Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Oliver Wulff efter sejr: Ser frem mod U23 DM
07. september 2020 11:00Foto: Team coloQuick
af Interview: Christian Frese. Artikel: Frederik Holst Pedersen

Den blot 19-årige Oliver Wulff løb i går af med sejren i Poul Erik Bech-løbet i Kolding. Med sejren fuldtendte han en fantastisk weekend for Team ColoQuick, der også vandt lørdagens løb i Fredericia. Feltet.dk har snakket med gårsdagens vinder, der er glad for at køre på Team ColoQuick og som ser frem mod næste weekends U23 DM.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Han vandt et løb ved Randers Bike Week og i går kunne Oliver Wulff tage sæsonens anden sejr i et hårdt kørt A-løb i Kolding. 

 

Feltet.dk fangede sejrherren efter løbet til en kort snak om løbet, det at køre på Team ColoQuick og endelig om U23 DM, der køres i næste weekend. Gårsdagens løb var en hård affære og ifølge Wulff afspejlede vejret, at kalenderen viser september og dermed efterår. 

 

Det var et hårdt løb. Der kom nogle ordentlige regnbyger, og vi kørte ikke i de højeste temperaturer, så det satte sit præg på løbet. Det blev et rigtig efterårsløb med vind og regn, og løbet blev flere gange splittet i flere grupper,” lyder det fra Wulff, der fortsætter og fortæller om sidste omgang.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

”Da vi kører ud på sidste omgang, er der tre udbrydergrupper foran feltet, og de smelter så sammen kort inden mål, hvor jeg kommer helt fra tredje gruppe af. Jeg får samlet et par holdkammerater op fra de andre grupper, og hurtigt bliver vi enige om at køre for mig. Jeg kan så vinde dagens løb med stor hjælp fra holdet, så det var et hårdt og vådt løb,” siger vinderen af Poul Erik Bech-løbet. 

 

Wulff går også i dybden med afslutningen på etapen, hvor han som nævnt ovenfor sidder i tredje gruppe, da rytterne kører ud på den sidste omgang. Holdet leverer et meget flot teknisk stykke arbejde og Wulff ender med at trække sig sejrrigt ud af dagens etape. 

 

Mads Østergaard og jeg sidder i tredje gruppe kort efter, at vi kører ud på sidste omgang. Vi sidder over, fordi vi er i et godt overtal i de forreste to grupper, og vi bliver kørt op til de andre grupper forholdsvis uden at bruge nogen kræfter. Anthon Charmig ligger i anden gruppe, og han ser så, at vi kommer op og går hurtigt i front og lukker det sidste stykke til første gruppe,” lyder det om tredje omgang. Charmig vandt i øvrigt lørdagens løb, som du kan læse mere om her.

Annonce

 

Om selve finalen lyder det. ”Der var ikke nogen, som havde mod på at rykke fra os. Det gjorde, at jeg sad i en god position, indtil jeg selv skulle starte spurten. Charmig slår ud med 500 meter til mål, hvor Mads Østergaard kører det sidste stykke indtil 250 meter, hvor jeg så selv starter spurten. Han gjorde ligesom det sidste arbejde efter Charmigs flotte arbejde og fik sat den op i en god fart, indtil jeg selv følte, at det var det rigtige tidspunkt at starte spurten på med cirka 250 meter til mål,” siger vinderen om spurten, der sågar blev lidt længere, end han er vant til. 

 

”Jeg kørte en lidt længere spurt, end man nogle gange ser, men det var også i at med, at det havde været et hårdt løb, og folk var trætte og kolde, da vi havde kørt så mange kilometer i regn og vind, som gjorde det hele lidt sejere. Så det var en perfekt afslutning på løbet på ColoQuicks vegne. Vi var med fremme i hele løbet og var dækket godt ind i alle grupper, og til sidst endte det med at blive samlet,” siger han.

 

Oliver Wulff er i det hele taget glad for, at holdet valgte at satse på ham i finalen. ”De andre tænker ikke mange sekunder over, hvem vi skal køre for i finalen. Der troede de på mig, og jeg er super glad for at kunne bevise, at det var det rigtige valg i den finale,” udtaler den 19-årige vinder. 

 

Glad for sit skifte

Oliver Wulff skiftede forud for denne sæson til Team ColoQuick efter at have kørt sin første seniorsæson for det nu hedengangne Team Virtu.

 

Wulff er da også glad for det skifte - både sportsligt, men også rent kammeratligt er der en god stemning på det midtjyske mandskab. 

 

”Det er super fedt [at køre på ColoQuick]. Det havde det også været, selv hvis vi ikke havde kørt nogen løb alligevel. Vores samlinger har været super fede. Jeg har været rigtig glad for mit skifte. Det er et godt hold, hvor folk selvfølgelig kan køre stærkt på cykel, men ligeledes kan være gode kammerater internt, både staff og ryttere. Det er super fedt, og jeg er rigtig tilfreds og glad for at være på holdet,” lyder det. 

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Det faktum, at holdet har været i stand til at vinde løb i år, efter den store udskiftning der skete forud for sæsonen, er også noget der glæder Wulff. 

 

”Vi har næsten vundet hvert eneste løb, som vi har stillet op i, i år, og jeg synes, at det er super fedt, at det ikke kun var sidste års ColoQuick, der kunne finde ud af at vinde cykelløb, men at vi har været i stand til at gentage successtimen med det nye hold, som vi er i år. Det er selvfølgelig super fedt at være en del af,” udtaler den 19-årige fra Greve Strand. 

 

Grundet hele nedlukningen grundet Covid-19 er denne sæson kortere end rytterne er vant til og lige netop derfor er Wulff ekstra glad for, at han har kunne række armene i vejret to gange allerede.

 

”Ja, det er selvfølgelig rart at kunne vinde, når det er en kort sæson, som vi har gang i. Det var rigtig rart at vise, at sejren ved Randers Bike Week ikke bare var en engangsforestilling. Det viser også, at jeg som andenårssenior har et vist bundniveau. Det er også super fedt at vise holdet, at jeg er godt kørende inden U23 DM i næste weekend, som vi forhåbentlig efter en god holdindsats endnu en gang kan hive os sejrsrigt ud af,” siger Wulff. Lige netop U23 DM ser han meget frem til.

Annonce

 

Håber, at ColoQuick kan gentage sidste års gevinst

Søndag skal der køres U23 DM på Stevns og det er et løb som Wulff ser frem mod

 

”Jeg glæder mig meget til U23 DM. Jeg føler, at formen er ved at være der, også med dagens sejr. Det beviser, at man har gjort noget rigtigt i optakten til U23 DM, som jeg og holdet personligt satser meget på. Det afvikles ikke langt fra, hvor jeg bor, så det gør også optakten en del bedre for mig - at man ikke skal bruge så meget tid på at rejse hele landet rundt for at køre løbet,” Siger Wulff, der selv er fra Greve Strand, hvilket ikke er langt fra, hvor løbet afvikles, hvilket er positivt for Wulff.

 

”Det gør mine forberedelser bedre, og at formen er, hvor den skal være inden et mesterskab, er super fedt. Så det er noget, som jeg og holdet ser meget frem til, og forhåbentlig kan vi gentage successen fra sidste års U23 DM, hvor Frederik Rodenberg vandt,” lyder det fra Wulff

 

Om det bliver Wulff selv, som der skal køres for til U23 DM, ved han ikke, men så længe det er en fra holdet, er han tilfreds.

 

”Om det bliver den ene eller den anden [der vinder] er lidt underordnet, men bare det, at folk viser, at de er i form, og at jeg kan vise det på denne måde, er super tilfredsstillende for holdet og for mig personlig selvfølgelig,” siger han. 

Annonce

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Efter U23 DM er planen, at holdet skal forsøge at fortsætte den gode stime og generelt er Wulff bare glad for at køre løb igen.

 

”Så kommer der nogle løb efter U23 DM, som vi selvfølgelig også forsøger at vinde, og det ser vi også frem til. Vi er et hold, som godt kan lide at køre cykelløb, så bare det, at der er nogle løb i dette specielle år, er vi glade for. Derfor forsøger vi også at sætte vores præg på denne sæson, nu hvor ColoQuick havde så meget succes sidste år,” slutter Wulff. 

 

U23 DM køres på søndag den 13. september med start og mål i Rødvig på Stevns. 

 

INFO
Oliver Wulff Frederiksen
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Følg enkeltstarten i Romandiet og kongeetapen i Tyrkiet
Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr

Annonce

Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?

Annonce

Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb

Annonce

Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!

Annonce

Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden

Annonce

INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
VIS FLERE

Annonce