EKSKLUSIVT

Team Give Elementer optimistiske efter debut i Randers
14. august 2020 12:30
af Andy Joachim Pedersen

Randers Bike Week blev debuten for det nye danske DCU-mandskab Team Give Elementer, og der er stor optimisme om fremtiden at spore på holdet, som Feltet.dk har snakket med.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 19: Fabio Jakobsens forfærdelige styrt og en gennemgang af ugens løb

se mere cykling på

Tidligere på året kom det frem, at der med udgangspunkt i Give Cykelklub og aktive aktører og forældre blev stablet et cykelhold på benene, som skulle bringe nye ryttere frem i både A- og B-klassen i Danmark.

 

Efter en længere periode med coronapause fik holdet endelig debut til Randers Bike Week, og Feltet.dk har snakket med både sportsdirektør Henrik Nielsen, A-rytter Daniel Guld og B-rytter Rasmus Lindbjerg om deres oplevelse at køre sammen som hold for første gang.

 

’Dejligt at komme i gang’
Sportsdirektør Henrik Nielsen har haft ansvaret for holdets A-ryttere i fem måneders tid, og han er godt tilfreds med det, han oplevede.

 

”Det var dejligt at komme i gang. Jeg synes overordnet set, at det er gået fint. A-klassen har aldrig været så stærk i Randers Bike Week som i denne omgang. Vi skulle finde ud af, hvor vi står henne, og om vores ryttere er blevet bedre siden sidste år,” siger sportsdirektør Henrik Nielsen til Feltet.dk.

 

Han føler, at rytterne har forbedret sig i den periode, han har været på holdet, og at de allerede nu er begyndt at vænne sig til det lidt større set-up, som de nu oplever.

 

”Det kan vi kun sige ja til. I første omgang handler det om at gøre alle de rigtige ting, og så skal resultaterne nok komme. Det hele er nyt. Det er nyt, at der er en bil fra Give og at der er service til rytterne. Kravene er lidt højere end at sidde som en del af en klub,” siger han.

 

Rasmus Lindbjerg stemmer i med oplevelsen og fortæller, at det var rart endelig at vende tilbage til cykelløb efter en lang periode væk fra rygnumre på ryggen.

 

”Det var godt endelig at komme i gang igen, også efter alt den træning op til. Det var noget af en forløsning endelig at kunne køre med hinanden og stille op som et hold og at få numre på ryggen igen,” siger Rasmus Lindbjerg til Feltet.dk.

 

Overraskende resultater fra start
Når man er i opstartsfasen af et nyt hold og endnu ikke har prøvet at køre mod andre hold endnu, så var det ikke til at vide, hvor det vil pege hen for holdet, men der var overraskelser over hele linjen.

 

”Der er en enkelt eller to, som har overrasket positivt mere end vi havde regnet med. De gjorde det alle sammen godt, men at vi skulle køre med i podiet om B-klassen første gang, man for alvor er med i cykling, er sådan set okay. Rasmus [Lindbjerg red.] gjorde det simpelthen skidegodt,” siger Henrik Nielsen.

 

Rasmus Lindbjerg sluttede på en fjerdeplads i B-klassen, hvor han på sidstedagen virtuelt var en del af podiet, men til sidst gik glip af pladsen alligevel.

 

”Jeg er rigtig tilfreds med det. Jeg ville selvfølgelig gerne have haft de sidste sekunder op til en podieplads. Jeg synes, at både jeg selv og hele holdet har gjort et rigtig godt forsøg, men det havde da været et lidt sjovere resultat at stå på skamlen,” siger Lindbjerg.

 

Lindbjerg anerkender sit hold for at forsøge at skaffe nok sekunder til podiepladsen, men til syvende og sidst lykkedes det ikke, da ”det bare er sådan, cykelsport er,” fortæller han.

 

Lindbjergs resultater står dog ikke alene. Hos A-rytterne var der både udbrud med Daniel Guld og top-20-resultater ved Thomas Bilde.

 

”På tredje etape ramte jeg udbruddet, og der lå jeg frem til en fire til seks kilometer før mål. Jeg ramte udbruddet på anden omgang og rykkede på første bakke, og der fik jeg fire andre ryttere med mig,” siger Daniel Guld.

