Alaphilippe: Vil sætte aftryk på klassikerne
10. januar 2018 19:33 af Joachim Farshøj Foto: Unipublic

Supertalentet Julian Alaphilippe er tilfreds med 2017, men motiveret for at få endnu mere ud af 2018. Han er opsat på at sætte sit aftryk på klassikerne og etapeløbene.

Året 2017 var i manges øjne året, hvor Julian Alaphilippe for alvor skulle stjæle showet på den helt store cykelscene. Et skadet knæ, med en langvarig pause til følge, bremsede dog denne proces, og Alaphilippe kom først tilbage på den anden side af Tour de France. Her viste han dog også sit værd, med en flot etapesejr i Vuelta a España og en andenplads i året sidste monument, Lombardiet Rundt, hvor han måtte sig slået af en suveræn Vincenzo Nibali.

 

Franskmanden ser dog med tilfredshed tilbage på det forgangne år, og sætter nye mål for fremtiden.

 

”2017 var på trods af knæskaden min bedste sæson siden jeg blev professionel, og det gør mig glad. Jeg er motiveret til at blive endnu bedre, mere rolig og begå færre fejl i løbene. Quick-Step Floors mål er at vinde de største løb på kalenderen, og selv hvis jeg i et af disse ikke skulle være med i toppen, kan du vide dig sikker på, at jeg vil arbejde for mine holdkammerater, som har en chance for at vinde," siger Alaphilippe, som altså ikke er for fin til at tage arbejdshandskerne på.

 

Alaphilippe spås af mange som manden, der skal overtage Alejandro Valverdes plads som kongen af Ardennerne. Den stærke Quick-Step-rytter tog på sensationel vis andenpladsen i både La Fléche Wallone og Liége-Bastogne-Liége i 2015, hvor alderen stadig blot lød på 22 år.

Andenpladsen i La Fléche Wallone gentog han året efter, mens han sidste år slet ikke var på startstregen, grundet den før omtalte knæskade.

 

Alaphilippe blev også spurgt til, hvilket løb han helst ville føje til sit palmares i 2018. Til det svarer han:

 

”Hvorfor må det kun være et løb? Jeg vil gerne være på toppen i lang tid, og efterlade mit aftryk på mange klassikere og etapeløb."

 

Om Alaphilippe endelig lever op til forventningerne om klassiker-sejre i 2018, må vi vente med at finde ud af. Men potentialet, dét er der.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG