Prøv vores nye app
Optakt: 2. etape af Tour of Turkey
11. april 2022 12:34Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Caleb Ewan leverede det perfekte comeback efter sin sygdom med en sejr på løbets åbningsetape, men for rivalerne er det gode ved det tyrkiske sprinterparadis, at der altid kommer en chance til. Med færre højdemeter er 2. etape endda betydeligt lettere end den kuperede åbningsetape, men til gengæld kan kraftigere vind måske alligevel kaste lidt grus i maskineriet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Tour of Turkey uden afbrydelser

 

Ruten

Tour of Turkey er først og fremmest kendt som et sprinterløb, og hvor 1. etape kunne have været for hård for mange, kan de hurtige folk glæde sig over, at der kommer en mere sikker chance mandag. Ganske vist venter der også på 2. etape en stigning i finalen, men denne gang kommer den længere fra mål og er uden samme stejle procenter, og derfor burde der ikke være meget, som kan stå i vejen for et fuldtonet sprinteropgør.

 

Med en distance på 156,4 km er der tale om en betydeligt kortere etape end den foregående, og den fører feltet fra Selcuk til Alacati. Igen er der tale om to kystbyer ved vestkysten, og man lægger ud med at køre mod nordvest ad den let kuperede kystvej. Den byder på dagens første spurt efter 37,2 km, hvorefter det bliver helt fladt, mens man kører mod sydvest. Kort efter drejer man mod nord, idet man skærer igennem en tange, og det betyder, at terrænet bliver kuperet med nogle mindre bakker undervejs. Man rammer kysten igen sydvest for storbyen Izmir, og her kører man dagens Turkish Beauty Sprint efter 65,3 km, inden man følger den kun let kuperede kystvej mod sydvest.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Med ca. 50 km igen når man et højdedrag, og man kører nu mod sydvest væk fra vandet og op ad en kategori 3-stigning (3,8 km, 5,2%), der efter en let start stiger jævnt med 5-6% over de sidste 2800 m frem mod toppen, som rundes efter 117,8 km. De sidste 38,6 km indledes nu med, at man kører mod sydvest, først via en let nedkørsel og siden op ad en bakke, inden det falder let mod sydvest ned til målbyen. Her kører man ikke over stregen, men fortsætter i stedet mod nordvest ad en flad vej langs vandet, der leder ud til byen Cesme. Her foretager man en U-vending for at køre tilbage ad samme vej, inden man tilbage i Alcati drejer skarpt til højre med 6 km igen. Dernæst følger et venstresving med 2,1 km, inden man slutteligt skal til højre i en rundkørsel 900 m fra stregen. I finalen stiger det let, indtil det med 1500 m igen begynder at falde, idet de sidste 500 m dog er næsten helt flade.

 

Etapen byder på i alt 1487 højdemeter.

 

Alacati har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

Annonce

 

 

 

 

 

 

 Livestream Tour of Turkey uden afbrydelser

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Vejret

I dag var vinden aldrig farlig, men måske er der en chance mandag, hvor vejret bliver ganske dårligt. Således vil der ved starten være en bygerisiko på 50% og en temperatur på beskedne 14 grader, men bygerisikoen vil dog aftage, når de kører mod nord, og det meste af dagen vil det være tørt, dog kun med lidt sol og en temperatur i mål på 13 grader. Igen vil det være meget blæsende, først med en styrke på 25 km/t og senere med styrker på helt op til 30-31 km/t. Vinden vil komme fra nordvest, dog senere mere fra nordnordvest. Det giver mod og sidemodvind frem til dagens Turkish Beauty Sprint, men derefter burde der være sidevind frem til målbyen. På turen ud til Cesme får i finalen får man sidemodvind og siden sidemedvind på tilbageturen. Med 6 km igen får man medvind, med 2, 1 km igen sidevind og slutteligt sidemedvind over de sidste 900 m.            

 

Favoritterne

Som ventet - eller måske frygtet - blev der ikke for alvor kørt cykelløb på dagens modbydeligt svære stigning, og de fleste af de vigtigste sprintere havde ikke de store problemer med at komme med over. Alligevel gjorde stigningen nogen forskel, da mere end 60 mand tabte mere end 8 minutter, og heriblandt var også flere, der utvivlsomt havde planer om at spurte.

 

De burde dog have en bedre chance mandag. Igen er terrænet mere kuperet, end man ofte ser det på de tyrkiske sprinteretaper, men denne gang er der betydeligt færre højdemeter, og stigningen er betydeligt lettere. Den kommer endda også marginalt længere fra mål, og det burde derfor være et større felt, der vil samles i morgen.

 

I stedet er det måske vinden, der kan være en trussel. I morgen er der ingen grund til at tage på påskeferie til Tyrkiet, for det bliver koldt og blæsende med en mulig byge fra start. Vinden vil være rigeligt kraftig til at skabe splittelse, hvis det er åbent. Spørgsmålet er bare, om det vil være det.

Annonce

 

Starten af etapen bliver formentlig meget kedsommelig. De små hold skal kæmpe om at ramme udbuddet, men derefter vil der være sidemodvind hele vejen frem til dagens Turkish Beauty Spring. Her vil Lotto formentlig kontrollere, og det er tænkeligt, at de som i dag får hjælp af Bora og BikeExchange. Om Alpecin spiller poker, ved man aldrig, men er der brug for det, skal de nok hjælpe.

 

Faren opstår efter spurten, hvor der burde være uafbrudt sidevind. Erfaringerne med sidevindskørsel i Tyrkiet er bare elendige, og det bliver stort set aldrig til noget. Det meste af tiden tilbringes også inde i landet, hvor risikoen utvivlsomt er meget lille. Det vil undre mig, hvis den splitter op, før de når første passage af målbyen.

 

På turen ud til Cesme vil der være sidemodvind, og derfor splitter det ikke her, og desværre splitter det heller ikke, når de med 9,5 km igen vender rundt og får sidemedvind. Der er nemlig byzone hele vejen, og derfor ser det ikke ud til, at vinden kommer i spil. Udskilningen vil således formentlig blive skabt af stigningen, og selvom man måske vil se, at Caja Rural som i dag vil lægge lidt pres, har jeg svært ved at se, at den vil blive kørt tilstrækkeligt hårdt til at skabe megen splittelse. Der vil endda være sidemodvind, og det gør det ikke bedre.

 

Med fire sprinterhold til at kontrollere bør det derfor blive en massespurt i et noget større felt end i dag. Spurten er til gengæld mere kringlet med de to sving med hhv. 2100 m og 900 m til mål. Det vil stille lidt større krav til positioneringen, men det er stadig en finale, hvor det i et felt med få stærke sprintertog primært bør være farten, der taler. Denne gang vil der også være medvind, og derfor kan man åbne si spurt end i dagens knaldhårde modvind.

 

Jeg vælger at pege på Caleb Ewan igen. Australieren bekræftede i dag, at han vitterligt er i fin form efter sin pause, og i det hele taget var det en meget opløftende spurt. Selv uden Rüdiger Selig dominerede holdet finalen, og Jasper de Buyst afleverede sin kaptajn sublimt. I morgen burde der være en chance for, at de har hele toget samlet, og så vil de i dette felt formentlig være stærkest eller næststærkest efter Bora. Det er altid en fordel i en spurt med et relativt sent sving.

Annonce

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Det var også opløftende at se Ewans fart. Han måtte køre en relativt lang spurt i direkte modvind, og alligevel var Jasper Philipsen aldrig tæt på at gå forbi. Det cementerer, at han ligner feltets hurtigste mand, og den kombination af godt tog og hurtig sprinter bør føre til succes igen. Derfor er han min favorit.

 

Jeg tror faktisk, at Sam Bennett denne gang er den værste rival. Ireren er stadig langt fra sit bedste niveau, for selvom han kom tilbage efter stigningen, var han så træt, at han lod Danny van Poppel spurte. I morgen burde etapen være så let, at han er klar til at spurte selv, og så får vi endelig at se, hvor hurtig han er lige nu. I UAE Tour var han ikke langt fra, og dengang var hans form meget ringere. Når han står som nr. 2 på listen, skyldes det dog først og fremmest hans tog. Lotto var gode i dag, men jeg vurderer en kombination med Ryan Mullen, Shane Archbold, Matthew Walls og ikke mindst Van Poppel, der var suveræn i UAE Tou, som stærkere. Mit bud er, at Bennett bliver sat op fra spids. Så skal han vise, at han nu har fået så meget form, at han også kan gøre det færdigt, hvad han ikke kunne i Emiraterne. Der er naturligvis også en lille chance for, at Van Poppel igen skal spurte, men det må være meget usandsynligt på denne etape.

