EKSKLUSIVT

RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk dominerede i Randers Bike Week
12. august 2020 07:30Foto: Moments Eye - CyclingPhoto.dk
af Andy Joachim Pedersen

Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk dominerede i kvinderækkerne ved det netop overståede Randers Bike Week og beviste, at formen er lige, hvor den skal være efter coronapausen.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 18: Cykelsæsonens genstart og Milano-Sanremo fokus

se mere cykling på

Det største kvindelige setup herhjemme gav fuld gevinst for Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk i sidste uge, da Randers Bike Week skulle køres over fire etaper.

 

Det blev til de øverste fire placeringer og seks ryttere i top-10 hos juniorerne, mens det undervejs blev til sejr over hele det samlede kvindefelt, også indeholdende elitekvinderne. Alt i alt var det en meget tilfreds Morten Ravnkilde, som Feltet.dk har snakket med efter løbet.

 

’Lad jer ikke kue’
Holdet, som har fostret flere af de danske cykelsportsstjerner, tog til Randers Bike Week for at træne en række ting, men der er ingen tvivl om, at holdet fik vist, hvor skabet skulle stå. Ravnkilde selv er godt tilfreds med blandt andet at slå elitekvinderne.

 

På løbets prolog sluttede seks af syv ryttere i top-10, og her blev det til en sejr til Elisabeth Ebras, og første ikke-RYTGER rytter var 23 sekunder efter esteren, som beviste, at hun har, hvad der skal til på en indledende etape.

 

Allerede på anden etape skulle RYTGER-pigerne stifte bekendtskab med eliterytterne, og her viste det sig allerede, at holdet havde, hvad der skulle til for at køre op med, hvor det er sjovt.

 

”I skal ikke flytte jer for eliten, I skal ikke lade jer kue af, at vi kører med eliten. I skal ikke flytte jer for dem, men køre som vi plejer, og så kører vi op med dem, det er sgu fedt,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

Foto: Astrid Marie Bjørn Sørensen, Victoria Ahrenkiel Lund og Maria Bertelsen på podiet på tredje etape i Randers Bike Week.

 

Målet på etapen var at beholde førertrøjen, men holdet ville gerne syreteste de andre piger, og det lykkes med en udskilning. Enkeltstarten dagen før havde ikke givet en klar indikation af, hvem der var stærkest, og det havde holdet brug for.  

 

”Det var kriterium med mange højdemeter på med en lang 800 meters bakke, der bare sugede kræfter ud. Der kørte vi hårdt på over nogle runder for at se dem an. Hvis vi knækkede mange af de andre, ville vi bare køre fuldt skrald,” siger han.

 

Her spillede varmen også en faktor, og halvdelen af feltet knækkede på manøvren. Tilbage sad seks af holdets ryttere med et næsten tilsvarende antal andre ryttere. Sejren var der ingen tvivl om, den fik Astrid Marie Bjørn Sørensen og RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk tog de efterfølgende fire placeringer også.

 

”Det var hårdere på grund af varmen. Vi fik skilt over halvdelen af feltet ud, og seks af vores ryttere sad med fire eller fem af de andre piger. Her fik vi set, hvem der kunne hvad,” siger han.

 

’Kun én vej: Fuld gas fremad’
Godt tanket op på selvtillid og med masser af succes i baglommen stillede holdet til start på den tredje etape, og det skulle vise sig at blive lidt af en dag. Igen understreger Ravnkilde, at hans hold ikke kun kørte mod U19-pigerne, men også den danske elite, og det skulle blive rigtigt.

 

”Så vi holdt ikke øje med, om der kom nogle U19-piger forbi. Vi kørte løbet som ét løb og ikke i klasser. Vi holdt fokus på etapen, hvor vi prøvede at tage ansvar og trække feltet. De her runder slutter af med en nedkørsel fra en lang bakke,” siger han.

 

Fra nedkørslen går det nedad hele vejen til mål, og her kommer juniorgearingen normalvis til kort. Holdet havde dog luret på det sidste højresving, hvor et helleanlæg også skulle vise sig at være afgørende. Der var begrænset plads, og derfor skulle holdet først ind i helleanlægget.

 

Taktikken var på plads, og det var spurten også fra Victoria Ahrenkiel Lund. Med en vanvittig spurt slog den normale U17-rytter hele det samlede kvindefelt.

