EKSKLUSIVT

Portræt: Sven Erik Bystrøm og båndet til Kristoff
25. marts 2020 12:25Foto: UAE Team Emirates
af Rasmus Brandt

Feltet.dk tog sig en snak med den norske prof Sven Erik Bystrøm (UAE-Emirates) for at lære nordmanden bedre at kende. Udover at være en dygtig cykelrytter selv, har den 28-årige nordmand et stærkt bånd til Norges største cykelrytter, og så har han lært meget af en vis dansker.

Annonce

Norske Sven Erik Bystrøm (UAE-Emirates) er efterhånden ved at være en rutineret rytter på WorldTouren med seks sæsoner på højeste niveau i cykelsporten.

 

Herhjemme i Danmark er han nok ikke en af de mest kendte ansigter i feltet, men Feltet.dk tog kontakt til nordmanden, der blandt andet har været med til at vinde et monument, for at lære ham lidt bedre at kende.

 

For at forstå Bystrøms rolle på det stærke UAE-hold er det vigtigt at vide, hvor Bystrøm bor, og hvem han bor i nærheden af.

Alexander Kristoff vinder Gent-Wevelgem efter en overlegen spurt

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Jeg bor i Stavanger. Alexander Kristoff (også UAE) bor 500 meter fra mig i samme nabolag,” fortæller Bystrøm til Feltet.dk.

 

Bystrøm og Kristoff har kørt sammen lige siden førstnævnte blev professionel med Katusha-holdet i 2014, og de to har opbygget et rigtig tæt bånd og træner til dagligt sammet i Stavanger-området.

 

”Min rolle er at være hjælperytter. I alle årene har jeg været en fast hjælper for Kristoff,” fortæller den 28-årige nordmand, der desuden udpeger landsmandens triumf i Flandern Rundt i 2015 som et af karrierens højdepunkter.

Annonce

 

Samarbejdede med Mørkøv

 

Udover Kristoff har Sven Erik Bystrøm også haft et ganske godt samarbejde med en af Danmarks største cykelryttere.

 

I 2016-17 kørte han nemlig på hold med Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick Step), og her blev de begge en del af sprintertoget omkring Kristoff.

 

Bystrøm har høje tanker om sin tidligere kollega:

 

”Han er en utroligt god cykelrytter og en rigtig rar person. Vi havde et godt samarbejde mig, Kristoff og ham og han var et par gange heroppe i Stavanger for at træne med ham,” fortæller Bystrøm om den danske mester og fortsætter.

Annonce

 

”Det var ærgerligt han ikke kunne blive, men han har jo fået en udmærket karriere siden, må man sige,” fortæller Bystrøm grinende, og henviser til den flotte karriere som feltets bedste lead-out rytter Michael Mørkøv har skabt.

 

Bystrøm i aktion på Pavéerne

 

Sven Erik Bystrøm udpeger netop Mørkøv, som en af de ryttere han ser meget op til. Danskeren har nemlig formået at forme en karriere som en dygtig hjælper, og har fået tonsvis af respekt for sit arbejde. Bystrøm håber at opnå noget af det samme, men ønsker også at køre nogle sejre hjem.

 

”Jeg har ikke leveret de største resultater. Jeg har for eksempel ingen professionelle sejre foreløbigt,” siger nordmanden, der dog blev U23-verdensmester tilbage i 2014.

 

Bystrøm øjner dog flere muligheder for resultater i fremtiden, og har efterhånden kørt sig frem i hierarkiet på holdet.

Annonce

 

”Jeg er begyndt at få mine egne chancer, og jeg håber på at få flere. I Down Under var jeg for eksempel hjælperytter for Philipsen (Jasper red.) og Diego (Ulissi red.), men jeg endte med at køre en ellevte-plads hjem, så det var ganske fint,” forklarer Bystrøm, der bliver far for første gang om en måneds tid.

 

Spurgt ind til hvad den ultimative personlige drøm skulle være, svarer nordmanden ambitiøst:

 

"At vinde et monument eller VM. Hvis man gør det, kan man jo nærmest gå på pension med det samme og være tilfreds," slutter en glad Sven Erik Bystrøm af. Nordmanden er i øjeblikket i hjemmekarantæne i Stavanger.

 

Netop Bystrøms hjemmekarantæne og hans oplevelse med Covid-19 kan du læse mere om senere på ugen.

 

Bystrøm var nemlig en af de ryttere, der var fanget 14 dage i De Forenede Arabiske Emirater. En oplevelse han fortæller til Feltet.dk.

Annonce

INFO
Sven Erik Bystrøm
Nyheder Profil Resultater Statistik
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Alexander Kristoff
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewEg kæmper for ny kontrakt: Jeg vil leve af min passion

Landevej

Video i artiklenSi o No: Sover man godt efter en Grand Tour-etape?

Video

Evenepoel inden bjergslag: Stadig tidligt i Giroen

Landevej

Video i artiklen”Kommer de ikke op dér, får de en ørefine” – Brian Holm og co. vender Mollema/Bouchard-hul

Video

Video i artiklenBouchard og Mollema igangsætter jagten med 133 kilometer til mål

Video

Video i artiklenMäder og Ravanelli med i seksmandsudbrud – se frontgruppen i aktion her

Video

Ungt dansk hold med andenplads i Hong Kong

Bane

Annonce