 

Jasper Philipsen vil også være i spil igen. Belgieren kørte i dag en ganske fornem spurt, når man tager i betragtning, at han var involveret i et styrt og i finalen måtte spurte frem i modvinden, inden den reelle spurt blev startet. Det må utvivlsomt have kostet de kræfter, der måske kunne have givet ham muligheden for at slå Ewan. Han viste også igen, at han er eminent i sin positionering, da det atter lykkedes ham at sidde perfekt, men desværre betalte han også prisen for sit svage tog, da han uden støtte skulle bevæge sig frem til sidst. Hele holdet - selv Jakub Mareczko - sad med hjem i dag, men man kan håbe, at de i morgen vil være friskere og kunne hjælpe ham bedre. Normalt sidder Philipsen, hvor han skal, og i mere frisk tilstand er det ikke umuligt, at han vil være i stand til at slå Ewan.

 

Jeg prøver også igen at passere Nacer Bouhanni højt. I dag lykkedes det ikke at komme frem, men jeg så heller aldrig Dan McLay sidde hos ham. Briten har kørt nogle overraskende gode lead-outs i år, og han er utvivlsomt en af de bedste lead-out men her. Toget med Kevin Ledanois og Donavan Grondin er ikke så stærkt som hos de bedste, men rammer McLay den, som han kan, kan Bouhanni blive sat perfekt op. Med den imponerende spurtstyrke, han har vist i år, er han ikke uden chance. Det så vi i De Panne og Torino.

 

Kaden Groves viste igen i dag, at han har bevæget sig op i sprintereliten, men han havde alligevel ikke helt farten til at måle sig med de to bedste. I stedet var det bekymrende, at toget som forventet var for svagt, og havde han ikke fået Philipsens hjul på vej tilbage til fronten, var han formentlig endt tilbage ligesom Bouhanni. Toget er på papiret dog hæderligt, og de gjorde det godt i Saudi Tour. Kan de ramme den rigtigt, er Groves på fart i stand til at komme meget tæt på, men spørgsmålet er, om de kan få ham så langt frem, at han kan vinde.

Annonce

 

DSM var uheldige i dag, da både Alberto Dainese og Sam Welsford angiveligt styrtede, og det efterlod dem med et svækket tog. Til gengæld kørte Cees Bol den første hæderlige spurt i år, men det står også klart, at han ikke har farten til at slå de bedste. Det er uklart, hvor meget Dainese har slået sig, men skal de vinde etapen, skal det formentlig være med italieneren. I dag gik det fint, selvom de havde mistet tre mand fra deres tog, og det giver håb om, at de i fuld opstilling vil være bedre i morgen. På papiret har de masser af power, og derfor er der håb for, at de kan få Dainese så langt frem, at han for første gang i år kan vise, at han fortsat har farten. Er han for mærket, vil de formentlig køre for Bol igen. Han bør med et stærkere tog i morgen komme tættere på, men jeg ser ham ikke vinde. Welsford var også i spil til at skulle spurte med den fremragende form, han viste i Scheldeprijs og De Panne, men med dages styrt in mente er det nok tvivlsomt, når han er på hold med mandskabets to førstesprintere.

I dag så vi igen, at der findes bedre klatrere end Itamar Einhorn, og derfor er der en risiko for, at han falder fra igen. Jeg vil dog tro, at han kommer med hjem i morgen, og så har han et tog med Matthias Brändle, Alex Dowsett og Rick Zabel, der vel er det tredjebedste. Einhorn viste sidste år, at han har farten til at blande sig, men spørgsmålet er, om han også vil have friskheden. Falder han fra igen, viste Zabel overraskende hurtighed i dag, men spurter han igen, vil toget være svækket så markant uden hans egen deltagelse, at det bliver meget svært at vinde.

 

Som frygtet kom Arvid de Kleijn ikke med over i dag, men han sad ikke i bagerste gruppe. Det giver håb for, at han vil være der i morgen, og han har farten til at være med helt fremme. Det viste han med sin etapesejr sidste år, og han plejer også at være god i positionskampen. Desværre er hans tog svagt, hvis ikke han får Wessel Krul med over, men gør han det, burde han være langt fremme, selvom han er rusten efter sin sygdom.

