Neglebidende spurt sikrer dansker B-sejr
14. maj 2020 08:00
af Christian Frese

Frederik Jensen vandt tirsdag aften 2. afdeling af Uno-X Cup i B-klassen. Sejren kom i hus, efter at danskeren havde overhalet briten Michael Durr kort før målstregen i en medrivende spurt. Alexandar Lander snuppede for andet løb i træk tredjepladsen. Husk, at løbsserien fortsætter på tirsdag, hvor vi naturligvis igen livestreamer begivenhederne.

AnnonceI ovenstående video kan du se eller gense hele A-løbet samt afslutningen på samtlige løbsklasser, herunder E-løbet - videoen kan også ses på vores Facebook-side.

Frederik Jensen snuppede med en forrygende spurt sejren, da B-rytterne tirsdag aften kørte 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk

 

Blot 18 af de 191 startende ryttere kom med til mål efter 42 kuperede kilometer, og her tegnede det længe til en britisk sejr, da Michael Durr slog et stort hul til rivalerne med en lang spurt.

 

Jensen var den eneste mand til bare at komme i nærheden af Durr, og med det yderste af neglene formåede danskeren på de døende meter også at passere briten til sejr. For anden uge i træk blev Alexandar Lander nummer tre.

 

I den samlede stilling ligger Jensen og Lander nu helt lige i spidsen med hver 59 point. Generelt er det tæt i toppen, da kun 20 point adskiller de ti bedste ryttere.

I holdkonkurrencen tegner det allerede nu til at blive et opgør om sejren mellem Fusion Development og Køge SportsTerapi. DanishBikeRiders er treer.
 

Feltet.dk modtager gerne videooptagelser af løbet. Disse kan sendes til Frese@feltet.dk.

Uno-X Cup fortsætter på tirsdag med 3. afdeling (tilmeld dig her), og vi livestreamer igen fra klokken 20.00 med løbsstart et kvarter senere.

 

Du finder her vores referat af henholdsvis A-løbet og E-løbet.
 

Etapereferat

Så var det blevet tirsdag igen og dermed tid til en ny omgang ræs i Uno-X Cup. Denne gang med ruten ”Out and Back Again” i Watopia.

 

I alt skulle der tilbagelægges 42,5 kilometer med to større bakker undervejs, Volcano KOM (3,8 km á 3,2 %) og Hilly KOM Reverse (2,4 km á 2,0 %), inden en flad afslutning i ørkenen.

Annonce

 

191 B-ryttere stillede til start, og feltet var hurtigt reduceret til 137 mand efter en hæsblæsende start i ørkenen.

 

Dette antal blev yderligere minimeret til 103, da den lille bakke ved overgangen til skoven havde strakt og dernæst splittet feltet.

 

Bakken var tæt på at skære yderligere omkring 15 mand fra, men disse fik akkurat kontakt i starten af undervandstunellen.

 

Herefter fulgte den stort set flade vej mod den italienske landsby og dagens første indlagte spurt, men det betød langt fra, at tingene faldt til ro.

 

Feltet holdt nemlig fast i det særdeles opskruede tempo, og således havde rytterne bagerst i feltet rigeligt at gøre med bare at følge med.

Annonce

 

Spurt og Fusion Development-dominans

Omkring 90 ryttere var tilbage i feltet, da de indlagte spurtpoint skulle fordeles efter 18 kilometer.

 

Her åbnede Steffen Søndergaard (Fusion Dev) tidligt, men Sebastian Jakobsen (Team QuickPay) kom flyvende med 100 meter igen og snuppede de fem point foran Kristoffer Smed (KST) og Alexandar Lander (KST).

 

Spurten strakte naturligvis feltet i stor stil, og da de små knolde i The Esses var passeret, var kun 54 mand tilbage i front.

 

Ikke meget skete i de efterfølgende kilometer frem til vulkanbakken, men på denne eksploderede løbet til gengæld.

 

Fusion Development skruede som forventet farten i vejret, og halvvejs på bakken var feltet næsten halveret til lige over 30 mand.

Annonce

 

Mod toppen accelererede Kristian Nissen (Fusion Dev), og han fik holdkammeraten Søndergaard med sig. Hans Jessen Andersen (DBR) ledte jagten i en forfølgergruppe, der var strakt helt ud af den høje fart.

