Prøv vores nye app
Overlegen sejr: Pogacar vinder sit andet monument i Lombardiet
09. oktober 2021 16:40Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

Tadej Pogacar fortsætter sin imponerende sæson med en sejr i Lombardiet Rundt, hvor han med taktisk timing af en anden verden startede et udbrud, som kun Fausto Masnada senere kunne følge med på. I den direkte kamp om sejren måtte italieneren strække våben.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

I en alder af 23 år har Tadej Pogacar nu to Tour de France sejre og to monument-sejre. Han angreb på Passo di Ganda, og det træk skulle vise sig at være det sejrsafgørende. Masnada kørte ham op på nedkørslen, men blev slået i spurten, mens Adam Yates rundede podiet af.

 

Jonas Vingegaard blev dagens bedste dansker på en 14. plads.

 

Tidligt på dagen var mange ryttere aktive i kampen om at komme med i udbruddet. Andreas Stokbro var én af dem, der forsøgte, ligesom også Niklas Eg og Christopher Juul-Jensen rørte på sig. Ingen af dem var dog med i udbruddet.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Roen faldt over feltet herefter, men da feltet ramte Roncola og ikke mindst Dosenna var der masser af aktivitet i feltet. Danske Jonas Vingegaard var med i et hug her, som dog blev lukket ned, mens Andreas Kron desværre udgik af løbet.

 

Det store udbrud blev endeligt slugt af den resterende del af feltet, da der var 50 kilometer til mål, og herefter kunne Lorenzo Rota udnytte muligheden for at køre væk mellem to stigninger. Han blev dog hentet inden næstsidste stigning, Passo di Ganda.

 

På stigningen startede Vincenzo Nibali et angreb, som Tadej Pogacar senere overtog. Sloveneren kørte alene fra favoritfeltet og slog et hul, mens Fausto Masnada også satte efter. Masnada fik senere selskab af de andre favoritter, der tilsammen dannede en forfølgergruppe over stigningen, som Pogacar krydsede et halvt minut foran forfølgerne.

Annonce

 

På nedkørslen øgede sloveneren sit forspring, men Masnada havde indledt en solojagt på Pogacar, og med 16 kilometer til mål lukkedes hullet mellem de to, og en ny frontgruppe var dannet. De to rundede sammen den sidste stigning inde i Bergamo, og her stod det klart, at sejren skulle afgøres mellem de to, mens forfølgergruppen altså kom spurtende bag dem til en kamp om den sidste podieplacering.

 

Løbsreferat:
Der ventede rytterne årets sidste monument, da 239 kilometer på de norditalienske veje i dag skulle udforskes af feltet, og da først den neutrale start var givet, blev der kamp om morgenudbruddet.

 

Qhubeka-NextHash var meget insisterende i deres indledende kamp for at komme med. Mauro Schmid, Victor Campenaerts og Andreas Stokbro (Alle Qhubeka-Nexthash) forsøgte alle at komme med, og Stokbro slog sågar hullet, men måtte se sig lukket af feltet.

 

 

Herefter væltede angrebene frem i højre og venstre side af vejen, og blandt andre Niklas Eg (Trek-Segafredo) fik også rørt lidt på sig i denne fase, mens Christopher Juul-Jensen (BikeExchange) også var med i et hug med Campenaerts, der desværre blev lukket ned.

 

Først efter næsten 35 kilometer kom dagens udbrud afsted. Ti ryttere bestod det af, og de ti navne var:

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Victor Campenaerts, Christopher Hamilton (DSM), Tim Wellens (Lotto Soudal), Mattia Bais (Androni), Domen Nocak (Bahrain), Thomas Champion (Cofidis), Jan Bakelants (Intermarché), David Orrico (Vini Zabu), Andrea Garosio (Bardiani) og Amanuel Ghebreigzabhier (Trek-Segafredo).

 

Løbets tempo stiger på Roncola
Jumbo-Visma sendte herefter Koen Bouwman (Jumbo-Visma) til fronten for at føre, mens også Chris Froome (Israel) blev sendt frem for at bidrage i denne fase. Da først forspringet ligeledes ramte seks minutter, kom også Deceuninck-QuickStep, UAE Team Emirates og BikeExchange frem.

 

Ligeledes sluttede den indledende fase af løbet, da rytterne ramte Roncola. Positionskampen frem mod stigningen gjorde, at forspringet faldt en anelse, inden toppen af stigningen blev ramt.

 

På en nedkørsel længere henne på ruten styrtede Benoit Cosnefroy (AG2R), og franskmanden så noget forslået og forvirret ud efter styrtet, der satte en stopper for hans løb. Splittelser i udbruddet skete også, men som tidligere på dagen kom der samling på tropperne kort herefter igen.

Annonce

 

 

Igen var der kortvarigt ro over feltet hen over Berbenno, mens positionskampen atter tog til, da Dosenna nærmede sig, og kilometertælleren viste, at der nu var under 100 kilometer tilbage. Løbet var på vej ind i sin præfinale-fase.

 

Roglic åbner ballet - Vingegaard aktiv
Da først rytterne ramte Dosenna faldt Orrico og Champion fra med det samme i front, mens der i feltet blev åbnet op med det samme. Eddie Dunbar (INEOS) angreb med Andrea Bagioli (Deceuninck), mens de blev hentet forcerede også Primoz Roglic (Jumbo-Visma) kortvarigt, og dermed var der åbnet for ballet.

