Annonce

Optakt: 2. afdeling af Uno-X Cup
19. januar 2021 17:25
af Christian Frese

Team PO Auto CeramicSpeed fører Zwifts stærkeste liga Premier Division, og det danske hold lagde da også mere end stærkt fra land, da de i onsdags besatte de første fem pladser ved 1. afdeling af DCU´s og Feltet.dk´s Uno-X Cup. I aften skal det turkisklædte mandskab så atter forsøge at leve op til favoritværdigheden, når 29 kuperede kilometer lægger virtuel asfalt til 2. afdeling. Her får du Alex Rasmussens optakt til ræset, der køres fra klokken 19.45 og kan ses direkte her på siden.

Radio Tour, sæson 2, episode 36: Belgien-special med Tim Harris på telefonen

se mere cykling på

TILMELD DIG 2. AFDELING AF UNO-X CUP.

Trods fraværet af VM-bronzevinderen Nicklas Amdi Pedersen var ingen i nærheden af at true Team PO Auto CeramicSpeed ved 1. afdeling af Danmarks Cykle Unions og Feltet.dk´s Uno-X Cup.

Med Anders Foldager i spidsen forcerede det danske mandskab voldsomt på den afsluttende kilometer af sidste uges værste stigning, og da rytterne efter en hurtig nedkørsel nåede målbakken Titans Grove, var fem PO Auto-ryttere overladt til sig selv i front. 

VM-toeren Foldager tog sejren foran sine fire holdkammerater Bjørn Andreassen, Christian Gorm, Frederik Muff og Emil Toudal for et PO Auto-mandskab, der også fik Benjamin Movang ind på ottendepladsen.

Kan det suveræne PO Auto besejres? Og i så fald af hvem? Svaret får vi onsdag aften den 20. januar, hvor rytterne skal ud på 29 kilometer omkring, igennem og op ad Zwifts karakteristiske vulkan på ruten "Whole Lotta Lava".

2. afdeling byder på to opstigninger af vulkanen (3,8 km á 3,2 %) og to indlagte spurter, efter henholdsvis 4,9 og 17,3 kilometer. Begge spurter er ved passage af løbets målstreg i centrum af vulkanen.

Ruten er naturligvis ens for alle fem løbsklasser, som starter med ét minuts mellemrum fra klokken 19.45. 
 

Aftenens løb vil blive livestreamet og kommenteret her på Feltet.dk, på vores Facebook-side samt på vores Youtube-kanal. Ræset vil desuden kunne følges på DCU´s og DCU e-cyklings respektive Facebook-sider.

 

Ræset kommenteres af den tidligere firedobbelte baneverdensmester Alex Rasmussen, Zwift-ekspert Klaus Møller samt Feltet.dk´s CEO Jesper Johannesen med optakt fra klokken 19.30.

 

Det samlede klassement i Uno-X Cup afgøres via et pointsystem, som baseres på indlagte spurter og naturligvis resultatet over målstregen ved hvert af seriens seks løb.

Seriens resultater vil blive offentliggjort her på siden, hvilket gælder for alle kategorier ved samtlige afdelinger over de kommende fire uger.

Du kan se topresultaterne fra sidste uges 1. afdeling lige her.

 

Du kan læse meget mere om serien i denne artikel eller under Alex Rasmussens følgende optakt.
 

Alex Rasmussens dom

Uno-X Cups 2. afdeling bliver kørt over 2 omgange på Whole Lotta Lava-ruten. 29,8 kilometer med 320 højdemeter og 2 indlagte spurter, som nok skal være med til at skabe et spændende cykelløb.

Vi starter med et lead-in på 5 kilometer nede fra Ocean Boulevard og op ad den lille stigning med ”Esses”, inden rytterne drejer til højre over på vulkanøen.

Her drejer man til højre og kører ind på CCW Volcano Loop, som man følger hele vejen hen til målstregen, hvor første spurt venter.

Der venter en lille stigning med 900 meter til mål, hvor der er mulighed for at sætte pres på for at få de første point i den indlagte spurt, som består af 10, 6, 4, 2, 1 til de 5 første over stregen.

Efter spurten er der 3 kilometer til, at man rammer bunden af Volcano KOM, som er 3,8 kilometer med 3,2 % i snit.

Stigningen starter blødt med 4 % på den første kilometer og flader helt ud indtil 2 kilometer-mærket. Derefter er der 600 meter, hvor den ryger op på 5 %, inden den flader ud inden det sidste stejle stykke mod toppen.

De sidste 200 meter er de hårdeste og er over 10 % flere steder. Det er stykket, hvor man virkelig kan skabe en udskilning, hvis man kører sammen som et hold.

Hen over toppen kommer der en hurtig nedkørsel, hvor det er en kæmpe fordel at være i en stor gruppe, så man kan ”supertucke” og restituere på nedkørslen på de små 4 kilometer, inden man kommer tilbage på Volcano Loop CCW.

Anden indlagte spurt kommer efter 17 kilometer, inden man rammer sidste omgang, og finalen går i gang.

Toppen af Volcano KOM rammer man for anden gang efter 23,7 kilometer, og hvis man vil forsøge at stikke afsted her, skal man kunne holde et jagtende felt bag sig i næsten 7 kilometer.

Ruten er slet ikke lige så hård som i sidste uge, så jeg forventer, at et meget større felt kommer til mål sammen og kører om sejren.


Rundstrækningen (Bemærk, at det fem kilometer lange lead-in IKKE er en del af nedenstående profil, og at der skal køres to omgange på rundstrækningen). Ruteprofil: Zwifthub.com.


Hvordan deltager jeg?

Ønsker du at deltage i løbsserien som dansk rytter, skal du først og fremmest være medlem af DCU e-cykling. Det er gratis, og du registrerer dig til DCU e-cykling via dette link 

 

Herfra følger du linket over på Zwift, logger ind i Zwift, og så er du registreret. Bemærk; inden du følger linket ind i Zwift, skal du være logget ud.

 

Hvis du ikke allerede har et login til Zwift, skal du oprette et abonnement til Zwift samt koble din profil til Zwiftpower.com (mere herom senere i artiklen). Dernæst skal du naturligvis tilmelde dig løbsserien, hvilket gøres ét løb ad gangen fra uge til uge.

Annonce

 

Der er flere måder at tilmelde sig på. Den nemmeste er gennem Zwifts egen hjemmeside, Zwift.com, eller app, Zwift Companion, som kan downloades til alle de forskellige platforme.

 

Begge steder skal du åbne fanen ”Events” og derefter finde datoen og tidspunktet for det pågældende løb. Tryk på løbet og scroll derefter ned for at vælge din ønskede kategori, som du tilmelder dig ved at trykke på +.

 

Alternativt kan du tilmelde dig via Zwiftpower.com, hvor du under fanen "Events" i toppen af skærmen kan finde dit specifikke løb. På selve løbssiden skal du så trykke på den gule bjælke ”Join Event”, som åbner en fane med de respektive løbskategorier i højre side af skærmen. Her trykker du på + ud for din ønskede kategori.

På Zwiftpower.com er det muligt at se de kommende tre dages begivenheder, og for at kunne tilmelde sig løb via denne hjemmeside skal man have en profil og have denne koblet op til sin Zwift-konto.
 

Skulle du ikke være tilmeldt, før du åbner Zwift, har du naturligvis også muligheden for at tilmelde dig in-game.

Feltet.dk vil løbende bringe dig et link til det kommende løbs oversigtsside, hvor du både kan tilmelde dig og se samtlige informationer om det pågældende løb.
 

Er du tilmeldt på forhånd, vil du kunne stille dig op ved startstregen fra 30 minutter før løbsstart. Åben Zwift, vælg en verden og tryk ”Join Event” nede i venstre hjørne. Så er du klar til at give vennerne baghjul.


 

Regler

- Løbene afvikles som pointløb med et varierende antal af indlagte spurter for hver afdeling. Hver passage af målstregen udgør en pointspurt, med undtagelse af passager hvor lead-in er kortere end 500 meter.

 

- Løbene afvikles i fire styrkebaserede kategorier (se kategori-kriterierne senere i artiklen) samt en E-kategori forbeholdt kvinder. 

- A-ryttere skal køre med deres smart trainer som primær power source. B-ryttere anbefales på det kraftigste til at gøre det samme. 

- De 15 bedst placerede ryttere i A-klassen skal levere en dual recording fra det pågældende løb.

- Der køres med separate starttidspunkter med ét minut imellem hver kategori, fra A-klassen klokken 19.45 til E-kassen klokken 19.49. Ryttere i forskellige kategorier vil derfor ikke blive påvirket af hinanden.

- Samtlige seks løb vil tælle med i det samlede klassement, som baseres på et pointsystem (se nedenfor).

 

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes. Du skal desuden være medlem af DCU e-cykling.

Annonce

 

- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil være til rådighed.


- Alle kategorier kører samme rute og distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E (se nedenstående kategorier).


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest tre dage efter løbet.


- Tjek efterfølgende altid dit resultat på din Zwiftpower.com-profil for at sikre, at du fortsat kører i den rette kategori.


Artiklen fortsætter under billedet


Pointsystem 

Det samlede klassement i Uno-X Cup 2021 vil blive baseret på et pointsystem med 60-2 point til de 50 bedst placerede ryttere på hver etape.

 

Etapevinderen tildeles 60 point, andenpladsen 55 point, tredjepladsen 50 point, fjerdepladsen 48 point, femtepladsen 47 point og så videre ned til 50. pladsen, som modtager to point. Gennemførende ryttere udenfor top 50 får ét point.

 

På de indlagte spurter vil der være point til de fem første over stregen (10-6-4-2-1). Hurtigste segment-tid betyder således ingenting for pointene.

Ved 2. afdeling er der to indlagte spurter. Disse er placeret ved passage af målbanneret som afslutning på henholdsvis lead-in (4,9 km) og første omgang (17,3 km).

 

Foruden et individuelt klassement byder løbsserien også på en holdkonkurrence, hvor hvert mandskabs tre mest pointscorende rytteres pointantal vil blive lagt sammen til en holdscore ved hver etape.

 

Samtlige seks afdelinger vil tælle med i det endelige klassement, hvilket gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.

 

Kategorier 

Alle etaper vil blive afviklet i fem forskellige kategorier, A-B-C-D-E, baseret på den enkelte rytters styrke. E-klassen er forbeholdt kvinder, men kvinder er samtidig frit stillet til at køre i en hvilken som helst klasse.

Annonce

 

Hver kategori vil have sit eget individuelle klassement og holdkonkurrence.

  

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimale antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, risikerer man at blive fjernet fra resultatlisten.

 

Samtlige afdelinger vil afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg kropsvægt)
A: 4 < W/kg

B: 3,20-3,99 W/kg

C: 2,50-3,19 W/kg

D:  2,49 W/kg

E: Kvinder
 

 

Sådan kører du med om sejren 

Brug af pulsbælte og wattmåler er obligatorisk. Man vil blive fjernet fra resultatlisten, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), som både kan være i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler.

 

Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

Annonce

 

For at deltage i kampen om den samlede sejr skal man desuden registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data).

 

SE HVORDAN DU REGISTRERER DIG PÅ ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.

 

Det enkelte løbs uofficielle resultater kan findes på Zwiftpower.com umiddelbart efter løbets afslutning, men det er løbsarrangørerne, der bestemmer det officielle resultat, og dette offentliggøres efter hvert løb på Feltet.dk.

 

På Zwiftpower.com kan man derudover se, hvorvidt man har overskredet sin kategoris watt-grænse eller er rykket op i kategori.

 

Det er derfor vigtigt at tjekke sit resultat på Zwiftpower.com, da man ikke kan få godkendt sin placering, hvis man kører i en lavere kategori, end Zwiftpower.com bestemmer.

Annonce

 

Får man et WKG eller UPG ud for sit løbsresultat grundet for høje watt eller forkert kategori, skal man altså rykke en kategori op til næste uges løb!

 

Kan du ikke finde dig selv i resultatlisten på Zwiftpower.com, så tjek din profilside på hjemmesiden.

 

På din Zwiftpower-profilside kan du både finde en oversigt over dine løbsresultater og se din øjeblikkelige kategori, som er bestemt ud fra gennemsnittet af dine tre bedste fysiske præstationer i de seneste tre måneder.

 

Ved løb af under en times varighed må ens bedste 20 minutters power undervejs højest være 105 % af den øvre watt-grænse for ens specifikke kategori. Dette skyldes antagelsen om, at FTP udgør 95 % af ens 20 minutters power.

 

Det vil sige, at eksempelvis B-rytterne højest må ligge på 4,21 watt/kg i 20 minutter. Når gennemsnittet af en rytters tre bedste 20-minutterspræstationer overstiger dette tal, vil rytteren rykkes op i A-klassen og dermed ikke længere kunne fremgå af resultatlisten i B-løb.

Annonce

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce