Medie: Pogacar og co. overtager kvindeligt WorldTour-hold
10. oktober 2021 21:00Foto: Unipublic / Photogomez Sport
af Marcus Bjelskou

Det storsatsende UAE-Team Emirates vil, ifølge det anerkendte medie Cyclingnews, overtage det italienske WorldTour-hold Alé BTC Ljubljana, der kører i kvindernes højeste division. 

Annonce

Flere og flere WorldTour-hold på herresiden har i de senere år etablerede kvindehold som en del af deres organisation, udover de typiske udviklingshold. Blandt andre Trek-Segafredo, Team Bike Exchange, Jumbo-Visma, Movistar, Team DSM er eksempler på denne tendens. 

 

Til næste år lancerer også Uno-X og Cofidis hold, der skal køre på kvinderens WorldTour. Denne trend har det ambitiøse UAE-Team Emirates også set sig lun på. 

 

Ifølge mediet Cyclingnews er holdet i færd med at undersøge muligheden for at overtage det italienske hold WorldTour Alé BTC Ljubljana, hvor blandt andre profilerne Marta Bastianelli, Marlen Reusser og Mavi Garcia kører, allerede til den kommende sæson. 

 

De fleste ryttere på holdet ville også være en del af programmet i 2022, hvor herreholdet og kvindeholdet ville dele ressourcer og cykelsponsoreren Colnago vil levere til begge hold. 

 

Ifølge mediet havde det arabiske WorldTour-hold oprindeligt planlagt at etablere et kvindehold i 2023, men ejerne af herreholdet har ønsket at fremrykke processen, og ved at overtage Alé BTC Ljubljanas organisation kan planerne altså fremrykkes.    

INFO
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Alé BTC Ljubljana
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Det store VM-overblik: Program, resultater og medaljetabel

Bane

Movistar-klatrer tager skridtet ned fra WorldTouren

Landevej

Annonce

ANNONCE