EKSKLUSIVT

Robin Skivild efter skifte til Uno X: Bliver en kæmpe oplevelse
22. juli 2020 18:00Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk
af Joachim Alexander Farshøj

Uno X Dare Development Team løftede i går sløret for, at to danske talenter i form af Tobias Aagaard Hansen og Robin Juel Skivild kommer på kontrakt hos dem i 2021. Nu har Feltet.dk også snakket med sidstnævnte, der glæder sig meget til at steppe op.

Annonce

Ét dansk stortalent kommer sjældent alene, er nok ikke noget, særligt mange siger, men det er ikke desto mindre sådan situationen er hos Uno X Dare Development Team.

 

Lillebroren til Uno X Pro Cycling Team offentliggjorde således i går, at man, udover flere stærke nordmænd, kommer til at have danske Tobias Aagaard Hansen og Robin Juel Skivild i truppen i 2021. Derfor har Feltet.dk også talt med Robin Skivild, der efter flere år på den absolutte top af dansk ungdomscykling ser frem til nye udfordringer i det norske.

 

”Personligt er det helt vildt fedt at kunne sige, at jeg skal køre for Uno X Dare Development Team næste år. Det bliver en kæmpe oplevelse at skulle til udlandet at køre, selvom det selvfølgelig stadigvæk er Skandinavien. Det glæder jeg mig meget til,” fortæller en glad Robin Skivild.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 15: De flotteste cykeltrøjer gennem tiden og besøg af Per Bausager

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Skivild skiftede i år til DCU-holdet Aura Energi CK-Aarhus efter at have kørt for Team Mascot Workwear i 2019, og selvom der ikke har været mange muligheder for at vise den orange-blå Aura-trøje frem rundt i landet, er Skivild meget glad for sin tid hos mandskabet. Ligesom Aura har Uno X Dare Development et stort fokus på videreudviklingen af unge ryttere, og det er også i høj grad derfor, at Skivild har skrevet under med netop dem, selvom han utvivlsomt har vækket flere andre holds interesse.

 

”Jeg ser meget frem til at komme ind på et hold, der går ind for at udvikle deres ryttere. Det er et hold, der virkelig kan hjælpe mig i den rigtige retning, så det ser jeg meget frem til - og så håber jeg da helt sikkert på, at jeg i fremtiden kan gå niveauet op til deres prokontinentalhold. Det ville da være fedt.”

 

”Lige nu ser jeg det dog som en god ting, at jeg kan starte ud på deres udviklingshold, og så kan jeg måske rykke op senere. Jeg kender jo rigtig mange af rytterne på prokontinentalholdet og udviklingsholdet fra cykelløb, så det skal nok blive både rigtig godt og rigtig spændende.”

Annonce

 

Hårdt arbejde og hjælp fra baglandet har været afgørende

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Robin Skivild ikke er kommet sovende til sin kontrakt på Uno X Dare Development Team. Benhårdt arbejde, massevis af træningstimer og støtte fra familie og trænere har hjulpet den rødhårede raket på vej mod toppen, og Skivild er bestemt ikke for fin til at takke de mennesker, der undervejs har hjulpet ham, lige siden han startede som mountainbikerytter for efterhånden mange år siden.

 

”Der har været mange mennesker, der har hjulpet mig gennem årene: Trænerne i børne- og ungdomsklubberne, mine forældre, der altid har støttet op om min cykling, og som har gjort alt det her muligt, og så selvfølgelig min træner, der giver mig det niveau, der skal til for at kunne komme op på det her niveau. Der er rigtig mange mennesker, der har hjulpet mig - så mange, at man ikke kan nævne dem alle sammen,” siger den sympatiske danmarksmester i dernypace.

 

Særligt de mange timer på 25 millimeter bredde dæk - timer, som man i øvrigt kan følge på Robin Skivilds Strava-profil - giver Skivild en tro på, at han kan være med, hvor det er sjovt, når han næste år skal køre fast mod udlandets mange profiler.

 

”Jeg føler mig helt klar til at køre for Uno X Dare Development Team. Det bliver et skridt op, og jeg tror det bliver stort og anderledes, men jeg har også været på DCU-hold (Aura Energi, red.) i år, og det har været rigtig godt. Jeg har lært en masse, selvom vi desværre ikke har kørt så mange cykelløb på grund af Covid-19, men jeg tror, jeg er godt rustet til at køre for Uno X,” lyder de afsluttende ord fra Robin Juel Skivild.

 

I fjor vandt Robin Skivild flere løb på både dansk og spansk jord, herunder et éndagsløb på Mallorca, to etaper ved Tre Dage i Nord, Biemme Bjerg Grand Prix og det klassiske licensløb i Odder. Derudover deltog han både ved U19-VM på landevejen i 2019 og 2018.

Annonce

 

Du kan læse interviewet med Skivilds nye - og tidligere - holdkammerat, Tobias Aagaard Hansen lige her.

INFO
Robin Skivild Juel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Transfer/forlængelse
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Video i artiklenTour de France: Bjergtrøjen

Landevej

Belgier sejrer efter solotogt - Stjernefrø imponerer i debut

Landevej

Danskerhold skifter navn efter ny sponsor

Landevej

Video i artiklenTour de France: Pointtrøjen

Landevej

Annonce

ANNONCE