 

”Vi får kørt pigerne frem og kommer rigtig ind i kurven, og så er der kun én vej: Fuld gas og lead-out hen til stregen. Victoria var klart overlegen i den spurt. Det er en bekræftelse af, hvor stærk pigerne er,” siger han.

 

Foto: Mirranda Hellberg, Victoria Ahrenkiel Lund, Elisabeth Ebras og Astrid Marie Bjørn Sørensen.

 

At U19- og U17-pigerne på mandskabet kunne se, at de var blandt de absolut bedste i løbet, bekræfter endnu engang holdet i, at de er på rette vej.

 

Det viser, at de her ting vi snakker om, ikke bare er noget, vi siger for at bygge dem op. Det er deres eget talent og motivation samt en træningslejr, hvis længde ingen andre hold har gjort, der gør det,” siger han og understreger, at holdet er i topform.

 

Uheldige Ebras mister trøjen
På sidste dagen skulle den samlede sejr forsvares. Holdet ville sidde langt fremme for ikke at skulle lukke eventuelle huller. Desværre punkterede Astrid Bjørn Sørensen tidligt, og der skulle bruges kræfter i den sammenhæng.

 

Holdet forsøger at komme i udbrud på fjerdedagen, men ingen andre ville med holdet, som ikke havde interesse i at smide placeringer.

 

”Vi ville ikke tage ansvar, vi ville gerne sikre os vores pladser, og så ville vi gerne trykke dem på sidste omgang. Der var ikke rigtig enighed derude, og ingen ville køre med os,” siger han.

 

På den sidste bakke sker der et styrt i feltet, som fanger Astrid Bjørn Sørensen og Felicia Bengtsson, hvoraf sidstnævnte måtte hoppe elegant henover den styrtende rytter ’i bedste Sagan-stil’, som Ravnkilde beskriver det. Det var desværre ikke det eneste, da Elisabeth Ebras får en defekt og mister sin trøje.

 

”Elisabeth mister trøjen på sidste dag grundet en defekt, hvor hun måtte hoppe af og sætte kæden på. Hun bliver godskrevet tiden, men Victoria får bonussekunder og overtager den gule trøje. Det er bare cykling, som det er,” siger han.

 

Foto: Elisabeth Ebras

 

Netop sidste etape bliver i juniorrækken vundet af Victoria Ahrenkiel Lund endnu engang, og på denne etape bliver hun nummer to i det samlede kvindefelt. Ravnkilde har ondt af Ebras, men det var vigtigt for holdet at komme derfra med den samlede sejr, som afspejlede den faktiske styrke på holdet.

 

”Det er derfor, det er vigtigt at sidde fremme og tage teten, så vi beholder trøjen. Virkelig surt for Elisabeth, som kører godt alle dage, men det viser bare, hvor lille en fejl, der skal til, før man går fra lykke til at miste noget, men det er desværre cykling,” siger han.

 

Victoria Lund ender som vinder af juniorrækken, mens Elisabeth Ebras bliver nummer to foran sin holdkammerat Maddie Wadsworth. Maria Bertelsen blev firer, mens både Astrid Bjørn Sørensen og Felicia Bengtsson sluttede i top-10 ligeså.

 

Det tegner dermed godt for Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk frem mod DM om kun 12 dage, hvor topformen virker til at være til stede.

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Randers Bike Week
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenElisa Longo vinder i Giro Rosa

Video i artiklenSe alle højdepunkterne fra 19. etape, hvor Søren Kragh vandt endnu en tour-sejr!

Video i artiklenSøren Kragh Andersen efter anden etapesejr: Jeg kunne ikke tro det

Video i artiklenMatteo Trentin: Jeg ville gerne have gået efter etapesejren

Video i artiklenKragh efter historisk sejr: Jeg skreg efter tiden, for jeg troede ikke på det

Video i artiklenEndnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France!

Video i artiklenEndnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France

Video i artiklenStærkt! Kragh angriber og skaber hul

Ulissi efter sejr i Luxembourg: Vi kæmpede med sidevinden

Video i artiklenNej, nej, nej! Sivakov styrter igen, igen!

