Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Asgreen gør status inden comeback og kommenterer Lefevere-udtalelser
26. januar 2023 18:51Foto: Sirotti
af Gustav Volstrup Sønderlund

For første gang i mere end et halvt år skulle Kasper Asgreen have haft nummer på ryggen, da han efter planen skulle køre Trofeo Port D’Alcudia. Comebacket blev imidlertid udskudt, men Feltet.dk har snakket med stjernen forud for løbene på Mallorca.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Et utilfredsstillende forår i 2022 skulle gøres op med ved at komme sprudlende til Tour-starten i Danmark.

 

I Schweiz Rundt inden Touren viste Kasper Asgreen (Soudal - Quick-Step) glimrende takter på særligt 1. etape.

 

Men på 3. etape slog lynet ned, da han styrtede slemt i den forreste ende af feltet, hvilket kostede ham deltagelsen i resten af WorldTour-etapeløbet, imens Tour-deltagelsen hang i en tynd tråd, eftersom særligt knæet forvoldte ham store problemer.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Det lykkedes dog koldingenseren at komme til start i København, men han var langt fra klar. Otte etaper senere sagde kroppen stop, og Asgreen var færdig i ikke blot Touren, men også resten af sæsonen.

 

Derfor var det første gang i mere end seks måneder, at den danske superstjerne var udset til at skulle i løbsaktion igen, da han i første omgang skulle iklæde sig Soudal - Quick-Steps nye trikot inden starten på Trofeo Port D’Alcudia, som er andet løb i rækken af fem endagsløb på Mallorca.

 

I går aftes meddelte holdet dog til Feltet.dk, at Asgreen alligevel ikke skulle køre endagsløbet på den baleariske ø, men at han fortsat er en del af belgierholdets trup til Challenge Mallorca.

Annonce

 

”Det er klart, at når jeg har haft så lang en pause, inden jeg begyndte at træne igen, så har jeg selvfølgelig et større hul at arbejde mig op fra. Så selvfølgelig er der stadig noget arbejde, der skal gøres frem imod, at jeg rammer topformen,” lyder Asgreens umiddelbare vurdering af, hvor han står inden den planlagte sæsonstart.

 

”Men det er, som vi havde regnet med. Hverken mig selv eller min træner eller nogle andre på holdet er overrasket over, hvor jeg står lige nu,” tilføjer han og bekræfter, at det går efter planen med klassikerne i horisonten.

 

Og bekymrede fans af ’Watt-monsteret fra Kolding’ kan ånde lettede op, hvis de går og frygter, at han ikke bliver klar til aprils store klassikere.

 

”Man kan jo altid blive syg eller alt muligt andet, det er man ikke nødvendigvis selv herre over, men altså hvis alt går, som det skal, så skal vi nok nå det,” forsikrer han opløftende.

 

Det kunne også tænkes, at selvsamme fans har en frygt for, at knæet stadig driller. Det har Quick-Step-stjernen også et klart svar til.

 

”Siden oktober da jeg startede med at træne, der har jeg ikke haft nogen gener eller lignende. Men man kan sige, at jeg har haft offseason siden Tour de France,” forklarer den 27-årige grinende og glæder sig over, at han er knæskaden helt kvit.

 

Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

 

Artiklen fortsætter under videoen.

Styrtet på 3. etape af Schweiz Rundt der endte med at koste Asgreen resten af sæsonen.

 

Men med sæsonåbneren for døren allerede i denne uge kan danskeren ikke nødvendigvis love, at han kommer til at spille en fremtrædende rolle på Mallorca.

 

”Det er nok lidt for tidligt i forhold til at være helt fremme i den skarpe ende. Der er altid nogen, der er rigtig, rigtig godt kørende i januar og februar. Og der er jeg nok ikke helt endnu, så jeg tager det som en god måde at komme i gang med sæsonen på,” forklarer Asgreen, der er en del af en særdeles slagkraftig Quick-Step-trup til Challenge Mallorca.

 

Blandt Asgreens holdkammerater kan den dobbelte verdensmester Julian Alaphilippe, danske Casper Pedersen og en række andre af holdets profiler findes.

Annonce

 

Pedersen gjorde endda debut for holdet ved onsdagens Trofeo Calvia, hvor han kvitterede med en meget flot fjerdeplads.

 

”Altså det jeg tænker, det er, hvis man har benene, så skal man bare køre efter det. Sådan plejer det gerne at være,” vurderer Asgreen om rollefordelingen på holdet til de baleariske endagsløb, inden han fortsætter:

 

”Nu har vi ikke haft taktikmøder og sådan noget endnu jo. Jeg ved ikke lige, hvilke af løbene, Julian er sat til at køre, men jeg tænker, hvis man befinder sig i den skarpe ende af finalen, så er det bare at gribe chancen. Om det er mig, eller om det er Julian, eller om det er en hvilken som helst anden.”

