Prøv vores nye app
Cavagna trodsede sprinterholdene i Vueltaen
13. september 2019 17:30Foto: Unipublic / PhotoGomezSport
af Mathias Blohm

19. etape i Vuelta a España blev voldsomt præget af et stort styrt med 66 kilometer til mål, men selvom flere klassementsryttere var nede, kom de alle tilbage på cyklerne, og herfra kunne de se franske Rémi Cavagna snyde både udbrudskollegaer og sprinterhold og tage karrierens første grand tour-etapesejr.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

De får det stort set altid, som de vil have det, men i dag måtte sprinterholdene se sig slået.

 

Franske Rémi Cavagna var en del af det 11 mand store udbrud, der tidligt på dagens etape i Vuelta a España kom afsted, men Deceuninck-Quick Step-rytteren var ikke tilfreds med sine chancer i den gruppe, og derfor stak han alene afsted.

 

På en etape, hvor Movistar igen viste tvivlsomme taktikker, kunne sprinterholdene ikke enes om at hente Cavagna, og derfor tog den unge franskmand sin blot tredje professionelle sejr.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Etapereferat:

En skyet og blæsende dag mødte feltet i det uvejrsramte Spanien, da de 156 tilbageværende ryttere tog starten på 19. etape. Med en stigning straks fra begyndelsen blev der kørt stærkt med mange angreb. Først måtte en kvintet dog sande, at det ikke blev til noget.

 

Efter fire kilometer kom en gruppe med Silvan Dillier (AG2R), Domen Novak (Bahrain-Merida), Shane Archbold (Bora), Remi Cavagna (Deceuninck), Lawson Craddock (EF), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott), Ben O’Connor (Dimension Data), David De La Cruz (Ineos), Nikias Arndt (Sunweb) og Peter Stetina (Trek) fri.

 

De fik hurtigt et forspring på 25 sekunder, mens feltet sad op. Det fik blot yderligere fem mand til at angribe, og det satte feltet i gang igen, og mens forfølgerne blev hentet, måtte Archbold slippe frontgruppen og lade sig hente af feltet, der nu var 40 sekunder efter.

Annonce

 

Lotto Soudal havde misset udbruddet, og det fik Thomas de Gendt til at sætte efter, men uden held, og derefter faldt feltet til ro. Da Armirail vandt bjergspurten foran Cavagna og Grmay, rundede feltet 1.04 senere, og udbryderne fortsatte under en truende mørk sky med at øge til 3.15 efter 30 kilometer.

 

Det fik CCC til at tage kontrol, men alligevel nåede afstanden 3.40, inden også Katusha satte sig frem. Det fik afstanden til at stabilisere sig, og da nu også Bora og Caja Rural begyndte at jagte, tippede balancen. Efter en time, hvor 41,8 kilometer var tilbagelagt, var forspringet nede på 3.15, og end ikke en regnbyge kunne stoppe feltet.

 

Styrt i ustadigt vejr

Forspringet fortsatte med at falde på denne regnvåde dag i det centrale Spanien, og med halvdelen af etapen kørt, var der kun to minutter imellem udbruddet og feltet. Samtidig blev der virkelig lukket op for sluserne ovenfra, og rytterne fik en del vådere veje, end de formentlig havde håbet.

 

Over de næste ti kilometer stoppede regnen, og med 70 kilometer til mål var forspringet næsten under et minut. Mens vejene så mere og mere tørre ud, var der pludselig sket et stort styrt i feltet, og hurtigt stod det klart, at både Primoz Rogliic og Miguel Ángel López havde været nede, mens specielt Tony Martin og Maximilian Richeze så ud til at have slået sig. Argentineren fik i sidste ende kæmpet sig i mål, mens Tony Martin for tredje grand tour i træk måtte udgå.

 

Se styrtet her.

 

Både den røde førertrøje og den hvide ungdomstrøje stod omgivet af deres holdkammerater, og samtidig lagde Movistar pres på. Begge ryttere kom tilbage på deres cykler, og i en lille gruppe jagtede Lopez og hans holdkammerater, mens Roglic som ene Jumbo-Visma-rytter lagde sig på hjul.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Med 57 kilometer til mål havde Lopez’ gruppe hentet en anden mindre gruppe, mens Roglic havde fået to ryttere op bagfra, men feltet var blevet splittet i stumper og stykker af Movistars forcering.

 

Om det var dårlig samvittighed eller mangel på kræfter, ved de formentlig kun hos Movistar selv, men i hvert fald stoppede spanierne kort efter deres forcering, og ikke længe efter var alarmen afblæst, og med 50 kilometer igen var der samling på feltet.

 

Udbruddet udbygger

Undervejs havde udbruddet været helt nede på under et minuts forspring, men da der faldt ro på i feltet, udbyggede de hurtigt til to minutter. Med Remi Cavagna i front havde Deceunincck-Quick Step ikke vist sig meget på etapen, men med små 40 kilometer til mål satte de sig frem.

 

Specielt ’Traktoren’ Tim Declercq trak læsset, og det skabte igen uro i feltet, det knækkede i to. Med 33 kilometer igen var et dog Bora-hansgrohe, der satte sig frem, men det var ikke bare for at trække men derimod et decideret angreb.

Annonce

 

Det lykkedes tyskerne at rive en mindre gruppe fri, men Jumbo-Visma reagerede og efter fem kilometers panisk jagten, var der igen kontakt. Herefter satte Katusha sig frem, og de fik reduceret forspringet, så det med 25 kilometer igen kun lød på ét minut.

 

Cavagna angriber

I fronten var samarbejdet godt, men Remi Cavagna havde formentlig luret, at han ville have  endog meget dårlige chancer i en direkte duel med sine udbrudskollegaer, og derfor angreb Deceuninck-franskmanden ed 24 kilometer til mål.

 

Den formstærke franskmand fik et ganske pænt hul til sine otte udbrudskollegaer, og det kunne de ikke lukke igen. Samtidig nærmede feltet sig hastigt bagfra, men med 10 kilometer til mål havde Cavagna stadig et minut til feltet.

 

I udbrydergruppen, der nu var blevet en forfølgergruppe, lå de længe i et limbo, for mens de formåede at holde feltet stangen, kunne de stille og roligt se Cavagna trække fra.

 

Med fem kilometer igen angreb Nikias Arndt fra forfølgergruppen, og han fik hurtigt følgeskab af Bruno Armirail og Lawson Craddock. De tre ryttere kunne ikke hente ind på Cavagna, og bagved blev dagens øvrige udbrydere hentet af feltet.

Annonce

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Med to kilometer til mål var det samme tilfældet for forfølgertrioen, og selvom Bora-hansgrohe satte sig frem for Sam Bennett, havde Cavagna stadig et lille halvt minuts forspring.

 

På den afsluttende brostensbelagte stigning var det tydeligt, at den 24-årige franskmand led, men da han rullede igennem det sidste sving med godt 100 meter til mål, kunne han hovedrystende konstatere, at feltets sprinterhold for en gangs skyld ikke fik timet deres jagt rigtigt, og derfor kunne han med bare få sekunder snuppe karrierens tredje professionelle sejr.

 

Bag ham var Sam Bennett stærkest, mens Deceuninck-Quick Step med både Zdenek Stybar og Philippe Gilbert tog sig af de efterfølgende placeringer. Alejandro Valverde sluttede lige bag de fire forreste som bedste klassementsrytter.

INFO
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

Annonce

Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
VIS FLERE

Annonce