Annonce

EKSKLUSIVT

Overbevisende Foldager efter sejr: Sad med en god følelse
14. januar 2021 13:00
af Andy Joachim Pedersen

Det var PO Auro Ceramicspeed-show til den store guldmedalje, da gårsdagens første afdeling af Uno X Cup af Feltet.dk og DCU blev kørt. Anders Foldager tog sejren efter et løb, hvor han havde god følelse i benene.

Radio Tour, sæson 2, episode 35: Amerikansk cykelhistorie med René Wenzel

se mere cykling på

Den danske VM-sølvmedaljevinder Anders Foldager har gang i en rigtig god stime for tiden, og han blev den første vinder i denne omgangs Uno X Cup, som afholdes over seks afdelinger.

 

På den sidste store stigning inden finalen splittede han feltet, og i finalespurten vinkede han pænt farvel til de fire holdkammerater og kronede dagen med en sejr og en førertrøje i cuppen.

 

”Jeg sad med en god følelse, så jeg tænkte, at jeg ville forsøge at splitte den så meget som muligt hen over toppen,” siger Foldager i vinderinterviewet på Feltet.dk og DCU’s stream.

 

”Da vi først kommer hen over toppen, fik vi hurtigt organiseret, hvad vi skulle gøre, når vi kom ned i bunden,” siger han.

 

PO Auto ville angribe løbet
Foldager fortalte desuden, at holdets taktik var at se deltagerlisten lidt an og ellers køre offensivt for at sætte sig på løbet, hvilket man må sige, at de gjorde.

 

”Vi snakkede om at køre det forfra og se løbet an, og hvem der sad til start. Hvis vi sad der, ville vi angribe løbet,” siger han.

Annonce

 

Da først de fem ryttere, som foruden Foldager var Frederik Muff, Emil Toudal, Christian Gorm Albrechtsen og Bjørn Andreassen, var stukket af fra de andre, viste de deres elegante evner til at køre holdtidskørsel.

 

Det betød, at sejren skulle afgøres mellem de fem ryttere, og det skulle være på den lille finalestigning til sidst, hvor spurten var helt fri for alle.

 

”Vi aftalte at køre rulleskift hen til bunden af stigningen, og så måtte vi spurte om det,” siger han.

 

”Jeg var ret sikker på, at jeg var den eneste, der havde en power-up tilbage, så derfor prøvede jeg en lang spurt,” siger han.

 

Skal muligvis på træningslejr
Med sejren i den første afdeling tager PO Auto en flot føring i serien, mens Anders Foldager personligt topper listen.

Annonce

 

Det kan dog ændre sig undervejs i cuppen, da han muligvis skal med på træningslejr hos Herning CK Elite, for hvem han også kører på landevejen i den kommende sæson.

 

Det hele afhænger dog af, hvordan verdensbilledet arter sig, fortæller han.

 

”Rejserestriktionerne gør, at vi ikke kan komme afsted lige nu. Det er dog stadig landevejssæsonen, der har førsteprioritet, så hvis der kommer en mulighed for, at jeg kan komme på træningslejr, så tager jeg afsted,” siger han.

 

Skulle det ærgerligvis ende med, at Foldager og resten af det Herning-baserede mandskab ikke kommer på træningslejr, lover Foldager til gengæld, at han fortsat vil køre med om sejren.

 

”Så længe vi ikke er på træningslejr, så regner jeg med at køre,” siger han.

Annonce

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Annonce