EKSKLUSIVT

RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk dominerede i Randers Bike Week
12. august 2020 07:30Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk
af Andy Joachim Pedersen

Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk dominerede i kvinderækkerne ved det netop overståede Randers Bike Week og beviste, at formen er lige, hvor den skal være efter coronapausen.

Annonce

Det største kvindelige setup herhjemme gav fuld gevinst for Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk i sidste uge, da Randers Bike Week skulle køres over fire etaper.

 

Det blev til de øverste fire placeringer og seks ryttere i top-10 hos juniorerne, mens det undervejs blev til sejr over hele det samlede kvindefelt, også indeholdende elitekvinderne. Alt i alt var det en meget tilfreds Morten Ravnkilde, som Feltet.dk har snakket med efter løbet.

 

’Lad jer ikke kue’
Holdet, som har fostret flere af de danske cykelsportsstjerner, tog til Randers Bike Week for at træne en række ting, men der er ingen tvivl om, at holdet fik vist, hvor skabet skulle stå. Ravnkilde selv er godt tilfreds med blandt andet at slå elitekvinderne.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 18: Cykelsæsonens genstart og Milano-Sanremo fokus

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

På løbets prolog sluttede seks af syv ryttere i top-10, og her blev det til en sejr til Elisabeth Ebras, og første ikke-RYTGER rytter var 23 sekunder efter esteren, som beviste, at hun har, hvad der skal til på en indledende etape.

 

Allerede på anden etape skulle RYTGER-pigerne stifte bekendtskab med eliterytterne, og her viste det sig allerede, at holdet havde, hvad der skulle til for at køre op med, hvor det er sjovt.

 

”I skal ikke flytte jer for eliten, I skal ikke lade jer kue af, at vi kører med eliten. I skal ikke flytte jer for dem, men køre som vi plejer, og så kører vi op med dem, det er sgu fedt,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

Annonce

 

Foto: Astrid Marie Bjørn Sørensen, Victoria Ahrenkiel Lund og Maria Bertelsen på podiet på tredje etape i Randers Bike Week.

 

Målet på etapen var at beholde førertrøjen, men holdet ville gerne syreteste de andre piger, og det lykkes med en udskilning. Enkeltstarten dagen før havde ikke givet en klar indikation af, hvem der var stærkest, og det havde holdet brug for.  

 

”Det var kriterium med mange højdemeter på med en lang 800 meters bakke, der bare sugede kræfter ud. Der kørte vi hårdt på over nogle runder for at se dem an. Hvis vi knækkede mange af de andre, ville vi bare køre fuldt skrald,” siger han.

 

Her spillede varmen også en faktor, og halvdelen af feltet knækkede på manøvren. Tilbage sad seks af holdets ryttere med et næsten tilsvarende antal andre ryttere. Sejren var der ingen tvivl om, den fik Astrid Marie Bjørn Sørensen og RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk tog de efterfølgende fire placeringer også.

 

”Det var hårdere på grund af varmen. Vi fik skilt over halvdelen af feltet ud, og seks af vores ryttere sad med fire eller fem af de andre piger. Her fik vi set, hvem der kunne hvad,” siger han.

Annonce

 

’Kun én vej: Fuld gas fremad’
Godt tanket op på selvtillid og med masser af succes i baglommen stillede holdet til start på den tredje etape, og det skulle vise sig at blive lidt af en dag. Igen understreger Ravnkilde, at hans hold ikke kun kørte mod U19-pigerne, men også den danske elite, og det skulle blive rigtigt.

 

”Så vi holdt ikke øje med, om der kom nogle U19-piger forbi. Vi kørte løbet som ét løb og ikke i klasser. Vi holdt fokus på etapen, hvor vi prøvede at tage ansvar og trække feltet. De her runder slutter af med en nedkørsel fra en lang bakke,” siger han.

 

Fra nedkørslen går det nedad hele vejen til mål, og her kommer juniorgearingen normalvis til kort. Holdet havde dog luret på det sidste højresving, hvor et helleanlæg også skulle vise sig at være afgørende. Der var begrænset plads, og derfor skulle holdet først ind i helleanlægget.

