EKSKLUSIVT INTERVIEW

Ude af stort løb: Dansk stortalent arbejder sig tilbage fra modgang
09. august 2022 12:00Foto: Word-Up Projects
af Andy Joachim Pedersen

Rebecca Koerner er ét af dansk cykelsports største talenter. Hendes første sæson på WorldTouren har dog budt på modgang. Det holder hende ude af Tour of Scandinavia, mens hun kæmper sig tilbage, stærkere end før.

Annonce

I de seneste to sæsoner har den hjemlige cykelscene haft Koerner som én af de helt store historier, før hun inden denne sæson tog skridtet op på det ambitiøse Uno-X-projekt.

 

Starten for hende var flyvende. Knap var hun landet, før udsigten til stort forårsprogram i sportens største løb blev præsenteret for hende.

Selv beskriver hun landingsfasen på holdet som positiv.

 

Det fortæller hun i et længere interview med Feltet.dk, som vi her bringer første del af.

Se afslutningen på Vårgårda

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Tiden på holdet har været rigtig god. Jeg har bikset med lidt forskellige ting, lidt uheld, men altså holdmæssigt er det gået virkelig godt,” understreger Koerner.

 

”Jeg har altid følt mig tryg, velkommen, og at der var plads til mig. På den måde er det et helt fantastisk setup.”

 

Det med uheldene er dog desværre for hende et gennemgående tema for de første godt syv måneder med holdet. Det vender vi tilbage til.

Annonce

 

Starter med lyn og torden i Belgien
Uheld har nemlig taget Koerner ud på en længere rejse efter debuten i Belgien i forårssæsonen, der blandt andet bød på Gent-Wevelgem, Strade Bianche, Omloop Het Nieuwsblad og Omloop van het Hageland.

 

Hun vidste godt, det ville blive hårdt allerede fra start at gå fra at vinde i Danmark til at bide skeer med profferne i udlandet. Selv følte hun dog, at det startede godt.

 

”Jeg kom fra at kunne vinde cykelløb, sådan relativt nemt, til at skulle hente flasker og ikke nødvendigvis gennemføre løbene, fordi det ikke var min opgave i sidste ende. Det var lidt svært at finde ro i fra start, selvom jeg fik at vide, at det var okay, og det var meningen, at alt tager sin tid,” fortæller hun, inden hun fortsætter:

 

”Jeg har i foråret haft nogle gode løb, også nogle af dem, jeg ikke gennemførte, som jeg føler, jeg kørte godt. Jeg har følt, jeg har fået det ud af dem, jeg skulle rent læringsmæssigt, og også mere end det endda i nogle af dem,” beretter hun om løbene på brostenene.

 

Hun fortæller, at da hun fik sit løbsprogram i december, var hun meget begejstret for udsigten, og selvom positionskampen undervejs blev en udfordring, så kom hun stærkere ud af løbene, end hun gik ind til dem.

 

Fra brosten skulle turen så gå videre til de ikoniske stigninger i Ardenner-området. Her med tryk på ’skulle’, for sådan blev det nemlig ikke.

 

”Lige inden Ardennerklassikerne, som jeg skulle køre, og som jeg havde set frem til, får jeg corona på den dag, jeg skal afsted. Jeg basker virkelig meget med det, for jeg var én af dem, der var mindre heldig,” siger hun.

 

I godt en uge havde hun høj feber, og følgerne af forløbet tog hårdt på kroppen kort tid derefter. Turen tilbage til formen blev hård.

 

”For det første fordi, jeg havde været pishamrende syg, for det andet fordi jeg jo ikke har samme grundform som mine holdkammerater og kollegaer, da jeg ikke har cyklet, siden jeg var syv år gammel, som nogle af dem har,” fortæller hun og fortsætter:

 

”Jeg kommer ikke lige så hurtigt tilbage og har brug for længere tid.”

