Utilfreds Bjarne Riis om løbskalender: VM fylder for meget
15. maj 2020 16:51Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Den Internationale Cykelunion, UCI, har fremlagt den nye løbskalender for resten af indeværende sæson, men Bjarne Riis udtrykker sin utilfredshed over flere elementer i det nye løbsprogram.

Annonce

VM i landevejscykling er planlagt til at blive afviklet fra den 20. september til den 27. september, men Bjarne Riis er ikke tilfreds.

 

Den tidligere holdejer og nuværende sportslig leder hos NTT Pro Cycling havde gerne set et VM i landevejscykling, der kun strakte sig over nogle få dage.

 

- Jeg synes, at VM-ugen fylder for meget på kalenderen. Jeg ville måske have reduceret VM-ugen til to dage eller en weekend, siger Riis i podcasten Put Your Socks On.

Radio Tour om Bjarne Riis\' nye job: Findes Bjarne-effekten?

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

- Der vil i så fald kun blive afviklet linjeløb for mændene, kvinderne og U23-rytterne. Ingen enkeltstarter eller holdtidskørsler.

 

Meldingen kommer i kølvandet på den nye løbskalender, som Den Internationale Cykelunion, UCI, har offentliggjort på baggrund af coronakrisen. Den verdensomspændende sundhedskrise har fået konsekvenser for hele cykelsporten, og løbsprogrammet er sat på pause frem til den 1. august.

 

Normalvis vil VM i landevejscykling blive arrangeret af UCI, men Riis foreslår et bredt samarbejde på tværs af løbsorganisationer i denne ekstraordinære tid.

Annonce

 

- Min idé ville være et VM arrangeret af UCI, ASO og RCS. De tre arrangører skulle stå bag VM og vise, at cykelverdenen står sammen som aldrig før.

 

Efter planen vil VM i landevejscykling i år finde sted i Schweiz. På det seneste har flere rygter dog peget i retning af, at VM bliver udskudt til november og med et arabisk land som vært.

UCI vil tage en beslutning i slutningen af maj.

 

Giro d’Italia og Vuelta a España

Den nye løbskalender byder også på et hidtil uset scenarie. De to Grand Tours, Giro d’Italia og Vuelta a España, kommer nemlig til at overlappe hinanden med fem dage.

 

Giro d’Italia skal køres fra den 3. til den 25. oktober, mens Vuelta a España skal afvikles fra den 20. oktober til den 8. november. Beslutningen møder ikke opbakning fra Riis.

 

- Jeg er ikke tilhænger af overlappet mellem Giroen og Vueltaen. Jeg havde foretrukket, at Vueltaen var udskudt en uge mere. Jeg tror godt vejret i Spanien kunne tillade det. 

Annonce

 

Riis og NTT Pro Cycling har under coronakrisen været aktiv i e-cykling. Senest løb holdet med en etapesejr og den samlede sejr i holdkonkurrencen i Eurosports e-cyklingserie, Tour for All.

INFO
UCI
Nyheder
VM - Herrer
Nyheder
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
Covid-19
Nyheder
ASO
Nyheder
RCS Sport
Nyheder
VM - Kvinder
Nyheder Profil Resultater
VM - U23
Nyheder
NTT Pro Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenSe de sidste fem kilometer af kvindernes Amstel her

Video

Mark Cavendish vinder for fjerde gang i Tyrkiet

Landevej

Video i artiklenMarianne Vos efter Amstel-sejr: Løbet var hårdere, end jeg forventede

Video

LIVESTREAM: Amstel Gold Race, Tour of Turkey og Valenciana

Landevej

Tæt spurt: Marita Jensen snupper sejr og førertrøje

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Udligner Philipsen i duellen med Cavendish?

Landevej

Video i artiklenOptakt: 8. etape af Tour of Turkey

Landevej

Annonce