 

”Jeg er tilfreds med, hvordan vi fik vist os frem. Bilde kørte nogle gode resultater på anden og fjerde etape, hvor han kører top-20. Jeg er godt tilfreds med den måde, vi viste os frem på,” fortsætter han.

 

Træningen giver poter - nu kigges der mod DM og 2021
I det seneste stykke tid har holdet trænet, hvordan man gebærder sig, når man er beriget med en holdbil og dertilhørende staff, som kan hjælpe rytterne undervejs.

 

”Vi prøver at placere os rigtigt, vi har trænet, at de skulle komme ned til bilen og ligge bag bilen, så de blev lidt stressede, inden de rigtig skal ud at køre løb. Nu kommer der forhåbentlig DM, som de skal med til, så det bliver lidt mere barskt,” siger Henrik Nielsen.

 

De mange træningssamlinger undervejs har gjort, at rytterne er villige til at give sig mere for hinanden, fortæller Daniel Guld.

 

”Vi har haft en masse træningssamlinger, hvor vi kom til at kende hinanden meget mere. Man giver sig lidt mere for nogle, man godt kan lide. Vi er blevet bedre til at kende hinanden og hinandens svagheder og styrker,” siger Guld.

 

For Henrik Nielsen handler det nu om at komme godt ud af denne sæson, så holdet kan vende stærkt tilbage til næste år, hvor coronakrisen forhåbentlig ikke ender med at sætte så stort et præg på sporten.

 

”Så kommer vi godt ud af denne sæson, sætter streg over 2020 og kommer tilbage i 2021. Hele konceptet er egentlig, at vi skulle have været en del til udlandet, men det bliver ikke i år. Så nu er målet at gøre en super god figur til U23-DM,” siger han.

 

Fremtiden er lys
Et kig mod netop fremtiden næste år afslører også en fortsat optimisme hos folkene bag holdet, der fortsat ikke er blandt de største set-ups i Danmark på DCU-niveau.

 

”Vi er et mindre hold, vi har mindre erfaring og vi er færre folk rundt om holdet, så vi skal til vores lille mini svendeprøve d. 13. september,” siger Henrik Nielsen med hentydning til U23-DM.

 

Rasmus Lindbjerg føler allerede nu, at holdet har vist deres konkurrencedygtighed, hvilket tegner godt for fremtiden med mere erfaring, endnu mere træning og forhåbentlig flere løbskilometer i benene.

 

”Jeg ser positivt på fremtiden. Vi fik vist på alle etaperne, at vi er konkurrencedygtige som hold. Vi viser alle god form, det er ikke kun én der er i god form. De fleste leverer en god enkeltstart, og vi har en anden rytter, som vinder anden etape,” siger Lindbjerg.

 

”Jeg glæder mig til, at vi skal ud og køre nogle flere løb,” fortsætter han.

 

Daniel Guld er ligeledes optimistisk, og han håber, at flere juniorryttere, som det er planlagt allerede, næste år skal rykke op i A-rækken, således at der er flere Give Elementer-ryttere om buddet.

 

”Planen er, at det skal gå fremad. Der kommer DM lige om lidt med fire mand, og så håber vi at der kommer nogle flere ryttere op i A-klassen til næste år, så kan vi blande os lidt mere,” siger han.

INFO
Team Give Elementer
Nyheder
Randers Bike Week
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenTour de France-analyse: Vidunderbarnets vanvidsridt i Vogeserne

Roglič: Benene var problemet

Kragh: Overvældet og glad

Reaktioner fra Tourens 20. etape

Video i artiklenPogačar: Tror jeg drømmer

Video i artiklenStolt Richie Porte: Podiet har været en livslang drøm for mig

Video i artiklenSe højdepunkterne fra den vanvittige enkeltstart på 20. etape!

Video i artiklenRørt Tour-vinder: Jeg kan SLET ikke forstå det

Video i artiklenNederlaget er officielt! Roglic smider Tour-sejren lige inden Paris

Video i artiklenEt sandt mirakel! Pogacar vinder Tour de France efter afsindigt flot enkeltstartssejr

Video i artiklenSensationen er en realitet: Pogacar stjæler den gule trøje fra Roglic

Video i artiklenRichie Porte kører sig på podiet efter flot enkeltstart!