Annonce

 

Frem og tilbage
Fremad gik det, og tilbage kom hun. Efter en længere pause stod hun klar til start i RideLondon, men her blev det til kun én times cykelløb.

 

”Som jeg følte, at det hele gik godt, og jeg skulle køre etapeløb i England, ryger jeg lige på hovedet efter en times cykelløb, og det var bare en kæmpe røvtur. Jeg var stadig ikke helt på toppen efter det første,” siger hun og beskriver efterfølgende sin frustration.

 

Det blev til en hjernerystelse, og en ny pause. Adspurgt om de mange uheld, fortæller hun dog med overskud:

 

”Jeg tror så også, at jeg skulle have haft en stor portion held, hvis jeg kom igennem denne sæson og tænkte, at det gik sgu meget godt. Jeg vidste godt, det ville blive en stor mundfuld for mig, men jeg føler, jeg er et sted nu, hvor jeg har accepteret, at det er sådan, det er,” siger hun, inden hun konstaterer:

 

”Hvis ikke det havde været i år, så havde det været næste år eller året efter. Vi kan lige så godt få de uheld overstået nu, og så komme i gang med det rigtige arbejde.”

Annonce

 

Koerner i landsholdstrikot i den forgangne sæson | Foto: Sirotti.

 

Hun erkender dog, at det har været udfordrende for modet undervejs, da hun bliver spurgt om dette. De mange setbacks har givet hende en stressende fornemmelse.

 

Vi har et mega godt supportsystem på holdet, så jeg har fået mega meget hjælp, og fået andre punkter at udvikle mig på. Jeg har siddet og set cykelløb, lavet forudsigelser og nærstuderet, hvordan specifikke ryttere bevæger sig i feltet. Så jeg er blevet bedre til at køre cykelløb uden at køre cykelløb,” fortæller hun.

 

Ikke kun analysen af løb af og på cyklen har været på dagsordenen. Sideløbende med uheldene har Koerner således kunne træne flere af sportens facetter.

 

”Jeg har også trænet det at være mere professionel omkring træning. Sidste år hyggede jeg bare lidt om det, og tænkte ikke så meget over at slappe af og det hele. Det at have en mere professionel tilgang til afslapning, mad og jeg ved ikke hvad, hører også med og gør én bedre på længere sigt,” siger hun.

Annonce

 

Ikke skræmt af det belgiske
Efter styrtet i London har Koerner og holdet lagt en plan for danskeren om, at hun skulle stille og roligt tilbage til løbsformen som alternativ til blot at blive kastet for løverne med det samme.

 

Det har blandt andet bragt hende til Belgien, hvor hun har kørt en række af de ikoniske og velkendte Kermesse-løb.

 

”Det har været planen, at jeg skulle stille og roligt i gang med at køre løb. Det var et ret voldsomt styrt i London, så det med at komme direkte ind på WorldTouren og køre superhårdt cykelløb var ikke lige sagen,” fortæller hun.

 

”Jeg var nede at køre nogle Kermesse-løb i Belgien, hvor jeg i starten kunne mærke, at jeg lige skulle tage mig sammen, men til sidst gik det okay. Jeg fik vundet lidt indlagte spurter og blev femmer i ét af løbene. Både det mentale og formen er på vej tilbage,” fortæller hun glædeligt.

 

Dertil kommer, at hun ikke længere mærker nogen eftervirkninger af styrtet. Det er således formen, der skal arbejdes på.

Annonce

 

På den vis er Koerner også sluppet fra styrtet med nåde. Der har på tværs af sportsgrene gennem de seneste mange år været eksempler på atleter, der er slemt påvirket af hjernerystelse.

 

En bekymring, der dog nu er skrinlagt.

 

”Jeg var lidt bekymret der. Jeg synes, det var nederen at ligge herhjemme med hovedpine, træthed, og jeg ved ikke hvad.”

 

Går glip af Tour of Scandinavia
Sæsonen er dog på ingen måde slut for Koerner. Ej heller for resten af kvindefeltet. På Kongens Nytorv i København får Tour of Scandinavia sin dåb i dag.

 

Her var det meningen, at Koerner skulle have været til start i det første WorldTour-etapeløb for kvinder af den størrelse med udgangspunkt i Norden.

Annonce

 

”Det var meningen, jeg skulle køre Scandinavia. Jeg har hele tiden følt, at hvis det gik rigtig godt, kunne jeg stadig nå at være klar, men i sidste ende har holdet vurderet, at det ikke ville være det bedste for mig lige nu,” fortæller hun.

 

Med henvisning til ovenstående sæsonhistorik er planen dog uden Tour of Scandinavia. Og Koerner er ikke sen til at fortælle, hvordan det var at erkende.  

 

”På den ene side er jeg følelsesmæssigt pisseskuffet over det, for jeg vil sindssygt gerne køre, fordi det er så fedt, at vi får det løb her i Skandinavien,” fortæller hun, inden hun dog fortsætter:

 

”Logisk set kan jeg godt se meningen i, at jeg ikke skal køre, for det er nok ikke det bedste for mig lige nu.”

 

Det betyder dog ikke, at hun har mistet modet. Nærmest tværtimod fortæller hun, at hun fortsat har både motivation og mod på at kæmpe sig tilbage til form. Allerede inden sæsonen er omme.

Annonce

 

”Jeg har slet ikke mistet modet. Jeg arbejder meget hårdt på at komme tilbage og se, om jeg kan nå at få noget godt ud af resten af sæsonen.”

 

Hvilke løb, der venter for Koerner, kan du læse mere om senere på ugen på Feltet.dk, hvor hun også forholder sig til hendes VM-chancer.

INFO
Tour of Scandinavia
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 30. september 2022

Dansker i top 10 i fransk fest
Landevej
Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
Udstyr og test
Fransk sejr i hektisk og våd finale i Kroatien
Landevej
Medie: Sprinter forlader Jumbo-Visma
Landevej
Bora tager dansker med til italiensk klassiker
Landevej
DSM-rytter opgiver landevejen til fordel for cross
Cross
Stort talent debuterer for Ineos i Italien
Landevej
LIVE nu: Skal Vingegaard i offensiven på kroatisk mur?
Landevej
Optakt: 4. etape af CRO Race
Landevej
Optakt: Famenne Ardenne Classic
Landevej
Her er Evenepoels holdkammerater i hans første løb som verdensmester
Landevej
Medie: Tidligere WorldTour-rytter gør comeback på dansk hold
Landevej
Alpecin-rytter færdig for sæsonen efter træningsstyrt
Landevej
Eksklusivt interviewVeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
INTERVIEW Udstyr og test
Cecilie Uttrup udtaget til stort italiensk løb
Landevej
Bahrain-sprinter skriver ny kontrakt
Landevej
Quick-Step-sportsdirektør reagerer på rygte om skifte til Ineos
Landevej
VM-sensation vender tilbage til landevejen
Landevej
BORA-åbenbaring bliver professionel: Har en stor motor
Landevej
Riwal klar til årets sidste kamp mod stjernerne
Landevej
Afgående holdmanager får skarp kritik af belgisk profil
Landevej
VM blev svinedyrt - nu kan historien gentage sig
Bane
WorldTour-løb vender tilbage i 2023
Landevej
A.S.O.: Her takker legenden af
Landevej
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Landevej

Torsdag den 29. september 2022

Førertrøjen forsvarede sig, men han var tiltænkt en anden rolle
Landevej
Eksklusivt interviewElitechef gør status: VM var en blandet pose bolsjer
INTERVIEW Landevej

