Se eller gense rekordsættende 2. afdeling af Uno-X Cup
13. maj 2020 06:00Foto: Argon 18 Denmark / Peter Ebro
af Christian Frese

I aften den 12. maj køres 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings Facebook-side fra klokken 20.00.

Annonce


LØBET KAN OGSÅ SES PÅ VORES FACEBOOK-SIDE.


TILMELD DIG AFTENENS LØB LIGE HER.

Uno-X Cup fik i sidste uge en forrygende start, da hele 803 ryttere skabte fem spændende løb i seriens åbningsrunde (se afslutningen på A-løbet nederst i artiklen).

 

Nu er tiden så kommet til 2. afdeling af serien, som i alt strækker sig over otte løb fra den 5. maj til den 23. juni. Løbstidspunktet er altid tirsdag klokken 20.15.

 

Vi gør opmærksom på, at det langt fra var alle ryttere, som i sidste uge fik deres resultat registreret. Vi henviser derfor til, at man som deltager læser seriens regler grundigt - disse kan findes her og er også beskrevet i et selvstændigt afsnit i denne optakt.

 

Seriens afdelinger vil foregå på varierende ruter, og samlet vil deltagerne komme forbi seks af Zwifts forskellige universer.

 

Deltagerne vil her ikke blot kæmpe om etapesejre, men også den samlede triumf, som vil blive afgjort af et pointsystem. Tidsforskelle i de enkelte afdelinger har dermed ingen betydning for klassementet.

 

Løbsserien vil have flere løb i løbet, da fire styrkebaserede kategorier (og en klasse forbeholdt kvinder) vil give alle deltagere chancen for at komme først over målstregen og finde vej til toppen af resultatlisten, som hver uge publiceres på Feltet.dk for samtlige løbsklasser.

Annonce

 

For alle kategorier vil det være muligt at stille sig op på startstregen 30 minutter før start, og de forreste pladser uddeles efter først til mølle-princippet, så det kan være en god idé at være tidligt på den.

 

Vi dækker naturligvis løbet tæt med livestream, kommentering, referat, resultater og højdepunkter.

 

Ligesom seriens øvrige løb vil 2. afdeling blive livestreamet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-profil og Youtube-kanal fra klokken 20.00. 

Løbet vil desuden også kunne ses på DCU e-cyklings Facebook-side og på DBR Live.
 

Til at kommentere begivenhederne har vi Feltet.dk-ejer Jesper Johannesen, den tidligere firedobbelte verdensmester på bane Alex Rasmussen og Zwift-ekspert Klaus Møller.
 

Referat og resultater vil offentliggøres her på Feltet.dk i de kommende dage. Præcist som ved Feltet.dk Race Series er det Feltet.dk´s målsætning at dække serien bredt og ikke blot skrive referat af A-klassens løb.

Feltet.dk modtager gerne videooptagelser af løbene i de forskellige klasser. Disse kan sendes til Frese@feltet.dk.

 

Gør dig helt klar til Zwift-ræs med Alex Rasmussens bedste løbstips.

Ruten

Ligesom sidste uges løb foregår 2. afdeling i Watopia, når det gælder ruten ”Out and Back Again”.

 

Ruten er officielt listet til at være 39,8 kilometer, men da dette ikke inkluderer lead-in, er løbets reelle distance på 42,5 kilometer.

Annonce

 

Starten går fra ørkenen i retning mod skoven. De første ti kilometer er således fuldstændig flade. Bemærk, at der ikke er spurtpoint ved passage af målstregen ved lead-ins afslutning efter 2,3 kilometer.

 

Ved ørkenens afslutning rammer rytterne en lille bakke (800 m á 2 %), hvorefter det gælder en snørklet og faldende vej, der leder igennem skoven og ud på en bro, der vil føre feltet til bunden af bjerget The Epic KOM.

 

Rytterne vil dog ikke køre til venstre og ind på bjerget, men i stedet til højre mod undervandstunellen og derefter til venstre mod den italienske landsby, spurtbanneret og The Esses. Spurtbanneret passeres efter 18,1 kilometer.

 

Efter de små bakker holder rytterne til venstre og fortsætter ud mod vulkanøen, som byder på rutens primære bakke.

 

Ved ankomsten til øen drejer rytterne til højre og ind igennem vulkanens indre. Denne vej fører frem til Volcano KOM (3,8 km á 3,2 %), hvis bund nås efter 22,2 kilometer.

Annonce

 

Bakken kommer i etaper med de første 700 meter værende stabile på 4-5 %. De følgende 800 meter byder derimod på flere kortere nedkørsler og stiger derfor blot med godt 1 % i snit.

 

De flade 800 meter slutter ved udgangen på en kort tur ind i selve vulkanen, hvorfra de sidste 1,8 kilometer stiger med 4 % i snit.

 

Bakkens sidste halvdel ligger relativt stabil på 3-5 % med undtagelse af de sidste 125 meter, hvor stigningsprocenten for alvor tager fat og rammer de 10.

 

Toppen rundes efter 26,0 kilometer og efterfølges af en flad tur rundt om vulkanen og derefter den samme vej ned, som rytterne kørte op.

 

I bunden af bakken fortsættes den samme vej rundt om vulkanen, som man kørte ind på bakken via. Vejen er her stort set flad, indtil rytterne vender tilbage til Watopias hovedø.

Annonce

 

Her rammer rytterne en lille bakke (300 m á 3 %) efter 32,5 kilometer. Herfra fortsættes gennem den italienske landsby, nu i modsat retning til tidligere, og videre mod Hilly KOM Reverse (2,4 km á 2,0 %).

 

Bakken rammes efter 34,4 kilometer og er klart sværest på den første halvdel, som efter en blød indledning bliver stejlere og stejlere, indtil 10 % nås 400 meter inde på stigningen. Fra toppen resterer blot 5,7 kilometer til mål.

 

Efter en hurtig nedkørsel drejer rytterne til højre ned ad Ocean Boulevard og kort efter til venstre tilbage mod ørkenen, hvor målstregen er placeret.

 

De to broer fra fire til tre kilometer fra mål er svagt stigende med 1-2 %, men ellers er de afsluttende kilometer fuldstændigt flade.

 

Målstregen er placeret under en klippe og er ikke markeret med banner. Således er det bare at stole på de angivne antal resterende meter på skærmen, når spurten skal times til perfektion.

Annonce

 

Løbet byder på i alt 334 højdemeter, og du finder rutens højdeprofil lige her - bemærk, at lead-in ikke er inkluderet i profilen.

 

Løbet forventes at tage mellem 53 og 55 minutter for A-rytterne.

 

Indlagte spurter

18,1 km: Spurtbanner

26,0 km: KOM-banner på toppen af Volcano KOM

36,8 km: KOM-banner på toppen af Zwift KOM Reverse

 

Hvor vigtigt er det at kende ruten på Zwift?

 

Morten Jarlunds dom

De første 22 km af Out and Back-ruten er mere eller mindre ren transport. Det er dog langt fra ensbetydende med, at tempoet vil være lavt.

Der vil blive givet gas fra start, trods det faktum at der ikke er spurtpoint at hente efter 2 km. Der kan let blive skabt små huller i feltet. Er en eller flere af favoritterne fanget bag et af disse, kan løbet allerede være kørt her.

Efter den hurtige start vil der med stor sandsynlighed falde lidt ro på, med mindre en eller flere favoritter er fanget bagude.

Efter 10 km kører feltet ud af ørkenen. Stigningen her vil sikkert ikke ændre det store, med mindre nogen sidder og sover bagerst i feltet.

Det helt store slag bliver efter 22 km, hvor rytterne kører ind på stigningen op ad vulkanen. Med sine 3,7 km og 3% i snit er vulkanen ikke den stejleste.

Der bliver som regel holdt fuld skrue helt fra bunden, hvilket hurtigt vil koste for de ryttere, der allerede er på limit. Det er også her, hvor de deciderede sprintere skal sættes ud af spillet, så de stærke hold vil sikkert prøve at ryste posen.

Selvom der er point på toppen, vil nok ingen gå målrettet efter dem og lancere et angreb. Det vil tempoet være alt for højt til.

Sidste chance for at slippe af med sprinterne eller lancere et angreb bliver på reverse Hilly KOM. Stigningen strækker sig over 2.5 km, men er klart stejlest med op til 10 % på de første 500 meter. Den sidste del er relativt flad med enkelte stykker på 3 %.

De, som sidder tilbage på toppen af Hilly KOM, vil også være dem, der kommer til at køre om sejren.

Annonce

 

Reglerne
- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes. Du skal desuden være medlem af DCU e-cykling.

 

- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil ikke være til rådighed.


- Der køres med separate starter, men alle kategorier kører samme rute og distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E.


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest tre dage efter løbet.


- Tjek efterfølgende altid dit resultat på din Zwiftpower.com-profil for at sikre, at du fortsat kører i den rette kategori.

Hvorfor har DCU oprettet et DCU e-cyklingsmedlemskab? Læs om det her.

 

Kategorierne (inddelt i 60 minutters power, FTP)

A-klassen: 4,00 < W/kg            Løbsstart: 20.15


B-klassen: 3,20-3,99 W/kg       Løbsstart: 20.16    


C-klassen: 2,50-3,19 W/kg       Løbsstart: 20.17


D-klassen: < 2,49 W/kg            Løbsstart: 20.18


E-klassen: Kvinder                   Løbsstart: 20.19
 

Ved løb af under en times varighed må ens bedste 20 minutters power undervejs højest være 105 % af den øvre watt-grænse for ens specifikke kategori. Dette skyldes antagelsen om, at FTP udgør 95 % af ens 20 minutters power.

