Annonce

Danske sejre imponerer Fuglsang: De unge viser vejen
12. oktober 2020 20:47Foto: Sirotti
af Christian Frese

26-årige Søren Kragh Andersen, 25-årige Kasper Asgreen, 24-årige Casper Pedersen, 24-årige Mads Pedersen og 22-årige Andreas Kron. Alle fem danskere har i år taget sejre på mindst ProSeries-niveau, og det har den danske alderspræsident på WorldTouren Jakob Fuglsang bidt mærke i.

Endnu en danskertriumf: Mads Pedersen vinder Gent-Wevelgem!

se mere cykling på

Jakob Fuglsang er imponeret over sine unge landsmænd på WorldTouren.


Trods den forkortede 2020-sæson er det lykkes de danske ryttere at tage hele 16 sejre i år, senest ved 24-årige Casper Pedersens og Mads Pedersens respektive triumfer i henholdsvis Paris-Tours og Gent-Wevelgem.

 

Netop de unge danskeres evne til ikke bare at score sekundære topplaceringer, men vinde løbene, har fanget Fuglsangs opmærksomhed.


”De unge viser vejen for tiden, og det er godt at se, at de har det ekstra, det kræver for at vinde”, sagde Fuglsang i dag ved Astanas officielle pressemøde på Giro d´Italias første hviledag.


”Vi har haft mange ryttere på WorldTouren i flere år, men folk har tit været hjælpere og har ikke haft muligheden for at køre efter sejrene. Men nu er folk stærkere og kan køre efter flere sejre”.


Fuglsang selv er trods en skidt indledende enkeltstart i Palermo samlet sekser efter Giroens første ni etaper, hvilket tilfredsstiller den 35-årige rytter.

 

”Alt i alt er det en god første del bortset fra enkeltstarten, hvor de andre klassementsryttere havde bedre forhold med hensyn til vinden. Det har været en god første uge, og jeg har taget noget af den tabte tid tilbage”, fortalte danskeren.


Fuglsang har 1.01 op til den førende Joao Almeida, mens Wilco Kelderman er bedst placeret blandt de forventede klassementsryttere, 31 sekunder foran danskeren.


Astana-stjernens solide kørsel har i kombination med Geraint Thomas´ exit sendt årets Il Lombardia-vinder op som bookmakernes favorit til den samlede sejr, og hovedpersonen selv ser da også lyst på chancerne for at stå i Milano iklædt den lyserøde førertrøje om 13 dage.


”Min chance for at vinde er ikke blevet dårligere. Der er lang vej igen til Milano, og vi skal meget igennem. Kelderman har, hvis ikke overraskende, så i hvert fald vist, at han er en af de store favoritter til løbet. Han kører også en god enkeltstart”, forklarede Fuglsang.


Fuglsang brugte desuden en del af pressemødet på at nedtone rivaliseringen mellem ham og Vincenzo Nibali.


”Krigen er primært skabt af medier, der ønsker lidt ekstra drama her i Giroen. Vi er begge enige om, at vi vil køre et godt løb og ikke kun vil fokusere på hinanden”, sagde danskeren.


Nibali er fire sekunder foran Fuglsang i den samlede stilling og dermed blandt de hele 13 ryttere, som fortsat er indenfor to minutter af den førende Almeida.


Ikke desto mindre forventer Fuglsang, at forskellene i klassementet vil øges betragteligt i den resterende del af løbet.
 

”Det er vigtigt at tage den dag for dag. Nogle af de på papiret nemme etaper kan vise sig at være svære. Det bliver en taktisk Giro herfra, og løbet bliver langt mere åbent”, lød det fra Astana-kaptajnen.
 

Giroens anden uge byder på flere kuperede etaper, men kun en enkelt bjergafslutning i form af søndagens 15. etape til Piancavallo. Bjergetapen kommer på bagkant af en 34 kilometer lang enkeltstart om lørdagen.
 

Du kan læse vores optakt til morgendagens 10. etape lige her.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce