Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Alexander Kamp - Hvad kan vi forvente i 2022?
26. januar 2022 10:00Foto: Trek-Segafredo / samneedham_photo
af Andy Joachim Pedersen

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dk’s ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Alexander Kamp.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

I 2022 er Trek-Segafredo endnu engang en sand danskerkoloni, og for tredje sæson i streg er det med deltagelse af den 28-årige Alexander Kamp.

 

Danskeren fik inden denne sæson en forlængelse oveni de to år, han allerede havde haft papir på, og dermed venter nu altså en 2022-sæson for samme hold.

 

Her bliver forventningerne, at Alexander Kamp igen skal vise den klasse, der tidligere har sikret ham en plads på ét af sportens fineste hold efter det, der har været to svære sæsoner for ham.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Det mener Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Efterhånden som 2021-sæsonen skred frem, kunne man godt begynde at blive en smule bekymret for Alexander Kamps fremtid. De første to sæsoner er nemlig slet ikke gået, som det så ud til, da han efter en fremragende 2019-sæson så ud til at skulle brage ind på WorldTouren,” fortæller eksperten.

 

”I stedet har det været to magre år, der desværre ikke har givet de resultater, mange forventede,” siger han.

Annonce

 

De missede forventninger har dog ikke overskygget det faktum, at manageren for holdet, erfarne Guercilena, fortsat ser et stort potentiale i danskeren.

 

”Heldigvis vidste Trek godt, hvorfor de i sin tid skrev kontrakt med Kamp, nemlig at han har et ubestrideligt talent og en ubestridelig klasse,” påpeger eksperten dog i samme ombæring.

 

”Som manager Luca Guercilena sagde, da kontraktforlængelsen for 2022 blev offentliggjort, var det derfor værd at insistere på, at det nok skal komme til udfoldelse,” siger han.

 

Nu eller aldrig
Dog vælger Axelgaard at kigge nærmere på omstændighederne for offentliggørelsen af kontrakten. Først er der længden på selve kontrakten, dernæst formatet for offentliggørelsen.

 

”Forlængelsen blev imidlertid annonceret som en pakke, der også omhandlede fire andre ryttere, og blandt de fem var danskeren den eneste, der ikke fik tilbudt to år,” påpeger han.

 

”Det kan kun lede til den konklusion, at det er nu eller aldrig for Kamp,” mener han.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Foto: Tdh.hu

 

Derfor handler den kommende sæson for danskeren om at bevise, at han fortsat har det niveau, der i 2019 gjorde ham til en frygt for de helt store verdensstjerner.

 

”2022 må handle om at bevise, at han stadig har det tårnhøje niveau, vi så i 2019, hvor han satte Greg van Avermaet på plads i Yorkshire, og hvor Michael Matthews, Tim Wellens, Julian Alaphilippe og Mathieu van der Poel fik øje på en Riwal-trøje, når de kiggede bagud i forbindelse med deres løbsafgørende angreb i Brabantse Pijl,” mener han.

 

”Hvis det lykkes, er der ikke skyggen af tvivl om, at Kamp også er at finde på WorldTouren i 2023,” konkluderer han med sikkerhed.

Annonce

 

Ardenner-rolle venter igen
Feltet.dk’s ekspert er da heller ikke sen til at minde op, at der ikke skal opbygges en for negativ diskurs om de seneste to sæsoner.

 

”Det har bestemt heller ikke været helt skidt. I den seneste sæson sikrede Kamp sig tre top 10-placeringer på WorldTouren, og det var hver gang efter samme mønster,” forklarer han.

 

”I nogle af de hårdeste WorldTour-etapeløb er sprinterne stort set alle fraværende, og i den slags løb kan en holdbar og klatrestærk fyr som Kamp altid spurte sig til fine resultater,” siger han.

 

Derfor er det oplagt at se ham i løb, der ender med den slags scenarier igen i 2022. Det mener Axelgaard.

 

”Det vil han helt sikkert kunne gøre igen i løb som Catalonien, Baskerlandet, Romandiet og Schweiz, der har mange ”Kamp-etaper” og for de tre førstes vedkommende også ofte meget svage sprinterfelter.”

Annonce

 

Læs også
Italiensk veteran tager sjælden sejr

 

Det er dog ikke det, der først og fremmest skal forbindes med forhåbninger til Kamp i den kommende sæson. Danskeren har en absolut spidskompetence, som Axelgaard gerne ser i spil.

 

”Hvad de fleste drømmer om, er dog at se Kamp fremme i de kuperede klassikere, hvor han har sit store potentiale, og hvor han var så sublim i Brabantse Pijl for små tre år siden,” fortæller han.

