UCI og WorldTour-holdejer evakuerer 165 afghanere
12. oktober 2021 11:55Foto: Sirotti
af Christoffer Fischer

UCI har samarbejdet med blandt andre Sylvan Adams, ejeren af Israel Start-Up Nation, om at evakuere 165 afghanere fra landet, herunder mange kvindelige cykelryttere.

Annonce

Med Taliban tilbage på magten i Afghanistan har mange indbyggere i landet set sig nødsaget til at flygte fra hus og hjem, og også cykelryttere er ramt af den nye situation.

 

Derfor har den internationale cykelunion, UCI, hjulpet 125 afghanere, de fleste af dem med tilknytning til cykelsporten, med at komme i sikkerhed uden for Afghanistans grænser.

 

"Det er meget vigtigt for UCI at forpligte sig til medlemmer af cykelsportsfamilien, som lider på grund af den nye situation i Afghanistan," udtaler UCI-præsident David Lappartient i en pressemeddelelse og fortsætter.

Radio Tour: Nicki Sørensens Israel Start-Up Nation og en globaliseret cykelsport

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

"Jeg er lykkelig for, at vores indsats på dette område giver muligheder for de involverede parter og under respektable levevilkår."

 

Han går videre til at takke regeringerne i Schweiz, Frankrig, Canada, Albanien, De Forenede Arabiske Emirater og Israel for deres hjælp med evakueringen.

 

Dernæst takker han organisationer og enkeltpersoner for deres hjælp, herunder Sylvan Adams, som er ejer af WorldTour-holdet Israel Start-Up Nation.

Annonce

 

Den samlede indsats af UCI og disse organisationer har hjulpet 165 afghanere ud ad landet, heraf adskillige kvindelige cykelryttere.

 

Rigmand betalte af egen lomme

Netop Sylvan Adams' indblanding i aktionen har det amerikanske cykelsportsmedie VeloNews undersøgt nærmere.

 

Ifølge VeloNews opstod kontakten mellem afghanerne og den israelsk-canadiske rigmand, da en journalist i det afghanske cykelsportsmiljø kontaktede Israel Start-Up Nation og bad om hjælp via SMS.

 

Denne SMS blev videresendt til milliardæren Adams, som herefter selv videreformidlede kontakten til den humanitære organisation, IsraAID, som også takkes i UCIs pressemeddelelse.

 

Herefter finansierede Adams af egen lomme et fly til Afghanistan, som kunne fragte de involverede ud ad landet og i første omgang til Tirana, hovedstaden i Albanien.

Annonce

 

38 af de 165 evakuerede afghanere er nu i Schweiz, hvor UCI har hovedsæde, mens de resterende vil blive sendt videre til enten Canada, Frankrig, Israel eller USA.

INFO
Israel Start-Up Nation
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Det store VM-overblik: Program, resultater og medaljetabel

Bane

Annonce

ANNONCE