EKSKLUSIVT INTERVIEW

Asgreen gør status inden comeback og kommenterer Lefevere-udtalelser
26. januar 2023 18:51Foto: Sirotti
af Gustav Volstrup Sønderlund

For første gang i mere end et halvt år skulle Kasper Asgreen have haft nummer på ryggen, da han efter planen skulle køre Trofeo Port D’Alcudia. Comebacket blev imidlertid udskudt, men Feltet.dk har snakket med stjernen forud for løbene på Mallorca.

Annonce

Et utilfredsstillende forår i 2022 skulle gøres op med ved at komme sprudlende til Tour-starten i Danmark.

 

I Schweiz Rundt inden Touren viste Kasper Asgreen (Soudal - Quick-Step) glimrende takter på særligt 1. etape.

 

Men på 3. etape slog lynet ned, da han styrtede slemt i den forreste ende af feltet, hvilket kostede ham deltagelsen i resten af WorldTour-etapeløbet, imens Tour-deltagelsen hang i en tynd tråd, eftersom særligt knæet forvoldte ham store problemer.

Asgreen håber på sejre på brostenene i 2023: Det har været en hård vinter

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Det lykkedes dog koldingenseren at komme til start i København, men han var langt fra klar. Otte etaper senere sagde kroppen stop, og Asgreen var færdig i ikke blot Touren, men også resten af sæsonen.

 

Derfor var det første gang i mere end seks måneder, at den danske superstjerne var udset til at skulle i løbsaktion igen, da han i første omgang skulle iklæde sig Soudal - Quick-Steps nye trikot inden starten på Trofeo Port D’Alcudia, som er andet løb i rækken af fem endagsløb på Mallorca.

 

I går aftes meddelte holdet dog til Feltet.dk, at Asgreen alligevel ikke skulle køre endagsløbet på den baleariske ø, men at han fortsat er en del af belgierholdets trup til Challenge Mallorca.

Annonce

 

”Det er klart, at når jeg har haft så lang en pause, inden jeg begyndte at træne igen, så har jeg selvfølgelig et større hul at arbejde mig op fra. Så selvfølgelig er der stadig noget arbejde, der skal gøres frem imod, at jeg rammer topformen,” lyder Asgreens umiddelbare vurdering af, hvor han står inden den planlagte sæsonstart.

 

”Men det er, som vi havde regnet med. Hverken mig selv eller min træner eller nogle andre på holdet er overrasket over, hvor jeg står lige nu,” tilføjer han og bekræfter, at det går efter planen med klassikerne i horisonten.

 

Og bekymrede fans af ’Watt-monsteret fra Kolding’ kan ånde lettede op, hvis de går og frygter, at han ikke bliver klar til aprils store klassikere.

 

”Man kan jo altid blive syg eller alt muligt andet, det er man ikke nødvendigvis selv herre over, men altså hvis alt går, som det skal, så skal vi nok nå det,” forsikrer han opløftende.

 

Det kunne også tænkes, at selvsamme fans har en frygt for, at knæet stadig driller. Det har Quick-Step-stjernen også et klart svar til.

 

”Siden oktober da jeg startede med at træne, der har jeg ikke haft nogen gener eller lignende. Men man kan sige, at jeg har haft offseason siden Tour de France,” forklarer den 27-årige grinende og glæder sig over, at han er knæskaden helt kvit.

 

Artiklen fortsætter under videoen.

Styrtet på 3. etape af Schweiz Rundt der endte med at koste Asgreen resten af sæsonen.

 

Men med sæsonåbneren for døren allerede i denne uge kan danskeren ikke nødvendigvis love, at han kommer til at spille en fremtrædende rolle på Mallorca.

 

”Det er nok lidt for tidligt i forhold til at være helt fremme i den skarpe ende. Der er altid nogen, der er rigtig, rigtig godt kørende i januar og februar. Og der er jeg nok ikke helt endnu, så jeg tager det som en god måde at komme i gang med sæsonen på,” forklarer Asgreen, der er en del af en særdeles slagkraftig Quick-Step-trup til Challenge Mallorca.

 

Blandt Asgreens holdkammerater kan den dobbelte verdensmester Julian Alaphilippe, danske Casper Pedersen og en række andre af holdets profiler findes.

Annonce

 

Pedersen gjorde endda debut for holdet ved onsdagens Trofeo Calvia, hvor han kvitterede med en meget flot fjerdeplads.

 

”Altså det jeg tænker, det er, hvis man har benene, så skal man bare køre efter det. Sådan plejer det gerne at være,” vurderer Asgreen om rollefordelingen på holdet til de baleariske endagsløb, inden han fortsætter:

 

”Nu har vi ikke haft taktikmøder og sådan noget endnu jo. Jeg ved ikke lige, hvilke af løbene, Julian er sat til at køre, men jeg tænker, hvis man befinder sig i den skarpe ende af finalen, så er det bare at gribe chancen. Om det er mig, eller om det er Julian, eller om det er en hvilken som helst anden.”

 

Efter Quick-Step har meldt ud, at Asgreen alligevel ikke skulle køre Trofeo Port D’Alcudia, er det ikke fast besluttet, hvilke andre af løbene på Mallorca han skal køre. Det bliver bestemt dag for dag, afslører holdets kommunikationsmedarbejder Pauline Farazijn.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Højdepunktet i Asgreens 2022-sæson var tredjepladsen i Strade Bianche. Foto: Sirotti.

Annonce

 

Lefevere skuffet, men ikke over Asgreen

Da Asgreen inden 9. etape af Tour de France i fjor valgte at trække stikket, var det ikke med hensigten, at han allerede dér skulle stoppe sin sæson, idet han håbede at gøre comeback inden 2022 var forbi.

 

Ikke desto mindre besluttede han og holdet kort inden Danmark Rundt, at det ikke var muligt at komme tilbage inden 2023.

 

Dermed stod Quick-Step uden en vital stjerne i den resterende del af sæsonen, hvilket holdchefen Patrick Lefevere ikke just var begejstret for.

 

”Hvad sagde jeg så? Jeg var meget skuffet. Fordi man ikke vidste, hvornår han ville vende tilbage. Det ene ben var ødelagt, muskelmassen var væk,” fortæller Lefevere til Sporza. Du kan læse resten af belgierens kommentarer på Asgreens vanskelige 2022 lige her.

 

Feltet.dk har også forholdt Asgreen til chefens udtalelser.

Annonce

 

”Jeg ved det ikke. Jeg synes ikke, han kritiserer mig,” er Quick-Step-stjernens reaktion.

 

Lefevere lægger ikke skjul på, at han var skuffet over at miste sin klassikerstjerne resten af året, og den tanke ser stjernen sig selv enig i.

 

”Det var jeg også selv. Det ville jeg da også være, hvis jeg havde et cykelhold, og en mine topryttere ikke kunne køre resten af året, så ville jeg da også være skuffet,” nikker Asgreen genkendende til sin chefs reflektioner og fortsætter:

 

”Jeg tænker, det er meget naturligt, at han er skuffet over det, men jeg tænker ikke, at han er skuffet over mig. Det synes jeg også, han sagde meget fint, at det ikke er mig, han er skuffet over. Han er skuffet over omstændighederne.”

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Alaphilippe og Asgreen er to af de ryttere, Patrick Lefevere. Foto: Bora-Hansgrohe/BettiniPhoto

Annonce

 

I sin udtalelse nævner holdchefen også en regel, UCI har om, at det er tilladt at halvere en skadet rytters løn efter tre måneder og helt fratage den efter seks. Men den har han aldrig benyttet sig af.

 

Og det afviser danskeren også blankt, at Lefevere har overvejet som en mulighed i hans situation.

 

”Jeg tænker lige så meget, det bare er for at sige, at han behandler rytterne fair, og det synes jeg også, han har gjort med mig hele vejen igennem det her. Han og hele holdet har støttet rigtig fint op omkring mig, så han har ikke på noget tidspunkt nævnt, at han vil fratage mig min løn,” uddyber den 27-årige.