 

Adskillige ryttere var i problemer grundet Nissen og Søndergaards forcering, og blandt disse var 1. afdelings nummer et og to, Kenneth Larsen (Fusion Dev) og Esben Theibel (Team QuickPay).

 

Søndergaard rundede toppen som første mand, men Frederik Jensen (SIB) havde så godt som lukket hullet, og dernæst fulgte yderligere ti ryttere, som kort efter også fik tilslutning til fronten.

 

12 ryttere havde således samlet sig, og de tog hul på nedkørslen i spidsen. Blot få sekunder efter lå dog en gruppe på syv ryttere, og disse fik kontakt på nedkørslen.

 

Status i bunden af nedkørslen var derfor, at 19 mand var i front, 20 sekunder foran en forfølgergruppe af samme størrelse. I denne sad blandt andre Larsen og Theibel.

Annonce

 

Reverse KOM og vildt comeback

Frontgruppen havde imidlertid ikke tænkt sig at invitere forfølgerne tilbage i kampen om sejren, og afstanden forblev stabil omkring de 20 sekunder hele vejen til foden af Reverse KOM.

 

Her kørte Nissen og Søndergaard igen væk fra konkurrenterne, og efter bakkens første stejle fjerdedel havde duoen opbygget syv sekunders forspring.

 

Heller ikke i denne omgang lykkedes det dog for Fusion Development-rytterne at holde forfølgerne stangen. Martin Hird (DMRC) samlede nemlig løbet med en stor føring kort før toppen.

 

Søndergaard havde imidlertid kræfter tilbage til at køre for spurtpointene på toppen, og selvom Thorben Oksen (Fusion Dev) og Andersen kom tæt på, så blev det den imponerende Søndergaard, som tog de fem point.

 

Bakken havde strakt gruppen ud, men på den efterfølgende nedkørsel kom der atter samling på sagerne. 19 mand så således ud til at skulle spurte om sejren.

Annonce

 

De afsluttende kilometer var nemlig helt flade, og det blev da også en spurtafgørelse, som skulle fordele 2. afdelings store point.

 

Michael Durr (BRT) blev første mand til at lancere sin spurt, og det overraskede måske konkurrenterne. Briten lagde øjeblikkeligt afstand til rivalerne, og kun Jensen virkede til at kunne svare igen.

 

Danskeren nærmede sig, og i en spændende finish formåede Jensen lige nøjagtig at presse sig forbi Durr til sejr.

 

Samtlige resultater fra 2. afdeling af Uno-X Cup kan ses her - her kan du også tjekke, om dit resultat er blevet registreret.

De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.

 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.

 

Resultater af 2. afdeling af Uno-X Cup (B-klassen)

1. Frederik Jensen 57.24
2. Michael Durr st.
3. Alexandar Lander  
4. Kim Gydemand  
5. Steffen Kruse Hansen  
6. Ronan Flannery  
7. Paul van Haestregt  
8. Lennart Kruse  
9. Kristoffer Smed  
10. Kristian Nissen  


Steffen Søndergaard (7.) fremgår ikke af resultatlisten, da han overtrådte klassens grænser for watt pr. kilo. 

Samlet stilling

1. Alexandar Lander 59 p
1. Frederik Jensen 59
3. Steffen Kruse Hansen 57
4. Thorben Oksen 56
5. Kristoffer Smed 53
6. Kristian Nissen 51
7. Kenneth Larsen 41
8. Kim Gydemand 40
9. Hans Jessen Andersen39
9. Ronan Flannery 39


Holdkonkurrencen

1. Fusion Development 181 p
2. Køge SportsTerapi 162
3. DanishBikeRiders 97
4. Team SIB  59
5. Team QuickPay 43
6. St. Tiernans CC 41
7. Bolt Race Team 31
8. RCR Fatcreations 26
9. All Racing Team 24
10. eCykle Klub Danmark ZT23

Annonce

 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissot og Amaton.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Søren Kragh bliver kaptajn i Amstel Gold Race

Landevej

Honoré på hospitalet efter styrt

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewRiwal sigter efter sejren i Holbæk

Landevej

Efter ny dopingsag: Wildcard-hold trækker sig fra Giro d’Italia

Landevej

Optakt til Demin Cup og Ladies Cup

Landevej

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

Landevej

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour of Turkey

Landevej

Annonce