Johansen tager dobbeltsejr i U23-klassen - Danmarksmester på landevej
13. september 2020 15:29Foto: Jan Brychta
af Rasmus Brandt

Dagens U23-DM i linjeløb blev et herligt væddeløb med masser af sidevind på de stevnske landeveje. I sidste ende kunne Julius Johansen (Uno-X) køre alene i mål efter et togt, hvor han var kørt fra sine medudbrydere Oliver Wulff Frederiksen (Coloquick) og Mathias Matz (BHS-PL Beton Bornholm). De to blev henholdsvis nummer to og tre.

Annonce

Et hæsblæsende sidevinds-drama blev domineret af norske Uno-X fra start til slut. De splittede løbet efter 1000 meter og efter en masse drama kunne Julius Johansen køre alene i mål for det norske hold.

 

Han var kørt afsted med Oliver Wulff Frederiksen (Coloquick) og Mathias Bundsgaard Matz (BHS-PL Beton Bornholm), der blev henholdsvis nummer to og tre, men med 20 kilometer igen sagde Johansen farvel og tak, og kørte alene til mål derfra.

 

Det er danskerens anden sejr på lige så mange dage, da han i går blev U23-mester i enkeltstart.

Søren Kragh vinder 14. etape af Tour de France!

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

 

Løbsreferat

 

Årets U23-DM var blevet henlagt til den sydsjællandske region Stevns med start og mål i havnebyen Rødvig. Den hyggelige lystbådehavn lagde startrammerne for den 31,5 kilometer lange rundstrækning, som morgendagens stjerner skulle køre fem gange, hvilket bragte løbets distance op på i alt 157,5 kilometer.

Annonce

 

Rundstrækningen, der bevægede sig fra kysten og ind i det stevnske landskab, bød på flere åbne strækninger, der var udsatte for vind, og som gjorde løbet umiddelbart sværere end den flade profil ellers anviste.

 

Til start var de bedste danske mandskaber i form af BHS-PL Beton Bornholm, Coloquick men også den nye magtfaktor Uno-X Pro Cycling. Derudover var en række udenlands danskere også kommet hjem og stillede op alene. Her i blandt Mathias Larsen (Kometa Cycling) Jakob Egholm (Hagens Berman Axeon) og Ludvig Anton Wacker (Team Sunweb)

 

Løbet var lige sat i gang, da det norske ProTour-hold Uno-X satte sig i front. De splittede feltet op i flere grupper i sidevinden umiddelbart efter Rødvig, hvilket skabte kaos og væddeløb fra start.

 

De næste par kilometer lykkedes det en gruppe at komme op til frontgruppen, men de var kun 40 mand alt i alt. Resten af rytterne sad i et jagtende hovedfelt 30 sekunder bagefter, mens endnu andre allerede var blevet kørt helt ud af løbet.

 

En af dem, der var uheldige, var Mathias Matz (BHS-PL Beton Bornholm), der fik defekt tidligt i løbet, og derfor lå omme bag ved kortegen uden mulighed for at blive kørt op.

Annonce

 

Roen sænker sig - Men kun midlertidigt

Bornholmeren blev dog reddet, og der kom lidt mere samling på løbet, da de ramte et længere stykke med medvind, så der efter første omgang var 69 ryttere i hovedfeltet.

 

Forrest lå dog en udbrydergruppe på fire mand. Det var Julius Johansen (Uno-X Pro Team), der var kommet afsted i et udbrud med Magnus Henneberg (Team Synch-Giant) og Herning CK-rytterne Jannik Nedergaard Nielsen og Mads Andersen.

 

De havde efter første omgang 25 sekunder ned til feltet, der blev ført an af Coloquick.

 

I starten af anden omgang sad de fire op og lod sig opsluge, men der kom ikke ro på af den grund, for på det samme sidevinds-stykke tog Uno-X fronten og splittede løbet på ny.

 

Denne gang sad kun 30 mand med i front, med 4-5 mand jagtende efter. I modsætning til første omgang stoppede frontgruppen dog ikke med at køre, da løbet kom ind på medvinds-stykket.

Annonce

 

Det resulterede i at de resterende ryttere alle var kørt så langt agterud, at de måtte betegnes som værende ude af løbet.

 

Således var status efter en time og 15 minutters cykelløb.

 

I frontgruppen sad alle favoritterne og de stærke mandskaber i form af Uno-X, BHS-PL Beton Bornholm, Coloquick.

 

Udskilning på ny - Profil tager på svær mission

I slutningen af anden omgang kørte fire mand væk inde i Rødvigs snørklede gader. Der var tale om Jacob Hindsgaul (Uno-X), Mads Østergaard Kristensen (Coloquick) og Frederik Irgens Jensen (BHS-PL Beton Bornholm) og Andreas Lund (Team Synch-Giant).

 

De fire fik tilslutning ude på tredje omgang af først Joshua Gudnitz (BHS-PL Beton Bornholm) og Mathias Larsen (Kometa Cycling) og senere af yderligere to ryttere fra Uno-X samt en til fra Coloquick.

Annonce

 

Denne afbalancerede gruppe på ni mand med de største hold blev dog jagtet af feltet, hvor Team IBT-Ridley Sydkysten Cycling førte an.

 

I slutningen af tredje omgang var de da også kørt ind igen, men det hårde løb havde sat sine spor, og med i front sad kun 18 mand.

 

Ude på fjerde omgang forsøgte flere at rykke væk, og i sidste ende kørte forhåndsfavoritten Frederik Rodenberg (Uno-X) væk sammen med Sebastian Ryttergaard (Herning CK).

 

Den lynhurtige dansker sad dermed i en noget ubekvem situation, hvor han sad 30 sekunder foran feltet, hvor Coloquick og Bornholm førte an uden at køre ham helt ind. De ønskede at lade ham stege derude inden en eventuel spurt.

 

Podiet kører væk

De to ryttere blev hentet inden sidste omgang, men så kørte en ny gruppe afsted med Julius Johansen, Mathias Matz og Oliver Wulff Frederiksen (Coloquick).

Annonce

 

Med alle tre store hold repræsenteret fik de snart et pænt hul på 35 sekunder på medvinds-stykket. Det lignede dermed at podiet var sejlet væk.

 

I gruppen lignede Wulff umiddelbart den hurtigste, så Julius Johansen forsøgte at foregribe situationen ved at køre solo.

 

Den nykårede U23-enkeltstartsmester lignede dermed en, der ville gøre rent bord i mesterskabsweekenden, og med 20 kilometer til mål, havde han 24 sekunder ned til Wulff og Matz.

 

Feltet havde samtidig sat farten ned og var 1:34 efter Johansen. Tempoet var så lavt, at der kom tilslutning fra 22 mand bagfra.

 

Udviklingen fortsatte og ved 10 kilometer-mærket havde Johansen 40 sekunder ned til Matz og Wulff.

Annonce

 

Feltet sad 2:30 efter Johansen og her sørgede Uno-X for at farten aldrig blev særlig høj. Det lignede dermed en sikker sejr til Johansen.

 

Han kunne køre ind i Rødvig for sidste gang med knap 50 sekunder ned til forfølgerne, og havde dermed god tid til at nyde sejren.

 

Omme bagved kørte Matz først ind på finalestrækningen med lynhurtige Wulff i hjulet. Den erfarne banerytter kørte da også let forbi bornholmeren på de sidste meter, og tog sølvmedaljen.

INFO
Oliver Wulff Frederiksen
Nyheder
BHS - PL Beton Bornholm
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Team Synch - Giant
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopplacering til Gudnitz giver bornholmske muligheder

Landevej

Motorcykler ramt af søm i Amstel Gold Race

Landevej

Eksklusivt interviewDansk teenager hjalp Sagan til sejr: Bare en fed dag

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)

Landevej

Video i artiklenFølg den store Giro-generalprøve i Alperne

Landevej

Eksklusivt interviewFoldager med schwung i spurten: Havde ikke set det komme

Landevej

Annonce