EKSKLUSIVT

Mørkøv efter vellykket Tour: Den grønne trøje er som den gule for sprinterne
25. september 2020 08:00Foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / Getty Images / Nils Meilvang
af Interview: Christian Frese. Artikel: Frederik Holst Pedersen

Feltet.dk har taget en snak med Michael Mørkøv ovenpå et veloverstået Tour de France. Her kørte den danske leadout-mand sin sprinter Sam Bennett frem til to etapesejre og den grønne trøje. 

Annonce

Det var igen i år et succesfuldt Tour de France for Deceuninck - Quick-Step. Tre etapesejre, tre dage i den gule trøje og den grønne trøje i Paris blev det til.

 

Michael Mørkøv stod da også tilbage med det indtryk, at løbet i det store hele var gået efter bogen, da Feltet.dk i går snakkede med danskeren. 

 

”Jeg sidder tilbage med indtrykket af at et meget vellykket Tour de France. Forstået på den måde, at vi kommer derfra som hold med tre etapesejre, den grønne trøje og et par dage i gult,” lyder det fra den tidligere danske mester. I det hele taget var løbet en succes både for holdet og for Mørkøv selv.

Bennett tager sejren i Paris foran Mads P!

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

”For min del var der ingen tvivl om, at jeg var med for at levere Sam (Bennett) til etapesejre i spurterne, og det lykkedes to gange, så det må siges at være en succes,” udtaler Mørkøv om sin egen præstation og berettigelse til at være med på Tour-holdet. 

 

Mørkøv skulle helt frem til 10. etape, før han kunne levere Sam Bennett til en sejr. På Tv-billederne efter sejren var det da også klart for alle, at sejren betød enormt meget for ireren. Danskeren nævner nu også netop den etape som sit personlige højdepunkt i løbet.   

 

”Det må nok være etapesejren på 10. etape, hvor vi efter lige at have manglet det sidste i de foregående massespurter fik timet alting perfekt, og han vandt sin første etapesejr i Tour de France. Det var mit personlige højdepunkt,” siger Deceuninck - Quick-Step-danskeren. 

Annonce

 

Drømmen om den grønne trøje

For kun anden gang siden 2012 var det ikke Peter Sagan, der i Paris kunne gå på podiet iklædt den grønne trøje. I år tilfaldt æren Bennett. Noget der for en sprinter kan sammenlignes med at vinde løbet samlet.

 

”Den grønne trøje i Tour de France er jo nærmest som den gule for sprinterne. Det bliver ikke meget større som sprinter end at have kørt i den grønne trøje og slet ikke at vinde den,” lyder det fra danskeren. 

 

Kampen om den grønne pointtrøje var da også meget intens i årets løb, og også her har Mørkøv en del af æren. 

 

Undervejs på etaperne, i de indlagte spurter, så vi således igen og igen, hvordan Mørkøv fravristede Sagan andenpladsen i feltets spurt ved at selv spurte med efter at have kørt leadout. 

 

Annonce

 

Det at være i stand til at fravriste Sagan trøjen er noget, som gør, at Mørkøv er endnu mere stolt af, at det lykkedes Bennett at vinde den. 

 

”Det er med kæmpestor stolthed. Det er det først og fremmest, fordi Sagan har siddet urørligt på den trøje i rigtig mange år efterhånden. Der har stort set ikke været nogle sprintere, som har kunnet komme i nærheden af den, og at blive de første til at vriste den fra ham er stort i sig selv,” lyder det fra danskeren.

 

For holdet er det også stort at vinde trøjen. Deceuninck - Quick-Step har igennem mange år været et meget dominerende hold i cykelsporten, men vi skal tilbage til Tom Boonen i 2007 for at finde den sidste vinder af trøjen fra holdet. 

 

Sam Bennett

Som leadout-mand har Mørkøv kørt spurterne for mange forskellige sprinterne, og i denne sæson er italienske Elia Viviani blevet skiftet ud ireren Sam Bennett.

 

Sæsonen har på grund af denne lange Covid-19-nedlukning ikke lignet mange andre, og derfor har der ikke været mange løb. Når der endelig har været løb, har ireren og danskeren til gengæld kørt de samme.

Annonce

 

”Det har været en lidt speciel sæson i forhold til, at vi ikke har kørt så meget. Men vi har næsten kørt alle løb sammen. Vi startede jo tidligt med Tour Down Under sammen og siden UAE Tour, Paris-Nice og et par etapeløb op til Touren, så vi er begyndt at komme rigtig godt ud af det med hinanden, også privat. Jeg synes, at vi efterhånden har fået en bygget en god fælles forståelse,” udtaler Mørkøv om samarbejdet med Bennett

 

Et samarbejde der indtil videre har kastet seks etapesejre og en grøn trøje af sig. Bennett kørte i år sit første Tour de France for Quick-Step, og Mørkøv fortæller, hvordan ireren gik ind til løbet. 

 

”Sam er en meget ydmyg fyr, som går meget ydmygt til værks. Han gik ind til løbet uden at have vundet etaper i det før, så det var selvfølgelig en stor ting at få ham til at vinde den første,” fortæller Mørkøv og fortsætter:

 

”Tit skal der lige hul på bylden, og det viste sig også, at han nu efter tre uger står med to etapesejre og den samlede pointtrøje. Så nu har han åbnet sin konto i Tour de France også,” slutter danskeren.

 

Både Michael Mørkøv og Sam Bennett har kontrakt med det belgiske WorldTour-hold til og med 2021. Så der er tid til mange flere gevinster for det stærke makkerpar. 

*Bemærk, at det oprindeligt fremgik af artiklen, at dette års Tour de France var Sam Bennetts første i karrieren, hvilket ikke er korrekt. Ireren havde allerede kørt Touren to gange tidligere. 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Leadout-rytter griber chancen i Valencia

Landevej

Eksklusivt interviewAlpe-aktuelle Hulgaard: Vil gerne være mere komplet

Landevej

Overbevisende Vos: Amstel betyder noget

Landevej

Eksklusivt interviewTopplacering til Gudnitz giver bornholmske muligheder

Landevej

Motorcykler ramt af søm i Amstel Gold Race

Landevej

Eksklusivt interviewDansk teenager hjalp Sagan til sejr: Bare en fed dag

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour of the Alps

Landevej

Annonce