 

”Jeg tænker også, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, for at komme så hurtigt som muligt tilbage, og det er ikke, fordi jeg bare har ligget hjemme på sofaen og lavet ingenting,” føjer koldingenseren til.

 

En anden af holdets ryttere, der heller ikke havde den håbede succes i 2022, er Alaphilippe, som Quick-Step-bossen har udtrykt sin skuffelse over.

Annonce

 

Asgreen kan igen godt forstå, hvorfor hans chef siger, som han gør om sin superstjerne og dobbelte verdensmester, men han forsikrer, at der ikke er en intern splid mellem de to parter.

 

”Jeg tænker ikke, at der er noget overraskende i det, Patrick han siger. Jeg tænker, forskellen fra ham og som så mange andre er, at han siger det bare, hvor andre de ikke rigtig siger det højt. Men jeg tænker, at de tanker og følelser, han har rendt rundt med, de er fuldstændig reelle,” er danskerens holdning til sin chefs kommentarer om franskmanden.

 

Dertil tilføjer den tidligere Flandern Rundt-vinder, at Alaphilippe arbejder benhårdt for at komme tilbage til fordums succes.

 

”Jeg tænker, det er de færreste cykelryttere, der har nået det niveau, Julian har nået de sidste mange år, er tilfredse med at have en sæson, som han havde sidste år. Så jeg tænker også, at Julian gerne selv vil tilbage på det niveau, han plejer at være på,” runder han anerkendende af om sin holdkammerat.

 

Feltet.dk's interview med den danske stjerne består af to dele. Følg med på sitet for at læse anden del, der har fokus på Asgreens klassikeraspirationer i denne sæson.

Annonce

INFO
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Challenge Mallorca
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 30. marts 2023

Video i artiklenPogacars chef fortæller unik historie
Video
Sagan udtaget til Flandern for sidste gang
Landevej
Eksklusivt interviewGiant søger ryttere til talentprogram
INTERVIEW Landevej
Tilskuer fik brud efter motorcykelstyrt: I bakspejlet var det et hit and run
Landevej
Lotto-profils comeback har lange udsigter
Landevej
Eksklusivt interviewDansker har fået tro på tingene efter succesfuld start på 2023
INTERVIEW Landevej
Her er Mads Pedersens hjælpere til Flandern Rundt
Landevej
Video i artiklenFlandern Rundt lige om hjørnet: Alt tegner til at blive godt
Video
Boonen forklarer: Derfor er Laporte fortid på Jumbo-Visma
Landevej
Ny verdensrekord: Cyklede 3619 kilometer på én uge
Landevej
Kragh ramt af forkølelse - har særlig forventning til Pogacar
Landevej
Første dansker udtaget til næste uges WorldTour-brag
Landevej
Flandern-favorit måtte droppe optakt - bestod stor eksamen
Landevej
Sprinterstjerne debuterer i Flandern Rundt
Landevej
Jumbo-stjerne misser Flandern Rundt
Landevej
Succesfuldt danskertrup skal prøve kræfter mod WorldTour-hold
Landevej
Ny dansker udtaget til Flandern Rundt - tidligere vinder gør comeback
Landevej
Vejvrede: Van Aert tæt på alvorlig træningsulykke
Landevej
Forårsudsalg på bøger, cykeltøj og Tour-merchandise - Bliv klar til sæsonen
Udstyr og test
Jumbo-Visma spottet med justerbare dæktryk-system
Landevej
AG2R har Flandern-truppen klar
Landevej
Eksklusivt interviewMistede adskillige profiler: Dansk talentfabrik vil tilbage til toppen
INTERVIEW Landevej
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Landevej
Specialtilbud: Få Discovery+ til 99 kr. om måneden
Landevej
Surt schweizisk show: EF-profil misser begge monumenter
Landevej
Trods monstersucces i Belgien: Roubaix passer mig bedre end Flandern Rundt
Landevej
Lefevere er optimistisk forud for Flandern Rundt
Landevej