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Video i artiklenJumbo-Visma dominansen fortsætter! Dumoulin slår Van Aert med 10 sekunder

Video i artiklenMonsteret Van Aert fortsætter! Slår Cavagna med 1.01 opad

Quick-Step tysker vinder Slovakiet Rundt - Hulgaard 11'er

Video i artiklenStor opbakning til en slagen mand! Pinot bliver hyldet gennem sin hjemby

Medie: Moscon fravalgt til VM - Nibali med som kaptajn

Eksklusivt interviewKron efter sejr: Det handlede om, hvem der kunne lide mest

Eksklusivt interviewBHS-PL Beton Bornholm rydder podiet: Toft Madsen vinder i Nakskov

Video i artiklenKron tager flot etapesejr i Luxembourg!

Uttrup Ludwig sikrer bjergtrøje men misser podiet i Giro Rosa

Video i artiklenCavagna overhaler træt Panzerwagen på enkelstarten!

Video i artiklenAndreas Kron triumferer foran WorldTour-rytter i Luxembourg

Coronarestriktioner rammer dansk løb: 72 ryttere nægtet start

LIVE nu: Touren afgøres på enkeltstarten

Video i artiklenOptakt: 20. etape af Tour de France

Video i artiklenTour de France-analyse: Underdogs made in Denmark

Tankink: Jumbo-luksushjælper spiste megaburger fra McDonalds efter løb

Eksklusivt interviewHurtige Lund kører op med eliten: Havde ikke regnet med det

Pogacar planlægger cykelskift på bjergenkeltstart

Gul trøje vs. holddragt: Roglic kan tabe over et halvt minut

Følg Feltet.dk på de sociale medier

Riwal-boss: Vi har henvendelser fra WorldTour-ryttere

Efter 19. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

Carapaz planlægger enkeltstart med bjergpoint in mente

Sagan: Har prøvet alt

Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Tobias Lund slog eliterytterne til drive in cykelløb

Amalie Dideriksen sejrede i Herning

Vind lækre Garmin produkter

Udlandet roser Søren Kragh og Sunweb - Sammenlignes med søuhyre

Førertrøjen ser frem mod tt etapen i morgen

Få Tour de France stemning hjemme i stuen med 20% rabat

Lige bag Søren Kragh for anden gang

Video i artiklenUlissi tager førertrøje og etapesejr i Luxembourg på dramatisk etape

Video i artiklenElisa Longo vinder i Giro Rosa

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Video i artiklenSe alle højdepunkterne fra 19. etape, hvor Søren Kragh vandt endnu en tour-sejr!

Video i artiklenSøren Kragh Andersen efter anden etapesejr: Jeg kunne ikke tro det

Video i artiklenMatteo Trentin: Jeg ville gerne have gået efter etapesejren

Video i artiklenKragh efter historisk sejr: Jeg skreg efter tiden, for jeg troede ikke på det

Video i artiklenEndnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France!

Video i artiklenEndnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France

Video i artiklenStærkt! Kragh angriber og skaber hul

Ulissi efter sejr i Luxembourg: Vi kæmpede med sidevinden

Video i artiklenNej, nej, nej! Sivakov styrter igen, igen!

Annemiek van Vleuten efter bristede VM-drømme: Ruten passede mig godt

Elisa Longo vinder i Giro Rosa – Uttrup firer

Ulissi tager førertrøje og etapesejr i Luxembourg på dramatisk etape

Uno-X vil skabe WorldTour-kvindehold med danske og norske ryttere

Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum

Campenaerts ser van Aert som favorit til VM i enkeltstart

Medie: Giro Rosa-etapvinder på vej til CCC-Liv

Schleck: Pogacar minder mig om mig selv

Jumbo-Visma-sportsdirektør smidt ud af Tour de France

Mitchelton-Scott svækket yderligere - Spratt også ude af Giro Rosa

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Video i artiklenBliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud

Efter 18. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

TORSDAG

Roglics taktik til tidskørsel endnu ikke fastlagt

Degenkolb: Betyder jeg var i god form til Touren

Video i artiklenOptakt: 19. etape af Tour de France

Van Vleuten ude af Giro Rosa og VM

Video i artiklenTour de France-analyse: Klasse fornægter sig ikke

Denz bedst på kongeetapen i Slovakiet

Hirschi: Kwiatkowski var virkelig stærk

Pogacar: Jeg ser frem til tidskørslen

Landa - Vi prøvede alt

Video i artiklenKwiatkowski: Jeg havde gåsehud de sidste kilometer