I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
22. juli 2021 06:59Charly Triballeau / Getty Images
af Jesper Johannesen

I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.

Annonce

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL? 

 

Når De Olympiske Lege Tokyo 2020 med et års forsinkelse grundet corona bliver skudt i gang 23. juli, kan danskerne følge med i sommerens største sportsbegivenhed på Discovery+, der forkæler fans med hvert et minut af legene og enestående sportsekspertise på tværs af de digitale vinduer.

Dermed er Discovery+ ‘Home of the Olympics’ for alle de sportsentusiaster, der ikke kan få nok OL. Også på Kanal 5, Eurosport 1 og 2 disker Discovery op med OL-studie og masser af live-sending, når der blandt andet stilles igennem til Jakob Fuglsang, 4000-meter banelandsholdet, parløbene, mountainbike og de andre danske medaljehåb, der jagter en sejr i cykling på både bane og landeve.

Et hold yderst kompetente værter og eksperter vil guide danskerne gennem alle de største og mest uforglemmelige øjeblikke minut-for-minut og sørge for, at seerne kommer helt tæt på de danske medaljehåb i med- og modgang under De Olympiske Lege i Tokyo.

"Mere end nogensinde før har vi brug for sport til at samle os igen ovenpå en tung tid med en pandemi, og vi kommer til at gøre vores ypperste for at levere en OL-dækning, der virkelig kan mærkes hjemme i stuerne, og som giver danskerne noget at mødes om," siger Søren Klæstrup, Head of Sports hos Discovery Denmark. 

"Vi har sammensat et hold af eksperter, som alle har mærket de olympiske lege på egen krop og ved, hvad det vil sige at skulle præstere på den største scene i hele verden. I selskab med vores værter, kommentatorer og reportere vil de give seerne en unik OL-oplevelse spækket med energi, overskud, overraskelser og godt selskab."

KØB ABONNEMENT PÅ DISCOVERY+ OG FÅ MASSER AF CYKLING OG HELE OL

Discovery og DR har fordelt de mange sportsgrene til sommerens OL i Tokyo imellem sig. På Discoverys kanaler kan seerne blandt andet se landevejscykling og banecykling, mens der vil også være svømning, tennis, golf, roning, basketball og beachvolley m.m.


OL i landevejscykling afvikles allerede lørdag og søndag. Følg de danske ryttere på Discovery+

Vigtig transmission, når OL ikke kan opleves live

Mens danskerne venter på, at den olympiske ild når Tokyo i morgen, kan de genopleve nogle af de største danske OL præstationer på Discovery+. Her kan man frem mod OL se tre OL-dokumentarer om nogle af de største, danske OL-øjeblikke gennem tiden.

Oplev blandt andet de danske håndboldpigers triumf i 1996, den legendariske guldfirer i roning samt Poul-Erik Høyers ikoniske sejr fra 1996. Derudover kan seerne fra denne uge følge ‘Nedtælling til Tokyo 2020’, et ugentligt optakts magasin på Discovery+. 
 

Det bliver et helt særligt OL, da der ikke må komme udenlandske fans på lægterne, hvorfor det er endnu vigtigere, at transmissionerne sender dig direkte til Tokyo.
 

Også hos Eurosport ser man frem til den store begivenhed. "Der er ingen andre begivenheder, som er i stand til at samle verdens befolkning som de Olympiske Lege. Vi leder alle efter et lys for enden af en meget mørk tunnel, og denne sommers OL ser ud til at blive en af de mest kulturelt relevante og vigtige begivenheder i mands minde," siger Andrew Georgiou, President, Eurosport and Global Sports Rights & Sports Marketing Services.
 

"Discovery bidrager med en hidtil uset dækning af OL, der sammen med Eurosports dybe ekspertviden, skal engagere historiens største samlede publikum på tværs af Europa under Legene, og Discovery+ bliver det eneste sted, hvor man kan se hvert eneste minut, hver eneste medalje og hver eneste OL-atlet i den mest omfattende dækning af de Olympiske Lege nogensinde", slutter han.

Discovery satser på streaming

Discovery har købt OL-rettighederne frem til 2024, men lavede tilbage i 2017 en aftale med DR om deling af tv-rettighederne for De Olympiske Vinterlege i PyeongChang i 2018 og De Olympiske Lege i Tokyo 2020. Discovery beholdte i denne aftale selv de digitale streaming-rettigheder. 
 

I november 2020 indgik Discovery et partnerskab med DR og TV2, hvor man sublicensererede tv- og digitale rettigheder til De Olympiske Vinterlege Beijing 2022 og De Olympiske Lege Paris 2024. Discovery beholdte i denne aftale de ikke-eksklusive digitale rettigheder.


Herunder kan man se, hvilke sportsgrene man kan se på henholdsvis DR’s kanaler og Discoverys kanaler til OL i Tokyo:

KØB ABONNEMENT PÅ DISCOVERY+ OG FÅ MASSER AF CYKLING OG HELE OL

Discovery sender

Landevejsløb
Banecykling
Mountainbike

Håndbold (alle kampe uden dansk deltagelse frem til semifinalen)
Golf
Tennis
Svømning
Mandefodbold
Udspring
Beach Volley
Roning
Klatring
Basket
Basketball 3x3
Skateboard
Kano - Slalom
Hockey
Taekwondo
Trampolin
Surfing
Rugby
Fægtning
Military
Judo
Brydning - Fri

 

DR
Ceremonier
Atletik
Håndbold (danske kampe + semifinale og finale) 
Badminton
Kvindefodbold
Sejlsport
Dressur
Gymnastik - Artistics
Skydning
Bordtennis
Bueskydning
Kano/Kajak
Volley
Boksning
Synkron svømning
BMX
Brydning - Græsk/Romersk
Vægtløftning
Karate
Triathlon
Baseball/Softball
Vandpolo
Ridesport - spring
Rytmisk Sportsgymnastik
Moderne Femkamp

> SE OL FOR KUN 99,- 
SE HELE OL-PROGRAMMET

INFO
Mountainbike
Nyheder
Banelandshold
Nyheder
OL Tokyo
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenFølg Kron, Skjelmose og Eg i Jura-bjergene

Landevej

Schweizisk mester forlænger: Jeg har ikke nået min top endnu

Landevej

Annonce

ANNONCE