Annemiek van Vleuten efter bristede VM-drømme: Ruten passede mig godt

Elisa Longo vinder i Giro Rosa – Uttrup firer

Ulissi tager førertrøje og etapesejr i Luxembourg på dramatisk etape

Uno-X vil skabe WorldTour-kvindehold med danske og norske ryttere

LIVE nu: Lykkes Sagans grønne kup?

Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum

Campenaerts ser van Aert som favorit til VM i enkeltstart

Medie: Giro Rosa-etapvinder på vej til CCC-Liv

Schleck: Pogacar minder mig om mig selv

Jumbo-Visma-sportsdirektør smidt ud af Tour de France

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Mitchelton-Scott svækket yderligere - Spratt også ude af Giro Rosa

Video i artiklenBliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud

Efter 18. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Roglics taktik til tidskørsel endnu ikke fastlagt

Degenkolb: Betyder jeg var i god form til Touren

Video i artiklenOptakt: 19. etape af Tour de France

Van Vleuten ude af Giro Rosa og VM

Video i artiklenTour de France-analyse: Klasse fornægter sig ikke

Denz bedst på kongeetapen i Slovakiet

Hirschi: Kwiatkowski var virkelig stærk

Pogacar: Jeg ser frem til tidskørslen

Landa - Vi prøvede alt

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Video i artiklenKwiatkowski: Jeg havde gåsehud de sidste kilometer

Video i artiklenEt kig frem mod ruten på 19. etape af Tour de France

Video i artiklenHøjdepunkter fra 18. etape af Tour de France

Video i artiklenKwiatkowski efter etapesejr: Jeg havde gåsehud de sidste mange kilometer

Video i artiklenKwiatkowski og Carapaz ruller over stregen side om side – Kwiatkowski vinder etapen

Video i artiklenDobbelt Ineos-triumf på 18. etape

Video i artiklenLotte Kopecky vinder 7. etape af Giro Rosa - van Vleuten fortsat i pink trods styrt

Verdensmesteren involveret i styrt - formodet brækket hånd

Video i artiklenUran i problemer! Bliver sat fra fontgruppen

Video i artiklenLanda angriber i bunden af dagens sidste stigning!

Video i artiklenFrontgruppen kører ind på dagens hårdeste stigning

Video i artiklenTo Ineos-ryttere i forreste gruppe over Col des Aravis

Video i artiklenDegenkolb vinder i Luxembourg

Video i artiklenHirschi styrter på nedkørsel!

Video i artiklenKopecky vinder syvende etape af Giro Rosa

Mads Würtz femmer i new zelandsk sejr i Coppa Sabatini

Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses

Video i artiklenDegenkolb vinder i Luxembourg – Hindsgaul i udbrud

Video i artiklenHirschi først over dagens første bjerg

Video i artiklenInterview med Pogacar før dagens etape

Video i artiklenInterview med Richie Porte før dagens etape

Video i artiklenSøren Kragh og Michael Valgren sammen i udbrud

Video i artiklenRolland og Alaphilippe angriber fra feltet

Video i artiklenSam Bennett hurtigst i pointspurten.

Groupama-FDJ forlænger med fem ryttere

Bora-Hansgrohe sikrer sig sprintertalent

Modkørende trafik endte i rytterstrejke

Bilbao: Vi vil prøve igen

Kruijswijk leder Jumbo-Visma an i Giro d’Italia

Danskerne gjorde rent bord - se samtlige resultater fra første e-løb

Efter 17. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

ONSDAG

Video i artiklenOptakt: 18. etape af Tour de France

Video i artiklenTour de France-analyse: Højt at flyve, Superman!

Glad Roglic applauderer Lopez

Få Tour de France stemning hjemme i stuen med 20% rabat

Video i artiklenSepp Kuss angriber med under tre kilometer til mål

Pogacar giver ikke op: Alt kan ske

Feltet.dk og DCU lancerer spritnye e-cykelløb - vi livestreamer i aften

Video i artiklenKometen fra Colorado: Lopez var for stærk

Quick-Step-tysker vinder i Slovakiet - Price-Pejtersen i top-fem

Overvældet Lopez: Det er følelsesladet

Video i artiklenMarianne Vos vinder for anden dag i træk

Video i artiklenMiguel Angel Lopez vinder 17. etape

Video i artiklenSuperman Lopez vinder Tourens kongeetape - Pogacar taber tid

Riwal fortsætter som hovedsponsor