 

I dag lykkedes det ikke for Manuel Penalver at komme frem, men det gør det måske i morgen. I dag var hele hans tog, først og fremmest Mihkel Raim, nemlig faldet fra. Får han hele banden med hjem i morgen, har de med Raim og Angel Fuentes en smule at skyde med. Penalver viste i Valencia, at han med god position er konkurrencedygtig, selvom Catalonien også viste, at han har sine begrænsninger.

 

Ligesom Bennett var Giovanni Lonardi i dag for træt til at spurte, men i morgen burde han være frisk nok. Vi har desværre set, at han både mangler lidt fart og har positioneringsproblemer, og hans tog er ikke det stærkeste. Med Mirco Maestri og Francesco Gavazzi er det dog heller ikke feltets ringeste, og vi så med hans 2. plads i Galicien bag Magnus Cort, at han har en fornuftig spurtstyrke, hvis de får ham langt nok frem. Det rækker dog ikke til et absolut topresultat.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Hvad kan Euskaltel med Juan Jose Lobato og Mikel Aristi? Ingen af dem kom med hjem i dag, men i morgen burde de være der. Aristi har næppe farten til at være med helt fremme, men Lobato viste lidt med sin sejr i Alentejo for nylig. Hans positionering er altid et stort, stort problem, men her ser et tog med Aristi, Antonio Angulo og Carlos Canal ikke værst ud. Sidder han en sjælden gang rigtigt, burde han stadig have lidt at skyde med.

Annonce

 

Endelig er der Iuri Leitao. Som ventet kom han ikke med hjem i dag, men i morgen burde han have en chance. Han har skuffet mig i år, men i Alentejo viste han sin fart, inden han blev hjælper for den førende Orluis Aular. Allerede sidste år viste han sine evner i både Algarve og Portugal. Får han med sit svage hold kørt sig frem, skal det blive spændende at se, hvad han kan.

 

Hos Drone Hopper tror jeg ikke rigtigt på Eduardo Grosu med det, han har vist i år, og alternativet, Filipo Tagliani, er ikke hurtig nok. Hos Bardiani gik det igen i dag galt for Sacha Modolo, og jeg har heller ikke den store tiltro til alternativerne Enrico Zanoncello og Luca Colnaghi, der ikke har imponeret på det sidste. I dag så det ikke ud til, at Niklas Larsen skulle spurte for Uno-X, og alternativet, Syver Wærsted, er ikke hurtig nok, som Alex Jaime fra Kern Pharma og Andrea Peron fra Novo Nordisk samt Yevgeniy Gidich og Gleb Brussenskiy fra Astana ikke er det. Fra kontinentalholdene skal det blive spændende at se, om Miguel Angel Fernandez kan bekræfte det flotte resultat fra i dag og det, han også viste i Normandiet for nylig. Andre mulige sprintere er Ahmed Örken, Scott McGill, Georgios Bouglas, Per Münstermann, Onur Balkan, Sean Bennett og Leo Bouvier.

 

Feltet.dks vinderbud: Caleb Ewan

Øvrige vinderkandidater: Sam Bennett, Jasper Philipsen

Outsidere: Nacer Bouhanni, Kaden Groves, Alberto Dainese, Cees Bol, Itamar Einhorn

Jokers: Arvid de Kleijn, Rick Zabel, Danny van Poppel, Sam Welsford, Manuel Penalver, Giovanni Lonardi, Juan Jose Lobato, Iuri Leitao

 

 Livestream Tour of Turkey uden afbrydelser

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Caleb Ewan
Sam Bennett, Jasper Philipsen
Nacer Bouhanni, Kaden Groves, Alberto Dainese, Cees Bol, Itamar Einhorn
Arvid de Kleijn, Rick Zabel, Danny van Poppel, Sam Welsford, Manuel Penalver, Giovanni Lonardi, Juan Jose Lobato, Iuri Leitao
Eduard Grosu, Sacha Modolo, Mikel Aristi, Luca Colnaghi, Miguel Angel Fernandez, Filippo Tagliani, Dan McLay, Niklas Larsen, Mihkel Raim, Syver Wærsted, Enrico Zanoncello, Yevgeniy Gidich, Gleb Brussenskiy, Alex Jaime, Andrea Peron, Ahmed Örken, Scott McGill, Georgios Bouglas, Per Münstermann, Onur Balkan, Sean Bennett, Leo Bouvier
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Turkey
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Følg enkeltstarten i Romandiet og kongeetapen i Tyrkiet
Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb

Annonce

Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!

Annonce

Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden

Annonce

INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
VIS FLERE

Annonce