EKSKLUSIVT

Alexander Kamp - Hvad kan vi forvente i 2022?
26. januar 2022 10:00Foto: Trek-Segafredo / samneedham_photo
af Andy Joachim Pedersen

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dk’s ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Alexander Kamp.

Annonce

I 2022 er Trek-Segafredo endnu engang en sand danskerkoloni, og for tredje sæson i streg er det med deltagelse af den 28-årige Alexander Kamp.

 

Danskeren fik inden denne sæson en forlængelse oveni de to år, han allerede havde haft papir på, og dermed venter nu altså en 2022-sæson for samme hold.

 

Her bliver forventningerne, at Alexander Kamp igen skal vise den klasse, der tidligere har sikret ham en plads på ét af sportens fineste hold efter det, der har været to svære sæsoner for ham.

Alexander Kamp i udbrud i Katalonien

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Det mener Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Efterhånden som 2021-sæsonen skred frem, kunne man godt begynde at blive en smule bekymret for Alexander Kamps fremtid. De første to sæsoner er nemlig slet ikke gået, som det så ud til, da han efter en fremragende 2019-sæson så ud til at skulle brage ind på WorldTouren,” fortæller eksperten.

 

”I stedet har det været to magre år, der desværre ikke har givet de resultater, mange forventede,” siger han.

Annonce

 

De missede forventninger har dog ikke overskygget det faktum, at manageren for holdet, erfarne Guercilena, fortsat ser et stort potentiale i danskeren.

 

”Heldigvis vidste Trek godt, hvorfor de i sin tid skrev kontrakt med Kamp, nemlig at han har et ubestrideligt talent og en ubestridelig klasse,” påpeger eksperten dog i samme ombæring.

 

”Som manager Luca Guercilena sagde, da kontraktforlængelsen for 2022 blev offentliggjort, var det derfor værd at insistere på, at det nok skal komme til udfoldelse,” siger han.

 

Nu eller aldrig
Dog vælger Axelgaard at kigge nærmere på omstændighederne for offentliggørelsen af kontrakten. Først er der længden på selve kontrakten, dernæst formatet for offentliggørelsen.

 

”Forlængelsen blev imidlertid annonceret som en pakke, der også omhandlede fire andre ryttere, og blandt de fem var danskeren den eneste, der ikke fik tilbudt to år,” påpeger han.

 

”Det kan kun lede til den konklusion, at det er nu eller aldrig for Kamp,” mener han.

 

Foto: Tdh.hu

 

Derfor handler den kommende sæson for danskeren om at bevise, at han fortsat har det niveau, der i 2019 gjorde ham til en frygt for de helt store verdensstjerner.

 

”2022 må handle om at bevise, at han stadig har det tårnhøje niveau, vi så i 2019, hvor han satte Greg van Avermaet på plads i Yorkshire, og hvor Michael Matthews, Tim Wellens, Julian Alaphilippe og Mathieu van der Poel fik øje på en Riwal-trøje, når de kiggede bagud i forbindelse med deres løbsafgørende angreb i Brabantse Pijl,” mener han.

 

”Hvis det lykkes, er der ikke skyggen af tvivl om, at Kamp også er at finde på WorldTouren i 2023,” konkluderer han med sikkerhed.

Annonce

 

Ardenner-rolle venter igen
Feltet.dk’s ekspert er da heller ikke sen til at minde op, at der ikke skal opbygges en for negativ diskurs om de seneste to sæsoner.

 

”Det har bestemt heller ikke været helt skidt. I den seneste sæson sikrede Kamp sig tre top 10-placeringer på WorldTouren, og det var hver gang efter samme mønster,” forklarer han.

 

”I nogle af de hårdeste WorldTour-etapeløb er sprinterne stort set alle fraværende, og i den slags løb kan en holdbar og klatrestærk fyr som Kamp altid spurte sig til fine resultater,” siger han.

 

Derfor er det oplagt at se ham i løb, der ender med den slags scenarier igen i 2022. Det mener Axelgaard.

 

”Det vil han helt sikkert kunne gøre igen i løb som Catalonien, Baskerlandet, Romandiet og Schweiz, der har mange ”Kamp-etaper” og for de tre førstes vedkommende også ofte meget svage sprinterfelter.”

Annonce

 

Det er dog ikke det, der først og fremmest skal forbindes med forhåbninger til Kamp i den kommende sæson. Danskeren har en absolut spidskompetence, som Axelgaard gerne ser i spil.

 

”Hvad de fleste drømmer om, er dog at se Kamp fremme i de kuperede klassikere, hvor han har sit store potentiale, og hvor han var så sublim i Brabantse Pijl for små tre år siden,” fortæller han.

 

”Heldigvis for ham er Trek relativt svagt besatte i den slags løb, og faktisk taler meget for, at han ville kunne køre relativt frit, hvis han er på toppen i Amstel Gold Race og Brabantse Pijl, der vel er de to klassikere, der passer ham allerbedst,” mener han.

 

Foto: Trek-Segafredo

 

Han kan dog ikke få ubestridt frit løb. Det bliver nødvendigt for ham at dele rollen som frontfigur med andre undervejs i nogle af de løb, der er mindre gode til danskerens profil.

Annonce

 

”I Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege vil holdet satse på Bauke Mollema og i mindre grad Giulio Ciccone, men det er også løb, der nok er en anelse for hårde for den eksplosive dansker.”

 

”Her må missionen til gengæld være at være en fremragende hjælperytter - en opgave, han også vil kunne påtage sig i de etapeløb, han måtte køre,” siger Axelgaard.

 

Missionen er at vinde
Målet for den kommende sæson var hovedpersonen selv heller ikke bleg for at komme ind på, da offentliggørelsen af det fortsatte samarbejde kom frem.

 

”I forbindelse med forlængelsen gjorde Kamp det også klart, at en mission er at vinde noget igen. Den mission er heller ikke uden for rækkevidde, hvis han genfinder sit bedste niveau,” siger eksperten.

 

”Trek kører relativt mange mindre endagsløb, og her burde Kamp kunne få sin chance,” mener han.

Annonce

 

Faktisk skulle der være rigeligt med muligheder for Trek-Segafredo, der sjældent holder sig tilbage med deltagelse i de europæiske løb.

 

”Det kunne eksempelvis være i GP de Wallonie, der burde være et løb lige efter hans smag, eller nogle af de italienske efterårsløb, der for manges vedkommende er skabt til hurtige og eksplosive folk - altså med andre ord skabt til Alexander Kamp,” siger han.

 

”Et andet mål kunne være Coppi e Bartali, hvor han endda vil kunne køre klassement og gjorde det så fornemt i jubelåret 2019,” siger han og henviser til tre top-4-placeringer på etaper i 2019.

 

Foto: Trek-Segafredo / samneedham_photo

 

Dernæst kommer andre etapeløb, der er tættere på hjemlandet, hvor Kamp har en rigtig fin historik.

Annonce

 

”Afhængig af ruten vil Kamp også kunne køre klassement i løb som Tour of Norway, Tour de Luxembourg og Tour of Britain - og naturligvis i Danmark Rundt, hvor han stadig drømmer om at vinde den Vejle-etape, han var så tæt at snuppe i 2018, hvis ikke det havde været for et vist belgisk crossfænomen,” siger Axelgaard.

 

Dog er Kamp også så alsidig, at det hele ikke behøver ende med en finale for de eksplosive ryttere. Han besidder ligeledes egenskaberne til at tage løbets udvikling i egen hånd.

 

”En anden vej til den forløsende sejr kunne være via udbrud i de omtalte kuperede etapeløb. Her sker det ikke sjældent, at udbrud holder hjem, og terrænet ligger ofte ikke helt skævt til Kamp,” fortæller eksperten.

 

”Hvis han har den sæson, vi alle håber, kunne der også vente en Grand Tour nr. 2 i Vueltaen, hvor Trek ventes at komme med et relativt ungt hold og uden store kaptajner. Skulle det lykkes, burde der altså være masser af plads til at jagte udbrud og deltage i nogle reducerede massespurter og derved både levere resultater og jagte den forløsende sejr,” påpeger han.

 

Et åbenbaret potentiale
Sammenholdt er der god grund til optimisme, og det er i den grad for tidligt at dømme Kamp på noget som helst i forhold til sin fremtid i sportens fineste liga. Det mener Axelgaard.

Annonce

 

”Der er derfor ingen grund til at opgive Kamp, bare fordi de to første år ikke gik som håbet.”

 

Dertil var hans 2019-sæson alt for lovende, og det vidste Trek, da de gav ham en chance til,” mener han.

 

Potentialet, som Kamp tidligere har ladet folde ud, er fortsat for stor til at overse, og det er netop den tankerække, som det amerikansk-italienske WorldTour-hold har reageret på.

 

”På et ikke alt for stærkt Trek-hold befinder han sig også i en trup, hvor der burde kunne komme en del chancer i de løb, der passer ham, og den forløsende sejr er derfor inden for rækkevidde i 2022.”

 

”Det vil i hvert fald være en fornøjelse, hvis det skulle lykkes, når nu vi ved, hvor fremragende han var i 2019, og hvor stort et potentiale han der åbenbarede,” mener han.

Annonce

INFO
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 26. maj 2022

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Motion
Kan Polars nye løbeur bruges til cykling?
Udstyr og test
Cross-verdensmester skriver kontrakt med UAE
Landevej
Dombrowski: At køre med Nibali er en ære
Landevej
Landa: Rigtig god dag
Landevej
21-årig dansker kører top 10 i Luxembourg
Landevej
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Landevej

Onsdag den 25. maj 2022

Optakt: 18. etape af Giro d’Italia
Landevej
Optakt: Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Godt vi har Landa
Landevej
Følg Giroens sidste flade etape
Landevej
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Motion
Almeida efter endnu et tidstab: Det er ikke slut endnu
Landevej
Video i artiklen”Det er jo åbenlyst unaturligt” – Radio Tour-studiet undres over Mikel Landas bjergteknik
Video
Video i artiklenStudiet analyserer Leemreize-kollaps på sidste stigning: Han har så meget smerte, han ikke kan mere
Video
Leemreize: Jeg troede, jeg kunne vinde
Landevej
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Landevej
Hayter vinder efter sidevindsdrama - To danskere i top-10
Landevej
Buitrago efter stor sejr: Jeg er virkelig følelsesladet
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkterne fra 17. etape
Video
20-årig Alpecin-rytter spurtsejrer i fransk etapeløb
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af 17. etape af Giroen
Video
Colombiansk vidunderdreng tager karrierens største sejr
Landevej
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Landevej
Video i artiklenTæt på nedkørselsstyrt: van der Poel slipper med skrækken
Video
Simon Yates udgår af Giro d'Italia
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af Thüringen Ladies Tour
Video
Video i artiklenBuitrago styrter på nedkørsel
Video
UCI svarer igen på kritik om håndteringen af ryttere på russisk hold
Landevej
Bliv påklædt til den danske Tour-start
Landevej
Roglic afslører dato for comeback
Landevej
Optakt: 17. etape af Giro d’Italia
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: At være eller ikke at være klassementshold
Landevej
Alaphilippe tilbage på landevejen
Landevej
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Landevej
Video i artiklenTæt kamp i toppen af klassementet - ”Bonussekunderne er højst sandsynligt afgørende”
Video
Girmay slipper uden mén: Håber på snart at kunne køre igen
Landevej
Nibali ramt af hybris: I dag betalte jeg en pris
Landevej
ColoQuick repræsenteret blandt stjernerne: Ikke kommet for at være fyld
Landevej
Eksklusivt interviewBHS-PL Beton Bornholm har store forventninger: Det er vores løb
Landevej

Tirsdag den 24. maj 2022

Skuffet Arensman: Vil gerne have givet holdet en sejr
Landevej
Bahrain-Victorious henter slovensk sprintertalent
Landevej
Bahrain-løjtnant: Vi har måske en allieret i Bora-Hansgrohe
Landevej
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af Tour of Norway
Video
Evenepoel forklarer bizar episode kort før mål i Norge
Landevej
Video i artiklenColoQuick viser sig frem i Evenepoel-sejr
Landevej
Efter karrierens største sejr: Det er derfor jeg cykler
Landevej
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Udstyr og test
Optakt: 1. etape af Tour of Norway
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkterne fra 16. etape her
Video
Video i artiklenSe afslutningen på 16. etape af Giroen
Video
Tjekke solosejrer på kongeetapen - favoritterne angreb på skift
Landevej
Video i artiklenPello Bilbao kører ind i holdkammerat og styrter
Video
Suveræn australier snyder ung lykkeridder
Landevej
Video i artiklenSe afslutning af 1. etape af Thüringen Ladies Tour
Video
Video i artiklenPozzovivo styrter på vej nedad Mortirolo
Video
Optakt: Tour of Norway
Landevej
Video i artiklenVild redning: Giro-rytter tæt på at styrte på nedkørsel
Video
Forberedt Almeida forventer fysisk prøvelse på kongeetapen
Landevej
Wout van Aert har VM-dilemma
Landevej
Video i artiklenIngen udbrud til Magnus Cort på 16. etape: For hård bjergetape for mig
Video
Kongelig deltagelse i Tour de France
Landevej
Video i artiklenChris Juul før dagens etape: Hvis benene er der, vil jeg gøre alt for at være fremme
Video
Optakt: 16. etape af Giro d’Italia
Landevej
Vilde rygter: Prokontinentalhold interesseret i Carapaz
Landevej
Video i artiklenGiro-studiet vender løbets danske ryttere: Der er en chance for, at Cort får det bedre i sidste uge
Video
Giro d'Italia-analyse: Da surmuleriet stoppede
Landevej
Video i artiklenSkjelmose før for tredje uge af Giroen: Jeg synes, kroppen er træt
Video
Video i artiklenAlmeida før 16. etape: Hvis jeg har gode ben, vil jeg have stejle stigninger
Video
Video i artiklenVejrudsigten lover regn i Giroen: Det kan blive en kæmpe faktor
Video
Eksklusivt interviewDansk ‘underdog’ inden Norge Rundt: Vi kan få glimrende resultater
Landevej
Video i artiklenWorre gennemgår 16. etape af Giroen: Det er en vild etape
Video
Kristoff forud for hjemmebaneløb: Mads P. bliver min største konkurrent
Landevej
Eksklusivt interviewIngen hjælperyttertjans til Wandahl: Får en fri rolle i Norge Rundt
Landevej

Mandag den 23. maj 2022

Eksklusivt interviewVingegaard er sikker på Roglic, men noget helt andet fylder i Tour-forberedelserne
Landevej
VIS FLERE

Annonce