Cavagna trodsede sprinterholdene i Vueltaen
13. september 2019 17:30Foto: Unipublic / PhotoGomezSport
af Mathias Blohm

19. etape i Vuelta a España blev voldsomt præget af et stort styrt med 66 kilometer til mål, men selvom flere klassementsryttere var nede, kom de alle tilbage på cyklerne, og herfra kunne de se franske Rémi Cavagna snyde både udbrudskollegaer og sprinterhold og tage karrierens første grand tour-etapesejr.

Highlights: Favoritter styrtede og Movistar skabte kaos i fransk Vuelta-truimf

se mere cykling på

De får det stort set altid, som de vil have det, men i dag måtte sprinterholdene se sig slået.

 

Franske Rémi Cavagna var en del af det 11 mand store udbrud, der tidligt på dagens etape i Vuelta a España kom afsted, men Deceuninck-Quick Step-rytteren var ikke tilfreds med sine chancer i den gruppe, og derfor stak han alene afsted.

 

På en etape, hvor Movistar igen viste tvivlsomme taktikker, kunne sprinterholdene ikke enes om at hente Cavagna, og derfor tog den unge franskmand sin blot tredje professionelle sejr.

 

Etapereferat:

En skyet og blæsende dag mødte feltet i det uvejrsramte Spanien, da de 156 tilbageværende ryttere tog starten på 19. etape. Med en stigning straks fra begyndelsen blev der kørt stærkt med mange angreb. Først måtte en kvintet dog sande, at det ikke blev til noget.

 

Efter fire kilometer kom en gruppe med Silvan Dillier (AG2R), Domen Novak (Bahrain-Merida), Shane Archbold (Bora), Remi Cavagna (Deceuninck), Lawson Craddock (EF), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott), Ben O’Connor (Dimension Data), David De La Cruz (Ineos), Nikias Arndt (Sunweb) og Peter Stetina (Trek) fri.

 

De fik hurtigt et forspring på 25 sekunder, mens feltet sad op. Det fik blot yderligere fem mand til at angribe, og det satte feltet i gang igen, og mens forfølgerne blev hentet, måtte Archbold slippe frontgruppen og lade sig hente af feltet, der nu var 40 sekunder efter.

 

Lotto Soudal havde misset udbruddet, og det fik Thomas de Gendt til at sætte efter, men uden held, og derefter faldt feltet til ro. Da Armirail vandt bjergspurten foran Cavagna og Grmay, rundede feltet 1.04 senere, og udbryderne fortsatte under en truende mørk sky med at øge til 3.15 efter 30 kilometer.

 

Det fik CCC til at tage kontrol, men alligevel nåede afstanden 3.40, inden også Katusha satte sig frem. Det fik afstanden til at stabilisere sig, og da nu også Bora og Caja Rural begyndte at jagte, tippede balancen. Efter en time, hvor 41,8 kilometer var tilbagelagt, var forspringet nede på 3.15, og end ikke en regnbyge kunne stoppe feltet.

 

Styrt i ustadigt vejr

Forspringet fortsatte med at falde på denne regnvåde dag i det centrale Spanien, og med halvdelen af etapen kørt, var der kun to minutter imellem udbruddet og feltet. Samtidig blev der virkelig lukket op for sluserne ovenfra, og rytterne fik en del vådere veje, end de formentlig havde håbet.

 

Over de næste ti kilometer stoppede regnen, og med 70 kilometer til mål var forspringet næsten under et minut. Mens vejene så mere og mere tørre ud, var der pludselig sket et stort styrt i feltet, og hurtigt stod det klart, at både Primoz Rogliic og Miguel Ángel López havde været nede, mens specielt Tony Martin og Maximilian Richeze så ud til at have slået sig. Argentineren fik i sidste ende kæmpet sig i mål, mens Tony Martin for tredje grand tour i træk måtte udgå.

 

Se styrtet her.