 

Efter Quick-Step har meldt ud, at Asgreen alligevel ikke skulle køre Trofeo Port D’Alcudia, er det ikke fast besluttet, hvilke andre af løbene på Mallorca han skal køre. Det bliver bestemt dag for dag, afslører holdets kommunikationsmedarbejder Pauline Farazijn.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Højdepunktet i Asgreens 2022-sæson var tredjepladsen i Strade Bianche. Foto: Sirotti.

Annonce

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps

 

Lefevere skuffet, men ikke over Asgreen

Da Asgreen inden 9. etape af Tour de France i fjor valgte at trække stikket, var det ikke med hensigten, at han allerede dér skulle stoppe sin sæson, idet han håbede at gøre comeback inden 2022 var forbi.

 

Ikke desto mindre besluttede han og holdet kort inden Danmark Rundt, at det ikke var muligt at komme tilbage inden 2023.

 

Dermed stod Quick-Step uden en vital stjerne i den resterende del af sæsonen, hvilket holdchefen Patrick Lefevere ikke just var begejstret for.

 

”Hvad sagde jeg så? Jeg var meget skuffet. Fordi man ikke vidste, hvornår han ville vende tilbage. Det ene ben var ødelagt, muskelmassen var væk,” fortæller Lefevere til Sporza. Du kan læse resten af belgierens kommentarer på Asgreens vanskelige 2022 lige her.

 

Feltet.dk har også forholdt Asgreen til chefens udtalelser.

Annonce

 

”Jeg ved det ikke. Jeg synes ikke, han kritiserer mig,” er Quick-Step-stjernens reaktion.

 

Lefevere lægger ikke skjul på, at han var skuffet over at miste sin klassikerstjerne resten af året, og den tanke ser stjernen sig selv enig i.

 

”Det var jeg også selv. Det ville jeg da også være, hvis jeg havde et cykelhold, og en mine topryttere ikke kunne køre resten af året, så ville jeg da også være skuffet,” nikker Asgreen genkendende til sin chefs reflektioner og fortsætter:

 

”Jeg tænker, det er meget naturligt, at han er skuffet over det, men jeg tænker ikke, at han er skuffet over mig. Det synes jeg også, han sagde meget fint, at det ikke er mig, han er skuffet over. Han er skuffet over omstændighederne.”

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Alaphilippe og Asgreen er to af de ryttere, Patrick Lefevere. Foto: Bora-Hansgrohe/BettiniPhoto

Annonce

 

I sin udtalelse nævner holdchefen også en regel, UCI har om, at det er tilladt at halvere en skadet rytters løn efter tre måneder og helt fratage den efter seks. Men den har han aldrig benyttet sig af.

 

Og det afviser danskeren også blankt, at Lefevere har overvejet som en mulighed i hans situation.

 

”Jeg tænker lige så meget, det bare er for at sige, at han behandler rytterne fair, og det synes jeg også, han har gjort med mig hele vejen igennem det her. Han og hele holdet har støttet rigtig fint op omkring mig, så han har ikke på noget tidspunkt nævnt, at han vil fratage mig min løn,” uddyber den 27-årige.

 

”Jeg tænker også, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, for at komme så hurtigt som muligt tilbage, og det er ikke, fordi jeg bare har ligget hjemme på sofaen og lavet ingenting,” føjer koldingenseren til.

 

En anden af holdets ryttere, der heller ikke havde den håbede succes i 2022, er Alaphilippe, som Quick-Step-bossen har udtrykt sin skuffelse over.

Annonce

 

Asgreen kan igen godt forstå, hvorfor hans chef siger, som han gør om sin superstjerne og dobbelte verdensmester, men han forsikrer, at der ikke er en intern splid mellem de to parter.

 

”Jeg tænker ikke, at der er noget overraskende i det, Patrick han siger. Jeg tænker, forskellen fra ham og som så mange andre er, at han siger det bare, hvor andre de ikke rigtig siger det højt. Men jeg tænker, at de tanker og følelser, han har rendt rundt med, de er fuldstændig reelle,” er danskerens holdning til sin chefs kommentarer om franskmanden.

 

Dertil tilføjer den tidligere Flandern Rundt-vinder, at Alaphilippe arbejder benhårdt for at komme tilbage til fordums succes.

 

”Jeg tænker, det er de færreste cykelryttere, der har nået det niveau, Julian har nået de sidste mange år, er tilfredse med at have en sæson, som han havde sidste år. Så jeg tænker også, at Julian gerne selv vil tilbage på det niveau, han plejer at være på,” runder han anerkendende af om sin holdkammerat.

 

Feltet.dk's interview med den danske stjerne består af to dele. Følg med på sitet for at læse anden del, der har fokus på Asgreens klassikeraspirationer i denne sæson.

Annonce

INFO
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Challenge Mallorca
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Følg den store kongeetape i Tour of the Alps
Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr

Annonce

Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
VIS FLERE

Annonce