Vandt efter covid: Godt for moralen efter lorteform
23. juni 2021 10:35Trek Segafredo
af Christoffer Fischer

Trek-Segafredo sikrede sig en flot dobbeltsejr på prologen af Lotto Belgium Tour med Ellen van Dijk og Elynor Bäckstedt. Sejren var særligt kærkommen, da de begge har haft et svært forår med henholdsvist COVID-19 og efterveerne af et benbrud.

Annonce

Trek-Segafredo satte sig tungt på prologen af Lotto Belgium Tour, idet deres ryttere Ellen van Dijk og Elynor Bäckstedt sikrede dem en dobbeltsejr.

 

Dermed indtager veteranen van Dijk løbets førertrøje, mens blot 19-årige Bäckstedt nu er i løbets ungdomstrøje.

 

Det vakte stor glæde for begge ryttere, da de på hver deres måde har haft et hårdt forår. Ellen van Dijk blev således smittet med COVID-19, mens Elynor Bäckstedt har kæmpet med at komme sig over et benbrud, hun pådrog sig i 2020.

Se Emma Norsgaards flotte præstation i Healthy Ageing Tour

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Jeg er meget glad for at vinde denne prolog,” udtaler van Dijk i en pressemeddelelse. ”Det er godt for moralen efter en lang periode med lorteform,” siger hollænderen, der ikke har været på toppen efter sit møde med pandemien.

 

”Jeg har ikke været i god form i et stykke tid, så det er dejligt at få en sejr her,” fortsætter hun.

 

Ruten passede også til den hollandske temporytter.

Annonce

 

”Den første del var op ad bakke, den anden del var ned ad bakke. Det var en god rute for mig, og jeg gik efter et topresultat,” lyder det fra van Dijk.

DER ER PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KRONER I TOURSPILLET - SÆT DIT HOLD HER!

 

 

Gennembrud efter benbrud

Mens en Ellen van Dijk i topform til enhver tid vil være blandt favoritterne på en prolog, var det mere overraskende, at 19-årige Elynor Bäckstedt kørte sig til andenpladsen.

 

Især med tanke på at den unge waliser - der er datter af de tidligere topryttere Megan Hughes og Magnus Bäckstedt - brækkede benet i marts 2020.

 

”Sidste år var selvfølgeligt rigtigt svært for mig, da jeg brækkede benet i mit første sæson på holdet og var så længe om at komme tilbage. Så at være på podiet i dag er helt utroligt,” siger teenageren.

Annonce

 

Bäckstedt vidste heller ikke selv, hvor stærkt hun havde kørt.

 

”Jeg er fuldstændigt mundlam over i dag for at være ærlig,” siger hun. ”Jeg havde ingen anelse, indtil jeg kom ind i bussen, og alle fejrede det sammen med mig.”

 

Andenpladsen er Bäckstedts med afstand bedste resultat, efter hun som i en alder af 18 år tog springet op på WorldTouren med Trek-Segafredo.

 

Også den nykårede danske mester Amalie Dideriksen er til start i Belgien for det amerikanske hold. På prologen kørte hun en 18. plads hjem og er 15 sekunder efter van Dijk i den samlede stilling.

 

På 1. etape, der køres i dag, tegner det op til en massespurt på den pandekageflade rute, der slutter i blot én meters højde i Brügge.

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMEPAUSER

Annonce

INFO
Lotto Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE