Annonce

EKSKLUSIVT

Honoré: Dagen efter etapen kom Ulissi over til mig
12. oktober 2020 20:45Foto: Sirotti
af Rasmus Brandt

Mikkel Honoré har vist nye sider af sit talent i dette års Giro, og dette er blevet bemærket af flere af konkurrenterne, der har rost danskeren. Han håber fortsat at kunne støtte Joao Almeida langt ind i løbet, og så blev han glad, da han hørte om Mads Pedersens sejr på gårsdagens dansker-dag.

Ulissi tog sejren på anden etape, mens Honore blev treer!

se mere cykling på

Danske Mikkel Honoré (Deceuninck-Quick Step) har i den første del af Giro d’Italia vist sig fantastisk flot frem med både en tredjeplads og en syvendeplads på anden og sjette etape.

 

Derudover har danskeren været en dedikeret hjælper for løbets førende rytter Joao Almeida.

 

Den flotte kørsel er da også blevet bemærket i feltet af kollegaerne, og den schweizisk-baserede dansker har fået ros fra flere.

 

”Jeg har fået masser af ros fra andre ryttere. De er kommet over og sagt ”Jeg vidste sgu ikke, du var så eksplosiv og god afslutter,” mange af træningskammeraterne hjemme fra Lugano er kommet med respekt og anerkendelse,” fortæller Honoré til Feltet.dk

 

Særligt én af træningskammeraterne, som har været stærk i denne Giro, Diego Ulissi (UAE) havde konkret ros til danskeren.

 

På anden etape var de to nemlig i direkte duel, og her var det ikke let for den eksplosive italiener at komme af med sin unge danske konkurrent.

Annonce

 

”Diego kom over til mig dagen efter (på tredje etape red,), og sagde at han havde kørt alt hvad kunne for at komme alene til målstregen. Så det var godt kørt,” fortæller danskeren, der blev nummer tre på den sidste stigning bagved Ulissi og Peter Sagan (Bora-Hansgrohe).

 

Dagen efter denne tætte duel, var Diego Ulissi ovre og rose Mikkel Honoré

 

Er danskeren så overrasket over den personlige succes?

 

”Både og vil jeg sige. Jeg vidste godt, jeg var i god form. Det kunne jeg se under træningen, men derfra og så til at gøre det er vanskeligt. Jeg er stadig positivt overrasket. Lige nu har vi en lyserød førertrøje, hvilket alle inklusive os selv er overraskede over,” fortæller Honoré.

 

Netop den lyserøde førertrøje til holdkammeraten Joao Almeida har været den største overraskelse i denne Giro.

Annonce

 

Succesen er dog kommet knap så meget bag på Honoré som så mange andre, da danskeren brugte måneden op til giroen med den velkørende portugiser.

 

”Jeg vidste godt, vi var godt kørende. Joao og jeg havde været sammen i en måned op til fra Coppi Bartali til Giroen, så vi har trænet godt sammen. Men at han skulle køre i lyserødt, havde han ikke turde håbe på;” fortæller danskeren.

 

Dansker-dag glæder Honoré

I går blev en stor dag for dansk cykelsport, da Mads og Casper Pedersen begge tog en stor skalp i henholdsvis Gent-Wevelgem og Paris-Tours.

 

Imens de gjorde det, sad Honoré i et regnvådt Giro-felt, men efterfølgende kunne han sagtens glæde sig på sine landsmænds vegne.

 

”Det er sindssyg fedt! Mads Pedersens sejr i Gent-Wevelgem er så fortjent, og han viser, han er en stærk verdensmester både før og efter trøjen. Jeg er selvfølgelig glad for, at Julian nu har verdensmester-trøjen, men jeg kunne godt unde Mads den her i klassikerne,” fortæller en glad Honoré.

Annonce

 

Imens de to vandt, blev Mikkel Bjerg nummer tre på gårsdagens Giro-etape. Han og Honoré har nu tilsammen skrabet en del sekundære placeringer sammen i årets Giro d'Italia, og det bør de måske gøre noget ved ifølge Honoré.

 

”Jeg må lige snakke med Mikkel i morgen. Nu har vi tilsammen tre tredjepladser. Så vi må lige finde ud af, at få dem vekslet til en sejr i løbet af Giroen,” Joker Honoré.

 

I første omgang skal danskeren dog forsvare den lyserøde førertrøje, så længe det er muligt i årets Giro d’Italia. Så må sejrene komme senere, understreger han.

INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Joao Almeida
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce