Overraskende vinder i C - ny mand i front i D
04. juni 2020 17:00
af Christian Frese

Det blev til danske sejre i både C- og D-klassen, da henholdsvis Dennis Ladefoged og Niels-Ove Nielsen sejrede tirsdag aften ved 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk. Ladefoged rykker fra 12. til femtepladsen i den samlede C-stilling, som nu føres af Oscar Just. Niels-Ove Nielsen overtager med sejren føringen i D-klassen for næsen af holdkammeraten Remi Nielsen. Uno-X Cup fortsætter på tirsdag med 6. afdeling.

Se den tætte afslutning mellem Dennis Ladefoged og Oscar Just i ovenstående video

C-klassen

Dennis Ladefoged var ikke sluttet bedre end nummer 14 ved sine tre hidtidige deltagelser i Uno-X Cup, men tirsdag aften tog DBR-rytteren et stort skridt ind i den samlede top fem, da han vandt C-klassens 5. afdeling.

 

Sejren kom i hus efter en stor duel med holdkammeraten Oscar Just, som til slut måtte nøjes med andenpladsen. Kenneth Larsen blev nummer tre.

 

Toppen af C-løbet blev desværre præget af en række diskvalifikationer, hvorfor vi henviser til, at man som deltager læser seriens regler grundigt.

 

Den samlede etter Michael Weber-Hansen kørte ikke løbet, hvorfor Just overtager føringen foran Larsen. Ladefoged rykker med triumfen fra en 12. til en femteplads.

 

Klassementet er generelt domineret af DBR, som har intet mindre end fem ryttere i top syv.

 

D-klassen

I D-klassen tog Niels-Ove Nielsen sin anden sejr i serien. Danskeren kom alene til mål, næsten et halvt minut foran amerikaneren Josh Hobson og yderligere 20 sekunder foran Remi Nielsen (DBR).

 

Det var dog Remi Nielsen, som greb initiativet i begyndelsen af løbet. Han angreb nemlig på den første af i alt tre passager af Libby Hill og rundede toppen godt fire sekunder foran Niels-Ove Nielsen og Hobson.

 

Det billede vendte Niels-Ove Nielsen imidlertid totalt på hovedet på 23rd Street, hvor han forcerede og efterlod sine to konkurrenter over ti sekunder bag sig.

 

Det forspring formåede kun Hobson at nulstille, og i selskab med Niels-Ove Nielsen opbyggede amerikaneren dernæst et forspring på 45 sekunder til Remi Nielsen, før det var tid til anden passage af Libby Hill.

 

Her fulgtes de to førende ad med danskeren som første mand over toppen. På den efterfølgende brostensmur 23rd Street kom Hobson dog i problemer, da Niels-Ove Nielsen åbnede et hul på næsten ti sekunder.

 

Det startede et længere forfølgelsesløb mellem de to forreste, og i bunden af Libby Hill blot fire kilometer fra mål var danskeren fortsat omkring ti sekunder foran.

 

Det forspring formåede DBR-rytteren imidlertid at udbygge på stigningen, og henover toppen var det oppe på 22 sekunder. Remi Nielsen stod for den hurtigste opkørsel, men var 1.09 efter.

 

Løbet virkede afgjort, men på 23rd Street viste Niels-Ove Nielsen tydelige træthedstegn, og Hobson skar ind på danskeren.

 

Niels-Ove Nielsen havde dog tingene under kontrol, og op mod målet på Governor Street øgede han igen støt sit forspring, inden han til slut kunne fejre en flot solosejr.

 

I klassementet overtager Niels-Ove Nielsen føringen fra Michael Mortensen, som til tirsdagens løb var rykket op i C-klassen. Remi Nielsen er toer, blot seks point efter, med Mortensen og irske Mick McMahon (BWCC) på de efterfølgende pladser.

 

Feltet.dk modtager gerne optagelser af løbene, og disse kan sendes til Frese@feltet.dk.

 

Uno-X Cup fortsætter på tirsdag den 9. juni med 6. afdeling (tilmeld dig her), og vi livestreamer igen fra klokken 20.00 med løbsstart et kvarter senere.
 

Hvis du ikke fik læst om herrernes A-løb, kan du finde det her.

 

Referatet af kvindernes løb finder du lige her.

 

Etapereferat (C-løbet)

77 C-ryttere deltog, da 5. afdeling af Uno-X Cup fandt sted tirsdag aften med tre kuperede omgange på rundstrækningen ”Cobbled Climbs” i Richmond.

 

I alt bød ruten på lige godt 28 kilometers ræs og 353 højdemeter. Hver omgang inkluderede de tre bakker Libby Hill (600 m á 6,4 %), 23rd Street (225 m á 11 %) og Governor Street (1,2 km á 3,7 %) med målstregen placeret på toppen af sidstnævnte.

 

Rundstrækningens indledende fem kilometer var dog flade, men det var ikke ensbetydende med, at samtlige af de startende ryttere formåede at følge feltet frem til første passage af Libby Hill.

 

Blot 44 mand var nemlig tilbage, da løbets første bakke blev nået efter fem kilometers kørsel.

 

Her rykkede Dennis Ladefoged (DBR) fra bunden, og danskeren holdt et spinkelt forspring hele vejen til toppen, hvor han tog de første fem indlagte point foran Oscar Just (DBR), som var nærmeste forfølger.

 

Ladefoged øgede sit forspring en anelse på nedkørslen, og på toppen af 23rd Street tog danskeren yderligere fem point til kontoen.

 

Michael Mattsson, Just, Brian Larsen (DBR) og Jan Dons Bjerre (BBC) var blot en håndfuld sekunder bagude, men det var kun DBR-rytteren Just, som kort efter fik kontakt med sin holdkammerat.


Anden omgang

På anden omgang lykkedes det imidlertid også for Dons Bjerre, Brian Larsen og Kenneth Larsen (DCU) at komme tilbage, inden Ladefoged på Libby Hill igen rykkede og snuppede sin tredje spurtsejr ud af tre mulige.

 

Just og Kenneth Larsen var sat med henholdsvis fire og seks sekunder på toppen, men det billede vendte på den efterfølgende 23rd Street, hvor Just fløj væk og lagde sig en håndfuld sekunder foran Larsen og Ladefoged.

 

Eftersom Dons Bjerre kørte i den forkerte kategori, Brian Larsen efter løbet blev disket for at have overtrådt C-klassens wattgrænser og den nærmeste forfølgergruppe med colombianske Ricardo Marin Londono (LRC), Martin Hald (TMF) og Mattsson var mere end 45 sekunder bagude, stod det klart, at sejren ville gå til enten Just, Larsen eller Ladefoged.


Governor Street og sidste omgang

De tre danskere blev samlet efter 23rd Street, men på Governor Street måtte Larsen se sine to rivaler sejle væk, og frem mod sidste passage af Libby Hill tabte han næsten et halvt minut.

 

Just og Ladefoged forblev samlet og krydsede toppen af Libby Hill med Just blot få meter foran sin holdkammerat. Larsen rundede 36 sekunder senere, mens Londono var alene på fjerdepladsen, yderligere 43 sekunder bagude.

 

Heller ikke tredje og sidste passage af 23rd Street kunne adskille de to DBR-ryttere i front, og dermed ville den stigende sidste kilometer på Governor Street være scenen for den altafgørende duel.

 

Just forsøgte sig med et angreb fra bunden af målstigningen, men Ladefoged var i stand til at svare igen, og således kørte de to danskere ind i opløbssvinget side om side med 500 meter igen.

 

Her accelererede Ladefoged, og det angreb kunne Just ikke være med i. Ladefoged åbnede nemlig et stort hul, og det holdt han hele vejen til målstregen.

 

Just trillede i mål fem sekunder efter vinderen, mens Larsen formåede at afvise en stærk afslutning fra britiske Fraser Johnson og slutte treer.

 

Samtlige resultater fra 5. afdeling af Uno-X Cup kan ses her - her kan du også tjekke, om dit resultat er blevet registreret.

De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.

 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referaterne har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Eventuelt ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.


Resultat af 5. afdeling af Uno-X Cup (C-klassen)

1. Dennis Ladefoged 44.50
2. Oscar Just + 5
3. Kenneth Larsen + 1.08
4. Fraser Johnson + 1.39
5. Thomas Høg + 1.54
6. Ricardo Marin Londono + 2.13
7. Martin Hald + 2.34
8. Søren Høberg Holm + 2.50
9. Martin Trenter + 3.03
10. Damjan Krebelj + 3.26


Robby Parker (forkert kategori), Robert Tomlin (ZPower), Jan Dons Bjerre (forkert kategori), Krishna Ratakonda (watt pr. kilo), Brian Larsen (watt pr. kilo), Santiago Muñoz Casas (manglende pulsmåler), J. Revoredo (manglende Zwiftpower-profil) og J. Leitch (manglende Zwiftpower-profil) sluttede alle i top 15, men kan af nævnte årsager ikke registreres i resultaterne.

Samlet stilling

1. Oscar Just 185 p
2. Kenneth Larsen 152
3. Michael Weber-Hansen138
4. Jesper Bechmann Olsen116
5. Dennis Ladefoged 112
6. Brian Borgen Larsen 104
7. Michael Petersen 87
8. Martin Trenter 83
9. Dan Damgaard 81
10. Thomas Høg 63

 


Resultat af 5. afdeling af Uno-X Cup (D-klassen)

1. Niels-Ove Nielsen 53.56
2. Josh Hobson + 28
3. Remi Nielsen + 48
4. Mick McMahon + 2.24
5. Samyn Gregory + 2.27
6. Jonas Ekergarn + 2.42
7. Jørgen Lindemann + 13.14


Joey Jones, Grant Laywood, Simon Holding og Jose Marinho (alle forkert kategori) kan ikke oplistes i resultaterne. Derudover var flere ryttere ikke registrerede på Zwiftpower.com, og disse fremgår derfor heller ikke i ovenstående resultater.

Samlet stilling

1. Niels-Ove Nielsen 190 p
2. Remi Nielsen 184
3. Michael Mortensen 157
4. Mick McMahon 130
5. Søren Mathiassen 107
6. Jonas Ekergarn 106
7. Flemming Sørensen 102
8. Jørgen Lindemann 72
9. Valdas Zabulionis 71
10. Alexander Campbell 63

 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewDansker kørte 853 kilometer på 24 timer i stort velgørenhedsprojekt

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

I søgen efter bjerge: Hollandsk mesterskab kan blive flyttet til Schweiz

Riis-rytter sejrer i virtuelt Tour de France

Video i artiklenWild udsætter karrierestop

Britisk teenager vinder første virtuelle Tour de France-etape

To ugers pause til Quintana efter påkørsel

Sunweb-sportsdirektør: Dumoulins ambitioner var årsagen til hans skifte

Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Tour de Pologne har ruten klar

DM i omnium udskudt

Eksklusivt interviewMuff fik afbrudt sit rekordforsøg: Det er super bittert

Boasson Hagen vil køre Touren: Håber på etapesejre

Overblik: Disse danske WorldTour-ryttere står uden kontrakt efter 2020

Kendt stigning kan vende tilbage i Giroen

DM i enkeltstart køres i Slagelse – Afholdes 3. oktober

WorldTour-debutant byder Bardet velkommen til Sunweb

Tidligere CSC-rytter: Ikke imponeret af van der Poels Strava-tur

Mørkøv genstarter sæsonen i Spanien

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”

Optakt: DM i omnium

Uttrup før virtuel Tour: Godt for kvindecykling

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

TORSDAG

Israel Start-Up forlænger med belgisk klassikerrytter

Eksklusivt interview3/3 FUSION eSport Cycling Team: Danmarks første kommercielle eSports-cykelhold

Manuela Fundacion på aktiv jagt efter nyt hold

Video i artiklenFlere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær

Multitalentet Sagan hopper i det italienske køkken

Video i artiklenTest: Carbon hjulsæt fra DKBIKE

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Arkéa-Samsic forlænger med tidligere britisk mester

Radio Tour: Forfatter er dybt fascineret af fart

Vraget Matthews troede han skulle køre Touren

Asbjørn Kragh kan øjne Grand Tour-debut

Eksklusivt interviewEndnu et dansk stortalent skifter til Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

ONSDAG

Bahrain-manager skifter til WorldTour-konkurrent

Video i artiklen’Gode cykelhistorier, flotte etaper, fascinerende ryttere’ – Bastian fortæller om sin kommende bog

Oversigt: Disse ryttere er udtaget til Tour de France

INEOS-stjerne kæmper for at rejse til Europa

Armbånd skal sikre afstand blandt publikum i Giroen

Hovedstaden afviser nye datoer for dansk Tour-start

Danskerduo udtaget til virtuelt Tour de France

Sunweb-dansker får Giro-debut

Søren Kragh skal køre Tour de France

Corona aflyste hollandske mesterskaber - nu køres de alligevel

Følg Feltet.dk på de sociale medier

Tour-jagende Pinot dropper Lombardiet: Kan ikke være to steder på én gang

De Gendt: Vil være på 95 % i tre måneder

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 14: En snak om de bedste cykelfilm og koblingen mellem musik og cykling

Van der Poel og Norman får wildcard til italienske monumenter

Virtu Business Club skifter navn

TIRSDAG

Valverde overvejer at forlænge karrieren yderligere

Pinot og arvtager kører Tour-Vuelta double

Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion

Seks World Tour- og et danskerhold til start i Slovakiet

Ingen kys fra Tourens nye "podiepiger"

Video i artiklenBritisk etapeløb igen i problemer

Talent står foran Quick Step-debut: Har stadig meget at lære

Tidligere Giro-vinder: Nutidens cykelløb er kedelige

Video i artiklenDémare kører Giroen – stortalent Tour-debuterer

Riis-rytter simulerer vild træningslejr i 10.000 meters højde

Kyllingen stiller spørgsmålstegn ved Nicki Sørensens dopingtid

Eksklusivt interviewNy kritik - DCU-formand beskyldes for magtmisbrug

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

MANDAG

Britisk landstræner overvejer stadig Froome til VM

Bornholmsk bakkeenkeltstart genstarter dansk cykelkalender

WorldTour-holdene strømmer til mindre fransk etapeløb

Medie: Giro d’Italia åbner med enkeltstart på Sicilien

Roglic: Ligeglad med, hvad andre tænker om mig

Valverde om sit løbsprogram: Et specielt år

Ny bog: Læs løbet - taktik for cykelryttere

Lotto-talent om Tour-udtagelse: Et tegn på tillid

BHS-rytter vil forsøge at slå knap 100 år gammel timerekord

Mas drømmer om Tour-podiet

Dansk Tour-start kan blive rykket en uge

Slovensk veteran langer ud efter løbsarrangører

Quintana kritiserer colombiansk l’Avenir-udtagelse

Pogacar glad for sejren i nationalt mesterskab

SØNDAG

Nicki Sørensen om dopingmisbrug: Det var en generel kultur