EKSKLUSIVT

Europamester skifter til coloQuick: Det bedste skifte for mig
03. september 2020 08:00Foto: Photo UEC – bettiniphoto
af Mathias Blohm - Interview: Christian Sønder Frese

Allerede inden han i fredags sikrede sig titlen som Europas bedste cykelrytter for juniorer, havde Kasper Andersen sikret sig en kontrakt med det danske kontinentalhold coloQuick.

Annonce

Kasper Andersen har haft en af den slags uger, som han sent vil glemme.

 

Den nuværende Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior-rytter blev fredag europamester for juniorer efter en knivskarp afslutning, der skulle afgøres af målfoto. Helt så vanskelig har det ikke været for coloQuick at afgøre, at de ville give den unge rytter en kontrakt for næste sæson, og det er han selvsagt glad for.

 

”Det bliver fedt. Det er det bedste skifte for mig. Jeg har set, hvad de har gjort med andre store ryttere i Danmark, som er kommet op fra juniorrækken. Jeg har nogle tidligere holdkammerater, der kører for holdet nu, og de taler meget godt om det,” siger Kasper Andersen til Feltet.dk.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 22: Tour de France-fokus, Alaphilippes sejr og franske topryttere

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Selvom coloQuick og Kasper Andersen først offentliggør kontrakten i dag, har underskrifterne været sat i flere uger, og det har givet den 18-årige rytter mulighed for at bruge sine kræfter de helt rigtige steder.

 

”Jeg skrev under ved Randers Bike Week (6.-9. august, red.), og det gav mig ro på. Jeg behøvede slet ikke at tænke på, at jeg skulle præstere for at få et hold. På den måde kunne jeg fokusere mere på cykelløbene og køre nogle gode løb,” lyder det fra den unge rytter.

 

Selvom han nu har styr på den umiddelbare fremtid, er Kasper Andersen godt klar over, at han fortsat skal lægge på, hvis han skal kunne begå sig på det højere niveau.

Annonce

 

”Jeg håber at komme godt ind på holdet og fortsætte min udvikling. Jeg skal selvfølgelig også øge antallet af træningstimer, og det vil forhåbentlig give mig noget mere styrke, men først og fremmest håber jeg på at udvikle mig yderligere,” lyder det fra Kasper Andersen, der er bevidst om, at han træder et skridt op.

 

”Jeg har selvfølgelig tænkt over, at der bliver stillet højere krav, og der vil blive forventet mere af mig. Men på mit nuværende hold har der også været et fint pres, og jeg synes, det har forberedt mig super godt på skiftet, så springet bliver lidt mindre,” lyder det videre.

 

Kasper Andersen vandt i fredags EM for juniorer i franske Plouay. Foto: UEC.

 

Hos coloQuick er de heller ikke i tvivl om, hvilken rytter det er, de får ind. Kasper Andersen har nemlig allerede været med Skive-holdet på træningslejr, og her har han gjort det godt.

 

”Kasper kan lidt af hvert; Han kan spurte, han er god i små grupper, og så er han også god opad. Han har et stort potentiale, og han kan udvikle sig til noget rigtig spændende,” lyder det fra coloQuicks sportsdirektør Brian ’Hellerup’ Petersen.

Annonce

 

ColoQuick har det seneste år sendt intet mindre end seks ryttere videre til det norske ProTeam Uno-X, mens deres nuværende rytter, Frederik Wandahl, fra nytår slutter sig til WorldTour-mandskabet Bora-hansgrohe. Netop det at udvikle på rytterne betyder meget for det nordvestjyske mandskab.

 

”Han er en god og seriøs fyr, som vi godt kan lære nogle ting. Det er vigtigt, at jeg føler, at vi kan udvikle på ham. Han er seriøs og passer sine ting, men vi kan stadig godt lægge et lag eller to på. Han passer godt ind hos os, og jeg er meget glad for, at vi får ham på holdet næste år,” lyder det fra ’Hellerup’.

Kasper Andersen er coloQuicks første nye rytter til sæsonen 2021.

INFO
Kasper Andersen
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Groenewegen: Nu får jeg mit gamle liv tilbage

Landevej

Video i artiklenChristopher Juul-Jensen sætter 8. hurtigste tid med 9:32

Video

Video i artiklenCastroviejo sætter hurtigste tid: 9:14

Video

Video i artiklenLIVE nu: Giroen er i gang!

Landevej

Video i artiklenEvenepoel: Jeg er glad for at være tilbage

Video

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro d’Italia

Landevej

Optakt: 4. etape af Volta ao Algarve

Landevej

Annonce