Annonce

Amdi vinder tæt spurt efter sent Jesper Hansen-angreb
20. januar 2021 20:34Foto: Danmarks Cykle Union
af Christian Frese

Nicklas Amdi Pedersen vandt onsdag aften 2. afdeling af Uno-X Cup, da den 27-årige PO Auto-rytter var hurtigst i en reduceret massespurt. VM-bronzevinderen ventede til de allersidste meter, men formåede alligevel at presse sig ind foran Matteo Cigala og holdkammeraten Joakim Lisson.

Radio Tour, sæson 2, episode 36: Belgien-special med Tim Harris på telefonen

se mere cykling på

En perfekt timet spurt gav Nicklas Amdi Pedersen sejren, da et brølstærkt A-feltet onsdag aften satte scenen for 2. afdeling af Uno-X Cup.

 

PO Auto-rytteren kom flyvende på sidste meter, og med 14 watt pr. kilo var danskeren i stand til at overhale italienske Matteo Cigala og snuppe sejren. Joakim Lisson blev nummer tre.

 

Spurten fandt sted, efter Volcano KOM havde reduceret det 151 mands store felt til en gruppe på bare 35 ryttere.

 

Fra denne forsøgte Jesper Hansen at snyde sprinterne, men blot en kilometer fra mål sluttede Riwal-rytterens udbrudsforsøg.

Du kan her se det foreløbige resultat fra 2. afdeling af Uno-X Cup.

 

Etapereferat

151 A-ryttere var til start, da 2. afdeling af Uno-X Cup løb af stablen over 29 kuperede kilometer på Whole Lotta Lava.

 

Feltet var et særdeles stærkt af slagsen, og det tog derfor blot få minutter, før rytterne var fremme ved den første af to indlagte spurter efter fem kilometer.

Annonce

 

Her åbnede Emil Toudal (PO Auto) en lang spurt, men i et tæt opløb blev han akkurat passeret af Dennis Lock (Fusion ECT), der således snuppede de maksimale ti point. Kristian Vollertsen (KST) sluttede en tæt treer.

 

Spurten strakte feltet ud, men godt 100 mand var fortsat med, da det få kilometer senere gjaldt den første tur op ad rutens værste stigning Volcano KOM (3,8 km á 3,2 %).

 

Bakken splittede som ventet feltet ad, og på toppen var blot 40 mand tilbage i spidsen.

 

På nedkørslen var det umuligt at gøre en forskel, hvorfor de 40 mand skulle spurte om de sidste indlagte point i centrum af vulkanen med 12 kilometer igen.

 

Spurten bød på en ny duel mellem Lock og Toudal, som sidstnævnte denne gang vandt. Morten Nørtoft (DBR) tog tredjepladsen.

Annonce

 

Derfra faldt tempoet i de følgende kilometer, men positionskampen frem mod anden passage af vulkanen betød, at farten hurtigt igen steg.

 

Stigningens første halvdel gav ikke anledning til splittelser. Det gjorde de sidste kilometer mod toppen til gengæld, da Michael Knudsen og Bjørn Andreassen forcerede, og de to PO Auto-ryttere fik selskab af A. Lund og endnu en PO Auto-rytter i form af Magnus Valet Henneberg.

 

Kvartetten fik dog kun et spinkelt forspring, og det udnyttede Jesper Hansen til ikke blot at køre op, men direkte forbi, netop som rytterne rundede toppen.

 

Det lignede en umulig mission, men i selskab med Lund gav Riwal-rytteren alt for at holde feltet bag sig.

 

Ved kilometerporten var det imidlertid slut, og derfor endte det hele i en reduceret massespurt.

Annonce

 

Her kørte Knudsen og derefter Frederik Muff leadout for Nicklas Amdi Pedersen og Joakim Lisson (PO Auto), men det var Gustav Heby (Fusion ECT), som åbnede først.

 

Den danske teenager blev dog hurtigt passeret af den tidligere kontinentalrytter Matteo Cigala (Vitus E-Cycling), der med 100 meter igen så ud til at være på vej mod sejren.

 

Men som ofte før havde Amdi Pedersen styr på sagerne, og med en perfekt timet afslutning formåede den danske VM-bronzevinder at presse sig forbi italieneren og vinde etapen.

Resultat af 2. afdeling af Uno-X Cup (provisorisk)
1. Nicklas Amdi Pedersen
2. Matteo Cigala
3. Joakim Lisson
4. Daniel Guld
5. Leandro Messineo
6. Anders Foldager
7. Gustav Heby
8. Dennis Lock
9. Bjørn Andreassen
10. Benjamin Movang

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce