EKSKLUSIVT

Rodenberg overvejer bane-pause efter OL
27. juli 2020 07:00Foto: Argon 18 Denmark / Peter Ebro
af Rasmus Brandt

Frederik Rodenberg mener ikke, at udskydelsen af OL er en fordel for bane-landsholdet, der dog stadig er danskerens helt store mål. Efter Tokyo overvejer den hurtige dansker dog at tage en pause fra banen.

Annonce

Danske Frederik Rodenberg blev lynhurtigt et kendt navn i Danmark da han tidligere på året kørte sig til en sensationel flot VM-guldmedalje i holdløb på banen. 

 

Covid-19 har dog udskudt det OL, som den lynhurtige dansker har arbejdet så intensivt hen imod. Danskeren forholder sig dog roligt til udskydelsen, og prøver at se det lyse ved situationen selvom udskydelsen ikke er en fordel ifølge ham.

 

”Man kan se på det på to måder. Vi havde en kæmpe forspring til VM, og alle de nationer der fik et wake-up call dér, får nu et år til at forbedre sig,” fortæller Rodenberg til Feltet.dk om traditionelle bane-nationer som Australien og Storbritannien, der fik klø til VM.

Dansk sejr: Spurtstærke Frederik Rodenberg vinder U23-udgaven af Eschborn-Frankfurt

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Til gengæld kan vi få Niklas Larsen tilbage i topform, og vi andre har også et år til at blive endnu bedre fysisk, men jeg vil ikke kalde udskydelsen for en fordel,” siger Rodenberg om Larsen, der var en fast del af banelandsholdet indtil han brækkede foden sent sidste år.

 

Efter OL i Tokyo pønser danskeren dog på at tage en længere pause fra banen for at satse på landevejen, men ét mål vil formentlig hive ham tilbage på cykelbanen igen.

 

”Jeg tager nok en pause fra banen efter Tokyo, i et år eller halvandet, men umiddelbart vil jeg gerne tilbage til OL i Paris,” fortæller Rodenberg til Feltet.dk, og lægger dermed op til en større landevejs-satsning efter Tokyo.

Annonce

 

 

Belgiske endagsløb venter på landevejen

 

Landevejs-satsningen vil formentlig finde sted hos norske Uno-X Team, hvor Rodenberg er på kontrakt sammen med en lang række danskere.

 

Her begynder indeværende sæsonen stille og roligt igen, og ifølge Rodenberg skal han køre DM samt en række belgiske endagsløb i år. Særligt et af disse, mener han er interessante.

 

”Tour de  l’Eurometropole kunne være sjovt at gøre det godt i,” fortæller Rodenberg, der dog ikke tør tage glæderne på forskud i disse Corona-tider, og derfor ikke tør håbe på, at sæsonen vil gå uspoleret hen.

Annonce

 

Rodenberg har kontrakt med Uno-X til udgangen af 2021.

INFO
Frederik Rodenberg
Nyheder Profil Resultater Statistik
Banelandshold
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Eksklusivt interviewRoglic-chef: Den komplette rytter vinder Touren

Landevej

Tour de France: Holdoversigt

Landevej

Udover enkelstarten: Asgreen åbner for finalejagt i Frankrig

Landevej

Annonce

ANNONCE