Ewan: Jeg tog hoveddøren ind i Europa
11. februar 2018 22:44 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: Sirotti

Den hurtige australier Caleb Ewan er tilfreds med sit lead-out hold, der også tæller danske Christopher Juul-Jensen. 

Den 23-årige Caleb Ewan kunne i dag tage sin første sejr på europæisk jord, da han vandt Clasica de Almeria i en spurt. Sejren er den tredje i år for den spurtstærke australier, som blandt andet også viste sin hurtighed med etapesejr i Tour Down Under.

 

”Det er virkelig godt at komme ind af hoveddøren i mit første europæiske løb i år. Det var godt at have det fulde lead-out hold bag mig i dag. Vi var alle lidt vildfarne, da vi blev fanget bag et styrt, men da vi alle havde fundet hinanden igen og startede vores tog, ja så var der ingen, der kunne komme forbi os. Jeg er glad for, at jeg kunne afslutte det med sejren,” udtaler Ewan til Mitchelton-Scotts hjemmeside.

 

Netop sprintertoget er noget, som Ewan hæftede sig særligt ved efter sin sejr, da han ikke tidligere i år har haft glæde af at have sit stærkeste hold med sig i spurterne.

 

”Jeg har ikke kørt løb med de her lead-out ryttere siden Tour of Britain, så det er jo temmelig længe siden. Det er godt at få selvtilliden tilbage ved at arbejde sammen, og vi kan mærke, at intet rigtig har forandret sig. Det var lige, hvad vi havde brug for at vide her ved indgangen til de kommende store løb,” udtaler den lille australier, som i sit tog havde glæde af holdkammeraterne Roger Kluge, Mezgec, Jack Bauer og Matteo Trentin. Forud for spurten havde danske Christopher Juul-Jensen holdt udbruddet i kort snor.

 

Selvom Ewan kørte sejren i hus, var han ikke sikker på sejren undervejs.

 

”Jeg følte mig temmelig træt undervejs i løbet, fordi vi kørte en femtimers træningstur i går. Så jeg følte mig på ingen måde godt kørende. Men da vi kommer ind i finalen, begynder adrenalinen at sparke ind, og jeg følte mig okay, så det var sammenlagt en god dag,” afslutter Ewan.

 

Matt White: Det store arbejde for holdet vil hjælpe Juul-Jensen i storform

Sportsdirektør på Mitchelton-Scott, Matt White var ligesom Ewan tilfreds med sit hold efter dagens sejr. Han giver et nærmere indblik i, hvordan sejren kom i hus.

 

”Gutterne havde udbruddet under kontrol hele tiden. Roman Kreuziger og Christopher Juul-Jensen kørte foran hele dagen, og da det hele blev samlet, var tingene en smule stressende, da vi kom ind på de sidste omgange. Jack Bauer holdt vores tog i en god position, og det var Matteo Trentin, som gjorde det store arbejde med at få holdet frem til fronten efter styrtet.”

 

Sportsdirektøren mener, at det store forarbejde, som danske Christopher Juul-Jensen har udført for sin kaptajn, vil komme danskeren til gode i de kommende måneder.

 

”Det har været en stor weekend for de her gutter. Når du ser på det arbejde, som Kreuziger, Juul-Jensen og Trentin har leveret i de sidste to dage, så har de kørt over 400 kilometer. Det kommer til deres fordel i de kommende måneder og vil hjælpe dem på vej i topform,” lyder meldingen fra sportsdirektør Matt White.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk