs

For det første er det værd at nævne materialekvaliteten på både jakke og shorts. Man fristes til at sige ’som altid’, når det er Assos, men kvaliteten fortjener altså ros, for der er bare toplækkert.

Bukserne er ultrakomfortable og det fornemmer man allerede, når man pakker dem ud. Materialet er tykt, blødt og lækkert.


Pasformen er behagelig og sidder ret meget lige i målet, i forhold til at Assos gerne vil lave et par bukser, som sidder så behageligt, at man straks rækker ud efter dem, når man skal trille sine lange efterårsture.

Stoffet føles simpelthen luksuriøst mod huden i sammenspil med en godt afstemt pasform.


En anden ting som Assos fortjener ros for, er at benlængden er øget og ’lukningen’ ved benenes afslutning er forbedret. Den brede elastikkant er godt doseret og så er indersiden dækket af et tyndt silikonelag, som holder benene sikkert men blidt på plads. Det er vigtigt generelt, men især en fornøjelse i ydersæsonen, hvor man gerne vil have beskyttet sine lår mod kulden.

Indlægget er også fra øverste hylde og jeg synes at det lidt større indlæg her, gør det rigtig godt.
Der er masser af støtte og stabilitet, og så er det lækkert mod huden og nemt at vaske rent for sved, når man har siddet mange timer i sadlen.


Også bukserne overdel fortjener at blive nævnt. Assos benytter sig af et selesystem, som mest minder om kraftige elastikker på deres bukser i disse sæsoner. Fordelen er, at det giver et helt fast hold, som hjælper med at bibeholde pasformen under brug, men som også lægger sig helt fladt mod kroppen uden at fylde noget. Det fungerer virkelig godt, når man skal have et kraftigt baselayer på med en tætsiddende jakke uden på.


Ude på cyklen er shortsene fantastiske i det danske efterårsvejr. De er varme og komfortable o kan let klare den kølige, nordlige vind. Det samme gælder vandsprøjt, som preller effektivt af.


Parret med et sæt gode løse ben, så kan man køre med disse shorts helt frem til decideret vinter.


Bukserne koster 1659,- kroner.


Funktionel jakke

Jakken holder samme niveau og har et fremtrædende, funktionelt udtryk.

Stoffet med den indbyggede membran dominerer oplevelse, da det dækker helt forsiden. Det er robust og kraftigt, men en nærmest ru overflade. Derfor kan det godt synes lidt rigidt ved første møde - og derved aflevere et lidt mindre komfortabelt førstehåndsindtryk end shortsene - men når man tager jakken på, så strækker det fint og sætter sig tæt, men behageligt, omkring overkroppen.


Ude på cyklen excellerer det og som forventet beskytter det eminent mod både vind og vand.

Sammen med den endnu mere åndbare ryg, så er temperaturreguleringen rigtig god, så man får indtryk af et alsidigt produkt, som både vil tilfredsstille raceren, der kører intervaller og rytteren, som er på langfart med lavere intensitet.


Og så er der to ting, som for alvor løfter jakken helt op i min optik.


For det første er ærmerne geniale. De er tynde, men tilpas isolerede og så er de lavet i en simpel konstruktion, hvor elasticiteten i stoffet dikterer pasformen, som bliver helt tæt og strømlinet, uden at der er noget, der klemmer. Afslutningerne i håndleddet er helt flade og laserskårede, så det er let af få det til at passe sammen med en handske, når den tid kommer.


Dernæst er der kraven, som har en helt perfekt højde, så man er beskyttet, men som også efterlader plads til, at man kan køre med høj intensitet uden at man føler restriktioner omkring halsen eller får fornemmelsen af, at man er ved at koge over.


Til sidst er det også værd at nævne farven. Modellen vi har testet, er lavet i flou-gul på forsiden og dele af bagsiden. Det er med til at øge synligheden betragteligt og øger for mig trygheden i denne periode, hvor både biler og cykelryttere skal vænne sig til at mørket kommer igen og at sigtbarheden på landevejene varierer meget mere end i sommermånederne.

 

Det skal dog nævnes også, at man kan få jakken i en mere afdæmpet version i helt sort, hvis man er mere til et klassisk og diskret look.


Jakken koster 1889,- kroner.


Alt i alt et sæt tøj fra øverste hylde fra schweiziske Assos, som nok engang demonsterer hvordan den skal skæres, når det kommer til udvikling af tekstiler, konstruktioner og teknologier som øger både funktionalitet og komfort.


Kollektionen kan ses her.

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

 

 

Annonce

INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 26. april 2024

Landevej
Uheldig hollandsk profil udgår
Udstyr og test
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Landevej
Giro-spillet åbnet for tilmelding

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie
Landevej
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

Annonce

Landevej
Optakt: Vuelta Asturias
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da cross leverede endnu et vidunderbarn i schweizisk modvindsfuser
Landevej
Følg enkeltstarten i Romandiet og kongeetapen i Tyrkiet
Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

Annonce

Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent

Annonce

Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk

Annonce

Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget

Annonce

Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
VIS FLERE

Annonce