Annonce

Lopez’ hold går i Jumbos fodspor: Massakrerer al modstand
Landevej
Trods uheld: Bernal har stadig Tour de France i sigtekornet
Landevej
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Udstyr og test
Stort medie: Jumbo har besluttet sig
Landevej
Uheldsramte Alaphilippe erkender: Kunne ikke følge med
Landevej

Onsdag den 29. marts 2023

Hjalp Laporte til sejr: Den rigtige beslutning
Landevej
Philipsen skuffet efter hårdt løb: Det var ikke nok til sejren
Landevej
Supertalent efter sjetteplads: Jeg var rigtig god, men ikke god nok
Landevej
Video i artiklenAsgreen med klar udmelding: Sådan vil han køre Flandern Rundt
Video
Hentet lige før mål: Virkelig bittert
Landevej
Video i artiklenBrian Holm jubler, men det er et mareridt for rytterne
Video
Dagens store overraskelse: Det er virkelig smukt
Landevej
Kryber til korset: Jeg var virkelig irriterende i dag
Landevej
Uttrup var i udbrud, da flot teamwork sikrede Vollering sejren
Landevej
Kristoff trodsede sportsdirektørens ordre
Landevej
Tredjeplads fremhæver særligt Honoré-samarbejde
Landevej
Video i artiklenPunktering koster Uttrups deltagelse forrest i løbet
Video
Held i uheld? Laporte forklarer sine to suveræne sejre
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Dwars door Vlaanderen
Video
Honoré greb ud efter sejren i ny Jumbo-triumf
Landevej
Video i artiklenMikkel Honore angriber med 10 km igen
Video
Video i artiklenSensationelt udbrud undgår styrt
Video
Video i artiklenMikkel Honoré er tæt på at styrte
Video
Flere profiler udgået efter styrt - Bettiol ude med knæproblemer
Landevej
Video i artiklenMads P. forcerer hårdt
Video
Minut for minut: Vildt brostensræs i Flandern
Landevej
Philipsen før klassiker: Vi har flere kort
Landevej
Video i artiklenPidcock før comeback-løb
Video
Optakt: Dwars door Vlaanderen
Landevej
Nu får Valgren comeback
Landevej
Gilbert mener at Alaphilippe skal overveje holdskifte
Landevej
Van der Poel: Okay med at blive slået når jeg ikke er stærkest
Landevej
Manager: Flere managervindere er fundet
Landevej
Pidcock er tilbage: Det er nok ikke jordens undergang
Landevej
Matthews styrtede i weekenden: Ikke en god periode
Landevej
Rodenberg skiftes ud: Skal ikke med til Dwars
Landevej
Ganna ser frem mod Roubaix: Jeg har trænet uden problemer
Landevej
Van Avermaet stopper måske snart: Jeg plejede at ville fortsætte indtil jeg var 40
Landevej
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Motion
Sportsdirektør forsvarer Van Aert-beslutning: Bedre at lære af deres succes
Landevej
Roubaix-vinder trækkes fra Flandern Rundt-optakt
Landevej
Medier: Jumbo overvejer sit sponsorat
Landevej
Oversigt: Onsdagens 13 danskere
Landevej
Eksklusivt interviewOptimistisk Casper P. tror på finale trods sygdom
INTERVIEW Landevej

Tirsdag den 28. marts 2023

Video i artiklen"Vingegaard bruger det ikke" - er nyt produkt hokus-pokus?
Video
Pogacar er klar til nyt drama i Flandern
Landevej
Eksklusivt interviewJulius Johansen håber på Roubaix: Jeg står et godt sted
INTERVIEW Landevej
Pidcock er tilbage
Landevej
Volta a Catalunya-analyse: På kurs mod Giro-sejr?
Landevej
Polsk EF-rytter går glip af resterende klassikersæson
Landevej
VIS FLERE

Annonce