Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
09. juni 2021 16:00
af Mikael Kristensen

Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.

Annonce

I samarbejde med "Team One" bringer vi en løbsberetning fra det tyske løb. Team One er et lille cykelhold bestående af venner og familie, som mødes 4-5 gange om året til cykling og hygge.

 

Vi havde i 2018 hørt om et cykelløb i Hamborg med afspærrede gader og mange deltagere. I teamet blev fem af os enige om, at det kunne da være sjovt at prøve, og så kunne vi jo lige lave en familietur ud af det. Vi tilmeldte os 160 kilometer ruten, for når vi skulle køre så langt, så skulle der også være en lang cykeltur.  Vi havde fundet ud af, at der var nogen, der arrangerede overnatning for danskere på Hotel Helgoland i Hamborg, så der fik vi os mænget ind. 


Vi drog så alle med familie derned allerede om fredagen, hvor løbet var om søndagen. Det var en virkelig god beslutning, for så fik vi oplevet den helt specielle stemning, der er i byen op til løbet.


Løbsdagen

Vi var alle klar til start klokken 7.00 søndag morgen og vi må indrømme meget benovede over alle de mennesker, der var til start. Der var mange tusinde lignet op i startboxene og alt foregik stille og roligt, men man kunne mærke, at der blev bygget noget spænding på efterhånden, som starten nærmede sig.

 

Vi var alle tilmeldt en startgruppe med gennemsnitsfart på 32 km/t. Så var det vores tur og starten gik fint, selvom vi startede 1000 af gangen.

Se de sidste fem kilometer fra Paduns anden sejr i Dauphine

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Vi holdt sammen de første 4-5 km, så måtte jeg sande, at jeg ikke kunne følge med de andre og lod dem køre, men der var hele tiden nogen at følges med, så det var ikke noget problem. 

 

Hold da op, hvor var det en oplevelse bare at køre uden at bekymre sig om trafik - og hele tiden omgivet af glade cyklister. Der var masser af tilskuere på det meste af ruten og de jublede og spillede for os. Jeg følte virkeligt, at jeg deltog i noget stort. Foto: Team One før stregen

 

Turen var lang, men det gik over stok og sten, og inden jeg vidste af det, havde jeg kørt 169 km med en gennemsnitsfart på 32,7 km/t. Det var aldrig sket for mig før. Efter løbet samledes vi igen og spiste sammen, inden vi alle glade vendte hjem til Danmark igen. 

Det skulle vi prøve igen
Ingen tvivl om at vi skulle køre igen næste gang. 

Annonce

 

I 2019 meldte vi os til 100 kilometer ruten og denne gang var vi ni ryttere fra teamet. Vi havde igen en fed oplevelse og flere på holdet oplevede at køre de 100 med over 40 km/t i snit. 

 

I 2020 skulle vi have deltaget med 14 ryttere, men det blev jo desværre aflyst, så nu er vi alle tilmeldt til 2021 og vi bor igen på Hotel Helgoland med koner/mænd/kærester og børn. Et hotel der virkelig tager sig godt af os. Vi kan kun anbefale, at man som motionscyklist prøver at deltage i Cyclassics Hamborg, som nu hedder BEMER Cyclassics.

Det er en fantastisk oplevelse og ruterne er ikke særligt udfordrende med højdemeter, hvilket kan ses af at jeg, som er 62 år kan køre med over 30 i snit. Hvis du vil deltage, så foreslår jeg, at du/I laver det til en familietur.

 

Det er en stor oplevelse at deltage, men også at være påhæng og følge løbet sammen med de cirka 250.000 andre tilskuere.

Læs mere om BEMER Cyclassics og tilmeld dig

 

Besøg løbets Instagram

 

Besøg løbets Facebookside 

Annonce

INFO
Motion
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Bevort rydder bordet ved DM

Landevej

Annonce

ANNONCE