Britisk solomission forhindrede dansk dobbeltsejr
13. maj 2020 16:00
af Christian Frese

For anden uge i træk blev danskerne snydt af en brite, da kvinderne i går aftes kørte om sejren ved 2. afdeling af Uno-X Cup. Denne gang var det Francesca Hall, som viste sig for stærk for Marie-Louise Hartz Krogager og Fie Østerby, der sluttede henholdsvis toer og treer. Hall angreb midtvejs på ruten og fortsatte derfra solo hele vejen til målstregen. Husk, at løbsserien fortsætter på tirsdag den 19. maj med 3. afdeling, som vi livestreamer fra klokken 20.00.

AnnonceI ovenstående video kan du se eller gense hele A-løbet samt afslutningen på samtlige løbsklasser, herunder E-løbet - videoen kan også ses på vores Facebook-side.

Francesca Hall leverede en magtdemonstration, da kvinderne i går afgjorde 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk.

 

Briten angreb på Volcano KOM godt halvvejs i løbet, og ingen af konkurrenterne så hende nogensinde igen.

 

Mens Hall kørte solo hjem til sejr, udkæmpede danskerne Marie-Louise Hartz Krogager og Fie Østerby en hård kamp om andenpladsen med svenske Jessica Edqvist.

 

I denne angreb Krogager på de sidste meter af Reverse KOM med fem kilometer igen, og det gav hende det næstøverste trin på podiet. Østerby kom tæt på sin landsmand på opløbsstrækningen, men måtte tage til takke med tredjepladsen.

 

I den samlede stilling er det Krogager, som nu fører. Danskeren er blot to point foran Østerby, mens Pernille Kinnunen runder den foreløbige top tre af.
 

Feltet.dk modtager gerne videooptagelser af løbet. Disse kan sendes til Frese@feltet.dk.

 

Uno-X Cup fortsætter på tirsdag med 3. afdeling (tilmeld dig her), og vi livestreamer igen fra klokken 20.00 med løbsstart et kvarter senere.

Annonce

 

Hvis du ikke fik læst om herrernes A-løb, kan du finde det her.
 

Etapereferat

Så var det blevet tirsdag igen og dermed tid til en ny omgang ræs i Uno-X Cup. Denne gang med ruten ”Out and Back Again” i Watopia.

 

I alt skulle der tilbagelægges 42,5 kilometer med to større bakker undervejs, Volcano KOM (3,8 km á 3,2 %) og Hilly KOM Reverse (2,4 km á 2,0 %), inden en flad afslutning i ørkenen.

 

28 kvinder var klar på startstregen, men trods den flade indledning bestod frontgruppen af blot 14 ryttere, da rutens første lille bakke blev nået i udkanten af ørkenen efter ti kilometer.

 

Her røg Anna Bertram og Malene Raahauge Nielsen (DBR) af, og dermed var under halvdelen af de startende tilbage i kampen om sejren med endnu 30 kilometer igen.

 

De 12 ryttere forblev samlet til løbets første indlagt spurt efter 18 kilometer, og ved denne lancerede Mikka Holm (PO Auto) en lang spurt. Hun blev dog hurtigt passeret af Marie-Louise Hartz Krogager, som på de sidste meter akkurat formåede at afvise Line Heerup Madsen og tage de fem point.

Annonce

 

På den efterfølgende bakke lagde Fie Østerby pres på, og hun fik syv ryttere med sig: Jessica Edqvist (SZ), Francesca Hall, Krogager, Pernille Kinnunen, Maj Hinrichsen (Cykling Odense), Maria Gydesen (Vikings) og Holm.


Hall kører væk

Disse otte ryttere fortsatte videre mod vulkanøen, hvor de efter 22 kilometer tog hul på løbets primære bakke, Volcano KOM.

 

Her angreb Hall fra bunden, og kun Krogager var i første omgang i stand til at følge briten. Der gik dog ikke længe, før danskeren måtte give slip, og således var Hall alene i front.

 

Krogager blev i stedet hentet af Østerby og Edqvist, og de dannede en forfølgertrio, som på toppen af stigningen var godt 18 sekunder efter Hall. Kinunnen var næste kvinde på toppen, men det stod nu klart, at en femteplads var det bedste, som hun kunne opnå.

 

Hall fortsatte i enlig majestæt ned ad nedkørslen, og på de flade veje tilbage mod Hilly KOM øgede hun støt sit forspring til de tre forfølgere.


Danskerduel om andenpladsen

Dermed kunne briten trods at have tabt et par sekunder på bakken runde løbets sidste højdemæssige udfordring med omkring 20 sekunder til Krogager, som kort inden toppen havde angrebet Østerby og Edqivst.

 

Krogager kørte væk, men Hall var umulig at fange. Briten holdt nemlig konstant omkring 4 watt/kg hele vejen til målstregen, og efter en suveræn solopræstation kunne hun trille over stregen som vinder af 2. afdeling.

Annonce

 

Kampen om andenpladsen var imidlertid ikke afgjort. Krogager kørte ind på de flade afsluttende kilometer i ørkenen med blot en håndfuld sekunder ned til Edqvist og Østerby.

 

Østerby stod for det meste af føringsarbejdet, og på den sidste kilometer accelererede hun da også væk fra svenskeren. Danske Østerby kunne dog akkurat ikke få fat i Krogager, der dermed blev afdelingens bedste dansker som nummer to.

 

Samtlige resultater fra 2. afdeling af Uno-X Cup kan ses her - her kan du også tjekke, om dit resultat er blevet registreret.

De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.

 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Eventuelt ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.
 

Resultater af 2. afdeling af Uno-X Cup (E-klassen)

1. Francesca Hall 1.03.33
2. Marie-Louise Hartz Krogager+ 14
3. Fie Østerby + 16
4. Jessica Edqvist + 19
5. Pernille Kinnunen + 2.00
6. Maj Hinrichsen + 3.38
7. Mikka Holm + 3.54
8. Maria Gydesen + 5.37
9. Emma Lyngholm st.
10. Malene Raahauge Nielsen+ 7.39


Samlet stilling

1. Marie-Louise Hartz Krogager68 p
2. Fie Østerby 66
3. Pernille Kinnunen 48
4. Francesca Hall 46
5. Maria Gydesen 44
6. Anna Marie Hughes 43
7. Antonina Reznikov 40
7. Emma Lyngholm 40
9. Laura Senior 34
10. Jessica Edqvist 33


Grundet tekniske problemer på Zwiftpower.com står Maria Gydesen stadig noteret for 21 point ved 1. afdeling trods det faktum, at hendes pulsmåler ikke virkede korrekt. Pointene vil blive fratrukket ved afslutningen på cuppen. 
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissot og Amaton.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Søren Kragh bliver kaptajn i Amstel Gold Race

Landevej

Honoré på hospitalet efter styrt

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewRiwal sigter efter sejren i Holbæk

Landevej

Efter ny dopingsag: Wildcard-hold trækker sig fra Giro d’Italia

Landevej

Optakt til Demin Cup og Ladies Cup

Landevej

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

Landevej

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour of Turkey

Landevej

Annonce