 

Ben Tulett (Alpecin), Fausto Masnada (Deceuninck), Pavel Sivakov (INEOS), George Bennett (Jumbo-Visma), Michael Storer (DSM) og Neilson Powless (EF) var den næste gruppe, der forsøgte sig med et hul til feltet. UAE Team Emirates kørte dem dog ind igen.

 

I frontgruppen angreb Garosio, og han lavede yderligere en selektering i gruppen, og desværre herefter udgik Andreas Kron (Lotto Soudal) med dårlig ryg herefter.

Annonce

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Sivakov og Masnada stak igen afsted, og denne gang kom Romain Bardet (DSM) og Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) med, også her blev de dog lukkede, denne gang af Movistar Team. Angrebslysten blev aflyst af Deceuninck-QuickStep, der fik ro på feltet. Forspringet til den resterende del af udbruddet var under ét minut.

 

Udbruddet hentes - Favoritterne tager over
Oppe foran måtte Bakelants slippe udbruddet i takt med, at Deceuninck-QuickStep trak frontgruppen tættere på resten af frontgruppen. Alexey Lutsenko (Astana) og Davide Formolo (UAE) var nede i et styrt, men det ændrede ikke på, at udbruddet var slugt med 50 kilometer til mål.

 

Lorenzo Rota (Intermarché) kørte herefter væk og slog et lille hul. Ingen ville dog med ham i første omgang, og derfor måtte han opgive, da Tiesj Benoot (DSM) satte et hårdt tempo på Passo di Ganda. Feltet blev tyndet godt ud i denne periode, og mange ryttere var faldet fra.

 

Efter et angreb af Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) måtte både Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) og Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep) slippe feltet. Hajen fra Messina fastholdt sin forcering, og han fik Tadej Pogacar (UAE), Sivakov og Romain Bardet med sig. Pogacar kørte videre fra de tre ryttere, der måtte kæmpe for at følge med, og senere blev hentet af forfølgergruppen.

 

Annonce

 

Fra forfølgergruppen slog Masnada igen et hul og gav sig til alene at jagte slovenske Pogacar. Efterfølgende kørte Adam Yates (INEOS), Julian Alaphilippe (Deceuninck), Alejandro Valverde (Movistar), Michael Woods (Israel Start-Up Nation), Romain Bardet, David Gaudu (Groupama-FDJ) og Primoz Roglic (Jumbo-Visma) op til Masnada. En stærk Vingegaard lukkede også hullet.

 

Pogacar først over Passo di Ganda - Masnada jagter

Pogacar øgede sit forspring fra mod toppen af stigningen. Verdensmesteren Alaphilippe forcerede hen over stigningen, hvor forspringet var på omkring et halvt minut. Dermed kom Masnada og Alaphilippe først ind på stigningens nedkørsel i den jagtende gruppe bag Tour de France-vinderen.

 

På nedkørslen slog Masnada igen et hul til resten af forfølgerne, og Alaphilippe fik fuld valuta for hjælpen af den stærke italiener, der dog til gengæld også kørte sit eget løb. Masnada lukkede hullet på nedkørslen frem mod Colle Aperto, og de to ryttere havde med kun 16 kilometer til mål hele 50 sekunder til de jagtende favoritter.

 

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

I forfølgergruppen måtte Jonas Vingegaard gå til fronten og føre for sin kaptajn, men det var en svær mission at lukke til de to førende ryttere. De andre begyndte ligeledes at bidrage, men forspringet dalede ikke i et tempo, som forfølgerne kunne ønske sig. Samarbejdet var også af svingende kvalitet.

Annonce

 

Sivakov og Bardet splittede kortvarigt forfølgergruppen, der langsomt blev opløst af angreb. Også Julian Alaphilippe angreb, og der blev snakket rytterne imellem. Dog blev ingen forskel gjort, og Masnada og Pogacar kunne sammen ramme den sidste stigning inde i Bergamo sammen, hvor Pogacar med det samme satte pres på Masnada.

 

I forfølgergruppen angreb Bardet på stigningen og forsøgte at gøre forskellen. Woods, Alaphilippe, Gaudu og Valverde fulgte med, mens Yates og Roglic begge knækkede på disse angreb. Vingegaard var ligeledes sat.

 

Da spurten mellem Masnada og Pogacar skulle finde sted, var det sloveneren, der tog den forreste position af de to. Det blev en taktisk affære, hvor de sad og kiggede på hinanden. Efter seks timers kørsel skulle det hele koges ned til de sidste par hundrede meter.

 

Pogacar startede spurten, og han var ganske suveræn. Masnada kunne intet gøre og måtte tage til takke med andenpladsen. Blandt de fem ryttere bag dem, skulle der også spurtes, og her gik der også taktik i den. Roglic og Yates kom op, og Roglic åbnede spurten, men tredjepladsen gik til Adam Yates, der blev båret tilbage af Roglic.

INFO
Il Lombardia
Nyheder Profil Resultater
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Fausto Masnada
Nyheder
Fasto Masnada
Nyheder
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Følg enkeltstarten i Romandiet og kongeetapen i Tyrkiet
Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb

Annonce

Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!

Annonce

Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden

Annonce

INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
VIS FLERE

Annonce