 

Det vil sige, at eksempelvis B-rytterne højest må ligge på 4,21 watt/kg i 20 minutter. Når gennemsnittet af en rytters tre bedste 20-minutterspræstationer overstiger dette tal, vil rytteren rykkes op i A-klassen og dermed ikke længere kunne fremgå af resultatlisten i B-løb.

I tilfældet af ekstraordinære præstationer eller resultater ​forbeholder løbsarrangørerne sig ret til at bede om dokumentation i form af en ti minutters livetest (via videoopkald) af rytterens udstyr. 

LÆS ALT OM RESULTATVALIDERING LIGE HER.


Pointsystemet

Det samlede klassement vil for samtlige kategorier blive baseret på et pointsystem.

 

Etapevinderen i hver kategori vil modtage 35 point, nummer to 30, nummer tre 28, nummer fire 27 og så fremdeles ned til 30. pladsen, som får to point. Alle øvrige gennemførende ryttere får et enkelt point.

Annonce

 

Er der færre end 30 ryttere i en kategori, vil den dårligst placerede rytter modtage to point, den næstdårligste tre point og så videre.

 

Undervejs vil der være point til de fem bedst placerede ryttere ved hvert sprint- og KOM-banner. Førstepladsen modtager fem point, andenpladsen fire og så videre. Det er de første ryttere over stregen, som får spurtpointene. Hurtigste segmenttid alene betyder dermed ingenting.

Bemærk, at man skal gennemføre løbet for at få noteret eventuelle opnåede spurtpoint undervejs.

Bemærk, at der ved 2. afdeling er tre indlagte spurter, og placeringen af disse er angivet i rutebeskrivelsen.
 

Løbsserien vil også inkludere en holdkonkurrence, hvor pointene til hvert mandskabs tre bedst scorende ryttere ved den enkelte afdeling vil tælle i den samlede stilling.

 

Er du ikke med på et hold endnu, kan du let tilmelde dig et eller oprette et selv under ”Teams” på Zwiftpower.com.

 

Det er hver rytters og holds 6 bedste løb (målt udelukkende på point) af de 8 afdelinger, som vil tælle med i det samlede klassement. Dette gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.


Rykker man som rytter op i kategori undervejs i serien, vil man ikke få sine point med over i sin nye kategori.

Ovenstående pointsystem og regler gælder for samtlige klasser.

Styr på det praktiske? Vi har rådene parat.

Favoritterne
Team PO Auto var som ventet det dominerende hold ved sidste uges 1. afdeling, og med tilføjelserne af den stærke nordmænd Freddie Weller, ultracyklisten Michael Knudsen samt den danske MTB-mester Sebastian Fini ser mandskabet igen uhyggeligt stærkt ud forud for 2. afdeling.

PO Auto har foreløbigt nemlig hele 24 mand på startlisten tirsdag morgen, og disse inkluderer foruden de tre ovenstående navne 1. afdelings nummer tre og fem, henholdsvis Nicklas Amdi Pedersen og Joshua Gudnitz, samt adskillige ryttere fra BHS - PL Beton Bornholm. 

Ikke desto mindre blev PO Auto snydt i åbningsløbets afsluttende spurt af Christian Moxon, som i aften skal forsøge at bevise, at den overraskende sejr ikke var nogen tilfældighed. Endnu er det usikkert, hvorvidt 1. afdelings toer, Johan Gren, stiller til start.

Gren kører for Team Swedish Zwifters, som også besidder prominente navne i Mattias Lundqvist, Jimmy Bodin, Anders Jönsson, Johan Norén, Tobias Olsson og Staffan Hopstadius samt potentielt Anders Frisk.

Ellers bliver det spændende at se, hvordan Fusion ECT håndterer løbet.

Danskerholdet kommer atter med den spurtstærke Simon Nielsen, der blev nummer fire i sidste uge, men spørgsmålet er, om han overlever vulkanbakken. Holdet har også Jesper Attermann, Aleksej Calmann, Jeppe Falk, Jeppe Tolbøll og Dennis Lock på startlisten.

Derudover er det på forhånd værd at lægge mærke til teenageren og 1. afdelings nummer seks Gustav Heby Pedersen (Fusion Development). Lige bag ham sluttede Martin Mortensen (DBR), Kjetil Farup (Vikings) og Marvyn Loiseaux (H Pyrenees).