 

Både den røde førertrøje og den hvide ungdomstrøje stod omgivet af deres holdkammerater, og samtidig lagde Movistar pres på. Begge ryttere kom tilbage på deres cykler, og i en lille gruppe jagtede Lopez og hans holdkammerater, mens Roglic som ene Jumbo-Visma-rytter lagde sig på hjul.

 

Med 57 kilometer til mål havde Lopez’ gruppe hentet en anden mindre gruppe, mens Roglic havde fået to ryttere op bagfra, men feltet var blevet splittet i stumper og stykker af Movistars forcering.

 

Om det var dårlig samvittighed eller mangel på kræfter, ved de formentlig kun hos Movistar selv, men i hvert fald stoppede spanierne kort efter deres forcering, og ikke længe efter var alarmen afblæst, og med 50 kilometer igen var der samling på feltet.

 

Udbruddet udbygger

Undervejs havde udbruddet været helt nede på under et minuts forspring, men da der faldt ro på i feltet, udbyggede de hurtigt til to minutter. Med Remi Cavagna i front havde Deceunincck-Quick Step ikke vist sig meget på etapen, men med små 40 kilometer til mål satte de sig frem.

 

Specielt ’Traktoren’ Tim Declercq trak læsset, og det skabte igen uro i feltet, det knækkede i to. Med 33 kilometer igen var et dog Bora-hansgrohe, der satte sig frem, men det var ikke bare for at trække men derimod et decideret angreb.

 

Det lykkedes tyskerne at rive en mindre gruppe fri, men Jumbo-Visma reagerede og efter fem kilometers panisk jagten, var der igen kontakt. Herefter satte Katusha sig frem, og de fik reduceret forspringet, så det med 25 kilometer igen kun lød på ét minut.

 

Cavagna angriber

I fronten var samarbejdet godt, men Remi Cavagna havde formentlig luret, at han ville have  endog meget dårlige chancer i en direkte duel med sine udbrudskollegaer, og derfor angreb Deceuninck-franskmanden ed 24 kilometer til mål.

 

Den formstærke franskmand fik et ganske pænt hul til sine otte udbrudskollegaer, og det kunne de ikke lukke igen. Samtidig nærmede feltet sig hastigt bagfra, men med 10 kilometer til mål havde Cavagna stadig et minut til feltet.

 

I udbrydergruppen, der nu var blevet en forfølgergruppe, lå de længe i et limbo, for mens de formåede at holde feltet stangen, kunne de stille og roligt se Cavagna trække fra.

 

Med fem kilometer igen angreb Nikias Arndt fra forfølgergruppen, og han fik hurtigt følgeskab af Bruno Armirail og Lawson Craddock. De tre ryttere kunne ikke hente ind på Cavagna, og bagved blev dagens øvrige udbrydere hentet af feltet.

 

Med to kilometer til mål var det samme tilfældet for forfølgertrioen, og selvom Bora-hansgrohe satte sig frem for Sam Bennett, havde Cavagna stadig et lille halvt minuts forspring.

 

På den afsluttende brostensbelagte stigning var det tydeligt, at den 24-årige franskmand led, men da han rullede igennem det sidste sving med godt 100 meter til mål, kunne han hovedrystende konstatere, at feltets sprinterhold for en gangs skyld ikke fik timet deres jagt rigtigt, og derfor kunne han med bare få sekunder snuppe karrierens tredje professionelle sejr.

 

Bag ham var Sam Bennett stærkest, mens Deceuninck-Quick Step med både Zdenek Stybar og Philippe Gilbert tog sig af de efterfølgende placeringer. Alejandro Valverde sluttede lige bag de fire forreste som bedste klassementsrytter.

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

UCI suspenderer Alarcón midlertidigt

Colombiansk talent skriver med Caja Rujal

Holm & Bays Radio Tour: Tilbageblik på cykelsæsonens største øjeblikke

Groenewegen forlænger med Jumbo-Visma

Optakt: 6. etape af Tour of Guangxi

Medie: Eekhoff udfordrer VM-diskvalifikation hos CAS

Arkéa-chef tror på Quintana som Tour-vinder

Italiener stopper efter 16 år som professionel

Tour of Guangxi-analyse: Kom bare an, 2020!