Annonce

Valverde erkender sejrskostelig fejl
Landevej
Nibali melder om gode ben forud for karrierefinale
Landevej
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Udstyr og test
Video i artiklenNærmer sig 50: Se alle de danske UCI-sejre i 2022
Landevej
Blev overrumplet af Vingegaard: Jeg åbnede for tidligt
Landevej
Overspurtede Valverde: Hollænder overrasket over sejr
Landevej
Uno-X-rytter bedste dansker i spansk talentsejr
Landevej
Video i artiklenVingegaard havde svært ved at stå op på afgørende stigning
Landevej
Video i artiklenHør Vingegaards reaktion på sejr
Video
Produktnyt + First Ride: Assos GTS efterårskollektion
Udstyr og test
Video i artiklenSe Vingegaards vilde sejr på kroatisk mur
Video
Video i artiklenVidunderlige Vingegaard vinder i vanvittig finale
Landevej
Video i artiklenValverde slået i spurten: Hollænder basker legenden
Video
Video i artiklenAlpecin-rytter stjæler Valverdes triumf i Italien
Landevej
Lettet holdchef: Systemet fungerer jo ikke
Landevej
Tour-ambitioner: Kruijswijk drømmer om etapesejr
Landevej
Holdmanager forlader Lotto Soudal
Landevej
Eftertragtet Martinez: Har tilbud fra andre hold
Landevej
Vingegaard-sammenligning: Ciccone jubler over Giro-start i 2023
Landevej
Rytter besøgte paven efter VM i Australien
Landevej
Kelderman topper vild statistik
Landevej
Quick Step-sportsdirektør på vej til Ineos Grenadiers?
Landevej
Legendarisk bjerg udebliver fra stort ungdomsløb
Landevej
Stjerne misser italiensk endagsløb
Landevej
Hjerteproblemer og skader: Norsk stjerneduo sat på sidelinjen
Landevej
Medie: Norsk WorldTour-rytter forlader sit hold
Landevej
Lefevere griner ad rygter om Evenepoel og Ineos
Landevej
UCI erkender fejl: Var slet ikke godt nok i Australien
Landevej
Optakt: 3. etape af CRO Race
Landevej
Optakt: Coppa Agostoni
Landevej
Oversigt: Vingegaard, Fuglsang, Kron og otte andre danskere i aktion torsdag
Landevej
Video i artiklen"De får det til at lyde, som om at man ikke kan køre cykelløb uden radio"
Video

Onsdag den 28. september 2022

Video i artiklenRadio Tour vender den vilde Van der Poel-batalje
Video
Nyt dansk cykelmagasin - Få første eksemplar gratis
Motion
Video i artiklenBurde Mads P. og Vingegaard være stillet op ved VM?
Video
Jumbo-sportsdirektør inden nøgleetape: Vi vil sætte Jonas i en god position
Landevej
Eksklusivt interviewKron giver gode meldinger og forklarer VM-fravær
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenStatus på Danmarks VM og Skjelmoses potentiale
Video
Jumbo-sejrherre med ambivalent følelse efter holdkammerat missede etapesejren
Landevej
Milan sætter ord på anden sejr på to dage
Landevej
Dansker i top 10 da Jumbo-Visma-talent vandt i Frankrig
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af CRO Race
Video
Målfoto-afgørelse: Ung Bahrain-sprinter vinder efter uhyre tæt spurtopgør
Landevej
Video i artiklenBrian Holm snakker Remco Evenepoel til Ineos
Video
Bora med tidligere vinder til Giro dell'Emilia
Landevej
Optakt: 2. etape af CRO Race
Landevej
Nibali om Lombardiet: Jeg vil vinde for tredje gang
Landevej
Alaphilippe klar til italiensk klassiker
Landevej
Medie: Ineos vil have Evenepoel
Landevej
Officielt: Giroen starter på spektakulær cykelsti
Landevej
Storhold skriver med 19-årig britisk mester
Landevej
"Den skandinaviske mafia" fortsætter hos FDJ
Landevej
VIS FLERE

Annonce