EKSKLUSIVT

Nyt hold ser stort potentiale i dansk europamester
11. oktober 2021 11:00Foto: UEC
af Interview: Christian Frese & Andy Pedersen - Artikel af Andy Pedersen

Under det netop afsluttede EM på banen i Schweiz blev europamesteren Matias Malmberg offentliggjort som ny coloQuick-rytter under ledelse af Christian Moberg, der har stor fidus til sin nye rytter.

Annonce

Onsdag vandt han EM-guld med 4000 meterholdet, fredag blev han både coloQuick-rytter i 2022 og EM-bronzevinder i omnium. Tidligere sæsonen vandt han U23-EM i omnium. Denne sæson har været spækket med højdepunkter for baneprofilen, der altså skal være kontinentalrytter i 2022.

 

Den gode sæson og det store potentiale er den primære årsag til, at det Skive-baserede kontinentalhold rakte ud efter den 21-årige rytter.

 

Det fortæller ledende sportsdirektør på coloQuick, Christian Moberg, til Feltet.dk.

Arnaud Demare vinder Paris-Tours efter flot sprint

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Han er en ung talentfuld gut. Han har fortjent at tage et skridt op. Han har kørt gode løb og imponeret mange mennesker. Vi kan se et udviklingspotentiale i ham.”

 

I denne sæson har Malmberg kørt for IBT-Carl Ras, og Moberg har været imponeret over det, han har fået ud af sæsonen til trods for forskellene holdene imellem.

 

”Han kommer fra et mindre hold, hvor han kæmpede med vores sprintertog. Han har kørt lige op med dem, selvom han har siddet i vinden. Jeg har kæmpe fidus til ham, når han kommer til at sidde i vores tog,” siger Moberg.

Annonce

 

”Han er lynhurtig. Det ved de fleste.”

 

Christian Moberg og Brian 'Hellerup' Petersen | Foto: Toke Hage

 

De rosende ord fra den kommende chef gør Malmberg selv glad. Han understreger, at det har været en sjov oplevelse at byde coloQuick op til dans i denne sæson.

 

”Det er i hvert fald flotte ord. Jeg tror ikke, at hans egne drenge vil give ham ret i, at det har været fedt, men det har da været sjovt at drille dem,” siger Malmberg med et smil i stemmen og fortsætter på en mere seriøs note:

 

”Når der først sidder nogle af de bedste drenge foran dig og kan levere dig, og du ikke selv skal tage unødvendig vind, andet end når jeg skal spurte til sidst, så håber jeg og tror jeg på, at det kan være godt. Ellers havde vi ikke indgået et samarbejde,” fortæller han.

Annonce

 

Et andet springende punkt for Malmberg, som gør coloQuick attraktiv, er netop, at der er mange hurtige folk på holdet. Det åbner for, at rollerne er flydende, og alle kan kæmpe med om sejren.

 

”Med det sagt ved jeg også, at der er nogle andre hurtige drenge på holdet, som helt klart kan byde de andre hold herhjemme op til dans, både i de almindelige løb og i UCI-løbene, så det bliver fedt at kunne spille på flere heste,” siger Malmberg om holdets sammensætning.

 

Rytteren uddyber ligeledes sine tanker omkring rollefordelingen på holdet. Et centralt element bliver også at skulle køre for, glæde sig over og kæmpe for de andre på holdet.

 

”Det har det helt klart, det med at se mig selv i ikke at skulle spurte hver gang, men også at lære et eller andet sted, og at køre leadout for andre.”

 

”Det, tror jeg, både er sundt og lærerigt, og det bliver fedt at kunne glæde sig på andres vegne, når vi vinder mange løb sammen,” siger han.

Annonce

 

’Ydmyg og stolt’
Kontakten til Malmberg blev sat i gang af Brian ’Hellerup’ Petersen, der sidenhen henviste Malmberg til Moberg. Da begge de to lederskikkelser troede på potentialet og det gode samarbejde, blev en aftale indgået.

 

Han var meget ydmyg og virkelig glad. Stolt over at have fået muligheden. Han tøvede ikke med at skrive sige ja,” fortæller Moberg, der fortsætter om Malmberg som ryttertype:

 

”Vi kender ham godt, så vi har en ide om, hvilken type han er. Der skal være lidt af hvert på vores cykelhold. Vi er gode til at udvikle sprintere, så på den måde passer han ind.”

 

Malmberg er ikke overraskende enig med sin kommende chef i, at hans mulighed for at udvikle sig er god hos coloQuick. Her har han især holdets tidligere baneryttere i tankerne.

 

”Jeg har set på de andre banedrenge i Folsach, Niklas [Larsen red.] og Rodenberg, som har klaret det godt på banen, og som også har været igennem møllen hos coloQuick,” siger Malmberg.

Annonce

 

”Det har kunne fungere, og jeg håber også, at det kan fungere mellem mig, Moberg og Hellerup.”

 

Malmberg på podiet som tredje rytter fra venstre | Foto: UEC

 

Det hele kommer ikke til at handle om banen dog. ColoQuick lever også for de gode resultater på landevejen, og selvom Malmbergs banesatsning ikke har kastet det maksimale antal landevejsløbsdage af sig, er hans kommende hold ikke bekymmret.

 

”Mange ryttere kommer fra banen, så det er kun et spørgsmål om tid, før han begynder at lave resultater på landevejen også,” argumenterer Moberg, der siger, at Malmberg minder ham om Frederik Rodenberg, selvom der er niveauforskel på de to.

 

”Han har brug for at få nogle hår på brystet. Han skal ud at køre nogle sværere endagsløb. Og etapeløb også. Vi har før udviklet baneryttere til også at vinde løb på landevejen,” fortsætter sportsdirektøren.

Annonce

 

Den balance er netop grundlaget for succesen hos de førnævnte ryttere, og der er da også plads til Malmbergs store ambitioner på banen. Det kan blive en gevinst for begge parter.

 

”Jeg har snakket med dem om, at det vil jeg gerne, og selvfølgelig kan de se potentiale i det. Det, tror jeg heller ikke, at de er kede af, at de kunne offentliggøre, at jeg vandt EM. Det tænker jeg, at de er fint tilfredse med, så længe det går godt,” siger Malmberg.

 

”Det virker til, at de har et godt løbsprogram og et godt setup i alt, hvad de gør, som det er blevet fremlagt. Det ser jeg meget frem til, og jeg håber, at det bliver godt,” siger han.

INFO
Matias Malmberg
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Det store VM-overblik: Program, resultater og medaljetabel

Bane

Movistar-klatrer tager skridtet ned fra WorldTouren

Landevej

Annonce

ANNONCE