EKSKLUSIVT

Berling tror på U19-rytterne efter svær sæson: De har et utroligt højt niveau
03. december 2020 20:00Foto: Sven Erik Sode
af Christian Frese

Michael Berling frygter ikke for de U19-ryttere, som træder op på seniorniveau i 2021. De manglende løbskilometer i årets sæson vil ikke være noget problem for de unge ryttere i overgangen fra junior til senior, mener juniorlandstræneren.

Annonce

I august udtog Michael Berling udelukkende andetårs-U19-ryttere til sin EM-trup.

 

Årsagen var, at manglen på cykelløb i 2020 var en udfordring for de juniorryttere, som i 2021 vil tage steppet op på seniorniveau.

 

Snart fire måneder senere er juniorlandstræneren dog optimistisk på vegne af de kommende debutanter i den danske eliteklasse.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 31: Cykel-soigneur med Jesper Larsen

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”De juniorer, som kommer op, har trænet det, der skal til. Så de har niveauet til at kunne træde direkte ind. Jeg tror, at de nok skal klare det. Det bliver hårdt - sådan er det at gå fra U19 til seniorklassen, men jeg er ikke bekymret. Der er et utroligt højt niveau hos U19´erne”, siger Berling til Feltet.dk og tilføjer:

 

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at de er gået glip af nogle løb, som er en del af deres træning og læring. Men rent fysisk er de ikke sat tilbage i forhold til at starte i seniorklassen. Det er jeg ikke nervøs for”.

 

Ligesom den danske seniorkalender blev U19-kalenderen udskudt, før den overhovedet var kommet i gang.

Annonce

 

Berling holdt træningssamling for de 30 landsholdsryttere i marts, men kort efter blev Nations Cup-løbene Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix som de første af slagsen aflyst.

 

Ikke desto mindre fastholdt juniorlandstræneren, som på dette tidspunkt i april var hjemsendt fra arbejdet i Danmarks Cykle Union, håbet om at køre løb allerede i maj.

 

”Vi troede, at vi skulle køre i maj, hvilket vi fortalte til rytterne. Et par uger senere så vi, at det så helt skidt ud. Vi havde anbefalet alle rytterne at fortsætte træningen og opretholde intensiteten for at simulere cykelløb. Det er utroligt vigtigt, når man skal blive ved med at udvikle sig. At man ikke bare går efter at lave en formtop til sæsonen”, fortæller Berling.

 

Med aflysningen af den danske forårskalender og kun ganske få internationale UCI-løb værende placeret før slutningen af marts måtte hovedparten af juniorrytterne vente til sensommeren med at få indledt sæsonen.

 

Da sæsonen endelig blev skudt i gang, var det dog tydeligt, at de danske drenge ikke havde hvilet på laurbærrene i coronapausen.

Annonce

 

Tobias Lund tog syv sejre i ti løbsstarter, Kasper Andersen blev europamester, og derudover var der dømt dansk dominans ved de to internationale etapeløb Visegard 4 Juniors og Grand Prix Rüebliland.

 

Berling opfatter resultaterne som en indikation på, at de danske juniorer født i 2002 og 2003 igen er blandt verdens bedste, men alligevel maner landstræneren til ro.

 

Dels var hele verdenseliten ikke til start ved årets få internationale løb, dels havde danskerne, i modsætningen til nogle af konkurrenterne, fordelen af at kunne træne udendørs i foråret, og dels er Berlings og DCU´s arbejde ikke rettet mod teenagernes resultater.

 

”Vi arbejder primært med udviklingen og ikke de unge menneskers resultater. Vi skal understøtte deres udvikling og skabe rammerne for, at rytterne får en forståelse af, at deres udvikling er en langsigtet proces og ikke handler om en kortsigtet jagt på resultater, også i U19-klassen”, udtaler Berling.

 

I går offentliggjorde DCU navnene på de 13 ryttere, som er en del af Anders Lunds U23-trup til den kommende sæson, og i interviewet til Feltet.dk bekræfter Berling, at han har udvalgt de 30 ryttere til sin U19-bruttotrup.

Annonce

 

De 30 ryttere er ikke offentliggjort endnu og gik grundet forsamlingsforbuddet også glip af den traiditionelle weekendsamling sidst i november, men Berling fortæller, at han og unionen har påbegyndt arbejdet frem mod 2021 upåagtet af potentielle aflysninger.

 

Dermed forventer Berling at afholde landsholdssamling i marts forud for sæsonstart få uger senere ved Gent-Wevelgem og dernæst Paris-Roubaix.

INFO
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Giro-sensation har fremtiden på plads

Landevej

Det store OL overblik: Program, resultater og discipliner

Landevej

Førertrøjeskift og NPV-sejr i tæt bakkespurt i Uno-X Cuppen

Landevej

Deceuninck - Quick-Step præsenterer stagiaire

Landevej

OL-medaljeoversigt for cykeldisciplinerne

Landevej

Bekræftet: Norsgaard til start i Portugal

Landevej

Eksklusivt interviewVan der Lijke tæt på stort resultat: Angreb er det bedste forsvar

Landevej

Annonce

ANNONCE