EKSKLUSIVT

Juniorlandstræneren jubler over nyt konti-hold: En styrkelse af udviklingen
29. november 2020 19:00Foto: Anders Weuge
af Christian Frese

Michael Berling er glad for nyheden om, at Restaurant Suri-Carl Ras i 2021 vil gøre ColoQuick og BHS-PL Beton Bornholm selskab på kontinentalniveau. Etableringen af flere hold er vigtig for den danske talentudvikling, mener Berling.

Annonce

Den danske juniorlandstræner, Michael Berling, glæder sig over etableringen af det nye danske kontinentalhold Restaurant Suri-Carl Ras.

 

Ifølge Berling har Danmark nemlig behov for flere velkvalificerede mandskaber til at varetage den fortsat voksende mængde af lovende danske talenter.

 

”Det er en styrkelse af dansk cykelsports udvikling. Tendensen i de seneste 10-15 år har været, at antallet af ryttere, som kan gå direkte fra U19 til eliteklassen, bliver større. Så det er vigtigt, at vi har flere hold på øverste niveau til at samle rytterne op”, siger landstræneren til Feltet.dk.

Danskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

I samme forbindelse understreger Berling, at oprettelsen af flere hjemlige hold ikke kun vil gavne dansk cykelsport med hensyn til de helt unge rytteres overgang til seniorscenen.

 

Også de ryttere, hvis udvikling lader vente på sig til efter juniortiden, kan nemlig drage fordel af et stigende antal hold i Danmark.

 

”Det er vigtigt, at vi også har nogle hold, som kan samle ryttere lidt længere nede i hierarkiet op. Vi skal fortsat få de her ”late bloomers” videre i systemet og finde ryttere, som vi ikke opdagede i U17 og U19, som eksempelvis Kasper Asgreen og Jonas Vingegaard”, forklarer Berling.

Annonce

 

Med Restaurant Suri-Carl Ras som supplement til ColoQuick og BHS-PL Beton Bornholm har Danmark nu igen tre hold på kontinental-niveau, hvilket i Berlings optik var tiltrængt.  

 

”Jeg synes, at det er godt, at vi kan have så mange hold som muligt. Der er selvfølgelig også en begrænsning på, hvor mange der kan være i forhold til, hvor mange ryttere som vi har. Men jeg synes, at to kontinentalhold var lige i underkanten, også selvom vi har haft nogle rigtig gode DCU-hold, som både har kørt et fornuftigt udenlandsprogram og opnået et vist niveau”, fortæller han.

 

Hvorvidt Danmark stadig vil have et ProTeam i 2021 er endnu uvist. Flere uger efter UCI´s deadline for dokumentation af holdenes økonomi kæmper Riwal-Securitas nemlig fortsat for holdets overlevelse.

 

Annonce

INFO
Restaurant Suri - Carl Ras
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Medie: Ineos-patriot på vej til Quick-Step

Landevej

Odense-rytter med landsholdet i PostNord Danmark Rundt

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Giro-sensation har fremtiden på plads

Landevej

Det store OL overblik: Program, resultater og discipliner

Landevej

Førertrøjeskift og NPV-sejr i tæt bakkespurt i Uno-X Cuppen

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Burgos

Landevej

Annonce

ANNONCE