 

Taktikken var på plads, og det var spurten også fra Victoria Ahrenkiel Lund. Med en vanvittig spurt slog den normale U17-rytter hele det samlede kvindefelt.

 

”Vi får kørt pigerne frem og kommer rigtig ind i kurven, og så er der kun én vej: Fuld gas og lead-out hen til stregen. Victoria var klart overlegen i den spurt. Det er en bekræftelse af, hvor stærk pigerne er,” siger han.

Annonce

 

Foto: Mirranda Hellberg, Victoria Ahrenkiel Lund, Elisabeth Ebras og Astrid Marie Bjørn Sørensen.

 

At U19- og U17-pigerne på mandskabet kunne se, at de var blandt de absolut bedste i løbet, bekræfter endnu engang holdet i, at de er på rette vej.

 

Det viser, at de her ting vi snakker om, ikke bare er noget, vi siger for at bygge dem op. Det er deres eget talent og motivation samt en træningslejr, hvis længde ingen andre hold har gjort, der gør det,” siger han og understreger, at holdet er i topform.

 

Uheldige Ebras mister trøjen
På sidste dagen skulle den samlede sejr forsvares. Holdet ville sidde langt fremme for ikke at skulle lukke eventuelle huller. Desværre punkterede Astrid Bjørn Sørensen tidligt, og der skulle bruges kræfter i den sammenhæng.

 

Holdet forsøger at komme i udbrud på fjerdedagen, men ingen andre ville med holdet, som ikke havde interesse i at smide placeringer.

Annonce

 

”Vi ville ikke tage ansvar, vi ville gerne sikre os vores pladser, og så ville vi gerne trykke dem på sidste omgang. Der var ikke rigtig enighed derude, og ingen ville køre med os,” siger han.

 

På den sidste bakke sker der et styrt i feltet, som fanger Astrid Bjørn Sørensen og Felicia Bengtsson, hvoraf sidstnævnte måtte hoppe elegant henover den styrtende rytter ’i bedste Sagan-stil’, som Ravnkilde beskriver det. Det var desværre ikke det eneste, da Elisabeth Ebras får en defekt og mister sin trøje.

 

”Elisabeth mister trøjen på sidste dag grundet en defekt, hvor hun måtte hoppe af og sætte kæden på. Hun bliver godskrevet tiden, men Victoria får bonussekunder og overtager den gule trøje. Det er bare cykling, som det er,” siger han.

 

Foto: Elisabeth Ebras

 

Netop sidste etape bliver i juniorrækken vundet af Victoria Ahrenkiel Lund endnu engang, og på denne etape bliver hun nummer to i det samlede kvindefelt. Ravnkilde har ondt af Ebras, men det var vigtigt for holdet at komme derfra med den samlede sejr, som afspejlede den faktiske styrke på holdet.

Annonce

 

”Det er derfor, det er vigtigt at sidde fremme og tage teten, så vi beholder trøjen. Virkelig surt for Elisabeth, som kører godt alle dage, men det viser bare, hvor lille en fejl, der skal til, før man går fra lykke til at miste noget, men det er desværre cykling,” siger han.

 

Victoria Lund ender som vinder af juniorrækken, mens Elisabeth Ebras bliver nummer to foran sin holdkammerat Maddie Wadsworth. Maria Bertelsen blev firer, mens både Astrid Bjørn Sørensen og Felicia Bengtsson sluttede i top-10 ligeså.

 

Det tegner dermed godt for Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk frem mod DM om kun 12 dage, hvor topformen virker til at være til stede.

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Randers Bike Week
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Giro-sensation har fremtiden på plads

Landevej

Det store OL overblik: Program, resultater og discipliner

Landevej

Førertrøjeskift og NPV-sejr i tæt bakkespurt i Uno-X Cuppen

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Burgos

Landevej

Deceuninck - Quick-Step præsenterer stagiaire

Landevej

OL-medaljeoversigt for cykeldisciplinerne

Landevej

Annonce

ANNONCE