Følg årets sidste liveopdatering fra WorldTour-finalen

Bardiani fuldender 2020-trup

CCC Team rykker ung polak op på WorldTouren

Officielt: Debusschere til Vital Concept

Gaviria hylder sit mandskab efter ny sejr

BHS-Almeborg Bornholm forstærker sig med bundsolid temporytter

Gaviria suveræn i Kina

Klumme: Svært ikke at tro på OL-medaljer – i flertal

Mere end 1800 cykelmærker samlet på ét sted

Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet

Transferlisten 2019-2020 - DANSK

Transferlisten 2019-2020 - ProTeams

Transferlisten 2019-2020 - WorldTour

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Medie: Debusschere skifter Katusha ud med Vital Concept

Van Emden glad for første sejr i hollandsk mesterskabstrikot

Rebellins hold arbejder på Giro-wildcard

Mørkøv: Jeg er ekstremt glad for guldet

Mollema: Fantastisk måde at slutte af på

God sæsonafslutning for Emma Norsgaard

Optakt: 5. etape af Tour of Guangxi

Tour of Guangxi-analyse: Lefeveres uforklarlige magi

Uheld sætter punktum for Toft Madsens sæson

Quaade: Virkelig tilfreds med min enkeltstart

Holland suveræne i medaljehøsten - Se EM-statistikken her

Worst moser modstanden i Bern

World Cup-hattrick af Iserbyt opvisning i Bern

Mollema vinder Japan Cup for anden gang

De Plus forhindrer Norsgaard-hattrick i U23-løb

Norsgaard tager tredjepladsen i flot amerikansk sejr

Mørkøv og Norman gør det! Guld i mændenes parløb

Gulddamerne slår til! Dideriksen og Leth vinder EM i Parløb

Van Emden vinder Chrono des Nations - fire danskere i top-10

Norman Hansen og Mørkøv med overbevisende guldsejr

Leth og Dideriksen genvinder EM-guld i parløb

LIVE nu: Følg Toft, Bjerg og Quaade i årets sidste enkeltstart

Tolhoek: Jeg tog min chance

Van Keirsbulck: 2020 skal blive bedre

Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen

Mas blev mester i Tour of Guangxi

Optakt: Chrono des Nations

LØRDAG

Optakt: Japan Cup

Coquard europamester i pointløb – Malmberg sekser

Italiener vinder EM i pointløb - dansker i top-ti

Van der Poel udskyder starten på cross-sæsonen

Enric Mas glad for at slutte sin sæson

Toon Aerts tog sejren i Superprestige i Boom

Arzuffi vinder muddershowet i Superprestige Boom

Optakt: 4. etape af Tour of Guangxi

Tour of Guangxi-analyse: Kampen om Boras sprintertrone

Skadesramt Sarah Roy forlænger med Mitchelton-Scott

Guillaume Martin: Angreb i jagten på bjergpoint

Arndt: Kanter og jeg mistede hinanden i spurten

Ackermann: Føler mig mindre presset nu

De Ketele undskylder efter uheldig kommentar

Iserbyt er ikke til start i Superprestige Boom

Cofidis henter 24-årig Sport Vlaanderen-rytter

Ackermann vinder efter svær afslutning i Guangxi

FREDAG

Lasse Norman vinder EM-sølv i Omnium

Wild dronningen af Europa - Dideriksen kæmpede bravt

Test: Bontrager XXX-landevejssko

Glad Ackermann trods andenplads

Cavagna: Jeg vil vinde en masse

Stetina forlader Trek-Segafredo

Bendixen forlænger med Coop: Helt naturligt

Optakt: 3. etape af Tour of Guangxi

Tour of Guangxi-analyse: Hvis bare det kun handlede om at spurte...

Hepburn fortsætter to år mere hos Mitchelton-Scott

Julian Alaphilippe får sin fætter som træner på Deceuninck-Quick-Step

Bardiani henter to italienske talenter

Annika Langvad fravælger landevejen og satser på mountainbike

McLay: Det er min mest anerkendende sejr i karrieren