Mortensen vil på DBR få støtte af blandt andre Dan Berthelsen, der er blandt startlistens højest rangerede ryttere på Zwiftpower.com. Klassementsetteren Farup har holdkammeraten Håkon Nore med sig.

Endelig vil vi her fremhæve landevejsrytterne Jonas Abrahamsen (Uno-X Norwegian Development Team), Alistair Slater (tidligere Vitus Pro Cycling), Torkil Veyhe (Riwal Readynez) og Christian Gorm (Antiga Casa Bellsolà).

Herunder følger den foreløbige startlistes højest rangerede ryttere på Zwiftpower.com-ranglisten samt udvalgte navne. Favoritlisten vil blive opdateret, efterhånden som flere ryttere tilmelder sig op mod løbet.
 

12. Nicklas Pedersen Team PO Auto  
56. Mattias LundqvistSZ   
74. Simon Nielsen Fusion ECT   
88. Martin MortensenDBR   
120. Anders FoldagerLidderkals Cycling  
135. Kjetil Farup Vikings   
136. Jeppe Falk Fusion ECT   
141. Dennis Lock Fusion ECT   
159. Jesper AttermannFusion ECT   
172. Qinyin Zhou Team Cryo-Gen  
188. Mads Rahbek Team PO Auto og BHS - PL Beton Bornholm
189. Jeppe HanssingTeam PO Auto og BHS - PL Beton Bornholm
191. Aleksej CalmannFusion ECT   
203. Christian MoxonBRT   
210. Jon Addison DigDeepCoaching  
220. Jeppe TolbøllFusion ECT   
244. Frederik Muff Team PO Auto og BHS - PL Beton Bornholm
266. Emil Toudal Team PO Auto og BHS - PL Beton Bornholm
275. Kristian SobotaTeam PO Auto  
301. Nikolaj LarssonTeam PO Auto  
307. Tom MazzoneVitus Pro Cycling  
315. Jesper AndreassenTeam PO Auto
316. Martin Hammer LarsenTeam PO Auto  

 

Jonas Abrahamsen Uno-X Norwegian Development Team   
Mathias Bregnhøj Team PO Auto og BHS - PL Beton Bornholm
Bekim Christensen     
Matthew Ellis  Saint Piran   
Sebastian Fini Team PO Auto  
Christian Gorm Team PO Auto  
Joshua Gudnitz Team PO Auto og BHS - PL Beton Bornholm  
Marcus Sander Hansen Team PO Auto og BHS - PL Beton Bornholm
Benjamin Hertz Team PO Auto og BHS - PL Beton Bornholm
Filip Hvideberg CTCR   
Thomas Rald Kaspersen Team PO Auto og BHS - PL Beton Bornholm
Michael Knudsen Team PO Auto  
Mathias Matz Team PO Auto og BHS - PL Beton Bornholm
Gustav Heby Pedersen Fusion Development  
Aske Søby      
Torkil Veyhe  Fusion Development og Riwal Readynez Følgende udvalgte ryttere har meldt sig til løbet efter udarbejdelsen af optakten:

OPDATERING 1:
Michael Carbel (Team NTT), Dan Berthelsen (nr. 143 på ZP og fra DBR) og Sebastian Beyer (nr. 194 på ZP og fra ETW). 

OPDATERING 2:
Johan Noren (nr. 179 på ZP og fra SZ), Idar Andersen (Uno-X Norwegian Development Team), Syver Wærsted (Uno-X Norwegian Development Team) og Jacob Hindsgaul (Uno-X Norwegian Development Team).

OPDATERING 3:
Tristan Robbins (SwiftCarbon Pro Cycling), Jim McQuadie (nr. 286 på ZP og fra Draft), Bradley Symonds (Saint Piran), Vidar Mehl (nr. 40 på ZP og fra Kalas) og Gustav Wissting (nr. 64 på ZP og fra Team 63.8N).

Tirsdag aften har foreløbigt 561 ryttere tilmeldt sig løbet.

Disse er fordelt på 220 i A-klassen, 174 i B-klassen, 119 i C-klassen, 25 i D-klassen og 23 i E-klassen. 


Resultater og samlede stillinger efter 1. afdeling kan findes her.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakobo, FusionSIS, Tissot og Amaton.

Se 1. afdelings vanvittigt tætte spurt:

Annonce

INFO
E-cykling
Nyheder
Optakter
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

Landevej

Video i artiklenOptakt: 8. etape af Tour of Turkey

Landevej

Video i artiklenOptakt: Amstel Gold Race

Landevej

Video i artiklenFølg en travl søndag med ardennerklassiker og to massespurter

Landevej

Video i artiklenOptakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)

Landevej

Bedst på WorldTouren: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewValgren tror på 2018-ben: Skal anticipere og være på forkant

Landevej

Annonce