 

”Heldigvis for ham er Trek relativt svagt besatte i den slags løb, og faktisk taler meget for, at han ville kunne køre relativt frit, hvis han er på toppen i Amstel Gold Race og Brabantse Pijl, der vel er de to klassikere, der passer ham allerbedst,” mener han.

 

Foto: Trek-Segafredo

 

Han kan dog ikke få ubestridt frit løb. Det bliver nødvendigt for ham at dele rollen som frontfigur med andre undervejs i nogle af de løb, der er mindre gode til danskerens profil.

Annonce

 

”I Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege vil holdet satse på Bauke Mollema og i mindre grad Giulio Ciccone, men det er også løb, der nok er en anelse for hårde for den eksplosive dansker.”

 

”Her må missionen til gengæld være at være en fremragende hjælperytter - en opgave, han også vil kunne påtage sig i de etapeløb, han måtte køre,” siger Axelgaard.

 

Missionen er at vinde
Målet for den kommende sæson var hovedpersonen selv heller ikke bleg for at komme ind på, da offentliggørelsen af det fortsatte samarbejde kom frem.

 

”I forbindelse med forlængelsen gjorde Kamp det også klart, at en mission er at vinde noget igen. Den mission er heller ikke uden for rækkevidde, hvis han genfinder sit bedste niveau,” siger eksperten.

 

Læs også
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af

 

”Trek kører relativt mange mindre endagsløb, og her burde Kamp kunne få sin chance,” mener han.

Annonce

 

Faktisk skulle der være rigeligt med muligheder for Trek-Segafredo, der sjældent holder sig tilbage med deltagelse i de europæiske løb.

 

”Det kunne eksempelvis være i GP de Wallonie, der burde være et løb lige efter hans smag, eller nogle af de italienske efterårsløb, der for manges vedkommende er skabt til hurtige og eksplosive folk - altså med andre ord skabt til Alexander Kamp,” siger han.

 

”Et andet mål kunne være Coppi e Bartali, hvor han endda vil kunne køre klassement og gjorde det så fornemt i jubelåret 2019,” siger han og henviser til tre top-4-placeringer på etaper i 2019.

 

Foto: Trek-Segafredo / samneedham_photo

 

Dernæst kommer andre etapeløb, der er tættere på hjemlandet, hvor Kamp har en rigtig fin historik.

Annonce

 

”Afhængig af ruten vil Kamp også kunne køre klassement i løb som Tour of Norway, Tour de Luxembourg og Tour of Britain - og naturligvis i Danmark Rundt, hvor han stadig drømmer om at vinde den Vejle-etape, han var så tæt at snuppe i 2018, hvis ikke det havde været for et vist belgisk crossfænomen,” siger Axelgaard.

 

Dog er Kamp også så alsidig, at det hele ikke behøver ende med en finale for de eksplosive ryttere. Han besidder ligeledes egenskaberne til at tage løbets udvikling i egen hånd.

 

”En anden vej til den forløsende sejr kunne være via udbrud i de omtalte kuperede etapeløb. Her sker det ikke sjældent, at udbrud holder hjem, og terrænet ligger ofte ikke helt skævt til Kamp,” fortæller eksperten.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

 

”Hvis han har den sæson, vi alle håber, kunne der også vente en Grand Tour nr. 2 i Vueltaen, hvor Trek ventes at komme med et relativt ungt hold og uden store kaptajner. Skulle det lykkes, burde der altså være masser af plads til at jagte udbrud og deltage i nogle reducerede massespurter og derved både levere resultater og jagte den forløsende sejr,” påpeger han.

 

Et åbenbaret potentiale
Sammenholdt er der god grund til optimisme, og det er i den grad for tidligt at dømme Kamp på noget som helst i forhold til sin fremtid i sportens fineste liga. Det mener Axelgaard.

Annonce

 

”Der er derfor ingen grund til at opgive Kamp, bare fordi de to første år ikke gik som håbet.”

 

Dertil var hans 2019-sæson alt for lovende, og det vidste Trek, da de gav ham en chance til,” mener han.

 

Potentialet, som Kamp tidligere har ladet folde ud, er fortsat for stor til at overse, og det er netop den tankerække, som det amerikansk-italienske WorldTour-hold har reageret på.

 

”På et ikke alt for stærkt Trek-hold befinder han sig også i en trup, hvor der burde kunne komme en del chancer i de løb, der passer ham, og den forløsende sejr er derfor inden for rækkevidde i 2022.”

 

”Det vil i hvert fald være en fornøjelse, hvis det skulle lykkes, når nu vi ved, hvor fremragende han var i 2019, og hvor stort et potentiale han der åbenbarede,” mener han.

Annonce

INFO
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne.
Landevej
Følg en vild onsdag med stejle mure i både Italien og Belgien
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
VIS FLERE

Annonce